glitterglam cosmetics peach dreams highlighter review

Achter het scherm | Wat bloggen met je doet

 

 

 

Of bloggen verandering heeft gebracht in mijn leven? Toch wel, ja. Dat heeft wel redelijk wat invloed, en dat op verschillende manieren. Vaak veel leuks, en soms moet je toch ook even aan je hoofd krabben.

 

glitterglam cosmetics peach dreams highlighter review

 

Heel veel tijdverdrijf

We hebben vaak genoeg bloggers horen (of lezen) zeggen dat het bloggen heel erg veel tijd kost. Ja, dat klopt! Website onderhouden, artikelen schrijven, foto’s maken, producten testen, looks maken, noem het maar op. Nu heb ik best een tijd thuis gezeten en vond ik het eigenlijk heel fijn om ein-de-lijk eens echt tijdverdrijf te hebben! En dan ook nog iets waar ik heel blij van word. En stiekem ook best trots op ben.

Nu ik zo weer naar school ga kom ik misschien opeens in tijdnood, maar ik dat valt vast ook op te lossen door niet 6-12 afleveringen van een serie per dag te kijken. Zei er iemand Dexter?

 

Hopla, meteen straatarm

Bloggen is eigenlijk zo duur of goedkoop als je het zelf maakt. Je kiest zelf voor een gratis of betaald domein en de andere spullen die je gebruikt. Er zijn heel veel keuzes in ieder geval. Het onderhouden van m’n blog is niet zo duur en ik koop nooit spullen alleen om te reviewen, daar gaat het geld niet in zitten. Maar juist door m’n blog houd ik echt van ALLES bij wanneer er nieuwe producten uitkomen of worden gerestocked. En dan wil ik het allemaal kopen. Echt. Alles. Ik kom zo veel geld te kort. En dan heb ik nog niet eens schoolboeken gekocht.

 

macarons accesoires

 

Waar is m’n mobiel?

Is het ouderwets om je telefoon een mobiel te noemen? Geen idee, maar ik zoek het arme ding ALTIJD. Ik ben ‘m nooit écht kwijt, maar leg ‘m altijd op zo’n plekje neer waar je hem nét niet meteen terug ziet als je ‘m wilt pakken. Wat dit met bloggen te maken heeft? Door bloggen ben ik echt gekluisterd aan m’n telefoon, en dan met name de gekoppelde social media. Ik en m’n iPhone zijn vergroeid met elkaar. Dat arme maar belangrijke schermpje.  Hoewel ik niet in spam-hoeveelheden op social media post, is het al meer dan genoeg werk (en tijd) om het zo bij te houden! En naar andere accounts te kijken. Toch even liken, even commenten. Even een ditje en een datje. Op Facebook. En Instagram. En Snapchat. En Twitter. En Makeup Animo. Giiiiiirl.

Zodra ik wakker begin te worden grijp ik half-slaperig naar m’n telefoon. Dat felle telefoonlicht is voor mij wat voor de meeste mensen koffie is.

 

Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen

M’n blog heeft me vooral veel positiviteit kunnen bieden. Het is een leuke hobby, zowel ik als de mensen om me heen zijn er heel trots op, ik heb in een zware periode een heel mooie afleiding kunnen vinden, m’n blog heeft een mooie groei doorgemaakt en last but not least, hoe cheesy het ook mag klinken: lieve reacties en lezers! Ik denk dat elke blogger het wel met me eens is dat leuke, lieve reacties het beste onderdeel van bloggen is. Dus als je iemand blij wil maken: laat eens een leuke reactie achter op een blog.

 

Hoe heeft bloggen of misschien wel het volgen van blogs een invloed op je gehad?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posts created 902

26 gedachten over “Achter het scherm | Wat bloggen met je doet

 1. Ik besteed veel tijd aan het bloggen. Ik ben gaan bloggen om tijd te doden. Ik had ineens veel tijd om handen en wilde dat positief invullen. Zo is mijn blog geboren. Ik ben er altijd mee bezig. Het sluipt langzaam in alle hoekjes en gaatjes van mijn leven. Maar ik vind het heerlijk! Ik zou mijn blog voor geen goud willen missen.

 2. Het kost zeker een heleboel tijd en met school en werk moet je echt een middenweg vinden en vooral niet stressen, eerlijk is eerlijk er zijn toch heel veel dingen in het leven die belangrijker zijn dan bloggen.

 3. Ik sluit me hier helemaal bij aan. Inderdaad, mijn iPhone lijkt aan m’n handen te zijn geplakt en ja, bloggen kost veeeel tijd! Gelukkig moet het ook een passie zijn dus dan is dat niet erg

 4. Heel herkenbaar inderdaad! Ik wilde al jaren eerder een blog beginnen, maar ben blij dat ik het dit jaar eindelijk heb gedaan, vind het echt heerlijk om te bloggen en alles wat daar bij hoort <3

 5. Heel herkenbaar, maar door het bloggen heb ik ook heel veel leuke meiden leren kennen en is er ook een mooie vriendschap van gegroeid. Ja hoor, bloggen is leuk en zou niet meer zonder mijn blog kunnen! Ojaa mijn iPhone is ook s’morgens mijn koffie hahahaha!

 6. Wat een leuk artikel! Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier bij jou ook wel heel erg benieuwd naar was. Je stopt zó veel tijd in die mooie blogposts en je groeit daardoor ook heel snel. Ik was daardoor super nieuwsgierig naar de manier waarop jij dit ervaart! Heel erg fijn dat je uit die tijdrovende hobby ook zo veel plezier haalt 🙂

 7. Herkenbaar! En inderdaad, reacties en interactie met lezers is super leuk. Merk wel dat er meer respons wordt gegeven op social media dan op mijn blog zelf. Maar ook dat is leuk, ben zelf vooral instagram fan!

 8. De comments zijn echt het leukste inderdaad. Dat iemand waardering uitspreekt is echt zo ontzettend fijn. “Dat felle telefoonlicht is voor mij wat voor de meeste mensen koffie is” –> dat heb ik dus ook in de ochtend :”)

 9. hahah eigenlijk best leuk om zo’n artikel van een ander te lezen. Je haalt zoveel herkenbare punten naar voren. Maar inderdaad als je dat een leuke comment krijgt een nieuwe samenwerking waar je zelf ook enthousiast over bent of je bezoekers aantallen nemen weer een stijging, dan zie je dat je het toch allemaal niet voor niets doet. En sowieso doe je dat niet want als je het echt leuk vind dan blijf je schrijven…

 10. het heeft zeker wel invloed op je, of je nu wilt of niet :3 zeker wanneer je ook persoonlijke dingen deelt leren mensen je stiekem best wel snel kennen! zelf probeer ik er wel rekening mee te houden wat ik qua persoonlijke dingen deel, niet iedereen hoeft altijd te het binnenste van het naadje te weten haha XD

  zelf werk ik fulltime, tot 6 dagen per week. dat heeft soms best wel een nawerking op mijn blog waar ik toch bijna elke dag post, tot 5 artikelen per week deze zomer. het is veel werk, zeker met huishouden en de hele rambam er bij, maar ik krijg er meer energie uit dan dat het me kost 😀

 11. Leuk om te lezen, zo’n artikel! Sinds dat ik ben begonnen met mijn blog, heb ik reacties gekregen van mensen om mij heen waarvan ik het niet zou hebben verwacht, super leuk natuurlijk! En helemaal waar over de reacties, het is toch echt wel een little happy moment wanneer je een lieve reactie leest (:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven