glitters voor beginners

Glitters voor beginners | make-up look

Glitters voor beginners

Glitters in een make-up look verwerken hoeft niet zo moeilijk te zijn. Als je een keer glitters wilt gebruiken kun je die makkelijk in een ooglook verwerken. Ik ben niet een enorme pro met glitters, maar kan wel de basis laten zien. Het is eigenlijk vrij simpel, en heeft een mooi glam effect.

 

glitters voor beginners

 

Het makkelijkste is om glitter op je bewegend ooglid te doen. Met gewone oogschaduw kun je daar een look omheen creëren. Dat kan zo makkelijk of ingewikkeld als je wilt. Van 1 oogschaduw kleurtje tot 5, het is maar waar je zin in hebt.

Je hebt dus nodig:
– Cosmetische glitter in gewenste kleur
– Oogschaduwbasis
– Oogschaduw in gewenste kleur
– Plat (synthetisch) oogschaduw kwastje
– Fixing spray of glitterlijm/glitterbasis

Dat lijkt misschien veel, maar de meeste dingen zul je al hebben staan.

IMG_1066 (2)

De glitters die ik heb zijn van Glitterglam cosmetics. Prachtige glitters voor €6,50 per potje, ik vind ze heel geschikt om mee te beginnen.

 1. Breng wat oogschaduwbasis aan over je hele oogleden.
 2. Maak met je gekozen kleur(en) de basis van je ooglook in de arcadeboog (crease). Op je bewegend ooglid kun je ook een basiskleur gebruiken als je dat wilt.
 3. Breng glitterlijm of glitterbasis aan op je bewegend ooglid of spray wat fixing spray op je platte (synthetische) oogschaduwkwast.
 4. Doe wat glitter op je kwast. Tik de kwast af. Breng daarna de glitters voorzichtig met een deppende beweging op je bewegend ooglid aan.
 5.  Blijf dit herhalen totdat je bewegend ooglid bedekt is met glitter op de manier die je wilt.
 6.  Veeg fall-out weg. Vooral in het begin zul je last hebben van fallout. Bij mij lag de eerste keer m’n hele kamer onder de glitters.

Je bent nu in principe klaar met de glitters! Je kan je look nog afmaken met eyeliner, mascara, nep wimpers … wat je maar wilt. Het is jouw feestje.

 

glitters voor beginners

 

Bij mij is het er zo uit komen te zien. Op de eerste afbeelding in dit artikel kan je ook het resultaat zien. Ik heb de kleuren niet al te opvallend gehouden. Glitters zijn zo mooi, vind ik!

 

Heb jij wel eens een ooglook met glitters gemaakt?

 

Posts created 891

32 gedachten over “Glitters voor beginners | make-up look

 1. GlitterGlam heeft leuke glitters en ook mijn eerste ervaring met glitters! Werkt perfect met glitter glue van NYX en heb ook gehoord dat ELF een hele goeie heeft. Het schijnt trouwens ook dat als je translucent poeder onder je ogen doet en je dan fallout krijgt, dit makkelijk weg kan vegen. Nog niet uitgeprobeerd trouwens. 🙂

 2. Glitters zijn zeker mooi. Goede uitleg, ik had geen idee dat daar speciale producten voor waren, dus losse glitters. Ik ken ze alleen voor nagellak, die waarschijnlijk niet geschikt zijn voor je ogen.

 3. Prachtige look heb je gemaakt met die warme kleurtjes <3 Ik HOU echt van cosmetische glitters, al vind ik het wel jammer dat ze lastig in de winkels te verkrijgen zijn. Hoe chill als Essence gewoon een paar potjes had staan!? Echt een gat in de markt wat mij betreft, haha. Ik heb pas en dotje via AliExpress besteld en die bevallen me eigenlijk ook prima.

 4. Heel mooi! Ik heb een haat-liefde verhouding met glitters. Ik vind het heel mooi, maar ik maak er altijd een knoeiboel van en een week later vind ik dan nog overal glitters:-p Ik bewonder jouw ooglook gewoon. Is een stuk veiliger haha.

 5. Hele leuke look, ik zou wat meer met glitter willen experimenteren. Eens gaan kijken voor wat leuke losse glitter, hopelijk maak ik er iets moois van haha!

 6. Super mooi, staat je goed! Een glitter ookschaduwlook vind ik altijd zo mooi staan, heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar ga wel een keer van die glitters kopen, ziet er namelijk erg mooi uit!

 7. Fijne uitleg. Ik ben toch wel fan van glitters, maar niet meer op mijn eigen palette zeg maar.
  Ik voel me soms niet prettig meer met te veel glimmers voor mijn leeftijd. Of kan het wel nog?

  1. Tuurlijk kan het! Maar wel in een mate waar je je zelf prettig bij voelt. Je kan ook alleen glitters in de hoekjes doen bijvoorbeeld, of onder de onderste wimperrand. Of gewoon toch wel voor glitters over je hele ooglid gaan 😛

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven