Make-up uit de VS bestellen | Shipito ervaringen & betrouwbaarheid

Shipito | ervaringen & betrouwbaarheid

 

Een tijdje terug heb ik een artikel geschreven over hoe Shipito precies werkt. Shipito is een forwarding company, wat inhoudt dat je, als je een gratis account maakt, je eigen Amerikaanse adres (in de vorm van een mailbox) krijgt, waar je pakketjes kan ontvangen en door laten sturen naar je eigen adres in NL/BE.

Heel aantrekkelijk om make-up te bestellen die normaal niet naar Europa wordt verzonden! Daar heb ik dan ook uitgebreid gebruik van gemaakt. Omdat ik toch veel vragen over de betrouwbaarheid van Shipito voorbij zie komen, vertel ik over mijn eigen ervaringen met Shipito.

 

Shipito uitleg tutorial

 

Inmiddels heb ik 14 bestellingen via Shipito gedaan. Allemaal zijn ze veilig aangekomen, en heb ik geen extra douankosten gehad.

Gierbal die ik ben, neem ik altijd de goedkoopste verzendoptie (Airmail economy), gÊÊn extra stickers of bubblewrap, geen verzekering of andere dingen. Bij bepaalde webshops kies ik in de laatste stop voor de optie om de rekening uit het pakket te laten verwijderen.

Als je de rekening uit je pakket laat halen (remove invoice) bevat je pakket geen informatie over de waarde, behalve op het douaneformulier dat je zelf ingevuld hebt. Je kan zelf kiezen welk bedrag je invult. Bij een totaalbedrag onder de â‚Ŧ22 heb ik nog nooit extra douanekosten gehad.

Het duurt altijd ongeveer 2-3 weken voordat het pakketje bij me binnenkomt. Ik heb ook wel eens meegemaakt dat een pakketje dat ik eerder besteld heb toch later binnenkomt dan een andere. Geen idee hoe het komt, ik raakte er eerst een beetje van in paniek, maar toen het pakketje toch een paar dagen later binnen kwam was ik weer helemaal blij.

 

shipito betrouwbaar veilig

Zo leuk dat je je pakketje op de foto kan zien wanneer die bij Shipito binnen is gekomen.

 

Ik heb tot nu toe alleen maar positieve ervaringen met Shipito. Het pakketje komt veilig binnen, er is nog nooit iets kapot gegaan en ik heb geen douanekosten gehad. Alleen 1 dingetje: ik heb wel een keer voor de optie remove invoice ($1) gekozen, en vervolgens was de rekening dus niet uit het pakketje gehaald.

 

Nog even ter aanvulling: Colourpop zet geen prijzen op de rekening in je pakketje. Je hoeft bij Colourpop dus nooit de rekening eruit te laten halen. Andere merken en webshops doen dit wel.  Ik wil er ook nog even bij zeggen dat ik nooit grote bestellingen doe, dit minimaliseert de kans op douanekosten ook wel. (Meestal niet meer dan 6 items tegelijk).

 

Wat mij betreft is Shipito dus heel betrouwbaar! 14x m’n pakketje netjes binnen gehad, geen douanekosten, goede klantenservice. Ze hebben een fijne chat voor als je vragen hebt. Heeft me heel wat geld gescheeld! En ik heb mooie spulletjes.

 

Heb jij al eens gebruik gemaakt van Shipito?

Posts created 798

27 gedachten over “Make-up uit de VS bestellen | Shipito ervaringen & betrouwbaarheid

 1. Ik had altijd een beetje mijn twijfels hierbij, maar als het echt al zo vaak goed gaat bij jou, wordt het toch verleidelijk hoor. Zeker voor Colourpop als ze toch de rekening er niet in doen 😛

 2. Ik heb ook een Amerikaans adres dankzij Shipito en ben er erg blij mee. 🙂 Wel oppassen, want de rekening laten verwijderen en de verklaring verkeerd invullen valt onder fraude, wat je zuur zou kunnen opbreken – al denk ik dat ze eerder moeilijk doen over gigantische dozen die overduidelijk veel meer dan die â‚Ŧ 22 waard zijn of producten waarop hogere invoerrechten worden geheven.

  1. Ja klopt, als ze het uitvogelen moet je alsnog douanekosten betalen. Ik doe daarom altijd bestellingen die niet zo overduidelijk groot zijn 🙂

 3. Wat een handig artikel Mariska. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Shipito gehoord, maar het klinkt echt ideaal. Goede tip ook om de rekening uit de bestelling te verwijderen om douane kosten te vermijden!

 4. Super fijn artikel voor mensen die wat in Amerika willen bestellen. Ik was ook zo blij dat je over Aliexpress schreef, dan wordt het een stuk minder “eng” zeg maar 🙂

  1. Verschilt per pakketje (gewicht). Ik betaal meestal 10-15 dollar verzendkosten maar dat zijn geen grote bestellingen. Zijn kleine doosjes met 2 grote – 5 kleine producten.

 5. Dit wordt gevaarlijk! Super dat je alles zo goed uitlegd!
  Als je doos bv 100euro bezit maar je schrijft er 50 op zit je nog wel boven die 22 maar dan betaal je toch minder invoerkosten dan als het berekend wordt met 100 euro.
  Kan het ook zijn dat als je pakket dus meer bevat en je alles eerlijk opschrijft dat ze jou pakje niet controleren en dus geen invoerkosten moet betalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven