Neppe make-up en oplichting herkennen

Neppe make-up en oplichting herkennen

 

Helaas zie ik het regelmatig gebeuren dat mensen enthousiast een product willen kopen via bijvoorbeeld Marktplaats of Facebookgroepen, en vervolgens helemaal niets of een nep product opgestuurd krijgen. Daarom wijd ik dit artikel aan hoe je kunt herkennen of een make-up product nep is, of dat er sprake kan zijn van andere oplichterij.

 

 

IMG_0795 (2)

 

Is een product nep of echt?

Om op afstand te kunnen zien of een product nep of echt is, moet je goed kunnen kijken. Vraag daarom naar meerdere foto’s. Ten eerste moet voor een echt exemplaar de barcode op het doosje en op het product zelf overeen komen. Als iemand moeilijk doet over zulke foto’s zou ik de koop al in twijfel trekken.

In een nep product zitten altijd kleine foutjes. Barcodes die niet overeen komen of niet bestaan, een patroontje dat net wat anders is (zo kun je vooral nep Colourpop oogschaduw herkennen), of bijvoorbeeld dat de naam van één kleurtje in een oogschaduw palette net anders is.

De prijs zegt vaak heel erg veel. Een product dat nieuw €50 kost en moeilijk te verkrijgen is, en opeens voor de helft wordt aangeboden, zal waarschijnlijk een neppe variant zijn. Trap er écht niet in, want het is zonde van je geld.

 

IMG_0475

 

Oplichters herkennen

Oplichters zijn vaak wel redelijk georganiseerd, en daar kun je ze ook aan herkennen. Kijk bijvoorbeeld naar wat ze nog meer verkopen. Als iemand meerdere of heel veel populaire producten verkoopt, allemaal voor een nét iets lagere prijs, kun je je al afvragen: waarom zou iemand ál deze mooie producten opeens wegdoen? Als je dat al zou willen zou je er toch wel de normale prijs voor terug willen? Het is al helemaal opvallend en verdacht als de producten nooit gebruikt zijn.

 

Meest voorkomende nep producten / oplichterij

Let het meest op met Kylie Cosmetics producten. Deze producten worden énorm veel nagemaakt en zijn razend populair. De eigen website van Kylie Cosmetics is het enige officiële verkooppunt van dat merk. Voor een Lip Kit ben je al rond de $30 kwijt, en daar komen nog verzendkosten en douanekosten bij. Als een lip kit ergens minder dan €50 kost is het eigenlijk al merkwaardig.

Jeffree Star liquid lipsticks worden tegenwoordig ook nagemaakt! MAC lipsticks worden al lange tijd nagemaakt. Limecrime zijn veel replica’s van. Zelf goedkoper merk Colourpop wordt veel nep van gemaakt en aangeboden op Marktplaats.

Neem zelf eens een kijkje op AliExpress. Zo kun je plaatjes van de neppe varianten bekijken, en zelf misschien ook wat verschillen ontdekken. Het zal je verbazen van hoe veel merken er nep in de omloop is.

 

IMG_0475

 

Richtlijnen om je aan te houden:

Wordt er een Kylie Cosmetics Lip Kit aangeboden voor minder dan €50? Dan is de prijs alleen al verdacht.
Wordt er een Jeffree Star liquid lipstick aangeboden voor minder dan €20? Niet een realistische prijs. MAC lipstick (nieuw) voor 10-15 euro? Klopt ook niet helemaal.
Urban Decay palettes, vooral de Naked palettes, Too Faced Chocolate Bars & Sweet Peach palette: minder dan €50 en het zaakje stinkt.
Heb je nog twijfels? Vraag een ander om eventjes mee te kijken. Je mag mij altijd een bericht of e-mail sturen, ik help graag.

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, voor zowel oplichters als eerlijke verkopers. Er is nooit iets mis met voorzichtig zijn! Better safe than sorry. Het zou zo zonde zijn van je geld.

 

Heb jij wel eens te maken gehad met oplichterij, en heb jij nog een tip?

 

Posts created 902

29 gedachten over “Neppe make-up en oplichting herkennen

 1. Fijne tips! Ik heb er nooit mee te maken gehad, maar dat komt doordat ik alleen via officiële verkooppunten koop. Wel had ik laatst dat ik benaderd werd door een bedrijf dat allerlei vage (neppe?) producten aanbied via een Ali Express achtige site. Of ik een review voor ze wilde doen. Dat voelde toch niet goed en dus heb ik hun aanbod maar afgeslagen.

 2. Handige tips! Ik heb er nog nooit mee te maken gehad. Ik koop nooit makeup via marktplaats en als ik de prijzen zie op Aliexpress dan weet ik sowieso al dat de meeste producten nep zijn.

 3. Ik heb hier één keer mee te maken gehad. Op een lokale facebookgroep boden ze een UD palette aan. De prijs was wel aantrekkelijk maar niet zo laag dat het persé nep moest zijn. De verkoper bleef zeggen dat het eerlijk was, tot ik om meer informatie vroeg.

 4. Ik koop eigenlijk nooit ergens anders make-up dan bij officiële verkooppunten. Fijne tips geef je zeg, als ik ooit eens overweeg om op deze manier make-up te kopen, dan hou ik dit in gedachte :-).

 5. Ik heb heel lang zitten zoeken naar eerlijke verkooppunten online van Jill Stuart. Is best lastig nog met alles in Chinese tekens.
  Ik durf het nog steeds niet aan. Dus als iemand richting Azië gaat, vraag ik altijd of iemand wat voor me wil meenemen.

 6. Ik had dat een tijdje geleden toen ik een limited edition lipstick online van EBay kocht. Dat vond ik zó spannend, ik wist echt niet waar ik op moest letten. Maar de persoon was een betrouwbare verkoper met super veel items en vroeg een goede prijs met duidelijke foto’s. En uiteindelijk was het gelukkig oom de real deal! Was wel eng, want het gaat toch om veel geld. Ik was toen aan het zoeken naar een artikel zoals deze, maar dat kon ik gewoon niet vinden!

 7. Heb er gelukkig nog nooit mee te maken gehad! Heb nog maar één keer een lipstick online besteld, maar dat was gewoon een drogisterij dus dat was wel betrouwbaar. Verder koop ik mijn make-up altijd in de winkel haha. Wel handig om nu te weten waar ik op moet letten en hoe ik dingen kan herkennen. Thanks!

 8. Wat goed dat je dit artikel hebt geschreven! Lijkt me ontzettend zuur als je evengoed best veel geld hebt uitgegeven aan een product en het nep blijkt te zijn..

 9. de enige knock offs die ik heb zijn van lime crime, maar deze heb ik bewust gescoord om te kijken hoe ze zijn. je hoort veel enge verhalen over rare infecties en allergische reacties, maar ik heb echt nergens last van en ze werken awesomely good! qua palettes snapt hopelijk iedereen wel dat als je er eentje voor 8 dollar scoort, het niet the real deal is XD ik zou zelf dan liever doorsparen en de echte kopen, zeker als je ziet wat voor mooie kwaliteit je er voor terug krijgt!

 10. Fijne tips! Ik zou echt geen nep make-up willen hebben en daarom koop ik dan ook via de officiële webshops/winkels, scheelt dat je het dan ook gewoon kunt vertrouwen dat wat je krijgt echt is, want het lijkt mij soms best lastig om de verschillen te zien!

  1. Soms willen mensen toch gewoon heel graag geloven dat zo’n mooi dealtje echt is … Zonde, want dan zit je met een kat in de zak.

 11. Ik koop alleen via originele verkooppunten. Ik ben ook werkelijkwaar nog nooit online op de site van alieexpress geweest ( ook omdat ik sowieso bang ben voor een overload aan pakketjes die ik na zo’n online bezoek kan gaan verwachten omdat ik mij niet kan inhouden ).

 12. Wat een handige tips. Ik koop zelf regelmatig op Aliexpress maar dan weet ik van tevoren al dat het een hartstikke nep product is. Toch leuk om te proberen haha 🙂

 13. Goed dat je hier aandacht aan besteedt, ik denk dat veel mensen hier in trappen. Ook zoiets: de kwasten van MAC zijn altijd transparant zwart. Ik heb een nepper die glitters op het handvat heeft, maar daar kun je de nepper dus al aan herkennen. Heb ‘m laten checken bij de MAC Store en toen vertelden ze me dat MAC altijd matzwart is, zonder glitters dus.

 14. Op Youtube zijn bergen vergelijk video’s te zien. Dan laten ze het echte product zien tegenover het namaak product. Dan komen veel verschillen ook duidelijk naar voren.

 15. Handig! Heel triest eigenlijk dat er zoveel namaak is. Vaak is dit ook echt niet goed voor je huid en kun je er een allergische reactie van krijgen omdat het ingrediënten in zitten die soms niet helemaal top zijn voor je huid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven