Achter het scherm | Q&A: alle vragen beantwoord

 

 

Het is weer tijd voor Achter het scherm! Vorige week heb ik gezegd dat jullie alles mochten vragen wat jullie maar willen. Ik heb vragen gekregen over m’n toekomstige studie die toch wel dichtbij komt, van alles over m’n blog, en ook wat persoonlijkere dingen. Daar ga ik vandaag eens uitgebreid antwoord op geven.

 

Ik begin met de vraag die het meeste gesteld is: wat voor opleiding ga ik doen? Na de zomer, over een paar weken al, begin ik met de studie HBO (voltijd) Media en Entertainment Management. Klinkt eigenlijk wel als een gekke keuze. Eerst Rechten geprobeerd, en daarna iets totaal anders. En dan ook nog eens, een angststoornis hebbende, kiezen voor een opleiding die potentieel veel van m’n sociale kant gaat vragen. Toch heb ik er een goed gevoel bij. Rechten studeren zag ik echt als een taak, school, iets wat je moet doen. Met deze opleiding lijkt het me allemaal oprecht leuk! Hopelijk gaat het me daarom wat beter af.

 

IMG_10819

 

Hoe ga ik school met bloggen combineren?
Ja, hier maak ik me dus druk om. Ik heb wel al een soort van schema, hopelijk lukt het me om dat te volgen. In de tussentijd gebruik ik de rest van m’n vakantie om zo veel mogelijk back-up artikelen te maken, om op die manier wat speling te hebben.

Wat voor doelen heb ik nog voor m’n blog?
Echt een lastige vraag, ik heb meer hoop dan doelen eigenlijk. Misschien heb ik dit al 1000x verteld, maar toen ik nét begon met bloggen was m’n doel om (hopelijk) na een jaar 100 volgers te halen. Daar zit ik, terwijl ik nog niet eens een jaar bezig ben, al heel ver overheen. Het aantal lezers groeit, ik krijg mooie samenwerkingen en ben zelfs uitgenodigd voor m’n eerste event. Dit had ik echt niet kunnen bedenken toen ik begon. Dus m’n voornaamste doel is om al dit moois te kunnen behouden, lezers blij te kunnen maken en nog wat door te blijven groeien.

Mijn ultieme tip voor productfoto’s
Ik vind mezelf hier echt niet zo’n pro in … mijn grootste tip, en dat geldt eigenlijk wel voor bijna alles, is blijven kijken, inspiratie zoeken, verbeterpunten blijven zoeken. Jezelf blijven ontwikkelen, kritisch zijn maar niet te hard voor jezelf. Misschien cliché, maar waar.

 

brush set aliexpress

 

Wat vind ik het leukst aan bloggen?
Alle lezers en de leuke reacties die ze geven. Samenwerkingen vind ik ook heel leuk, maar wanneer ik een oprecht compliment krijg over m’n blog is meteen m’n dag weer goed. Vind ik altijd echt zo lief om te lezen!

Mijn favoriete zomerdrankje?
Sinaasappelsap. Is ook m’n favoriete lentedrankje, en herfstdrankje. In de winter is het warme chocolademelk.

Heb ik hulp bij m’n angststoornis?
Jazeker, ik heb een heel traject doorlopen zelfs. Een tijdje terug was m’n hulp wat intensiever, maar op het moment heb ik een psycholoog die ik om de week spreek.

Ik ben nog aan het twijfelen of ik een uitgebreide terugblik op het hele traject wil schrijven. Na alles wat ik mee hebt gemaakt vind ik het namelijk heel belangrijk om door te kunnen geven dat het écht beter kan worden, hoe diep je ook in de put zit. Voor mezelf is het ook wel een boost om te zien hoe ver ik ben gekomen.

Ik houd jullie in ieder geval op de hoogte van al m’n schoolavonturen!

Vinden jullie deze typisch Nederlandse zomer nog een beetje te pruimen?

 

 

Posts created 907

20 gedachten over “Achter het scherm | Q&A: alle vragen beantwoord

 1. Dit weer is echt niks aan. Kan bijna de verwarming aan doen, maar toch draag ik eerst mijn sloffen en een dik vest. xD Gisteren was ik zelfs naar kerstmuziek aan het luisteren…. in ieder geval: school & blog gaat vast wel goed komen joh! Je blogt nu ook iedere dag, misschien moet je tegen die tijd ook niet zo streng zijn voor jezelf. 🙂

 2. Hmm ja die zomer. Wat moet ik ervan zeggen :-). Het is om te huilen de afgelopen dagen. Ik bedacht mij net dat ik een soort van sjaal vergeten was en het toch wel koud was zo wachten op de tram. Ik ben heel benieuwd naar je studie straks! Hopelijk ga je daar ook meer over vertellen als het helemaal is begonnen. Succes!

 3. Leuk beantwoord Mariska! Sinaasappelsap is ook voor mij een drankje die ik vaak neem in de zonervakantie, behalve in deze. Ik loop rond in een dikke trui en drink Cup A Soup, geen goed teken. Ze zeggen dat het volgende week beter wordt!
  Liefs,
  Elles

 4. Spannend dat je aan een nieuwe studie gaat beginnen, uiteindelijk zul je vast je weg vinden tussen het combineren van je studie en blog! Ik wens je in ieder geval heel veel succes en plezier bij de nieuwe uitdaging! Fijn ook om te lezend dat zoveel blog doelen al zijn uitgekomen, dat heb je ook meer dan verdiend! <3

 5. Wat een heerlijk artikel weer om te lezen! En wat een leuke studie heb je gekozen zeg! Het zal vast even wennen zijn in het begin, ook het combineren met je blog, maar daar vind je vanzelf je weg wel in! Gaat goed komen! <3

 6. Heel leuk om te lezen! Ik ben ook er benieuwd wat je van je studie gaat vinden. En het weer is echt belachelijk 🙁 Gelukkig ga ik nog een paar weken op vakantie in september. -x-

 7. Leuke antwoorden, succes met je nieuwe studie! Klinkt als een hele leuke studie. De zomer hier in Nederland vind ik niet te pruimen, het liefst vlieg ik nu nog naar een warme bestemming! Het lijkt hier wel herfst. Xx

 8. Zo supertof dat je weer naar school gaat! Volgens mij is het een hele leuke studie ben wie weet kun je je blog ook nog wel gebruiken voor studie opdrachten? Het komt vast goed!

 9. Ik hoop dat de studie je bevalt.. mijn zoon begint in september ook aan een studie…
  Deze zomer vind ik echt verschrikkelijk tot nu toe. Je kijkt er zo naar uit en nu wil je bijna de verwarming al aanzetten..

 10. Alvast heel veel succes met je studie dat is heel leuk om naar toe te leven. En ja ik dacht van de week ook ineens waar zijn mijn kaarsen, een gevoel van herfst in augustus bah.

 11. Oh je gaat echt een hele leuke studie doen, tenminste het lijkt mij heel leuk haha. Ik hoop dat je je blog kunt combineren met je studie en dat het je ook gaat lukken!

 12. Heel veel succes met je studie?? ik hoop dat je je blog kunt combineren met je studie ik hoop dat je het gaat lukken
  Liefs
  Yessica

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven