high end make-up

Welke high-end make-up is de prijs waard?

 

Ik ben zowel liefhebber van mooie high-end make-up als van budgettoppers. En eerlijk gezegd vind ik die combinatie het fijnst! Dan is het wel zo handig om te weten welke make-up die hogere prijs nu waard is.

 

high end make-up

 

Het is natuurlijk een kwestie van smaak, wat je van een product wilt en verwacht, en wat je er aan uit wil geven. Als je net als ik altijd maar in die mooie verpakkingen trapt zul je vaker high-end make-up kopen.  Maar over het algemeen zijn er toch wel wat richtlijnen te trekken.

 

Oogschaduw

Ja, ik vind veel high-end oogschaduw echt de prijs waard. Als je budget oogschaduw gebruikt kan het best prima werken, maar wanneer je kwalitatievere oogschaduw in je handen hebt gehad merk je echt het verschil. De statistieken zijn over het algemeen als volgt: high-end oogschaduw zou ik 9 van de 10 keer als cijfer een 8 of hoger geven. Budget oogschaduw zou ik 2 op de 10 keer als cijfer een 8 of hoger geven. Oogschaduw die goedkoop én kwalitatief is is wel te vinden, maar dan moet je wel even zoeken. High-end oogschaduw heeft me voor zover ik kan herinneren nooit echt teleur gesteld.

En je kan er trouwens ook gewoon lekker tussenin gaan zitten. Zoeva heeft bijvoorbeeld voor €22 al mooie oogschaduw palettes. Niet heel budget, maar ook niet super duur. En die zijn ook heel erg mooi.

 

metallic lipstick maken

 

Lipstick

Deze vind ik oprecht lastig. High-end lipsticks zijn vaak wel beter, maar dit is het probleem: Het is 2x zo goed maar 10x zo duur. Of je letterlijk 10x zo veel geld over hebt voor een product wat niet 10x maar ‘slechts’ dubbel zo goed is, is je eigen keuze. Een erg mooie verpakking of verzamelobject (limited editions enzo) kan mij vaak wel over de streep halen.

Foundation

Met foundation ligt het echt aan je eigen huid en gebruik of een dure foundation het waard is. De volgende richtlijnen zijn handig:
Heb je een makkelijke huid? (niet gevoelig, foundation heeft geen raar effect op je huid, bijv. oxideren) Zo ja, heb je geen dure foundation nodig.

Heb je een heel erg vette of heel erg droge huid? Zo ja, dan kun je budget producten proberen, maar is dé foundation die wél goed bij je huid past wel wat meer waard.

Doe je veel make-up over je foundation heen, zoals contour, blush, concealer, enz.? Als je niet een uitzonderlijk huidtype hebt, heb je in dat geval ook niet per sé een dure foundation nodig. Je bedekt het grootste deel, en foundation is trouwens ook nog vaak te fixen met spray, primer, enz.

 

L'oreal Infallible Pro Matte foundation review

 

Wenkbrauwproducten kan ik niet objectief over zijn in dit artikel. Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade is écht m’n absolute favoriet, ik heb niks anders gehad wat ooit zo fijn werkt en ik zal dit tot de dag dat ik sterf of m’n arm eraf valt blijven kopen.

Concealer

Simpel. Heb je niet zo veel dekking nodig? Houd het lekker op een budget concealer. Heb je heel veel dekking nodig? Probeer de NYX HD concealer wand, als je daar niet tevreden mee bent, is een high-end concealer een fijne optie.

Mascara

Ik ben echt een bitch wat mascara betreft, maar dit is dus echt het enige product waarvan je me niet snel een high-end variant van zal zien kopen. Waarom? Make-up kan van alles bedekken, verdoezelen, en inkleuren. Je kan het maken hoe je wilt. Behalve met mascara. Mascara kan alleen je wimpers inkleuren. Kan niet daadwerkelijk meer wimperhaartjes geven, of echt je wimpers verlengen of iets dergelijks. Je kleurt gewoon haren in. Je kan ook niet wimpers bijtekenen ofzo. Er zit natuurlijk wel verschil tussen mascara’s, dat merk ik ook wel, maar het doet gewoon niet zo veel.

Ik heb super korte en niet-krullende wimpers. Kan ze krullen en mascara’en wat ik wil, dan stelt het nog steeds niet zo bijster veel voor. En een mascara van 30 euro brengt daar ook niet echt verandering in. Ik doe gewoon lekker nep wimpers op.

 

Dit artikel is een stuk langer geworden dan ik had gedacht, dus ik laat het hier even bij. Als je m’n mening wilt weten over een specifiek product, of iets wat ik nog niet genoemd heb, kan je altijd je vraag stellen in de comments!

 

Welk high-end product is jouw absolute favoriet?

Posts created 891

34 gedachten over “Welke high-end make-up is de prijs waard?

 1. Kan het niet meer met je eens zijn. Collection concealer is ook nog een van de beste concealers die ik heb geprobeerd en ook budget.

  Verder wat betreft high-end… Moet er eerlijk bij zeggen dat high-end producten soms een beetje een verslaving zijn, haha . Maar ja, als het werkt :’)

 2. Ik gebruik zelf vaak een wat duurdere foundation. Niet altijd hoor, enkele exemplaren van Catrice vind ik ook heel fijn. Verder bekijk ik het meestal per product/merk. Ik heb budget lipsticks maar ook wat duurdere, het is maar net of ik een product bijzonder genoeg vind.

 3. Ik koop mijn oogschaduw bijna altijd van een high-end merk. Niet persee merken zoals Chanel of Dior maar wel merken die vaak wat prijziger zijn dan merken zoals Maybelline of Rimmel. Meestal koop ik ze vanwege de verpakking of de speciale kleuren. Mascara ben ik net zoals jij!!! Ik bezit wel enkele high-end mascaras omdat ze gewoon écht goed zijn, maar grotendeels heb ik alleen maar drugstore mascaras op waterproof basis.

 4. Ik probeer het nog zo lang mogelijk uit te stellen om high end make-up te gaan kopen. Ik ben bang dat als ik er eenmaal aan begin, ik niet meer kan stoppen, hihi. Ik ben wel heel erg benieuwd naar high end oogschaduw, het lijkt me zo fijn!
  Liefs,
  Elles

 5. Leuk om te lezen hoe jij er over denkt, ben het wel met je eens. Al moet ik wel zeggen dat ik echt heel wat budgetproof holy grails heb. Wel wil ik eens een duurdere bb-cream/foundation proberen, kijken hoe dat werkt met mijn huid.

 6. Qua oogschaduw ga ik ook het liefst voor high-end, dat blijft vaak toch wat beter zitten en mascara mag van mij juist weer niet te duur zijn; ik heb vrij makkelijke wimpers en ook met een goedkope mascara heb ik goed resultaat. Voor een product dat je elke paar maanden moet vervangen heb ik daarom ook niet zoveel geld over.

 7. Voor mijn huidverzorging gebruik ik meestal wat duurdere producten tot een maximum van 60 euro per pot anders wordt het wel heel duur. Make up daarentegen vind ik prima als dat meer budget is.

 8. Leuk! Ben het met je eens wbt mascara hoor 🙂 En qua lipstick heb ik vaak de lipsticks (de ‘gewone’, niet de lip laquer ofzo) van Sleek. Die blijven echt mega lang zitten en zijn mooi van kleur en zijn helemaal niet duur 🙂
  Qua foundation zweer ik dan weer wel bij Estee Lauder maar ik heb n rothuid 😉

 9. Hoe grappig is dat jij zo denkt over mascara ik vind dat dus niet. Oke niet alle dure mascara’s zijn goed. Maar ik weet wel dat ik geen drugstore mascara meer koop ben te vaak teleurgesteld.

 10. Ik heb niet zo veel met high end producten. Jaren geleden droeg ik altijd de mascara van Lancome, maar toen kwam ik er achter dat die van Maxfactor precies hetzelfde werkt voor mij. Oh, en hij meer dan de helft goedkoper!

 11. Ik ben het onwijs met je eens!
  Oogschaduw merk je idd heel goed wanneer het een goedkoper of duurder product is.
  Bij lipstick merk ik dat vooral aan de geur! De goedkopere varianten ruiken vaak meer naar cosmetica.
  Bij mascara’s kan je verschil merken aan het borsteltje vind ik. Ik gebruik nu mascara van MAC en die is zeker wel beter dan een mascara van Miss Sporty bijvoorbeeld.

  Leuk artikel!

 12. Chanel is mijn favoriete high end merk en bijna mijn gehele make-up stash is dan ook van Chanel, op enkele uitzonderingen na. Zo vind ik oogschaduw van Sleek en Urban Decay ook fijn en mijn wenkbrauwpotloodje is al jaren van Catrice. Qua mascara wil ik juist wel meer betalen voor kwaliteit, het zit vlakbij mijn ogen, ik draag lenzen en ik wil aan het eind van de dag geen panda-blik, met Chanel krijg ik dat niet. Het zit muurvast en eind van de dag zit het nog steeds muurvast.

 13. Wat een fijn artikel heb je hierover gemaakt. Ik kies vaak voor foundation wat duurdere omdat ik met budget varianten altijd van de kouden kermis thuis kom 😉

 14. Leuk artikel! Zelf heb ik niet zo heel veel met high-end producten. Ik heb wel wat liggen, maar daarbij merk ik vooral dat de verpakking gewoon mooier en luxer is. Dat heeft ook wel wat hoor haha. Verder vind ik dat een hoop low budget producten hun werk net zo goed doen. Vooral wat mascara en lipstick betreft.

 15. Ben benieuwd welke budgetmerken oogschaduws jij goed vindt? Ik heb met mascara ook dezelfde mening. Mijn essence mascara vind ik echt top. Daar hoef ik geen 30e voor uit tw geven.

  1. Die chocolate bar dupe palettes sowieso, en bepaalde palettes van makeup revolution! Zoals Newtrals vs. Neutrals. Andere budget merken verschilt de kwaliteit zo erg per palette.

 16. Wat een leuk artikel, Ik ben het helemaal met je eens! High end oogschaduw is definitely beter, en met mijn goeie huid heb ik helemaal geen dure foundation en concealer nodig 🙂 Als het op lipstick aankomt heb ik eigenlijk bijna geen high end merken geprobeerd, ik ben altijd blij geweest met budget! Xxx

 17. Met make-up wissel ik veel af. High end is mooi, maar als er een dupe is wordt ik helemaal happy. Gezichtsverzorging vind ik wel belangrijk, een pot crème moet goede ingrediënten hebben anders smeer je gewoon vet op je gezicht. Het houdt de huid dan wel soepel maar daar is alles mee gezegd.

 18. De naked pallets waren het voor mij wel waard al heeft w7 zulke goeie dupes. Mascara is juist het enige dat bij mij echt goed moet zijn. Ook al heb ik korte wimpers ik zweer bij Lancome.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven