Achter het scherm | met ups en downs

Achter het scherm

 

Deze vrijdag houd ik me weer trouw aan Achter het scherm! Waar ik jullie wat meer meeneem in m’n leven.

De laatste tijd ben ik niet zo uitgebreid in gegaan op hoe het met mezelf gaat. Ik heb wel het één en ander laten weten, maar heb zelfs een keer Achter het scherm overgeslagen en er gewoon niet al te gedetailleerd over gehad.

Aan de ene kant boek ik wel vooruitgang, en aan de andere kant heb ik ook met tegenslagen te maken. Ik zal eerst even al het gezeik eruit gooien, zodat ik af kan sluiten met leuke dingen.

 

IMG_0504

Als je een katje knuffelt voel je je daarna altijd beter.

 

M’n vriend is dus 2 weken weg. Natuurlijk gun ik hem al het plezier in de wereld, op z’n vakantie’tje. Maar ik ben een beetje verwend. Gewend geraakt aan dat hij er bijna altijd is. Maar vooral aan dat ik veel steun aan hem heb, en dan moet ik opeens een paar weken op eigen beentjes staan. Moet te doen zijn, maar het is even anders.

Het moeilijkste waar ik mee om moet gaan ligt eigenlijk op een heel ander punt. Mijn oma, ook wel omi genoemd, het liefste vrouwtje in de wereld die ik ook als moedertje en beste vriendin beschouw. Helaas is ze ernstig ziek. Al een tijdje. Ik vind het moeilijk om te bepalen wat nou gepast is qua privacy om allemaal te vertellen, dus wat haar situatie betreft houd ik het hier even bij.

Dat vind ik dus enorm lastig om mee om te gaan. Eigenlijk weet ik helemaal niet hoe ik er mee om moet gaan. Ik wil haar gezond en gelukkig zien, maar ik kan daar niet voor zorgen. Die machteloosheid kan soms lelijk aan je vreten, dat zal iedereen die een soortgelijke situatie mee heeft gemaakt wel weten.

 

 

IMG_0622

 

Maar desondanks maak ik gewoon lol met m’n omi. Ik bel d’r erg graag, wissel regelmatig WhatsApp berichtjes uit (ja, zo hip is m’n oma) en het liefste ga ik gewoon bij d’r op bezoek.

En behalve de lol met omi zijn er nog meer leuke dingen! Ik ben op de logeer bij m’n familie, in Lelystad. Waar het dagelijks leven op het moment bestaat uit gezelligheid met m’n familie en vrienden, Pokémon go, waterijsjes eten in de tuin en een beetje bloggen. Dit is mijn vakantie voor deze zomer. (In oktober ga ik hopelijk nog een mooi reisje maken.)

Maar ook qua angsten kom ik langzaam maar zeker toch vooruit. Ik heb geen spectaculaire dingen gedaan de afgelopen tijd, maar dingen die ik eerst met veel moeite deed beginnen toch net iets makkelijker te worden. Ik blijf m’n best doen, want ik wil wel dat m’n studie goed gaat verlopen!

Nu heb ik opeens een ideetje. Ik heb een dilemma. Ik ben uitgenodigd voor de introductieweek van m’n opleiding. Een introductieweek vol gezelligheid, maar ook vól situaties die erg onhandig en lastig uitkomen in combinatie met een angststoornis. Mijn vraag is dan ook, wat is jullie advies? Doen of niet?

 

Zal ik het doen of niet? En hoe gaat het met jullie?

Posts created 884

28 gedachten over “Achter het scherm | met ups en downs

 1. Uiteindelijk moet je gewoon doen waar jij je goed bij voelt. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat zo’n introductieweek voor een groot deel bepaald hoe de rest van het schooljaar gaat, mensen maken dan al groepjes enz. Kom je pas na de introductieweek, dan moet je eigenlijk aanhaken bij een al bestaand groepje, terwijl die groepjes tijdens de introductieweek gevormd worden en jij zelf nog invloed hebt op hoe en wie.
  Ik zou zeggen, gaan! Je hoeft niet elke dag tot laat te blijven. Heb je een klik met een of twee mensen, kan je gerust iets over je oma of andere prive vertellen zodat mensen begrijpen dat je niet aan alles meedoet.

 2. Lastig. Syl heeft wel gelijk, maar als je er zelf totaal niet achter staat moet je het niet doen. Ze je het als een uitdaging, een gezonde spanning en stress, dan zou ik het wel doen. Proberen kan altijd en als het echt niks is ga je toch met een soms eerder weg?

 3. Wellicht is een introductieweek een beetje te veel van het goede? Misschien is het mogelijk om een aantal activiteiten mee te doen en verder vooral ook je rust te pakken?

 4. Wat vervelend dat je oma zo ziek is, ik hoop voor jullie dat ze zich snel wat beter mag voelen, maar als het ernstig is weet ik niet of dat er ook in zit. Ook niet leuk dat je vriend nu weg is, maar gelukkig weet je dat hij na 2 weken weer terug is.
  Wat betreft je introductieweek zou ik kijken of je het zelf wil of niet en wat goed voelt. Ik ben bij mijn bachelor niet naar de introductieweek geweest (dat was in de vakantie en daar had ik geen zin in). Ze zeggen vaak dat er na afloop al groepjes gevormd zijn, maar bij mij waren er best veel mensen die ook niet waren gegaan. Ik weet niet of dat bij alle opleidingen zo is, maar ik denk dat het geen ramp is als je niet gaat. Ergens denk ik ook wel dat het misschien juist rust kan geven om wel te gaan en alvast wat contacten te leggen, zodat je je als de lessen beginnen al een beetje een groepje hebt.

 5. Lastig om te zeggen, maar je kunt het altijd proberen. Mocht het echt niet lukken kun je nog altijd naar huis gaan. Sterkte met je oma, dat je haar nog maar lang in je leven mag hebben.

 6. Lastig, tuurlijk zeg ik ga naar die introductieweek maar niemand weet precies wat jij voelt. Ik hoop dat je al wel met een deskundige praat dan gaat het vast stapje voor stapje beter.

 7. Een introductie feest is wel erg heftig denk ik. Ik vond het geweldig, maar het is wel benauwend in een soos of kroeg. Ik had een keer een meisje in mijn team die last had van claustrofobie en die is van ellende naar huis gegaan toen.

 8. Heel veel sterkte met je oma! Ik zou gewoon naar die introductieweek gaan om je angsten te overwinnen. Dit klinkt heel makkelijk, ik weet dat het moeilijk kan zijn. Als het niet lukt, kun je inderdaad altijd nog naar huis toe gaan! En als je er echt geen goed gevoel bij hebt, is het beter om thuis te blijven, anders krijg je spijt. Xx

 9. Wat rot dat je oma ernstig ziek is, ik kan goed begrijpen dat je het lastig vindt hoe je hier mee moet omgaan:( Wat betreft de introductieweek moet je zeker gaan. Als je jezelf er toch niet fijn bij voelt kun je de dagen erna gewoon thuisblijven. Welke opleiding ga je volgen? Zelf ben ik op vakantie tijdens mijn introductieweek en daar baal ik ZO erg van. Iedereen gaat natuurlijk groepjes vormen en vrienden maken. Waar je ook voor kiest, het komt vast allemaal goed!

  Weke product gebruik je trouwens voor je wenkbrauwen? Ze zien er top uit!

  1. Dankjewel! Ik ga Media & Entertainment Management studeren! Ik kijk er al naar uit 😀

   M’n wenkbrauwen doe ik met Dipbrow Pomade van Anastasia Beverly Hills en ik werk het af met wat concealer 😀

 10. Sterkte met je oma! Ik weet precies hoe dat voelt (heb helaas mn omaatjes allebei niet meer). Rot om ze zo te zien.
  Je introductie.. tja.. ik ben destijds ook niet geweest maar ik heb later niet het gevoel gehad dat ik buitengesloten werd of heel veel had gemist! Misschien kan je het je school uitleggen en bijvoorbeeld alleen overdag komen? En afspreken dat je weg kan gaan als je het niet trekt? Ik zou er gewoon eerlijk over zijn!

 11. Lieve Mariska, wat een nare gebeurtenis zeg, met je oma. 🙁 Heel veel sterkte en knuffels toegewenst. Wat de introductieweek betreft, ik zou proberen om te gaan. Je leert direct mensen kennen en dat heb je echt nodig als je een nieuwe studie begint. Mocht het echt niet gaan, kan je gewoon elk moment van die week naar huis.. En misschien vind je wel een hele toffe, lieve vriendin met wie je de rest van je studie om blijft gaan. <3

 12. Ik zou niet zeggen dat je perse moet gaan, de keuze is natuurlijk helemaal aan jou. Doe waarbij jij je goed voelt. Veder heel veel sterkte met je oma, hopelijk knapt ze wat op. Liefs,

 13. Wat vervelend van je oma.. Ik wens haar heel veel beterschap toe. Ik weet hoe het is om een van je grootouders ziek te hebben.
  En dat je het naar vind dat je vriend weg is snap ik ook. Mijn ouders zijn er nu een paar weken niet en ik vind dat al zo moeilijk.

 14. Moeilijk… een introductieweek. Ik weet niet wat het verstandigst is. Kijk als het zover is of je eraan toe bent. En misschien een idee om het door te geven aan de school dat je een angststoornis hebt. Dan begrijpen ze vaak beter hoe en waarom je wel of juist niet meedoet aan bepaalde activiteiten.
  Ik weet hoe dat erin hakt als een van je naasten ziek is.. ik denk dat je oma heel blij wordt van het appen (hip!) en zo steun je haar ook enorm.
  Sterkte! x

 15. Heel erg vervelend om te horen dat je oma ziek is! Sterkte hiermee. En voor de introductieweek kan jij toch als beste besluiten. Ik zou het doen, misschien is dit wel weer een stap de goede richting op! -x-

 16. Dapper dat je dit deelt zeg, dat wat je zegt over je vriend, snap ik trouwens héél erg goed. Ik ben ook zo gewend dat hij er altijd maar is, dat als hij eens weg is het echt niet leuk is. Ook wil ik je veel sterkte wensen met je oma. En wat betreft je introductieweek, het zal spannend zijn en ik ben ook wel iemand die er niet naar toe zou gaan, maar als je slim nadenkt is het handig om heen te gaan! Je leert dan alvast wat mensen kennen. Maar uiteindelijk moet je zelf beslissen. xxx

 17. sterkte gewenst voor je oma <3 ikzelf heb de introductie week niet gedaan, en daar ben ik blij mee geweest aangezien het 1 grote ellende bleek te zijn met dronken mensen all over the place die je spullen sloopte XD

 18. Wat vervelend van je oma, ik hoop dat het nog beter gaat worden… En wat betreft de introductieweek, ik zou het gewoon doen! Je kunt namelijk op het moment zelf altijd nog beslissen om een aantal dagen te skippen, maar als je niet bent geweest, weet je ook niet hoe het was. En zo leer je alvast wat mensen kennen.

 19. Vanachter mijn computer is het makkelijk zeggen; ga naar die introductieweek en overwin je angsten en kom er sterker uit. Maar ik zou precies dezelfde twijfels hebben. Ik zou het ook doodeng vinden en mezelf liever afmelden dan aanmelden. Aan de andere kant, wil je altijd met deze angsten blijven of wil je met kleine stapjes vooruit? Kan je bijvoorbeeld niet gaan en als het echt niet gaat halverwege weer naar huis? Vaak ben je toch sterker dan je zelf denkt. Ook hoop ik dat het beter gaat met je oma. Zo’n dierbaar iemand wil je gewoon niet ziek zien natuurlijk. Heel veel sterkte met alles! xxx

 20. Vervelend dat je oma ziek is! Veel sterkte. Lastig of je beter wel of niet naar de introductie week kunt gaan. Ik denk dat je zelf het beste kunt bepalen of je er wel of niet naartoe wil en er al aan toe bent. Aan de andere kant maak je al wel vast kennis met je klasgenoten. Misschien kan je wel meedoen met een aantal activiteiten en dan aan school doorgeven dat je een angststoornis hebt. Succes met je keuze!

 21. Heyhey Mariska,
  Pfff wat naar dat je oma ziek is..??
  Ja het is inderdaad heel moeilijk ik kan me niet twee weken zonder mijn prins voorstellen. Gelukkig vliegen die twee weken snel voorbij!
  Uhm.. Ik denk dat je het beste een beslissing kunt nemen waar je je fijn bij voelt girl…. Especially als je weet wat het met je doet .. volg je gevoel dan zit je altijd goed! ♡

  Big Hug!! Miss B.??

 22. Ik weet wat je doormaakt ivm de angststoornis want die heb ik zelf ook , ik zou zeggen ga op je gevoel ad en zegt je gevoel? Ja ik ga ? Maar krijg je een aanval oid? Ga dan lekker naar huis want dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Ik heb geleerd om op de voorhand al nee te zeggen ik mezelf heel erg beperk, meestal ga ik dan ook wel ergens heen en als het me niet lukt om te blijven om welke reden dan ook? Dan ga ik nar hus naar kan ik wel met trots zeggen dat ik het heb geprobeerd. Doe wat goed voelt, dit zijn de enige tips die ik je kan geven
  X

 23. Oh jee, wat naar. Mijn oma is ook echt een van m’n beste vriendinnen en is 92 en ik krijg het benauwd als ik er aan denk dat ze er niet lang meer zal zijn.. Dus geniet van elke seconde en elk Whatsappje (hoe tof!).
  Betreft je introductie week, ik zou het doen. Ik kan me heel goed voorstellen dat het makkelijker is om niet te gaan, maar je kunt toch altijd nog weggaan? Gewoon gaan, proberen en je kunt altijd nog gaan (genoeg smoesjes te bedenken)! Liefs Josine

 24. Veel sterkte met je omi! Ik hoop dat het snel weer wat beter met haar gaat! En tof dat ze zo hip is zeg 🙂
  Als ik jou was zou ik wel naar de introductie week gaan, lijkt misschien wel eng maar als het achter de rug is heb je wel weer iets overwonnen. Wat zou het ergste kunnen zijn wat daar kan gebeuren (desnoods kan je iemand in vertrouwen nemen en je angsten uitleggen) 😉
  Succes <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven