L'oreal Infallible Pro Matte foundation review

L’oreal Paris Infallible Pro-Matte foundation | review

L’oreal Paris Infallible Pro-Matte foundation | review

Het is alweer een tijdje terug dat ik een foundation gereviewd heb. Een matte foundation gaat meestal niet zo goed met mijn drogere huidtype, maar toch wilde ik deze uitproberen.

 

L'oreal Infallible Pro Matte foundation review

Deze foundation is in Kruidvat te vinden, maar ook bij Douglas, Bol.com en wat meer gewone winkels. Prijs varieert tussen de 12 en de 16€.

Als ik achterop de verpakking kijk zie ik staan dat de finish semi-matte is en dus niet extreem matte. Bij mij accentueren matte foundations vooral droge plekjes. Dat is irritant, maar wat ik nóg vervelender vind: wanneer foundation gaat oxideren. Dat het extreem uitdroogt en donkerder en oranje wordt. Ik heb dit echt met zó veel foundations, om te janken. Matte foundations hebben trouwens wel vaker een betere dekking.

 

L'oreal infallible pro matte foundation review

 

Dit is de substantie. Heel normaal voor een foundation. Ziet er niet heel dik en droog uit, dat vind ik echt meevallen.

 

l'oreal pro matte infallible before

 

Dit is m’n bakkes zonder foundation. Ik heb geen super onrustige huid of iets dergelijks, ik mis vooral wat concealer. Toch merk ik dat foundation bij mij wel degelijk een flink verschil maakt; met foundation ziet alles er gewoon egaal en frisser uit.

 

L'oreal infallible pro matte foundation review

Dit is mét foundation. En met concealer, een ooglook en een lipstickje. Ik heb contouren héél rustig gehouden, zodat het effect van de foundation nog goed te zien is.

Ik gebruik altijd hydraterende dagcrème of serum en een ‘natte’ primer voordat ik foundation op doe. Vervolgens breng ik de foundation aan met een vochtige beautyblender. Als je een droog huidtype hebt raad ik je aan om een soortgelijke routine te ontwikkelen, want het maakt je huid echt ‘makkelijker’.

Ook als je van heel dichtbij kijkt heb ik geen last gehad van droge plekken, geaccentueerde velletjes of andere narigheid. Het zag er wel een beetje cakey/poederig uit van dichtbij, maar nadat ik er een beetje setting spray van ELF overheen had gedaan was dat opeens weg. Echt, dat beetje spray heeft een wonder verricht.

Conclusie: een goed dekkende fijne foundation! Ik denk dat deze met elk huidtype wel kan werken. Met een droger huidtype werkt ‘ie fijner in combinatie met wat hydraterende producten en een setting spray. En anders is L’oreal Paris Infallible Pro Matte ook gewoon prima.

Heb je liever een matte foundation?

Posts created 892

16 gedachten over “L’oreal Paris Infallible Pro-Matte foundation | review

 1. Dat cakey effect wat je beschrijft, is voor mij een reden om het te laten liggen.
  .
  Ik heb onlangs de Nars sheer glow foundation gekocht, en die dekt mega goed zonder pannenkoek effect. (Mijn couperose is nauwelijks meer te zien.) Aangezien ik net zoals jij ook een hele droge huid heb, is dit misschien ook wat voor jou.
  Voor een medium dekking vind ik de Giorgio Armi maestro foundation erg fijn.

  1. Handige tips! Ben altijd op zoek naar foundations die beter bij m’n huid passen dus dit is echt fijn om te weten 🙂

 2. Oh my! Ik pieste al bijna in mijn broek bij het zinnetje ‘dit is mijn bakkes’, haha. Ook zonder foundation ben je prachtig!! Mooie foundation, ik heb nu die van MAC, als die op is wil ik de Urban Decay proberen denk ik. Hoorde ik ook goede berichten over.

 3. Met mijn vette huid, zou dit wel een goede optie zijn! Sinds een tijdje gebruik ik eigenlijk geen foundation, alleen een BB-cream 🙂

 4. Interessant, ik hoor het voor het eerst om heel eerlijk te zijn (ik ben op het moment weer meer bezig met de Fashion trends haha). De foundation misstaat je niet! Erg mooi. XX

 5. Zo op je hand vind ik hem erg gelig. Op je gezicht is het wel erg mooi geworden. Hou zelf totaal niet van foundation, met mijn droge huisd toch teveel gedoe.

 6. Leuk te lezen en gelijk een reminder, deze ligt nog keurig netjes en dus nieuw in een laatje. Ben nu wel benieuwd hoe ik deze foundation vindt.

 7. Ik ben heel erg benieuwd naar deze foundation. Over het algemeen vind ik de L’Oreal foundations erg fijn. Helaas zijn ze eigenlijk bijna nooit in mijn kleur verkrijgbaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven