L'oreal Infallible Pro Matte foundation review

L’oreal Paris Infallible Pro-Matte foundation | review

L’oreal Paris Infallible Pro-Matte foundation | review

Het is alweer een tijdje terug dat ik een foundation gereviewd heb. Een matte foundation gaat meestal niet zo goed met mijn drogere huidtype, maar toch wilde ik deze uitproberen.

 

L'oreal Infallible Pro Matte foundation review

Deze foundation is in Kruidvat te vinden, maar ook bij Douglas, Bol.com en wat meer gewone winkels. Prijs varieert tussen de 12 en de 16€.

Als ik achterop de verpakking kijk zie ik staan dat de finish semi-matte is en dus niet extreem matte. Bij mij accentueren matte foundations vooral droge plekjes. Dat is irritant, maar wat ik nóg vervelender vind: wanneer foundation gaat oxideren. Dat het extreem uitdroogt en donkerder en oranje wordt. Ik heb dit echt met zó veel foundations, om te janken. Matte foundations hebben trouwens wel vaker een betere dekking.

 

L'oreal infallible pro matte foundation review

 

Dit is de substantie. Heel normaal voor een foundation. Ziet er niet heel dik en droog uit, dat vind ik echt meevallen.

 

l'oreal pro matte infallible before

 

Dit is m’n bakkes zonder foundation. Ik heb geen super onrustige huid of iets dergelijks, ik mis vooral wat concealer. Toch merk ik dat foundation bij mij wel degelijk een flink verschil maakt; met foundation ziet alles er gewoon egaal en frisser uit.

 

L'oreal infallible pro matte foundation review

Dit is mét foundation. En met concealer, een ooglook en een lipstickje. Ik heb contouren héél rustig gehouden, zodat het effect van de foundation nog goed te zien is.

Ik gebruik altijd hydraterende dagcrème of serum en een ‘natte’ primer voordat ik foundation op doe. Vervolgens breng ik de foundation aan met een vochtige beautyblender. Als je een droog huidtype hebt raad ik je aan om een soortgelijke routine te ontwikkelen, want het maakt je huid echt ‘makkelijker’.

Ook als je van heel dichtbij kijkt heb ik geen last gehad van droge plekken, geaccentueerde velletjes of andere narigheid. Het zag er wel een beetje cakey/poederig uit van dichtbij, maar nadat ik er een beetje setting spray van ELF overheen had gedaan was dat opeens weg. Echt, dat beetje spray heeft een wonder verricht.

Conclusie: een goed dekkende fijne foundation! Ik denk dat deze met elk huidtype wel kan werken. Met een droger huidtype werkt ‘ie fijner in combinatie met wat hydraterende producten en een setting spray. En anders is L’oreal Paris Infallible Pro Matte ook gewoon prima.

Heb je liever een matte foundation?