Achter het scherm | over die getalletjes & update

 

Vrijdag betekent een kijkje achter het scherm van m’n blog! Getallen en statistieken lijken vaak een beetje taboe, maar ik ga het er gewoon over hebben. En omdat ik vorige week Achter het scherm gemist heb, krijgen jullie ook nog even een update.

 

IMG_8705

 

Iets meer dan 8 maandjes geleden kwam ik dus op het idee om een blog te beginnen. Gewoon, voor de leuk, om te kijken waar het heen zou gaan. Vanaf het begin vond ik het erg leuk, en dat vind ik nog steeds. Elke reactie, lezer en volger ben ik zo blij mee! Eerlijk gezegd ben ik best wel positief verrast door de groei van m’n blog. Ik doe er natuurlijk m’n best voor, maar dat is niet altijd een garantie.

Hoe zit het met die getalletjes? Toevallig heb ik gisteren 5000 unieke bezoekers in de afgelopen 30 dagen gehaald! Echt een grote mijlpaal. Op Instagram heb ikΒ  970 volgers, en het lijkt er dus op dat ik niet over al te lange tijd de 1000 ga halen. Weer zo’n grote mijlpaal. Op Bloglovin’ gaat het ook al goed richting de 500, dus die mijlpalen blijven maar komen.

 

IMG_8926

 

Hoe belangrijk vind ik die getalletjes? Ik blog vooral omdat ik het leuk vind, om dat even voorop te stellen. Maar ik ben ook ontzettend blij met wat ik tot nu toe bereikt heb. Toen ik begon met bloggen had ik als hoop om misschien 100 volgers te hebben na een jaar. Geen verplichting, maar het zou leuk zijn. Nu ben ik in kortere tijd al veel verder gekomen. Ik zie alle volgers en lezers als een soort erkenning voor wat ik doe. Als waardering voor de artikelen die ik maak.

Wat ik het allerleukste vind is interactie met de lezers die ik heb. Elk berichtje, elke reactie, een vraag of een suggestie. Dat vind ik echt één van de leukste dingen van bloggen. Een vraag kunnen beantwoorden, iemand kunnen helpen, inspireren of gewoon even vermaken met een stukje tekst. Als je dus ooit iets wilt vragen of opmerken, houd je vooral niet in!

Vorige week was er dus geen Achter het scherm. Ik had voor een keertje dus echt geen idee waar ik over kon schrijven. Geen spectaculaire dingen meegemaakt. Dus had ik in plaats van dit rubriekje een gewoon artikel geplaatst. Verder gaat het met mezelf eigenlijk best op rolletjes. Vakantie aan het vieren nu het nog kan en lekker bloggen!

 

Weet jij nog een verbeterpuntje voor m’n blog?

 

 

Posts created 897

44 gedachten over “Achter het scherm | over die getalletjes & update

 1. Wat goed van je dat je blog zo gegroeid is! Dat is altijd leuk toch? En super dat je gewoon over je statistieken praat, dat doet inderdaad niet iedere blogger. Je doet het super en ik vind dat je altijd weer nieuwe content creΓ«ert en je make-upskills zijn super. Ga zo door!

 2. Gefeliciteerd! Een mijlpaal die ik ook ooit hoop te halen! Ik snap precies wat je bedoelt. Je doet het bloggen omdat je het leuk vindt, maar de erkenning ( die je terugziet in de cijfers ) stimuleren enorm natuurlijk. Super tof voor je!

 3. 5000 unieke bezoekers, dat is heel mooi! Je kan nu meer PR bureau’s benaderen, zeker die mooie make-up merken in hun bestand hebben.
  Geen verbeterpunten, ik vind je blog prima de luxe zoals het is πŸ™‚

 4. Leuk dat het boven verwachtingen goed gaat met je blog ^^ gefeliciteerd met de mijlpalen!! Vroeger lette ik ook meer op m’n statistieken, maar nu doe ik dat niet zoveel meer. Ik vind de interactie met mijn medebloggers, vooral in persoon, een veel leuker aspect van bloggen ^^

 5. Super goed bezig, proficiat!! Is absoluut iets om blij en trots op te zijn, want ook dat hoort erbij wanneer je voor de leuk blogt! Wie zou daar niet blij van worden ^^

 6. Wat een geweldige cijfers, daar mag je zeker heel trots op zijn! En dat pas na acht maanden, echt geweldig! Gefeliciteerd! En ook heel tof dat je de cijfers gewoon deelt. Best interessant om te zien voor een medeblogger πŸ™‚

 7. Wauw daar mag je echt trots op zijn 5000 bezoekers! Je werkt er volgens mij ook heel hard voor. Tuurlijk zijn getalletjes niet de hoofdzaak, maar ik kan me voorstellen dat je hier wel een vreugde dansje van doet!

 8. Wat leuk om te lezen die nummertjes. Ik wilde 2/3 jaar geleden beginnen met bloggen, maar ik had het idee dat de blogmarkt al verzadigd was. Bijzonder om te zien dat ik ongelijkheid had. Jouw blog heeft leuke unieke content en daarom kom ik hier elke dag even. Binnenkort de volgende statistiek mijlpaal!

 9. Super meid. Je doet het ook zo leuk. Je bent gewoon puur en je hebt fijne teksten en niet al te lang. Verbeterpunt: nee, ik vind het prima zo. Ga zo lekker door!

 10. Ik ben stiekem best een beetje jaloers hoor ;p vertel ons je trucjes!
  Haha, nee.. Ik ben blij voor je dat je blog zo aan het groeien is ^^

  1. Zijn niet echt truukjes, lijkt me een combinatie van veel tijd erin steken (niet alleen blogs maken maar ook promoten en proberen contacten te leggen) en een geluksfactor πŸ™‚

 11. Ik vind het cool dat je hier zo open over blogt! Je doet het erg goed in ieder geval! Krijg je ondertussen ook wat spullen toegestuurd/uitnodigingen voor launches? Ik denk dat het nuttig zou zijn voor je om een media kit op te stellen en naar PR-bureaus te sturen. Je blog doet het erg goed, je hoeft zeker niet te wachten tot de bureaus jou vinden!

  1. Ben nog niet uitgenodigd voor events maar sta wel bij een paar PR bureaus. Ben ook van plan om er wat meer werk van te maken πŸ™‚ Media kitje is een goed idee! Dankjewel πŸ˜€

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven