matte lipstick droge lippen

Matte lipstick & droge lippen: hoe kom je van droge lippen af?

Matte lipstick & droge lippen

Regelmatig smeer ik een matte lipstickje op. Meestal een liquid lipstick, soms een klassieke lipstick. Ze hebben allemaal 1 overeenkomst: niet zo fijn in combinatie met droge lippen. Dus ga ik het hebben over wat je daar aan kan doen.

 

matte lipstick droge lippen

 

Je hebt vast wel meegemaakt dat die matte lipstick toch echt gortdroog op je lippen opdroogt. Of dat ‘ie gaat korrelen, of velletjes accentueert. Ik hoor vaak dat met een goed product, en vooral een duur product, dit soort situaties niet voor zouden moeten komen. Daar ben ik het maar deels mee eens. Natuurlijk verwacht je goede kwaliteit, maar het is niet altijd te voorspellen of te voorkomen hoe een product uitpakt, omdat dat bij iedereen anders is.

Maar goed, we willen er dus vanaf!

Begin op tijd met je lippen verzorgen

In plaats van dat je een half uur voordat je een matte lipstick draagt met je lippen aan de slag gaat, kun je beter al wat eerder beginnen. Een avondje van te voren met een lipbalsem of lipconditioner gaan slapen kan ook al een stuk schelen.

Zorg dat je lippen gescrubd zijn

Het scrubben van je lippen zorgt ervoor dat de losse velletjes die je eventueel hebt weg worden gehaald. Wat je niet hebt kan ook niet geaccentueerd worden! Daarom raad ik je aan om je lippen te scrubben. Je kan heel makkelijk zelf lipscrub maken met grove suiker en een beetje honing, maar je kan ook gewoon je tandenborstel gebruiken om je lippen te scrubben.

Lush bubblegum lipscrub

 

Verzorging

Na het scrubben is het belangrijk om een balsem of een lipconditioner goed in te laten trekken. Kruidvat heeft trouwens een eigen merk lipconditioner voor een euro of 2, die ik echt heel goed vind helpen. Het werkt dus beter als het ook echt de tijd heeft om in te trekken. Daarom werkt kort van te voren je lippen verzorgen minder goed.

Als je van jezelf al snel of vaak droge lippen hebt, is er niks mis met rustig aan doen en niet je lippen te overbelasten door te veel uitdrogende producten te dragen. Gun het wat rust, maak je huid netjes schoon en verzorg het na met een fijne lipbalsem.

 

matte lipstick droge lippen

Liquid lipsticks

Bij liquid lipsticks kan je zelf een truukje proberen: een klein beetje kokos olie toevoegen. Maar dan ook echt een HEEL klein beetje. Als je er te veel bij doet het heeft te veel invloed op de werking en de dekking van de formule van je liquid lipstick. Een super klein beetje is genoeg om het wat minder uitdrogend te maken.

Als een liquid lipstick door de dag heen Γ©cht heel oncomfortabel gaat zitten kun je er ook wat doorzichtige lipbalsem overheen smeren. LET OP: hierdoor is je lipstick zeker niet meer matte en gaat hij ook weer sneller afgeven tot het weer opgedroogd is. Maar het zit wel een stuk beter.

Heb jij last van droge lippen in combinatie met matte lipsticks?

 

 

Posts created 878

31 gedachten over “Matte lipstick & droge lippen: hoe kom je van droge lippen af?

 1. Ik heb vrij droge lippen en ben gek op matte lipstick. Ik probeer mijn lippen regelmatig te scrubben en voedende lipproducten te gebruiken. Toch zweer ik nog steeds bij het aanbrengen van mijn MAC lip base onder een matte (liquid) lipstick :-)!

 2. Ik heb even wat informatie over die lippenconditioner van Kruidvat opgezocht. Daarin zit blijkbaar petrolatum, wat dan ook weer niet goed is voor de lippen. Ik moet zeggen dat ik, sinds ik geen lippenbalsems met minerale olie meer gebruik, veel minder last heb van droge lippen!

 3. Handige tips! Ik heb er zelf niet zo’n last van omdat ik mijn lippenstift zelf vaak matte maak met een beetje poeder, dus dan is de ondergrond niet droog zeg maar haha! Wanneer ik meer matte lipsticks ga kopen ga ik deze tips zeker gebruiken πŸ™‚

 4. Niet met allemaal. Met welke ik heb geprobeerd had ik het het meest bij Sleek. Dat vond ik echt zo oncomfortabel aanvoelen. Daar heb ik dus wat lippenbalsem bij gebruikt. Bij mijn matte MAC lipsticks heb ik totaal geen last.

 5. Ik heb echt een hekel aan dat droge gevoel en mijd daarom vaak matte lipsticks. Ik ga eens kijken naar dat spulletje van de Kruidvat. Ik scrubde mijn lippen wel al, maar had nog niet gedacht aan wat extra verzorging in de avond.

 6. Tegen gewone matte lipsticks kan ik wel goed, maar vloeibaar vind ik toch snel een beetje droog en strak voelen op mn lippen! Ik heb weinig last van droge lippen, ik probeer altijd voldoende te drinken (dat helpt wel volgensmij) en voor het slapen gaan gebruik ik een natuurlijke lipbalsem.

 7. Ondanks dat ik -volgens mij- droge lippen heb, heb ik er geen moeite mee om matte lipsticks op te doen! Sleek, Colourpop, LA Girl, … Give ‘m to me! πŸ˜€ Maar kan me wel vinden in je tips, dat helpt zeker!

 8. Daar heb ik ook altijd last van, zo vervelend. Ik gebruik elke avond lippenbalsem voor het slapengaan en als ik geen lipstick draag gebruik ik lipbalm van Dr. Organic, die vind ik super werken!

 9. Ik heb nog nooit van een lipconditioner gehoord maar ik zou het wel een keer willen proberen. Ik gebruik altijd mijn tandenborstel om te scrubben haha. -x-

 10. Ik gebruik met veel liefde matte lipsticks, alleen mijn lippen zijn vaak een hel. Dit artikeltje herinnert mij er weer aan dat ik een nieuwe lip scrub moet kopen, haha. Handig artikel!

 11. Bij mij maakt het niks uit wat ik probeer om minder droge lippen te krijgen. Het helpt allemaal niet, echt super vervelend. Loopt standaard met scheuren en vellen rond, maar moet wel zeggen dat dat een medische reden heeft hahah. Maar ben wel heel gek op matte lipsticks en draag die alleen maar eigenlijk!

 12. Leuk artikel! Ik heb niet vaak droge lippen, maar als het dan toch eens voorvalt, vind ik matte lipsticks niet fijn om te gebruiken, ze accentueren vaak net het droge. Maar op een ‘good-lip-day’ zijn ze dan weer wel erg mooi! ^^ x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven