wenkbrauwen gids hoe wenkbrauwen bijtekenen

Gids & tips | wenkbrauwen bijtekenen

Hoe kan je je wenkbrauwen mooi bijtekenen?

Laat ik beginnen door te zeggen dat iedereen andere wenkbrauwen heeft en dat iedereen andere smaak heeft. Dit artikel is niet bedoeld om te doen alsof er maar één goede manier is, ik wil juist laten zien welke opties er allemaal zijn en hoe je het gewenste resultaat kan behalen.

Bij het bijtekenen van je wenkbrauwen zijn er 3 dingen die belangrijk zijn: de vorm van je wenkbrauwen, de dikte van je wenkbrauwen en het resultaat dat je wilt behalen. De een houdt van opvallende, strakke wenkbrauwen, en de ander houdt juist van een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

 

wenkbrauwen gids hoe wenkbrauwen bijtekenen

M’n eigen wenkbrauwen heb ik het liefst zo strak mogelijk en de kleur goed dekkend.

 

Vorm van je wenkbrauwen

Als je je natuurlijke wenkbrauwen wilt houden, hoef je eigenlijk niets aan de vorm te doen en hoef je bij het invullen alleen de natuurlijke vorm te volgen. Als je iets dunnere wenkbrauwen wilt, kun je vanaf de onderkant van je wenkbrauwen een beetje epileren tot de gewenste dikte is bereikt. Waarom vanaf de onderkant? Als je vanaf de bovenkant gaat epileren, epileer je de boog in je wenkbrauw weg en lijkt die platter. Als je vanaf de onderkant epileert, behoud je de natuurlijke boog in je wenkbrauw en dit kan zelfs optisch een beetje een liftend effect geven.

Als je niet zeker bent van je zaak tijdens het epileren zijn er 2 dingen die je kan doen: je kan je wenkbrauwen door een professional laten epileren. Als je dat niet wilt weet ik niet een ander truukje: teken met een duidelijk potlood je wenkbrauwen zoals je die uiteindelijk wilt hebben. Negeer hierbij even je wenkbrauwharen. Als je die vorm hebt getekend kun je alles wat er buiten die vorm valt weghalen.

 

Hoe wenkbrauwen bijtekenen

 

Kleur en dikte van je wenkbrauwen

Als de vorm goed zit kun je je wenkbrauwen gaan bijtekenen. Met welk product en in welke kleur je dat product wilt hebben, hangt heel erg af van hoe dun of dik je wenkbrauwen zijn en hoe gedefinieerd je ze wilt hebben.

 

Als je een klein beetje vollere wenkbrauwen wilt

In dit geval kun je eens gaan experimenteren met een gekleurde wenkbrauwgel. Let er op dat de tint bij je (wenkbrauw)haarkleur past. Als je héél lichte wenkbrauwen hebt en ze meer op wilt laten vallen kun je voor een iets donkerdere kleur dan je eigen wenkbrauwen gaan.

 

Als je meer gedefinieerde wenkbrauwen wilt, maar niet té opvallend

Ik denk dat je in dit geval heel goed een wenkbrauwpoedertje kan proberen. Ze zijn er in alle soorten, maten, merken en prijzen. Een wenkbrauwpotlood zou je in dit geval ook kunnen gebruiken. Let natuurlijk wel op de kleur.

 

Als je je wenkbrauwen -net als ik- zo dekkend en strak mogelijk wilt hebben

Van mezelf heb ik weinig wenkbrauw over, ik moet echt 50%-70% bijtekenen. In dit geval wil je echt een product hebben dat goed dekkend is. Wenkbrauwpotloden kunnen goed dekkend zijn, maar met een fijne pomade (zoals die van Colourpop of Anastasia Beverly Hills) kun je het meest strakke en gedefinieerde resultaat krijgen. Als je van jezelf al best dikke wenkbrauwen hebt kun je met een pomade wel een strak resultaat bereiken, maar is het voor de dikte van je wenkbrauwen eigenlijk niet nodig om zo’n ‘heftig’ product te gebruiken.
Ten slotte is het natuurlijk altijd oefenen. Je kan ook een beetje hulp krijgen. Zo heeft Benefit bij Douglas in een aantal filialen een brow bar, waar het personeel je ook kan helpen met het adviseren van het geschikte product. Anastasia heeft ook een eigen wenkbrauw-methode en ten slotte zijn er natuurlijk gewoon veel schoonheidssalons en zaakjes die je altijd kunnen helpen.

Hoe werk jij je wenkbrauwen het liefst bij?

 

Posts created 902

43 gedachten over “Gids & tips | wenkbrauwen bijtekenen

  1. Als je voor budget wilt gaan vind ik die van de Hema prima, als je een wat groter budget hebt zijn die van Anastasia en Benefit heel fijn 🙂

 1. Ik werk ze tegenwoordig bij met wenkbrauwpoeder en pommade. Eigenlijk toen ik jouw wenkbrauwen zag zonder make-up vond ik dat het mij ook moest lukken om ze goed bij te werken. Ik ben nog aan het oefenen, maar het gaat steeds beter!

 2. Handige tips Mariska! Zelf gebruik ik altijd een wenkbrauwpoeder duo van essence, ik teken het alleen bij om ze wat strakker te maken! Jouw wenkbrauwen zijn prachtig 🙂

 3. Ik heb mijn wenkbrauwen jaaaren geleden laten epileren bij de Yves Rocher, maar zij hebben dus wél haartjes van de bovenkant weggehaald. Thanks for f*cking up my face, lady! De jouwe zijn wel steeds erg mooi!

 4. Je maakt ze echt heel mooi! Leuk artikel ook, en die Colourpop brow artikelen lijken me ook echt leuk om eens te proberen. Zelf schijnen mijn blonde haren door door de pomade, dat zie je vooral goed op ooglook foto’s, haha! Dan is zo’n gel wel handig om erbij te doen 🙂

 5. Oh daar heb je het colourpop weer…ik kán er gewoon niet omheen!! haha. Ik denk wel dat ik dat product tzt moet gaan aanschaffen dus, want het juiste product voor mijn wenkbrauwen heb ik nog niet gevonden.

 6. Ik gebruik wenkbrauwgel van Hema en de Dip Brow van Anastasia. Beste combi ever voor mij <3 Goed artikel Mariska, hier kunnen nog veel meiden van leren. Wenkbrauwen bijwerken blijft een dingetje 🙂

 7. ik vind less is more bij mezelf altijd zo veel mooier staan dan van die opgeplamuurde wenkies ^^ alleen een potloodje en een lichte wenkbrauwgel is meer dan genoeg!

 8. Binnenkort wil ik eindelijk eens mijn wenkbrauwen laten doen. Ik houd van de manier waarop jij je wenkbrauwen hebt gedaan, maar zelf krijg ik dat echt niet voor elkaar. Misschien toch verstandig om een keer naar de brow bar te gaan, want ik werk met een potloodje en kan er niks mee..

 9. Wat een fijn artikel om te lezen 🙂 Zelf gebruik ik gekleurde wenkbrauwgel. Ik ga mijn wenkbrauwen weer even laten groeien, wil weer wat voller. Heb laatst iets teveel geëpileerd voor mijn gevoel. 😐

 10. Ik ga never nooit de deur uit zonder mijn wenkbrauwen te doen. Binnenkort ga ik anastasia proberen. Tot nu toe gebruikt ik altijd een potlood maar tijd om wat nieuws te proberen.

 11. Jouw wenkbrauwen zijn ook echt mooi getekend. Ik ben begonnen met zo natuurlijk mogelijk en ga steeds meer een stapje richting strakker. Ik ga eens in de zoveel tijd richting de brow bar om ze te epileren. Nu heb ik het product Ka-Brow! gekocht en ben daar erg tevreden over (review komt morgen online). Zo wissel ik lekker af haha

 12. Wat een fijne tips, ik vind het altijd zo moeilijk om mijn wenkbrauwen bij te tekenen. Ik gebruikte het wenkbrauwpalette van Catrice, die had ik al zo lang maar nu heb ik heb kapot laten vallen. Misschien is dat de hint dat ik iets nieuws moet gaan proberen haha

 13. Dat is nou net het punt waar het bij mij misgaat, bij de wenkbrauwen. Veel te veel geëpileerd in de jaren 90, waardoor ze nu maar heel dun zijn. En als ik ze bijteken lijkt het wel alsof een kind mijn make-up heeft gedaan. Ik vul ze nu altijd maar voorzichtig een beetje in, maar het liefst zou ik zo’n mooie wenkbrauwen als jou hebben.

 14. Jouw wenkbrauwen zijn echt ‘on point’. Ze zien er perfect uit. Bij mij gaat het ook vaak mis met de wenkbrauwen, vind het heel moeilijk ze zelf bij te werken en ze zijn soms ook gewoon ontembaar, haha! Dan steken de haartjes naar alle kanten…

 15. Je hebt een super super leuke blog! En ik ben geshockeerd dat je mij een knap meisje noemt, als je er zelf de looks hebt van euuh Miss België..? Je gezicht is flawless om jaloers op te zijn :)!
  Erg leuk artikel ook… Ik heb zelf de meest onhandelbare wenkbrauwen ooit.. Ik werk ze nu wat bij met een mac potlood en transparante wenkbrauwgel maar dan nog steken ze alle kanten uit terwijl ik ze wel al professioneel heb laten epileren enzo 🙂 erg lastig! Zulke perfecte wenkbrauwen als jij hebt zitten er bij mij niet in denk ik. Momenteel nog geen wonder product voor mijn lastige wenkbrauwen gevonden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven