omgekeerd contouren

Omgekeerd contouren

Omgekeerd contouren

Laatst werd ik door een lieve dame aangesproken, die zich het volgende afvroeg: hoe zou het nou eruit zien als je omgekeerd gaat contouren? Mijn vermoeden was dat dat alleen maar hilarisch uit kan pakken, dus heb ik het gewoon gedaan.

Contouren (en highlighten) werkt dus normaal gesproken als volgt: je geeft je gezicht meer vorm door op plekken waar normaal gesproken schaduw valt te benadrukken met een donkerdere kleur, en de plekken waar licht op valt benadruk je met een highlighter. Dat heb ik dus preciΓ©s andersom gedaan.

 

make-up

 

Zo zag m’n hoofd eruit voordat de contourramp kon beginnen. Ik had geen zin om een super fabulous look te maken om die vervolgens te gaan verpesten, dus ik heb het simpel gehouden: foundation, lipstickje, natuurlijk wenkbrauwen, en kon het ook niet laten om met m’n vingertjes in de Colourpop te gaan.

En toen. Toen kon ik gaan contouren. Omgekeerd contouren.

 

omgekeerd contouren

 

Ik kon mezelf echt niet meer serieus nemen toen ik in de spiegel keek. De perfecte kans om eens serieuze camera apparatuur te gebruiken om gewoon even gek en lelijk te doen.

Ik heb dus contourpoeder op m’n jukbeenderen gedaan, het midden van m’n voorhoofd, en een prominente streep op het midden van m’n neus. Het ziet er op de foto echt véél minder erg uit dan het er in het echt uitzag, serieus. Doordat je contourt op de plekken waar normaal gesproken licht valt, en met een ringlamp al helemaal, komen kleuren op die plekken juist wat minder donker uit.

Ook vond ik het een goed idee om highlighter op m’n voorhoofd aan te brengen, langs de haarlijn, waar je normaal wat bronzer aanbrengt. Ik vind het hilarisch.

Dus. Hier komt de fotoshoot.

 

IMG_8560

 

Hier zie je trouwens echt goed dat ondanks dat ik een heleboel contourpoeder op m’n jukbeenderen heb gedaan, er toch nog licht op valt. Ik heb een matte contour poeder gebruikt. De streep op m’n neus blijft wel lekker opvallend.

 

IMG_8568

IMG_8559

 

Er zit iets op m’n neus. Soms ben ik ook gewoon een beetje een kleuter die scheel kijken grappig vindt.
Voor de volgende foto bied ik alvast m’n excuses aan. Sorry familie, vrienden, kennissen en mensheid: lelijk kijken is gewoon zo hilarisch af en toe. Sorry dat ik het beeld dat ik een gezond en charmant mens kan zijn heb verpest. Dit pareltje kon ik niet voor mezelf houden.

 

IMG_8571

 

En ja, ik heb ook keihard schaamteloos om mezelf zitten lachen.

Heb jij wel eens iets geks met make-up geprobeerd, of heb je een ander idee?

Posts created 878

45 gedachten over “Omgekeerd contouren

    1. Ik had mezelf al voorgenomen dat dit niet serieus is dus het viel wel mee πŸ˜› en het is eigenlijk gewoon contouren met je highlighter en highlighten met je contour, als je ‘t zo ziet is ‘t makkelijk.

  1. Haha die foto’s, geweldig! Het ziet er idd hilarisch uit! Waarschijnlijk ziet het er bij mij zo uit wanneer ik me normaal op probeer te maken haha… Liefs ilona

  2. Wat leuk dat je doordat iemand je die vraag stelde over het omgekeerd contouren en jij het gewoon doet, stoer! Nee laat we dat maar niet doen en gewoon goed contouren πŸ˜‰

  3. Haha, wat een grappig idee! Echt leuk om te zien, wel is het maar beter dat het omgekeerd hoort te zijn. Met die look kun je denk ik net een tikje beter over straat πŸ˜‰

  4. Haha ik vind het wel heel erg tof dat je het gewoon geprobeerd hebt! Maar ik ga het zelf niet doen als je het niet erg vind hihi. Leuk artikel!

  5. Hahahah oh god, toen je mij laatst vertelde dat je deze foto’s gemaakt had kon ik mij al voorstellen hoe grappig het eruit ging zien. You did not disappoint me, ik heb erg moeten lachen, leuk gedaan meid!

  6. Wahaha heerlijk om deze post te plaatsen. Ja t ziet er echt niet uit haha. Zulke dingen heb ik niet gedaan maar jongens opmaken is ook altijd hylarisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven