IES

Omdat ik geen rimpels wil, en jij waarschijnlijk ook niet

 

Dit artikel is geen body shaming. Ook geen reclame voor een zogenaamd nieuw wondermiddeltje. Dit gaat over wetenschap, en de toekomst.

Tot nu toe kunnen we er niet omheen: we worden allemaal ouder, met alle fysieke veranderingen die daarbij horen. Rimpeltje hier, lijntje daar. Moeten we dat maar accepteren? Er zullen mensen zijn die vinden dat dat bij het leven hoort, en je dat maar moet accepteren. Om leren gaan met de veranderingen.

 

woman-1281830_960_720

 

Nou, als het even niet hoeft, krijg ik het liever allemaal niet. De getallen waarin cosmetische ingrepen worden uitgevoerd, botox behandelingen worden gegeven en anti-rimpelcrèmes als warme broodjes over de toonbank gaan, geven toch wel duidelijk aan dat velen het met mij eens zijn: geen veroudering please.

Toevallig ben ik ook een beetje zo’n nerd die zich graag bezig houdt met wetenschappelijke ontwikkeling, want dat biedt mogelijkheden. En ja, ik houd van mogelijkheden. Daarom heb ik ook 15 highlighters. Maar ik dwaal af. Tot mijn verblijdenis is er een organisatie die zich bezig houdt met veroudering. Het IES. Niet alleen IES, maar ook andere organisaties zoals Google en de SENS research foundation houden zich hiermee bezig. En dan vooral met het kunnen bieden behandelingen tegen fysieke veroudering. Klinkt dat vaag?

 

IES

 

Ik ben geen bioloog of wetenschapper, maar dat hoeven we allemaal niet te zijn. Om het even simpel samen te vatten: veroudering zit in onze genen. Daarom ontkomen we er tot nu toe niet aan. En daarom wordt er onderzoek gedaan naar gentherapie. Als we die genen goed kunnen begrijpen, kunnen we er op die manier achter komen hoe het proces stilgezet kan worden. Wat betekent dat er de mogelijkheid zou zijn om gewoon geen rimpeltjes meer te krijgen. Vanuit beauty gezien is het natuurlijk heel gaaf om gewoon een jong huidje te kunnen houden, maar je kan je vast voorstellen dat deze ontwikkelingen ook grote invloed hebben op de mogelijkheden wat gezondheid betreft.

Daarom vind ik deze organisatie ook zo belangrijk.  En daarom doneer ik ook. Want hee, die paar euro die ik nu geef scheelt mij misschien die botox over een aantal jaartjes. Als je dit net zo belangrijk vindt als ik nodig ik je uit om ook een beetje te helpen. Alle beetjes helpen! Dit artikel is bedoeld als introductie op deze ontwikkelingen en organisatie, er zit natuurlijk veel meer informatie achter. Als je benieuwd bent, kun je voor details en meer informatie een berichtje achterlaten. Als jullie heel benieuwd zijn kan ik ook een uitgebreid artikel schrijven over andere aspecten en onderdelen over dit onderwerp! Laat het me weten.

O ja, het IES is als federatief lid van ILA erkend, dus geen shady business.

Hoe zou jij het vinden om je niet meer druk hoeven te maken over rimpeltjes en ouder worden?