IES

Omdat ik geen rimpels wil, en jij waarschijnlijk ook niet

 

Dit artikel is geen body shaming. Ook geen reclame voor een zogenaamd nieuw wondermiddeltje. Dit gaat over wetenschap, en de toekomst.

Tot nu toe kunnen we er niet omheen: we worden allemaal ouder, met alle fysieke veranderingen die daarbij horen. Rimpeltje hier, lijntje daar. Moeten we dat maar accepteren? Er zullen mensen zijn die vinden dat dat bij het leven hoort, en je dat maar moet accepteren. Om leren gaan met de veranderingen.

 

woman-1281830_960_720

 

Nou, als het even niet hoeft, krijg ik het liever allemaal niet. De getallen waarin cosmetische ingrepen worden uitgevoerd, botox behandelingen worden gegeven en anti-rimpelcrรจmes als warme broodjes over de toonbank gaan, geven toch wel duidelijk aan dat velen het met mij eens zijn: geen veroudering please.

Toevallig ben ik ook een beetje zo’n nerd die zich graag bezig houdt met wetenschappelijke ontwikkeling, want dat biedt mogelijkheden. En ja, ik houd van mogelijkheden. Daarom heb ik ook 15 highlighters. Maar ik dwaal af. Tot mijn verblijdenis is er een organisatie die zich bezig houdt met veroudering. Het IES. Niet alleen IES, maar ook andere organisaties zoals Google en de SENS research foundation houden zich hiermee bezig. En dan vooral met het kunnen bieden behandelingen tegen fysieke veroudering. Klinkt dat vaag?

 

IES

 

Ik ben geen bioloog of wetenschapper, maar dat hoeven we allemaal niet te zijn. Om het even simpel samen te vatten: veroudering zit in onze genen. Daarom ontkomen we er tot nu toe niet aan. En daarom wordt er onderzoek gedaan naar gentherapie. Als we die genen goed kunnen begrijpen, kunnen we er op die manier achter komen hoe het proces stilgezet kan worden. Wat betekent dat er de mogelijkheid zou zijn om gewoon geen rimpeltjes meer te krijgen. Vanuit beauty gezien is het natuurlijk heel gaaf om gewoon een jong huidje te kunnen houden, maar je kan je vast voorstellen dat deze ontwikkelingen ook grote invloed hebben op de mogelijkheden wat gezondheid betreft.

Daarom vind ik deze organisatie ook zo belangrijk.ย  En daarom doneer ik ook. Want hee, die paar euro die ik nu geef scheelt mij misschien die botox over een aantal jaartjes. Als je dit net zo belangrijk vindt als ik nodig ik je uit om ook een beetje te helpen. Alle beetjes helpen! Dit artikel is bedoeld als introductie op deze ontwikkelingen en organisatie, er zit natuurlijk veel meer informatie achter. Als je benieuwd bent, kun je voor details en meer informatie een berichtje achterlaten. Als jullie heel benieuwd zijn kan ik ook een uitgebreid artikel schrijven over andere aspecten en onderdelen over dit onderwerp! Laat het me weten.

O ja, het IES is als federatief lid van ILA erkend, dus geen shady business.

Hoe zou jij het vinden om je niet meer druk hoeven te maken over rimpeltjes en ouder worden?

Posts created 878

22 gedachten over “Omdat ik geen rimpels wil, en jij waarschijnlijk ook niet

 1. 25 jaar en al aan de botox zal wel voldoende zeggen zeker ?:P ik HAAT de teken van veroudering en zal er dan ook alles aan doen om dit te voorkomen .. Helaas is het allemaal niet zo evident.

 2. Hmm, ik weet niet echt wat mijn mening is. Aan de ene kant wil ik echt geen rimpels, maar het ouder worden hoort er wel bij. Maar als niemand ouder wordt, dan denk ik wel dat er meer andere problemen gaan ontstaan. Hm, ik weet dus nog niet wat ik hier van moet vinden. Wel een goed onderwerp om mij eens in te gaan verdiepen!

 3. Ik vind het ouder worden soms niet fijn, maar het hoort ook bij het leven. Als straks iedereen er plastic uitziet, daar ga ik niet vrolijk van worden! Maar ik ben wel benieuwd naar de organisatie. Dus een uitgebreider artikel zou ik zeker interessant vinden.

 4. Ligt aan mijn bui….soms baal ik er enorm van dat mijn huid pigmentvlekjes krijgt, rimpeltjes etc. Andere keren denk ik….boeien!! Eigenlijk zou het niet zo belangrijk moeten zijn, als ik er maar verzorgt bij loop en gezond blijf.

 5. Nu ik ouder ben ga ik mij steeds meer storen aan mijn rimpels, slappe kin en hals… ik mis zeker wel dat strakke gezichtje wat ik had.. laatst heb ik een film opgenomen en ik bleef maar kijken naar mijn nek… vreselijk. op een foto kan je veel verdoezelen (goed licht, stand van je hoofd e.d) maar op film… ik denk dat mensen dan echt zien dat ik dik in de 50 ben, richting 60.. horror..

 6. Ik vind het heel eng dat sommige mensen hier tegen zijn. Lijkt wel alsof ze gehypnotiseerd zijn door het idee dat er niks aan te doen is, brrr! Uit elkaar vallen en ziek worden mooi? Wauw…

  Ik heb op hun site gekeken en daar hebben ze ook zeer sterk alle tegenargumenten weerlegt. Als je daar kijkt zie je eigenlijk hoe kinds die klinken. Ik doneer zeker!

 7. Een gezicht van een oude indiaan vind ik zo fascinerend. Elke rimpel een wijs verhaal. Zie dat veel liever dan een nicole kidman. Rimpels horen erbij, misschien uiterlijk geen ideaalbeeld maar het is de natuur.

 8. Naja ik ben bijna 31 en nog amper een rimpel in zicht, resting bitch face does the trick ๐Ÿ˜‰
  Nee zonder gein, drink vooral veel water en zorg goed voor je huid..daarmee help je je huid echt. Aan de botox enz zul je mij never nooit zien.

 9. Mijn mening is heel tegenstrijdig. Aan de ene kant wil ik geen rimpels en heb ik moeite met ouder worden.. Aan de andere kant horen rimpels bij het leven en zou ik ook niet 80 willen zijn zonder rimpels als je snapt wat ik bedoel. Het is niet natuurlijk. En al dat gerommel met genen kan na mijn mening niet goed en gezond zijn.

 10. Dit klinkt heel interessant! Ik zie er zelf ook tegenop om ouder te worden, deels vanwege rimpels, maar met name het idee dat je lichamelijk zwakker wordt en kwaaltjes kunt krijgen lijkt mij vreselijk. Een paar lachrimpeltjes kunnen nog wel charmant staan, maar als je lichaam niet meer mee werkt is dat echt naar. Hopelijk kan daar in de toekomst wat aan gedaan worden. Als er dan ook minder rimpels komen is dat dan mooi meegenomen.

 11. Dat iets “er bij hoort” vind ik eigenlijk zo’n bizarre uitspraak. De zwarte pest hoorde er vroeger ook bij, moeten we nu maar stoppen met antibiotica?

 12. Het is zeker natuurlijk, maar waarom is natuurlijk meteen “goed”? Neergeknuppeld worden door een beer is ook natuurlijk… Als ik op mijn 150’ste nog vitaal kan zijn, dolgraag!

 13. Ik vind het op dit moment eigenlijk niet zo erg dat ik weet dat ik later rimpels ga krijgen. Ik begin nu al wat rimpeltjes te krijgen maar ik zou mijn gezicht niet anders kunnen zien. Ik heb bijvoorbeeld al heel erg lachrimpels (kraaiepootjes) Maar dit vind ik helemaal niet vervelend!
  Waarschijnlijk praat ik over een paar jaar wel anders maar op dit moment vind ik het niet erg haha ๐Ÿ™‚

 14. Ik ben zelf nog relatief jong, maar ik vind de gedachte om rimpels te krijgen en zo niet heel prettig. Voor de echte beauty goeroes is het een drama, maar ik zie rimpels niet perse als iets negatiefs. Neem bijvoorbeeld je lach, wanneer je lacht krijg je van die blijheid-rimpeltjes, dit laat zien dat je vrolijk bent of iets leuk/grappig vind. Ik denk dat rimpels in iemands gezicht zo ook een verhaal kunnen vertellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven