Make-up warm weer

Make-up & zweterig weer

Make-up & warm weer

Onder alle weersomstandigheden wil ik de mogelijkheid hebben om me fabulous te voelen. Ook wanneer het zo warm is dat je eigenlijk alleen maar in een bad van waterijsjes wilt liggen. Hoe combineer je dat, zweterig weer & make-up?

Ten eerste word ik van warm weer best wel lui. Of moe, of een combinatie van beiden. Ik heb in ieder geval minder zin om eens uitgebreid een uur met alle make-up voor de spiegel te gaan zitten.

Als het écht zo warm is draag ik in ieder geval geen foundation. Er zijn vast manieren met primers en setting sprays om het ook met zweterig weer lang te kunnen laten zitten, maar ik geef m’n huid soms af en toe ook een beetje vakantie. Wel doe ik een lekkere crème op m’n gezicht. Ik heb best geluk met hoe m’n huid eruit ziet zonder foundation. Als je écht een beetje dekking nodig denkt te hebben kun je voor een lichte BB cream gaan, of gewoon een paar plekjes met concealer bedekken.

Ik gebruik wél een beetje concealer, maar eigenlijk veel minder dan normaal. Om m’n huid extra te laten stralen doe ik ook een beetje highlighter op, meestal een subtiele.

 

Make-up warm weer
Links: meisje, kan je ook nog een beetje lachen op de foto? Rechts: oké, ik zal het proberen.

 

M’n wenkbrauwen doe ik altijd. Zelfs als ik de hele dag thuis ben. Soms ben ik te lui voor een ooglook, maar een simpele ooglook vind ik ook wel leuk staan eigenlijk. Een beetje bruin en onder m’n onderste wimperrand een lekker warm kleurtje. Rustig lipstickje erbij, beetje mascara (die toch niet zichtbaar is, maar het gaat om het idee) en eyeliner. Want ik draag gewoon altijd eyeliner.

En soms heb ik er ook even géén zin in. Dan teken ik wat wenkies en gooi ik een zonnebril op m’n bakkes en vind ik ‘t wel mooi geweest.

Dit zijn trouwens m’n eerste make-up look foto’s gemaakt met de ringlamp! Ik moet nog even wennen aan hoe het allemaal werkt en moet staan enzo. Dus heb geduld met me. Wordt vanzelf beter.

Draag jij make-up met warm, plakkerig en zweterig weer?

Posts created 892

22 gedachten over “Make-up & zweterig weer

 1. Haha dat is natuurlijk ook een ding met zwarte wimpers en mascara. Ik heb zelf namelijk zulke lichte wimpers dat je die niet ziet, en mijn wenkbrauwen, je ziet ze niet zo blónd zijn die, haha! Maar goed… Vind je pics al netjes met je ringlamp! Bevalt ‘ie?

 2. Mooie foto’s hoor! Ik draag inderdaad ook geen foundation en minder of geen oogschaduw als het warm is. Mijn wenkbrauwen, mascara en eyeliner sla ik bijna nooit over 🙂

 3. Een zonnebril op mijn bakkes, haha, dat doe ik ook. Ik ging laatst naar buiten met mijn duffe kop en dacht, handig, ik doe gewoon een zonnebril op, ziet niemand die suffe oogjes van mij.
  Als het bloedheet is draag ik ook niets, geen make-up dus. Voelt ook niet lekker aan, zeker als ik mij gek zweet…

 4. Als het weer zo warm en zweterig is, vind ik het eigenlijk altijd een crime om mijn make-up een beetje mooi te houden. Gelukkig zijn er primers en andere producten waardoor je make-up beter blijft zitten. Mijn oogmake-up/wenkbrauwen en lippen blijven altijd wel zitten, maar ik heb wel snel dat mijn gezichtsmake-up gaat glijden, vreselijk is dat.

 5. Herkenbaar! Dit doe ik ook, mijn wenkbrauwen alllltijd, de rest afhankelijk van hoe warm het is. Alles op m’n gezicht smelt eraf dus dan gebruik alleen poeders (blush en high lighter).
  Leuke blog weer xx Josine

 6. Mijn wenkbrauwen doe ik ook altijd, hihi. Ik heb zo een slechte huid, dat ik eigenlijk altijd wel een concealer gebruik en soms een beetje foundation. Als ik zonder kon, had ik het ook zeker gedaan!

 7. Mascara altijd zelfs in een warm land, verder als ik moet werken wel make-up maar dat kan dan ook een poeder zijn en mijn ogen doe ik altijd. Als ik thuis ben en niet weg hoeft dan wat minder.

 8. Mooie foto’s! Ik vind jouw wenkbrauwen altijd zo mooi 🙂 Ik haat het wanneer mijn make-up eraf gaat door het warme weer, echt verschrikkelijk. Ik breng daarom ook geen foundation aan op zulke dagen.

 9. Als ik al wat meer kleur heb gekregen door het zonnetje draag ik ook geen foundation meer. Maar zonder voel ik me nogal naakt. Ik heb veel sproetjes enz. Jouw make-up is ook altijd zo perfect! Wou dat ik dit ook kon 🙂

 10. Wat heb je een prachtige huid! Dat kan prima zonder foundation 🙂 Ik gebruik t zowieso alleen met speciale gelegenheid omdat ik er niet tegen kan (lees: instant pukkels! Grrrrrrr) id zomer lekker makkelijk en met een kleurtje van de zon zie je er gelijk wat beter uit 🙂

 11. Ik draag wel make up met warm weer, maar met poeders aan de gang gaan, daar heb ik nooit zin in. Dan zweet ik het er weer af. Niet zo’n fijn gevoel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven