Achter het scherm | toe aan vakantie

Achter het scherm

Het is vrijdag, dus ik ga weer eens een eindje over mezelf lullen. Kan je het al aan m’n hoofd zien? Ik ben toe aan vakantie.

 

IMG_1267 (3)
Als blikken konden doden, zou ik niet veel mensen om me heen hebben.

 

In principe heb ik al vakantie. Geen baan, geen school, studie begint pas na de zomer. Kind, waar maak je je druk om? Wat doe je überhaupt met al die tijd?

Stiekem heb ik een thuiswerk bijbaantje waar ik zo’n 10 uur per week aan besteed. Ik stop waanzinnig veel tijd in m’n blog, onderschat dat niet. Ik help een beetje mee met een andere website, en alles bij elkaar heb ik dan toch wel een prima dagbesteding. Er moet ook voldoende tijd overblijven om te socializen, erop uit te gaan en stappen te ondernemen om m’n angtproblematiek te overwinnen. Want hee, dat gaat niet zomaar weg.

Ik heb ook niet het gevoel dat ik te weinig tijd heb. De laatste tijd begint chaos weer een beetje toe te slaan. Ik maak me dan veel te druk om dingen die ik moet doen, zou moeten doen, wil doen, of juist niet wil doen. Juist doordat het de laatste tijd beter gaat wil ik voorkomen dat ik mezelf overbelast, en dan ga ik me dáár weer druk om zitten maken. Pfffff.

Wat is het toppunt van je druk maken? Wanneer je je druk maakt om het feit dat je niet kan bedenken hoe je nou eens lekker gaat ontspannen.

 

No Title

No Description

 

Dit ziet er aangenaam uit. Strand en ijsjes, wat wil een mens nog meer? Helaas is het leven niet zo’n feest dat ik nu een vliegtuig kan pakken. Maar het zou wel heel fijn zijn.

Ik word een beetje moe van al dat overmatig nadenken waar ik zo goed in ben. Het moet even stoppen. Gewoon even een break. En ja, zo’n 30 graden, blauwe zee en een ligstoel onder m’n reet zouden daar wel héél goed bij helpen. O ja, vergeet het ijsje niet.

Het is de afgelopen dagen wel erg mooi weer geweest hier. Voor Nederlandse begrippen. En daar heb je het al, voor Nederlandse begrippen. Op het oord waar ik naartoe wil is stralend weer de standaard. En 17-graden-half-bewolkt-maar-toch-korte-broek-aan-weer is dan teleurstellend. Die 2,5 dagen per jaar dat het hier écht warm is, zijn niet voldoende voor een vitamine D junkie als ik. Geef mij maar een heerlijke, échte, prachtige zonvakantie.  Daar ben ik wel aan toe.

Heb jij ook zin om met spoed op vakantie te gaan?

 

 

Posts created 907

32 gedachten over “Achter het scherm | toe aan vakantie

 1. Oh, ja vakantie! Daar heb ik nu ook veel zin in! Als je rust nodig hebt moet je dat pakken, je doet het voor jezelf en niet voor ons! 😉
  Liefs,
  Elles

 2. Ik ga binnenkort een heerlijke stedentrip maken naar Berlijn. Echt iets waar ik al lekker naar uit kan kijken. En lekker online opzoeken wat ik allemaal kan gaan bezoeken. Maar meid, tipje van mij. Zorg eerst dat je de rust terug vind in jezelf. Ik ben ook veel gaan reizen toen ik niet lekker in m’n vel zat, genoot wel maar toch heb ik niet optimaal kunnen genieten. Je gedachten kun je ook daar niet stop zetten helaas.

 3. Goed dat het nu een stuk beter gaat 🙂 Dat piekeren over dat het straks misschien weer slechter gaat herken ik wel.
  Ik vond het weer hier echt heerlijk haha. Volgens mij heb ik een week lang elke dag in de tuin of op het strand in bikini gelegen!

 4. Ik zou dolgraag het vliegtuig pakken en even twee weken op het strand gaan liggen! Helaas is het hier ook niet zo’n feest 🙁 Rustig aan en maak je vooral niet te druk, het leven is al zo kort! X

 5. Wonen in een zonnig land doet een mens ook goed! Ook hier (in Spanje) maak ik mij druk over van alles en nog wat, maar als je ´s morgens de rolluiken optrekt en je ziet weeeeer een strakblauwe lucht… ach.. who cares… 🙂 Fijn weekend!

 6. Ik kan me hier heeel goed in vinden! Ik heb ook vitamine D gebrek ondertussen, haha!
  Ik heb je vandaag trouwens getagd op m’n blog 🙂 Voel je vrij om de tag over te nemen. X

 7. Awwww ik ben jaloers. Ik heb deze week 2 dagen vrij genomen. Om even wat aandacht aan mijn zelf te besteden. Ontspannen. Kinder kamers opruimen. Tuin snoeien en de overige kamers goed onder handen nemen. Ik neem nu een pauze om een paar blogs te lezen. Veel plezier en geniet van deze zorgeloze dagen. Dikke zoen xoxo

 8. Jaaaa ik heb ook heel erg behoefte om met spoed op vakantie te gaan. en om al die bloggers of andere mensen met mooie foto’s in warme landen met zon,. zee en strand te zien, word ik een beetje 🙁 van..Wil ik ook,, maarja dat komt wel..ooit hihihi

  Groetjess

 9. Je druk maken om hoe je je wil gaan ontspannen vind ik heel herkenbaar, daar heb ik ook wel last van. Ik ben ook echt toe aan vakantie, maar gelukkig is het bijna zover; woensdag is de deadline van mijn scriptie. Verheug mij er al echt op!

 10. Herkenbaar! Ben ook echt toe aan vakantie, hopelijk zit dat er nog in. Nog niks geboekt, maar wel plannen. Heb je al wel plannen om op vakantie te gaan? x

 11. Ik wil al jaren op vakantie.. lekker naar een ander land, andere omgeving…
  Mijn hoofd draait ook overuren.. nog dit doen en dan weer dat… op vakantie kan je echt even alles achter je laten… heerlijk…!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven