Mijn nieuwe ringlamp : Falcon Eyes FLC-28 | review & uitleg

Falcon Eyes FLC-28 | review & uitleg

 

In mijn shoplog konden jullie zien dat ik een nieuwe ringlamp gekocht heb: de Falcon Eyes FLC-28. Velen leken hier toch wel heel nieuwsgierig naar, dus besteed ik een artikeltje aan deze nieuwe lamp.

 

Falcon Eyes FLC 28w review

Dit is ‘m: de Falcon Eyes FLC 28w ringlamp.

Waarom een ringlamp?

Bij alle vormen en soorten van fotografie speelt licht een enorm grote rol. Omdat ik vaak foto’s maak van producten en make-up looks heb ik voor een ringlamp gekozen. Door de ring-vorm wordt het object of (stukje) gezicht van alle kanten gelijkmatig belicht. Hierdoor krijg je geen gekke schaduwen en gewoon mooie, egale belichting.

En waar heb je die vandaan?

Deze ringlamp, de Falcon Eyes FLC-28, heb ik via Bol.com gekocht. Als je deze lamp even in Google intypt kom je vanzelf veel (camera)winkels tegen die deze lamp verkopen. Er zijn ook andere typen en modellen. Sommige zijn dimbaar (je kunt de sterkte van het licht verstellen) of hebben meer Watt, waardoor ze feller zijn.

 

Falcon Eyes FLC 28w review

 

Maakt zo’n lamp veel verschil?

Als je altijd perfect natuurlijk licht hebt, maakt het niet uit. Maar hee: we wonen in Nederland. Ik tenminste. Bewolkte dagen, regen, storm, natuurrampen en drama’s: weg is je licht. Dus ja, zo’n ringlamp komt wel van pas. Daarnaast komt natuurlijk licht door het raam binnen, en moet je daar ook weer precies in de goede positie voor zitten. Zo’n lamp is gewoon super handig, maar geen eerste levensbehoefte. Als je veel make-up looks wilt fotograferen is een ringlamp wel een goede investering.

 

Hoe ga je ermee om?

Je drukt op het knopje, dan gaat ‘ie aan. Ik heb de ringlamp op een lampstatief staan, deze ringlamp past op alle standaard lampstatieven. De Falcon Eyes FLC 28w is niet dimbaar, dus je hebt altijd dezelfde sterkte licht. Je kan wel sjoemelen met de lamp verder weg of dichterbij zetten. Zo’n nieuw speeltje is altijd even ontdekken.

Enne … wat mot dat kosten?

Deze lamp heeft mij ongeveer een euro’tje of 70 gekost. Een eenvoudig lampstatiefje kan je voor 10-20 euro wel vinden. Mijn lampstatief komt, net als de ringlamp, van Bol.com.

Als je benieuwd bent naar make-up look foto’s gemaakt met deze ringlamp: vanaf dit artikel zijn dus al mijn look-foto’s gemaakt met deze ringlamp. Ik heb al wel met m’n telefoon een selfie gemaakt met de ringlamp:

 

DSC_2179

 

Ik moet alles nog een beetje ontdekken, nieuw spul is altijd eventjes wennen. Maar ik ben erg enthousiast! Als je nog meer vragen hebt over m’n ringlamp mag je die altijd in de comments stellen. Of stuur me een berichtje. Alles kan en mag.

Ben jij aan het overwegen om een ringlamp te kopen?

Posts created 897

39 gedachten over “Mijn nieuwe ringlamp : Falcon Eyes FLC-28 | review & uitleg

 1. Fijn dat je er een artikel over hebt gemaakt! Heb em in de winter ook willen kopen maar wist niet hoe of het de mini investering waard is ^^ Nu vind ik hem bij nader inzien best wel groot? En toch wel jammer dat hij niet dimbaar is denk ik. Of stoort jou dat niet?

  1. Het is wel handiger als ‘ie dimbaar is, maar dan betaal je het dubbele. Deze lamp heeft wel een prima felheid van licht, je kan natuurlijk gewoon de lamp wat verder weg of dichterbij zitten en met je camera in- of uitzoomen voor de gewenste sterkte van het licht. Nouja groot, hij staat rechtop, ik heb een best wel kleine kamer en kan met wat wurmen toch alles netjes neerzetten.

 2. Ik heb ook een ringlamp van Falcon Eyes, maar dat is er eentje om op je lens te schroeven. Ik vind hem heel handig, zeker voor als ik ergens moet gaan filmen, maar overdag verkies ik toch nog altijd natuurlijk licht!

 3. Klinkt echt heel handig! Ik ben ook nog opzoek naar een goede lamp om mijn foto’s te maken, misschien dat ik dan maar eens ga kijken voor een ringlamp. Bedankt!

 4. Wat leuk dat je een ringlamp hebt. Dat is inderdaad even puzzelen hoe alles werkt enz, maar dat is bij alles wat je nieuw hebt vaak wel! Veel plezier ermee.

 5. Wat handig! Deze winter vond ik echt vreselijk met dat licht, dus ga voor aankomende winter sparen voor geen ringlamp, maar softboxen! Vind make-up altijd heel mooi uitkomen door ringlampen maar voor productfoto’s zijn softboxen ideaal.

 6. Ik wil nog steeds heel graag zo een ringlamp. Ik heb nu een daglicht lamp gekocht en die is wel ok, maar ik denk dat de ringlamp een stuk beter is. Mooie aankoop xoxo

 7. Wat een gave lamp. Ik vind dat je op de selfie ook al echt verschil ziet. Leuke investering voor je blog. Ben benieuwd naar de komende foto’s!

 8. Oeh ik was hier heel benieuwd naar want iemand gaf mij ook de tip voor zo’n ringlamp. Eerst maar verder sparen voor een laptop 🙂

 9. Aah deze staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, ik hoor er zoveel goeds over! Had me ook leuk geleken als je precies dezelfde foto met en zonder de lamp had gemaakt. In ieder geval handige review 🙂

 10. Goed bezig zeg! Ik zit ook al een tijdje te twijfelen of ik er ook eentje ga aanschaffen. Het zou echt zo veel mooier zijn op fotos…

 11. Wat een mooie zeg! Ik dacht eigenlijk altijd dat deze lamp veel duurder was joh! Ik ben heel benieuwd naar je foto’s met deze ringlamp 🙂 Veel plezier ervan!

 12. Een review lezen over een ringlamp, daar zat ik lang op te wachten! Wat ziet die er toch goed uit, ik wil m nu ook. Het is inderdaad altijd even uitproberen, maar fijn dat ie je nu al goed bevalt!

 13. Wauw.
  Wat een geweldig effect zeg! Nee ik was niet op zoek en wilde m niet, tot ik dit heb gezien! Grapje ik doe geen make up looks maar hij is wel fantastisch.

 14. Een ringlamp is wel echt ideaal. Wanneer ik weer een beetje een goed salaris heb ga ik die toch eentje aanschaffen maar dan wel met een dimmer. Het weer in NL is zo veranderlijk dat je hem denk ik wel vaak kunt gebruiken!

 15. Heel erg tof! Ik zit er ook aan te denken om een ringlamp aan te schaffen, maar heb ook al softboxen en wil stiekem ook nog een goede externe microfoon voor tijdens het filmen en een 55 mm lens hebben: nu het geld nog, haha.

 16. Het lijkt me echt zo’n fijne lamp! Ik zit zelf alleen te twijfelen of ik zo’n lamp wil aanschaffen of een ringflitser :’) maar daarnaast wil ik ook wel weer een nieuwe lens voor mijn camera en ik moet echt wat gaan besparen op mijn uitgaven ><

 17. Ben al zo lang aan het twijfelen over deze ringlamp. Heb al een normale studiolamp namelijk en die is wel dimbaar, dus ben bang dat ik het bij deze dan ga missen, nog maar even over nadenken dus! Vind die kleine cirkeltjes in de ogen altijd zo leuk haha, bij jouw laatste foto zie je dat ook al een beetje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven