dr van der hoog healing honey masker

Honing gezichtsmasker: Dr. van der Hoog vs. zelfgemaakt

 

Kan je beter zelf met een DIY maskertje klungelen of is zo’n maskertje in een verpakking uit de winkel toch fijner?

dr van der hoog healing honey masker

 
Op de een of andere manier krijg ik bij honing altijd het idee dat het goed is voor je huid. Lekker natuurlijk en met verzachtende bestanddelen, dat soort dingen hoor ik vaak. Een lekker zacht huidje wil ik wel, en laat ik daar nou net het Healing Honey maskertje van Dr. van der Hoog hebben liggen.

Waar anderen stoppen ga ik verder! Heerlijk, zo’n maskertje, maar kan je niet heel makkelijk zelf een maskertje met honing maken? Er zijn genoeg recepten te vinden. Ik test het gewoon allebei: het honing gezichtsmasker van Dr. van der Hoog én een zelfgemaakt maskertje met honing. Wat is er fijner? Wat is er handiger? We gaan erachter komen.

 

dr van der hoog healing honey review
Ik begin dus met één maal het Dr. van der Hoog Healing Honey masker, en een portie DIY honing masker. (Mix een eetlepel honing met een halve eetlepel yoghurt. Zo simpel kan het leven zijn.)

Dan komen we meteen al op de eerste verschillen: verpakking en aanbrengen.  Het zelfgemaakte masker heeft natuurlijk helemaal geen verpakking. Misschien beter voor het milieu, maar op die manier weet je ook niet wat je er van moet verwachten. Behalve dat het goed voor je huid moet zijn.

De structuur verschil niet heel erg. Het zelfgemaakte masker is alleen iets dunner dan het andere. Ik ben geen masker specialist en breng het gewoon met m’n handen aan. De ene helft Dr. van der Hoog masker, de andere helft het zelfgemaakte masker.

De maskers ruiken ook allebei anders. Het zelfgemaakte masker ruikt alleen naar honing. Het masker uit verpakking ruikt sterk naar honing, maar heeft een gefabriceerde na-geur. Iets wat je waarschijnlijk alleen opvalt als je er echte honing naast hebt liggen.
DSC_2191

Het Dr. van der Hoog masker blijkt een peel off masker te zijn. Oh, dat wist ik niet. Maakt niet uit, allebei honing. Rechts op m’n gezicht op de foto zie je dus al het peel off ‘velletje’ ontstaan.

Nadat ik beide maskers zo’n 15 minuten op heb gehad ben ik lekker onder de douche gestapt en heb ik daarna mijn conclusies getrokken. Het eerste wat me opviel is dat de kant van m’n gezicht waar het Dr. van der Hoog masker op had gezeten toch wel echt zachter aanvoelt.

Conclusies:

Als je geen zin hebt om naar de winkel te gaan, maar wel honing (en een beetje yoghurt) in huis hebt, is een zelfgemaakt masker handiger. Als je al op weg naar de winkel bent en geen zin hebt om met etenswaren te frutselen, is een voorverpakt maskertje handiger.

Het zelfgemaakte masker is eetbaar. Voordeel? Als de honing van je kin afdruipt kan je het gewoon likken. Nadeel? Je hond of kat heeft waarschijnlijk hetzelfde idee.

Prijsgewijs: een Dr. van der Hoog maskertje kost  €2,29 bij Kruidvat. Een pot honing (ook al heb je maar 1 eetlepel nodig, je moet toch een hele pot kopen als je geen honing in huis hebt) kost ook ongeveer zoiets. Een gierig pakje yoghurt kost 65 cent.

De maskers voelen allebei echt fijn aan op m’n huid. Het voorverpakte maskertje heeft mijn huid toch wat zachter laten voelen. Komt waarschijnlijk doordat het voorverpakte maskertje geproduceerd en ontworpen is om m’n huid een boost te geven. Random honing is vast goed voor de huid, maar het blijft gewoon honing.

Aangezien ik zelf lui ben zal ik voortaan waarschijnlijk alleen gekochte maskertjes gebruiken. Hoewel het wel erg gezellig kan zijn om misschien eens samen met een ander maskertjes te maken!

Heb jij wel eens zelf een gezichtsmasker gemaakt?