Power of makeup

The power of makeup | Het verschil dat make-up kan maken

The power of makeup | Het verschil dat make-up kan maken

Make-up kan een heleboel verschil maken. Iedereen heeft weer zijn eigen redenen om wel of juist niet make-up te dragen. Sommigen houden hun look het liefst bescheiden en natuurlijk, waar anderen het prachtig vind om een heleboel make-up op te doen. Ik val onder de 2e categorie. Hoe veel verschil maakt make-up bij mij en waarom vind ik het geweldig om m’n hele gezicht vol te smeren?

 

Power of makeup

 

Dit is dus het verschil. Het eerste wat je waarschijnlijk opvalt is het verschil tussen de wenkbrauwen. Van m’n natuurlijke wenkbrauwen is er niet zo veel over. Komt doordat ze raar groeien en ik alles weg ga zitten plukken.

De ogen zijn ook heel anders. Zonder make-up vind ik dat ik een erg vermoeide blik heb. Natuurlijk is m’n lipkleur anders met make-up. Het verschil in m’n huid zelf vind ik meevallen; ik heb geen gigantische probleemhuid. Toch maakt foundation het wel allemaal een stuk egaler.

 

Power of Makeup

 

Zo kun je het verschil nog van een beetje een andere kant bekijken. Het verschil tussen de ogen valt op deze manier ook meer op.
Heel maf om dat verschil zo duidelijk terug te zien, voor mij dan.

Ik houd van make-up. Ik wou dat ik de tijd en gelegenheid had om elke dag volop geplamuurd rond te lopen. Ben ik onzeker over mezelf zonder make-up? Ik vind het raar staan dat ik dan bijna geen wenkbrauwen heb, maar verder eigenlijk niet. Ik vind m’n hoofd best okΓ©. Make-up erbij vind ik gewoon een stuk mooier, interessanter en leuker.

Dat veel make-up dragen niet natuurlijk is of ‘niet lijkt op mezelf’ zal me eerlijk gezegd een worst wezen. Als er binnen handbereik nou iets ligt waarmee je jezelf mooier vindt, waar je plezier uit haalt en waarmee je je ook meer jezelf voelt, zou je naar mijn idee gek zijn als je dat niet aanneemt. Dat is make-up voor mij. Geen masker om me achter te verbergen, maar een meer kleurrijke, mooiere versie van mezelf.

Al die kleurtjes, poedertjes, technieken en nieuwe ontdekking vind ik sowieso al ontzettend leuk om mee bezig te zijn. Alle nieuwe releases bijhouden en nieuwe spulletjes kopen. Make-up is voor mij ook gewoon een hobby. Maar dat hadden jullie inmiddels wel door; mijn blog zegt genoeg, toch?

Wat is de reden dat jij make-up draagt?

Posts created 876

45 gedachten over “The power of makeup | Het verschil dat make-up kan maken

 1. Helemaal mee eens! Dat mensen zeggen dat het er onnatuurlijk uitziet maakt me nu niet meer uit. Ik doe wat ik wil en ja, makeup is sowieso niet natuurlijk. Eerst droeg ik make-up voor de onzekerheid maar dat is uitgegroeid tot een passie! Mooi artikel Mariska!<3
  Liefs,
  Elles

 2. Amen to that! Ik vind het soms nogal moeilijk om toe te geven dat ik mezelf gewoon liever zie met make-up dan zonder. Maar een masker zou ik het inderdaad niet noemen, ik kan gerust zonder naar buiten πŸ™‚ Bestaat er niet zo’n quote over dat make-up je sterke kanten accentueert? (Zoals jij met je ogen, wauw!) Ach, het is ook gewoon zo leuk! X

 3. Make-up, ik hou ook enorm van make-up. Heerlijk toch als je je daarmee kan verfraaien? Eeuwenlang wordt er al make-up gebruikt. Als ik make-up op doe en ik heb de tijd ervoor geeft het mij ook een stukje rust, vind het heerlijk om alles op te bouwen en als ik dan een goede foto van mijzelf terugzie voel ik mijzelf ook weer even wat zelfverzekerder.

 4. Fijn dat je huid zo goed is! Dat scheelt toch een hoop he? Ik ben ook dol op make-up, ik word er gewoon blij van om mezelf op te tutten. Je versterkt gewoon je mooie punten en verdoezelt de dingen waar je niet zo blij mee bent. Net als je met kleding bijvoorbeeld kunt doen. Het gevolg is dat je je lekkerder in je vel voelt. Niks mis mee toch?

 5. Vind het altijd zo gaaf om dit soort foto’s te zien! Je hebt helemaal gelijk meid. Als jij elke dag graag veel makeup gebruikt en je daarbij goed voelt, moet je het ook gewoon lekker doen!

 6. Ik vind je nog steeds een mooie vrouw. Alleen je wenkbrauwen is echt heel weinig van over. Kan me voorstellen dat je dat wel wilt doen.

 7. Helemaal mee eens wat je zegt! Inderdaad een groot verschil, vooral bij je wenkbrauwen zoals je zelf al zegt. Met en zonder makeup ben je prachtig!

 8. Bij jou zie je niet veel verschil waarschijnlijk, omdat je al mooi bent. πŸ™‚ Ik vind dat mensen maar moeten doen waar ze zin in hebben, ook op make-up gebied.

 9. Allebei prachtig! Ik zelf ga de ene keer wel met make-up de deur uit en de andere keer zonder, ligt er maar net aan of ik er de zin en de tijd voor heb. Waarom ik make-up gebruik? Ik vind het gewoon ontzettend leuk om te doen en het werkt voor mij ook wel ontspannend. Liefs

 10. Wauw, wat heb jij een mooie huid zeg. Zou er bijna jaloers op worden haha. Leuk om te zien wat het verschil is. Mijn wenkbrauwen zijn ook echt een drama haha.

 11. Vind make-up zeker wel iets waar je jezelf zekerder door kan gaan voelen. Althans, ik voel mij wel mooier zegmaar. Dus ja, lekker doen, en al helemaal als het je hobby is! Ik vind het zelf niet super leuk om te doen, maar het resultaat wel haha, dus vandaar dat ik het toch elke dag weer op mijn gezicht doe. Bij mij is het ook een groot verschil bij mijn wenkbrouwen en ogen, net als bij jou.

 12. wat heerlijk dat je zo’n mooi egaal huidje hebt πŸ™‚ ik heb van die blozende appelwangetjes (grrrrr) geen wenkbrauwen en blonde wimpertjes……daarom draag ik make-up. Ik ga de deur niet uit zonder wenkbrauwen en mascara en ik vind het nog leuker om te plamuren πŸ˜‰ alleen zo’n mooie eyeliner als je gister liet zien lukt me echt niet πŸ™

 13. Je ziet er ook prima uit zonder make-up, dat voorop. Dus daar hoef je het niet voor te doen. En daarbij: wat ik er van vind is ook helemaal niet belangrijk πŸ˜‰
  Ik draag sporadisch make-up. Echt alleen als ik uit ga, solliciteer of eh… me verveel. Ja, ik geef toe: als ik me echt verveel, wil ik nog wel iets met make up doen.
  Make up dragen is leuk en het is een keuze. Ook om géén make up te dragen.
  Het lijkt me pas echt verschrikkelijk als je bijvoorbeeld je vriend of man je nooit zonder make up laat zien. Mijn gozer kan in ieder geval zien wanneer ik me weer eens heb lopen vervelen πŸ˜›

 14. Leuk gedaan mariska! Ik gebruik makeup om twee reden omdat ik onzeker ben over mijn huid (dankjewel pubertijd) en omdat ik het gewoon er leuk vind om te experimenteren! πŸ˜€ -x-

 15. Ik sluit me helemaal bij je aan! “Geen masker om me achter te verbergen, maar een meer kleurrijke, mooiere versie van mezelf.” vind ik een prachtige zin. Ik vind het gewoon leuk om make-up te gebruiken en ermee te experimenteren, maar vind het ook prima om een dagje (of twee) zonder of met weinig make-up door het leven te gaan. Alleen mijn wenkbrauwen teken ik altijd bij, want die van mij zijn nog erger dan die van jou en ik vind dat gewoon echt lelijk. Alsof ik geen persoon ben ofzo, zo raar..

 16. Hihi als je de kunst beheerst is het een mooie aanvulling op je natuurlijke schoonheid maar als je een clowntje bent kan je make up beter laten liggen. Ik gebruik wenktbrauwpoeder voor meer expressie en natuurlijk mascara voor mijn korte wimpers.

 17. Wat leuk om het verschil te zien! Zonder make-up ben je inderdaad ook heel mooi. Ik gebruik make-up vooral om er mooier uit te zien, heb zelf een hele onzuivere huid en met make-up zie je dat net even wat minder. πŸ™‚

 18. Mooi artikel. Je hebt ook zeker een hele mooi huid! Ik draag make-up omdat ik het leuk vind om me op te maken. Ik heb dan even een rust momentje voor mezelf en ik vind het leuk om te zien wat je met make-up kunt doen. En uiteraard is het fijn dat je je mooie punten kunt accentueren en mindere punten kunt verbergen.

 19. Wauw, je hebt dit artikel echt prachtig in elkaar gezet. Ja, je kunt zien dat je make-up op hebt, maar nee ik vind zeker niet dat je er totaal anders uit ziet. Helemaal niet. Je past je make-up echt mooi toe!

 20. Mascara draag ik echt omdat ik vind dat ik het nodig heb. Zonder zie ik er ook moe en duf uit. Een beetje mascara doet wonderen. De rest doe ik voor ‘de leuk’. Het effect dat je met make up kunt creΓ«ren kan heel mooi zijn. De kracht van make up doet mij altijd wel versteld staan. Je kunt er zoveel mee. Niet alleen mooie make up looks maken maar wat dacht je van wat grimeurs bij films doen bijvoorbeeld. Ook allemaal make up. Zo knap! -x-

 21. Ik vind het altijd zo mooi om te zien wat voor verschil het is met en zonder make-up. Je bent overigens mooi met en zonder make-up. Ik draag make-up omdat ik het fijn vind, ik doe het wel echt puur voor mijzelf! Ik vind het heel erg leuk om in de ochtend op te staan en zegmaar te schrikken van mijn gezicht als ik in de spiegel kijk en dan alsnog er normaal uitzien als ik de deur uit ga. Ook vind ik het heel leuk om make-up te kopen en ja waarom zou ik het kopen en niet gebruiken haha πŸ™‚

 22. Ik plamuur ook graag. ? Ik zou alleen willen dat ik eindelijk eens zou leren om mooie wenkbrauwen te tekenen. Ik vul nu de dunne lijntjes die ik nog over heb na het epileren in de jaren 90 gewoon in, want zoals jij het doet, dat word bij mij altijd zo raar. Ik ga ook wel eens “make-uploos de deur uit, maar dan draag ik mijn grote zonnebrillen.

 23. Both sides are pretty πŸ™‚ Maar ik snap je erg goed! In mijn ogen dient make-up inderdaad om je mooiste aspecten net in de schijnwerpers te zetten, helemaal niets mis mee! En het enige wat ik onnatuurlijk vind is de verkeerde kleur foundation haha πŸ˜›

 24. Inderdaad.. lekker belangrijk of het teveel of te weinig is. Doe vooral lekker waar jij je zelf bij prettig voelt. Voor mij is dat weinig make-up. Ik heb het geduld niet en ik voel me niet prettig bij een hele laag op mijn gezicht (foundation). Vind het wel leuk voor een keer, maar niet dagelijks. Maar ik kan heel snel oogschaduw, een lijntje en mascara opbrengen. En mijn wenkbrauwen teken ik snel bij. En dat is het wel. En mijn huid ziet er nog mooi uit, dus ik vind het wel genoeg zo.

  Je ziet er trouwens naturel schitterend uit! Dat vind ik mooier zelfs, maar dat is gewoon persoonlijk. Ik vind het namelijk wel knap hoe jij die make up altijd zo mooi aanbrengt!

 25. Ik durf best zonder make-up de deur uit, maar met voel ik me toch echt mooier.
  Ik heb zelf best wel last van donkere kringen onder mijn ogen en hele lichte wimpers. Dus daar doe ik graag wat make-up op.

 26. Ik moet toch even zeggen dat je je wenkbrauwen erg mooi bijtekent, wauw!
  Ik voel me net wat zekerder in mijn vel als ik make-up gebruik πŸ™‚

 27. Jouw make-upskills zijn echt waauw! Ik heb genoeg make-up, maar draag het eigenlijk amper. Het meeste doe ik mijn wenkbrauwen, en dat blijft dan ook vaak het enige opgemaakte. Het wordt tijd dat ik me wat meer in make-up verdiep zodat ik ook zo’n mooie look kan maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven