eyeliner

Hoe ik mijn eyeliner doe | Tips

Hoe ik mijn eyeliner doe

Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik eyeliner draag. Ik gebruik het om elke look af te maken en ik houd er gewoon van. Eyeliner kan best tricky zijn, dus wie weet heb je er wat aan om te zien hoe een ander het doet.

 

eyeliner

 

Gel eyeliner vind ik heel lastig om mee te werken, dus ga ik meestal voor een liquid eyeliner, met een kwastje of in de vorm van in stift. Meestal gebruik ik eigenlijk gewoon het kwastje. Dat gaat een stuk vloeiender. Die stiften worden stug als ze beginnen uit te drogen. Nadat ik een eyeliner gekozen heb begint het feest.

 

eyeliner

 

Eerst maak ik een zwarte lijn boven m’n ogen. Nog geen wing, nog helemaal niet moeilijk doen. Eerst de basis. Anders komt het allemaal niet goed. Ik heb trouwens best wel rimpelige oogleden, dus moet ik m’n oogleden een beetje vast houden om een vloeiende lijn te kunnen maken.

 

eyeliner

 

Daarna trek ik een lijntje richting m’n wenkbrauwen. Dat ziet er zo misschien een beetje ‘steil’ uit, maar het ziet er heel anders uit wanneer het af is. Dit is in principe de basis of richtlijn voor de wing.

 

eyeliner

 

Als de basislijntjes staan verbind ik rustig het wing-lijntje met de eyeliner  die ik als eerste boven m’n oog had gezet. Dat komt er ongeveer zo uit te zien. Daarna kleur ik natuurlijk nog in wat er nog leeg is. Ik begin nooit meteen heel erg dik, op die manier kan je later nog  de eyeliner wings uitbreiden, bijvoorbeeld om ze gelijk te maken.

 

eyeliner

 

En eigenlijk is dat het wel! De eyeliner zit er weer op. Dit doe ik dus elke dag. Al jaren. En toch blijft het soms nog best lastig.

Niet iedereen heeft dezelfde oogleden en niet iedereen heeft oogleden die handig zijn met eyeliner. Daar zijn nog andere truukjes voor! Ik vond dit filmpje echt enorm behulpzaam. Een dame die zelf lastige oogleden heeft legt uit hoe ze haar ogen optisch lift door eyeliner-gebruik aan te passen.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=GBcBLyoL5aM

 

Daarnaast wil ik nog een heel belangrijke tip mee geven:
G E D U L D. Haast niet. Zorg dat je de tijd hebt als je met eyeliner gaat werken. Dat je je niet ergens druk om hoeft te maken, of het heel vlug moet doen. Met geduld te werk gaan maakt al een groot verschil, serieus. Eyeliner hoef je ook niet meteen in één streep te zetten, dus probeer dat ook niet. Met oefening komt het allemaal goed.

Als je je eyeliner-ninja diploma hebt en dus al een perfecte wing kan zetten, ben ik benieuwd naar je tips!

Draag jij vaak eyeliner?

Posts created 907

45 gedachten over “Hoe ik mijn eyeliner doe | Tips

 1. Ik baal er zo van dat ik geen winged line kan dragen.. Mijn ‘hooded’ stukje loopt lager af aan het einde van mijn ogen dus als ik een wing heb valt er altijd een driehoekje weg en ziet het er helemaal niet mooi uit. De beste tip die ik wel van mijn visagielessen heb meegekregen is dat je wing eigenlijk je onderste waterlijn moet volgen, en dat klopt ook! Ik vind dat jou wing aardig goed lukt :-)!

  1. Heel herkenbaar dat er een stukje overhangt waardoor je geen wing kan maken. Dat probleem heb ik dus ook. Soms maak ik daarom een (sad)wing die naar beneden loopt… (ik word nu vast op de vingers getikt door visagisten)

 2. Ik doe het zoals jij het doet, maar mijn probleem is dat ik dat lijntje richting m’n wenkbrauwen vaak niet ‘steil’ genoeg trek. Ik durf niet goed, ofzo. :’) Zwarte eyeliner draag ik alleen in het weekend, in de week/op het werk draag ik ofwel helemaal geen, ofwel koperkleurige eyeliner.

 3. Ik heb nu al een hele tijd geen eyeliner gedragen, niet op deze manier in ieder geval. Ik vind het wel super leuk, gewoon om af en toe af te wisselen. Maar wanneer ik het een tijdje niet heb gedaan dan moet ik eerst altijd even oefenen ;p En ik moet er ook de tijd voor nemen. Ik kan het best in twee meuten doen, maar wanneer iemand zegt je hebt maar 5 minuten want we moeten weg, dan kan ik het ineens niet meer. teveel druk 😛 -x-

 4. Duidelijk, hele fijne tips! Ik zit zelf altijd nog te prutsen met een wattenstaafje hahaha, vooral in de ochtend! Dan kan ik me daar echt niet goed op concentreren. Maar uiteindelijk ziet het er altijd wel goed uit, gelukkig.

 5. Handige tips! Ik gebruik zelf ook altijd een kwastje, dat ben ik gewend geraakt en dan lukt het ook beter. Ik maak nog geen wing, dat vind ik nogal lastig maar er zijn veel trucjes voor!

 6. Super leuk, ik moet toch eens gaan oefenen! De eyeliner zelf kan ik best wel goed, alleen de wing gaat er altijd heel raar uitzien 🙁 Alsof hij er niet bij past zeg maar, haha
  Liefs

 7. Ik draag het niet vaak, en geef dan nu weer de voorkeur aan oogpotlood. En alleen als ik er echt zin in heb. Want je moet inderdaad geduld hebben, zoals je al zei. Dus als ik snel de deur uit moet of erg gespannen ben, dan trek ik echt geen rechte lijn 😛 Ik heb wel liquid eyeliners, en een fantastische pen, trouwens. En toch … potlood voelt lekker oldskool. 🙂

 8. Grappig, ik maak altijd eerst een streep, dan de wing, dan de eyeliner! En inderdaad, G E D U L D! Soms als het mislukt he, en je hebt zo’n mooie ooglook gemaakt, dat is zoooo frustrerend!!!

 9. Ik gebruik nu sinds begin dit jaar eyeliner. Voorheen lukt het mij echt nooit haha! Nu gaat het wel steeds beter, maar het blijft lastig vind ik. Wel gebruik ik een stift, want met zo’n kwastje is het echt een dra-ma! :’)

 10. Ik moet echt jouw voorbeeld volgen. Ik doe vaak mijn eyeliner (trouwens ik gebruik ook diegene van Essence) te snel op waardoor het ongelijk is.

 11. Leuk om te lezen hoe jij dit aanpakt! Ik begin zelf altijd bij de wing, die trek ik ongeveer in een lijn met mijn onderste waterlijn en daarna zet ik pas de rest van het lijntje.

 12. Ik draag tegenwoordig ook bijna iedere dag eyeliner. Anders vind ik mijzelf er ziek uitzien hahah. Alleen zo groot als in het filmpje doe ik niet. Dan voel ik mij te opgemaakt.

 13. Ik heb van die fases. De ene maand ga ik elke dag los met eyeliner, maar soms ook weken niet. Ligt er ook een beetje aan hoeveel tijd ik heb. Vind het altijd wel heel mooi staan! Voor iedereen die net begint met eyeliner: oefening baart kunst 😉 Ook bij degenen met een eyeliner-minja diploma gaat het wel eens mis, haha!

 14. Zeer handige tips.. Ik moet zeggen dat ik niet zo slecht ben in eyeliner maar ken zeker de truggle en vooral als je weinig tijd hebt, en 2 verschillende ogen..

 15. Wat een handig artikel! Ik gebruik al jaren liquid ink eyeliner van Essence, in de waterproof variant. Het behoord tot mijn dagelijkse look, en als je het eenmaal kan is het een makkie! Motivatie voor alle chicks waarbij het nog niet zo lekker gaat, oefening baart echt kunst! Liefs,

 16. Ik draag elke dag eyeliner maar elke dag zit het ook anders haha. Mijn linkeroog is ook gemakkelijker om te doen, rechts heb ik een gekke rimpel zitten en is mijn oog ook meer gezakt dus, elke dag een challenge voor een strakke wing.

 17. Ik ben echt een kneus met winged eyeliners. Komt ook omdat ik nog steeds geen goede heb. Die ‘kwastjes’ zijn vaak slap en te dik en die stiften zijn na 2 x gebruiken uitgedroogd en niet meer echt zwart, meh. Dat filmpje is wel ideaal, goede tips. Ik heb ook een beetje hooded eyes namelijk.

 18. Hele handige tips! Gelukkig ben ik inmiddels echt een pro als het gaat om wings, maar jeetje, het heeft flink wat maanden geduurd..

 19. Je “geduld” tip is echt heel erg belangrijk. Als je het snel wilt doen dan wordt het een ravage. Daardoor doe ik het tegenwoordig ook niet meer als ik ‘s morgens weg moet. Je hebt een hele mooie wing gezet. <3

 20. Duidelijk uitgelegd! Ik gebruik ook al jaren dagelijks eyeliner. Het maakt een look echt af vind ik. Heb allerlei soorten. Een wing ben ik nog niet supergoed in, maar oefen ik wel zo nu en dan.

 21. Wat een goede tutorial zeg! Heel duidelijk. Ik heb vrij kleine bewegende oogleden dus als ik een eyeliner zet is het al snel alleen eyeliner wat je ziet op m’n ogen. Heb ook een beetje hetzelfde als het meisje in het filmpje. Als ik het eenmaal opheb is het recht tot ik mijn ooglid open doe haha

 22. Zelf ben ik niet zo goed in het aanbrengen van perfecte eyeliner. Wel een heel fijn filmpje en artikel. En ik heb lange wimpers van mezelf, als ik eyeliner aanbreng, komt het op mijn wimpers.

 23. Als ik eyeliner draag, heb ik er een kleine wing aanpast zitten, flink veel geoefend voor het een beetje mooi zat! Handige tips geef je!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven