droge huid make-up

Make-up en een droge huid

Make-up en een droge huid

Als je net zoals ik een droog huidje hebt maar toch een mooie, dewy uitstraling aan je make-up wilt kan dat wel eens lastig zijn. Gelukkig zijn er veel hulpmiddeltjes en trucjes hoe je het toch voor elkaar kan krijgen.

 

droge huid make-up

Hydraterend

Het woord ‘hydraterend’ is vanaf nu je beste vriend. Alle make-up producten en aanverwante verzorging die hydraterend is werkt heel fijn voor een droge huid. Denk aan dagcrème, primer, moisturiser; alles.Vooral een dagcrème die hydraterend is, is een heel erg goede basis. Begin je dag goed. Ik smeer na m’n dagcrème ook nog moisturiser.

Primer

Heel veel primers hebben tegenwoordig een matte effect. Deze zijn dus niet hydraterend! Er zijn zeker hydraterende primers, maar daar moet je even naar zoeken. Ik heb een primer spray van Freedom (te koop bij o.a. Boozyshop) die ik heel erg fijn vind. De hype over de Nivea After Shave balsem als primer pakt ook goed uit voor droge huidjes: je make-up blijft niet alleen zitten als een huis, maar voor een droog huidje heeft deze ook een fijn verzorgend effect.

 
make-up droge huid

Foundation

Dit is een lastige. Ook voor foundation geldt dat je met een droge huid foundations met een matte finish beter kunt vermijden. Met de juiste verzorging kan het er nog oké uitzien, maar als echt voor het dewy effect gaat, gaat een matte foundation je niet helpen. Het is even zoeken naar wat voor jou werkt. Zelf vind ik de L’oreal True Match Lumi heel fijn. MAC heeft ook foundations die een dewy effect geven. Een dame achter de MAC counter kan je daar alles over vertellen.
Poeder ook niet te veel af, dit laat het allemaal weer droger lijken. In sommige gebieden, zoals plekken waar je fijne lijntjes hebt, is afpoederen onmisbaar, maar doe het niet te veel en ook niet op onnodige plekken.

 

Highlighter

Een highlighter met een mooie glans geeft je niet daadwerkelijk een dewy huidje, maar laat het wel meer optisch zo lijken. Een highlighter die bij je tintje past kan echt een goede toevoeging zijn. Boven alles staat het gewoon super fabulous. Ik houd ervan. Conclusie: rol jezelf elke dag door 3 highlighters. Maakt het leven mooier.

 
real techniques sponge

Spons of kwast?

Ga voor een spons. Omdat een spons vochtig is wanneer je ‘m gebruikt (als het goed is) mengt je foundation met een heel klein beetje water, waardoor het net iets vochtiger en beter voor je huid is. Water is goed voor je. Kei veel water drinken is trouwens ook goed voor je huid.

Fixing en setting spray

Ten slotte kan een fijne spray nog een verschil maken. Zorgt er niet alleen voor dat je make-up de hele dag on fleek blijft, maar kan ook net dat beetje dewy effect aan je gezicht toevoegen. Zelf heb ik MAC fix+ als fixing spray, een hele fijne, maar die van ELF is net zo goed. Fixing sprays zijn meestal grotendeels water met wat toevoegingen, dus het merk maakt niet zo veel uit naar mijn idee. Een setting spray zorgt er echt voor dat je make-up langer blijft zitten en zit qua ingrediënten anders in elkaar. Een setting spray die goed werkt is wél wat meer waard. Maar ook een setting spray kan het droge uiterlijk van de poeders op je gezicht wegnemen.

Dus op naar die stralende make-up look! Ook met een droge huid is het mogelijk.

Heb jij een droge huid?

Posts created 891

28 gedachten over “Make-up en een droge huid

 1. Ola Girlll! Dit artikel was defenitly heel nuttig en leerzaam. Ik heb namelijk last van een droge huid. Klinkt silly mabye maar ik had geen flauw idee dat er hydraterend make up was.. ik let er ook niet op weet je? Dus ik heb er veel van geleerd. En dan weet ik nu waar ik naar moet kijken bij het kopen van make up.Yay!°

  ThnQ Girl!
  Big Hug Miss B°

 2. Echt een artikel voor mij, ik irriteer me namelijk mateloos aan m’n droge huid. Maar ik ga echt ‘s kijken voor de balsem van Nivea, veel goeds over gehoord!

 3. Hihi ik heb dus geen last van een droge huid maar je geeft desondanks wel goede tips hoor! Ik zou ook eens moeten kijken naar fixing sprays. Meestal zit ik toch gedenat. alcohol in maar wil het liefst een zonder. Ken jij er een?

  1. Veel setting sprays zijn gewoon water met wat toevoegingen … MAC Fix+ heeft volgens mij geen alcohol, en de fixing spray van ELF volgens mij ook niet. Je kan ook Googlen naar hoe je zelf een setting spray maakt 😀 Hoeft niet zo lastig te zijn en dan weet je precies wat erin zit.

 4. Mijn huid is droog maar ook erg vettig. Ik gebruik elke dag make-up. Wat voor mij helpt is hydrateren. Ik smeer mn gezicht 3x in voordat ik mn make-up aanbreng.

 5. Ik heb geen last van een droge huid maar voor diegene die dat wel hebben kunnen hier wat aan hebben. Kijk ook naar producten waar sls in zit, droogt de huid uit dus die ook zo min mogelijk gebruiken!

 6. Heel fijn artikel! Ik heb zelf namelijk echt een hele droge huid en dan vooral m’n t-zone. Welke dagcréme gebruik jij? Ik had er eentje van de tuinen maar die vond ik niet zo fijn..

 7. Fijne tips! Ik heb zelf een gecombineerde huid met zowel droge als vettige plekken en dat is echt irritant haha. Ik merk wel dat mijn huid naar mate ik ouder word steeds wat droger wordt en waar ik vroeger nog wel wegkwam met een matte foundation lukt mij dat nu meestal niet. Een fixing spray wil ik zeker nog wel gaan proberen.

 8. Goede tips! Ik heb er gelukkig niet zo heel veel last van, alleen bepaalde plekjes. Wel ‘moet’ ik altijd een vloeibare foundation gebruiken, want een poeder ziet er niet zo mooi uit bij mij. Afpoederen doe ik dus ook nooit, want dan verlies ik mijn glow van de foundation

 9. Wat een handige tips! Mijn huid is ook flink droog en ik heb nu eindelijk ook de juiste producten hiervoor! Heb je de hydraterende primer van Etos weleens geprobeerd? Die is namelijk echt super!

 10. Goede tips! Heb vaak last van een droge huid, vooral op bepaalde plekjes en blijf maar smeren. Met foundation heb ik er dan weer wat minder last van, maar ik ga zeker wat van je tips opvolgen!

 11. Goede tips geef je! Zelf heb ik een vette maar wel vochtarme huid, dat is soms ook een beetje puzzelen waar mijn huid baat bij heeft 🙂

 12. Wat een uitgebreid artikel meid! Bij mij worden de velletjes op m’n neus altijd geaccentueerd als ik bijvoorbeeld foundation draag, dus ik breng hier gewoon niet meer rechtstreeks foundation/concealer op aan. M’n voorhoofd is juist weer heel snel vet. Poeder it is, haha! X

 13. Ik heb een gecombineerde huid. zo een dewy finish vind ik altijd heel mooi.
  Rol jezelf 3 keer door een highlighter, dat ga ik doen, hahaha…leuk!

 14. Ik heb zelf geen droge huid maar wat fijn dat je dit schrijft. Ik snap als iemand wel een droge huid heeft dat dit een heel fijn artikel is! 🙂

 15. Een droge huid in combinatie met make-up kan inderdaad een behoorlijke uitdaging zijn. Ik heb zelf een gecombineerde huid (normaal tot vet), maar in de winter heb ik soms toch wel last van droge plekjes met de bijbehorende schilfertjes. Ik scrub mijn gezicht dan 1 x goed en breng onmiddellijk daarna een lekker (rijk) verzorgend en hydraterend gezichtsmasker aan. Een baby zacht huidje is daarna het resultaat, haha! Vervolgens een fijne dagcrème (als je last hebt van veel droogtelijntjes dan is een crème met siliconen een aanrader, die vult de fijne lijntjes op) en dan vloeibare foundation, licht afpoederen en mijn grootste glimlach opzetten 🙂 Als je echt last hebt van een (te) droge huid, dan kan het ook helpen om goed te letten op de ingrediëntenlijst van je (beauty)producten. Alcohol bijvoorbeeld droogt de huid namelijk (extra) uit, maar er zijn ook goede (vettige) soorten alcohol. Google maar eens! 😉

 16. Ah fijne tips! Moisturizer is toch het Engelse woord voor (dag/nacht)crème? Welke producten gebruik jij na elkaar? Ik heb zelf een gecombineerde huid, maar zeker wel vochtarm en kan ook echt droog zijn. Ik gebruik overdag of een lekkere gelcrème van Tony Moly of de Beauty Fluid van Olaz – echt een klassieker, maar zo fijn!

  1. Volgens mij is moisturizer net iets meer gemaakt voor voeding en hydratatie van de huid. Ik heb Nivea dag- en nachtcrème, Hope In A Jar, een lijn van The Body Shop (oils of life) en van L’oreal ook nog een dag- en nachtcrème, die ik allemaal door elkaar gebruik eigenlijk 😛

 17. Ow wow…. het lijkt net alsof ik dit artikel had kunnen schrijven hihi. Zo te horen hebben we een vergelijkbaar huidtype en gebruiken we veel dezelfde producten. Ik ben benieuwd naar de freedom primer, die kende ik nog niet.
  Ik kom eigenlijk sinds een maandje per toeval op jouw blog door het shipito verhaal wat je in de comments op een andere blog vertelde. Ik ga jouw blog zeker vaker bezoeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven