oval brushes

Oval Brushes | Hoe kan je ze gebruiken?

Oval Brushes | Hoe kan je ze gebruiken?

Laatst heb ik via het geweldige internet een setje oval brushes aangeschaft. Ze kunnen erg handig zijn, maar voor velen is het een mysterie hoe deze kwasten nu gebruikt moeten worden. Vaste regeltjes voor het gebruik van kwasten zijn niet zo mijn ding, maar ik kan wel vertellen welke mogelijkheden er zijn en wat ik handig vind.

 

oval brushes

 

De set die ik heb is eigenlijk niet helemaal compleet, er zijn nog grotere kwasten die bij uitgebreidere sets zitten. Die zijn naar mijn idee vooral handig voor foundation en wellicht de groothoofdigen onder ons. De kwasten zijn allemaal ovaal, behalve het kleinste kwastje: die is helemaal rond.

 

IMG_0281 (2)

 

Laten we beginnen met de grootste 2 kwasten uit de set die ik heb. Aan de make-up producten die ernaast liggen kun je verhoudingsgewijs wel inschatten hoe groot ze ongeveer zijn. Met de grootste zou ik nog m’n foundation kunnen doen, maar stiekem vind ik een spons al optimaal werken. Deze 2 kwasten kunnen heel fijn zijn om mee te contouren, blush mee aan te brengen en misschien wel highlighten.

Als je nooit geweten hebt wat je nou met cream blush, crème highlighter of crème contour moest: grijp je kans. Met dit type kwasten kun je heel fijn crèmeproducten blenden. Doordat de haren van de kwasten kort zijn, stevig in de kwast zitten en een goede dichtheid hebben, vervormt de kwast niet door vloeibare, crème of zwaardere producten.

 

IMG_0283 (2)

 

De derde en de vierde kwast. De combinatie van deze 2 kwasten vond ik heel erg fijn om m’n neus mee te contouren. Met het heel dunne kwastje zet je strakke lijnen en met de iets bredere van deze 2 kwasten kun je het mooi blenden. Het formaat van deze kwasten is echt heel fijn voor je neus.

 

oval brushes

 

De kleinste 2 kwasten. Het smalle langwerpige kwastje kun je niet alleen gebruiken om je neus te contouren, maar ook om lipstick aan te brengen. Het ronde kwastje werkt daar ook heel fijn voor. Met het smalle kwastje kun je makkelijk de randjes van je lippen lippenstiften (cupidoboogje in een x-vorm werkt fijn) en met het ronde kwastje kun je het lekker inkleuren.

Natuurlijk kun je alle kwasten gebruiken zoals je zelf wilt. Ik heb ook gezien dat de kleine ronde kwast bijvoorbeeld gebruikt werd om cream contour in stipjes op het gezicht aan te brengen, en daarna werd het geblend met een andere kwast. Om maar een voorbeeld te noemen.

Het zijn toch wel speciale dingen, die oval brushes.

Wat vind jij van de oval brushes?

Posts created 902

20 gedachten over “Oval Brushes | Hoe kan je ze gebruiken?

  1. Ik weet nog steeds niet wat ik van deze kwasten vind! Ik heb ze dus ook nog niet aangeschaft! Wel handig dat ik nu een idee heb welke waarvoor is, want dat wist ik nog niet helemaal.

  2. Wat een bijzondere kwasten! Ik had ze nog nooit gezien! Ik vind stiekem de kleine langvormige kwast een beetje op een tandenborstel lijken van iets verder af. Beetje dom haha! Ik wist helemaal niet dat je daar je neus mee kan contouren.

  3. Ik zou ze wel willen, maar ik vind de meeste van deze kwasten echt veel te duur en ben van de goedkopere bang dat ze slecht zijn, haha!

  4. Ik weet niet of ik er mee zou kunnen werken, als ik precies weet hoe ik het moet gebruiken dan zou ik er wel mee om kunnen gaan haha! X

  5. Ze zien er heerlijk zacht uit!! Ik heb ze weleens gezien op internet maar nog nooit gebruikt. Ik ben er nu wel nieuwsgierig naar!

  6. Deze heb ik al vaak zien voorbijkomen de laatste tijd. Durf ze niet kopen. Mij lijken ze erg onhandig. Je werkt ook gewoon in een heel andere hoek dan. Maar na jouw post te lezen, begin ik te twijfelen. Zou ik ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven