Achter het scherm | angststoornis update

In ‘Achter het scherm’ vertel ik altijd wat meer over m’n leven, zoals dat gaat. Vorige keren hebben jullie ondere andere over m’n angststoornis kunnen lezen. Het is tijd voor een update!

 

 

DSC_2044
Hallo daar, selfie.

 

Tot mijn eigen verbazing heb ik eigenlijk alleen maar positieve dingen te melden. Waarom verbaast dat me? Een angststoornis kan zo ongelooflijk beklemmend zijn, en terugval ligt altijd op de loer. Als ik een heel positief verhaal klets lijkt het misschien ook alsof het allemaal makkelijk gaat, als je je er maar eventjes voor inzet. Dat is niet een realistisch beeld. Het kost enorm veel moeite, energie en doorzettingsvermogen om ‘enge’ dingen te gaan doen. Wat trouwens ook niet altijd beloond wordt. Voor mij heeft dit de afgelopen tijd gelukkig dus wรฉl goed uitgepakt.

Wat voor ‘enge’ dingen zijn dat dan allemaal? Sociale situaties, afspraken op vaste tijdstippen, ver van huis zijn, moeten eten of drinken buiten de deur zijn allemaal voorbeelden waarvan het angstzweet me uitbreekt. Op de een of andere manier heb ik toch aardig wat van die dingen weten te doen.

Zo ben ik bijvoorbeeld naar bevrijdingspop geweest. Gigantisch druk! Met m’n vriend en een groepje vrienden zijn we gewoon op stap gegaan. Langer dan een paar uurtjes heb ik het niet volgehouden, maar toch is het een enorme stap geweest. Ik heb er zelfs iets gedronken. Woooow. Even serieus, als je je bedenkt dat ik een jaar terug al moeite had met naar de supermarkt gaan. Ja. Vooruitgang.

 

sketch-1463644851196

Vriendlief is een beetje blog-verlegen. Maar wel heel lief.

 

Het mooie weer zat de afgelopen tijd ook wel mee. Dat helpt me ook wel om dingen te gaan ondernemen. Ik ben echt een zon-mens. Geef me een dagje zon, en het gaat allemaal veel soepeler. Ik heb het dan niet over de 17 graden half-bewolkte dagen die sommige mensen triggeren om korte broeken aan te trekken, maar echt een zonnetje. Ja.

Zo ben ik naar Lelystad gereisd en heb eindelijk familie en vriendinnen kunnen zien. Door al m’n angstproblemen heb ik sommige vrienden al wel bijna een jaar niet gezien, en het maakt me dan ook echt blij om weer tijd met ze door te kunnen brengen. Haarlem is een prachtstad, maar ik mis die lieve mensen toch wel.

Verder heb ik nog een avond pubquizzen overleefd, de party van m’n vriend heelhuids doorgekomen, nog een verjaardag meegepakt en ook nog m’n omaatje gezien. Als je een paar maanden geleden tegen me gezegd zou hebben dat ik dit allemaal zou doen, zou ik het echt niet geloofd hebben. Maar toch is het gelukt.

Het maakt me echt blij dat er zo veel goed is gegaan. En ik ga natuurlijk m’n uiterste best doen om het allemaal nรณg beter te laten gaan. Dit geeft me ook meer vertrouwen in de opleiding waar ik na de zomer mee ga starten. Er staan nog veel meer enge dingen op de planning, dus er komt vanzelf nog een update!

Geeft zonnig weer jou ook een oppepper?

 

Posts created 878

39 gedachten over “Achter het scherm | angststoornis update

 1. Gaat steeds beter… zeker een popfestival is een grote stap. Met zonnig weer wil ik altijd snel naar buiten, het zal er ook wel mee te maken hebben dat ik het idee heb dat het de volgende dag weer kan gaan gieten/onweren… ๐Ÿ™‚
  Ja, de zon geeft mij ook een oppepper om dingen te gaan ondernemen!

 2. Zonnige dagen helpen mij ook enorm veel, je krijgt er lekker veel energie van! Ging hier een poos goed maar vandaag is het weer mis, zou met de trein naar mijn moeder moeten 2 uur verder. Morgen gaan we m’n vader verstrooien na bijna een jaar maar ben zo gespannen en nerveus dat m’n hele lichaam meteen van slag is. Gelukkig kan ik er eerlijk over zijn met m’n moeder maar blijf het rot vinden dat ik weer af moet zeggen voor vandaag. Haat die paniekaanvallen en stoornis momenteel heel erg ๐Ÿ™

  1. Ik ken het gevoel hoor, hoe het is om af te moeten zeggen. ๐Ÿ™ Helaas kan het ook niet altijd makkelijk gaan. Soms zit er even een dipje tussen, maar achter de wolken schijnt altijd de zon ๐Ÿ™‚

 3. Wat fijn om te horen dat het zo goed gaat! Dit zijn zeker positieve stappen, zeker met het vooruitzicht van je opleiding. De zon geeft mij ook altijd energie ๐Ÿ™‚

 4. Ik had nog niet eerder over je angst stoornis gelezen. Heftig.
  Ik heb sinds 12 jaar ook een angst stoornis.. Weet dus precies wat je bedoelt. Even lekker een kopje thee doen met vriendinnen? Geen ontspanning voor mij hoor.
  En het lastige is dat mensen het niet begrijpen, want je ziet er niets van..
  Ik vind het super knap dat je naar bevrijdingspop bent geweest ??
  En toch gezellig gehad uiteindelijk he? Xxxx ?

 5. Wat goed dat het zoveel beter met je gaat! Heel fijn dat je zoveel leuke dingen hebt kunnen doen. Nu straks die opleiding weer oppakken en gaan met die banaan ๐Ÿ˜€ Succes en let goed op jezelf!

 6. Wat goed dat je zo veel dingen aanpakt! Erg knap! Vind het super tof voor je dat becrijdingspop goed is gegaan. Elk stapje is er รฉรฉn! ๐Ÿ˜€

 7. Ik weet niet wat ik meer heb .. misschien meer verlatingsangst maar ik heb het vroeger vaak gehad.. het verstikkende gevoel in ruimtes.. net of je flauw gaat vallen echt .. meest rotte gevoel ever.. maar heb het nu een jaar geleden voor de laatste keer gehad. Ik ben nu vooral onzeker met deels verlatingsangst om mijn vriend kwijt te raken, vooral omdat die nu ook het leger in wilt gaan.. dat verstikt mij op sommige momenten nog meer.

  1. Kan me heel goed voorstellen dat je het eng vindt dat je vriend in het leger wilt. Angst kan zo ontzettend naar en lastig zijn ๐Ÿ™ Niet onzeker zijn! Makkelijker gezegd dan gedaan, maar je bent een fantastische meid en dat weet je vriend ook wel ๐Ÿ™‚

 8. Woooh wat top meid! Zo goed om te lezen dat je zulke stappen hebt gezet en dit positief is uitgepakt ๐Ÿ™‚ Knap dat je zulke dingen ook deelt, bewonderingswaardig! Je mag trots zijn op jezelf ๐Ÿ™‚ X

 9. Fijn om te lezen dat het beetje bij beetje alles goed komt รฉn het komt uit eindelijk ook helemaal goed. Gun gewoon de tijd…zolang het maar voor jou goed aan voelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven