AliExpress make-up replica

Namaak uit China: kopen of niet?

Namaak make-up uit China: kopen of niet?

 

Er zijn zo veel mooie make-up producten te koop, en waar een mooi product is, is een Chinese replica. Zo’n replica is meestal stukken goedkoper, maar is het nou verstandig om het te kopen of niet, en waarom?

 

AliExpress make-up replica

 

Op websites als AliExpress kun je van alles wel een replica vinden: kwasten, liquid lipsticks, paletten, highlighters en ga zo maar een tijdje door. De prijs van zo’n replica is meestal maar 10-20% van de prijs van het originele product. Wat de prijs betreft erg verleidelijk dus. Waarom zou je het dan niet proberen?

 

De ingrediënten
Wetgeving omtrent cosmetica is in China heel anders dan in Europa. Het is daar allemaal wat soepeler. Natuurlijk mag niet zomaar alles, maar er zitten wel verschillen in. Er zou dus best een ingrediënt in een product kunnen zitten waar je een allergische reactie op kunt krijgen of wat gewoon net niet helemaal verantwoord is. Daarnaast heb ik op AliExpress de details van bepaalde replica make-up gekeken. Nergens kon ik een ingrediëntenlijst vinden. Je weet dus gewoon niet wat er in zit.

Ik moet wel even kwijt dat ik niet geloof dat er echt dodelijke of heel giftige stoffen in de cosmetica zitten. Je zal misschien pech hebben als je ergens irritatie van krijgt, maar meer denk ik eigenlijk ook niet. Ik heb geen enge horrorverhalen gehoord dat dit wel het geval was. Daarnaast denk ik echt niet dat een verkoper z’n klanten wilt vergiftigen, want zodra dat uitkomt verkoop je dus helemaal niks meer. Verkopers op AliExpress en Ebay hechten héél veel waarde aan hun status als goede verkoper.
Zeker weten doe ik het natuurlijk niet, maar dit lijkt me ergens wel een beetje logisch.

 

De kwaliteit
Je betaalt er dan een stuk minder voor, maar houd er wel rekening mee dat dat ten koste kan gaan van de kwaliteit. Een product van een origineel merk is dan wel een stuk duurder, maar dan heb je wel een kwaliteitsgarantie. Met replica’s uit China is dat niet het geval. Voor die paar euro kun je natuurlijk ook gewoon het gokje wagen.

 

IMG_0235

 

Wat is er veillig?
Als je geen risico wilt lopen wat ingrediënten betreft, raad ik je aan om het te houden op producten die tools zijn en die je niet op je gezicht aanbrengt. Kwasten, nepwimpers en kwastenrekjes zijn hier goede voorbeelden van. Ze zijn erg handig, op deze manier erg goedkoop en meestal werken ze heel fijn. Deze producten heb ik zelf ook via AliExpress gekocht, en die zijn gewoon heel erg fijn.

Voor kwasten geldt wel dat de kwaliteit iets minder is dan het origineel. Niet heel slecht, maar waar het origineel van mij een 9 zou krijgen, krijgt de Chinese replica van mij een 6,5. Uitzonderingen zijn er natuurlijk ook.

Wil je toch een make-up product uitproberen? Zorg dan dat je klantbeoordelingen leest. Als er iets mis is met het product komt dat snel genoeg boven water. Als er veel positieve beoordelingen met foto’s zijn, kun je aannemen dat het waarschijnlijk veilig is. Wanneer het binnen is kun je het ook nog even op je arm swatchen en een uurtje wachten. Als je dan nergens last van hebt zul je waarschijnlijk ook nergens last van krijgen.

 

Koop jij wel eens een make-up replica uit China?

 

 

Posts created 885

49 gedachten over “Namaak uit China: kopen of niet?

 1. Ik zou zelf nooit een replica kopen. Als je echt een product wilt hebben en het is te duur, kun je er beter voor sparen. Kwaliteit vind ik zelf wel echt belangrijk

 2. Super leuk artikel! Ik zou zelf ook niet snel makeup kopen omdat je niet weet wat er in zit én omdat het eigenlijk ook minder is van kwaliteit (denk hierbij aan oogschaduw en zo).

 3. Ik ben echt geen voorstander van replica’s. Zelfs al komt het uit Europa… Ieder merk zoals Colourpop, MAC, Urban Decay, weet ik veel, heeft tijd en geld in hun producten gestoken. Dan vind ik het jammer om iemand te sponsoren die een rip-off maakt. En als het uit China o.i.d. komt, lijkt het me inderdaad zoals je zelf aanhaalt niet heel erg veilig… Leuk zo’n artikel! 🙂

 4. Super interessant artikel. Ik kocht zelf al eens ABH replica’s, maar gooide ze weg nadat ik verhalen las over “rattenpis” etc. Ik heb geen idee of dat klopt of niet maar ik vertrouwde het zaakje niet meer :/ Ik koop wel nog graag andere prulletjes op aliexpress zoals zonnebrillen 😀

 5. The Bold Metals kwasten van Real Techniques vind ik zo mooi, maar oh zo duur! Daar zou ik bijvoorbeeld wel replica’s van durven kopen! 🙂
  Hoewel ik ook wel altijd mijn twijfels heb bij zo’n cheap ass producten hoor… Straks komt het niet aan of valt het na één keer al helemaal uit elkaar!

 6. Laatst dacht ik: ik ga maar eventjes kijken op Aliexpress. Ik was stomverbaasd, zo veel producten en zo goedkoop. Maar inderdaad, je moet wel goed opletten met wat je koopt!
  Liefs,
  Elles

 7. Ik koop meestal producten alleen in Nederland in winkels of betrouwbare webshops. Zelfs als ik make up in Thailand koop doe ik dat ook bij de grote winkelmall en niet zomaar ergens op straat. Ik ben bewust van een nep product of slechte kwaliteit ingredient.

 8. Leuk weetje; Er zijn merken die kun producten in China laten maken in blanco verpakkingen en deze vervolgens in bijvoorbeeld Europa in gespecialiseerde fabrieken laten bedrukken/labelen.

 9. Ik heb dan al een overgevoelige huid en durf het ook nooit te wagen met producten uit China via Ebay enzo.Terwijl je inderdaad veel mensen ook wel positief over de namaak producten hoort. Blijft een twijfelgevalletje…

 10. Ik heb zelf een paar fake kwasten van RT en het verschil merk je enorm. Makeup moet je gewoon origineel kopen, er is een tijd geleden een artikel geweest over rattenpoep en troep in fake makeup van onder andere UD en Mac, er zijn er genoeg die dit wel kopen en dan achteraf piepen over ontstekingen etc..tjaa beetje logisch nadenken dus.
  Ik koop het niet iig, spaar er liever voor 🙂

 11. Dat is een goede! Zelf koop ik niet zo snel namaak spullen van internet. Je weet maar nooit of het helemaal save is. Laatst las ik op het nieuws dat niet alle producten helemaal veilig zijn..

 12. Handig artikel weer, je doet het erg goed als blogger! dat compliment mag ik je wel geven! die kleine borstels kan je inderdaad net zoals de neppe variant van real technique gewoon heel goedkoop scoren. ik vind het van het echte merk te duur..

 13. Ik koop best veel spullen van china, maar makeup eigenlijk nog nooit. Mijn huid is erg gevoelig, dus ben ik best voorzichtig met wat ik erop smeer. -x-

 14. Ik ben altijd het meest bang dat bij bv. voor kwasten dieren worden gebruikt….kattenhaar, hondenhaar en dan niet diervriendelijk geoogst.

 15. Leuk interssant artikel voor te lezen, ik koop veel op AliExpress zoals kwasten, hoesjes enzo. Maar make-up zou ik daar nooit kopen omdat ik liever een echte Mac lipstick koop dan bijvoorbeeld een namaak :). Leuke blog heb je! Ga je meteen volgen. X

 16. Ik durf het niet aan om neppe make-up te kopen, vanwege het feut dat je niet weet wat er in zit. Ik heb een paar keer een hele heftige allergische reactie gehad (niet van make-up overigens) en daar ben ik zo beroerd van geweest. Dus ik loop dat risico liever niet. Ik heb wel al een set neppe kwasten gekocht, en de tweede set is onderweg 🙂 Die vind ik wel best fijn.

 17. Ik zit er ook weleens aan te twijfelen op AliExpress, maar durf het toch niet vanwege bepaalde ingrediënten! Kwasten koop ik wel op AliExpress!

 18. Heel goed artikel. Vroeger kocht ik nog best regelmatig replicas van Ebay, maar tegenwoordig eigenlijk niet meer. Ik vind het veel leuker om de real deal te hebben, al is het alleen maar voor het gevoel dat je een echte RT kwast hebt en niet eentje van Ebay bijvoorbeeld.

 19. Wat handig eigenlijk, dit artikel. Ik had laatst namelijk een super goedkope liquid lipstick besteld, die echt heel goed zijn werk doet. Daarom had ik nog 4 andere producten besteld zonder verder na te denken over wat er allemaal wel of niet in de producten zit. Ik ben mij er nu wel een stuk bewuster van geworden!

 20. Ik koop regelmatig in China. Maar het ligt aan het product of ik wel een replica wil hebben. Sommige producten zijn het waard om er wat geld voor te sparen, terwijl van anderen de dupes net zo goed zijn. Ik vind het ook wel leuk om voor een paar cent de dupe te bestellen en alsnog het echte product te kopen zodat ik het kan vergelijken. Het stomme is dat producten en de dupes vaak gewoon in dezelfde fabriek gemaakt worden.

 21. Ik vind het persoonlijk niks. Alleen het feit dat ik geen idee heb wat erin zit vind ik al heel naar! Ik geef liever wat meer uit dan haha! 🙂

 22. Het is inderdaad lastig inschatten of je iets wel of niet kunt kopen. Vooral de wetgeving met betrekking tot dierproeven voor cosmetica is anders dan in Europa. Zelf heb ik alleen make-up via Ebay gekocht en dat kwam uit Amerika en was van Cover Girl.

 23. Interessant artikel! Ik ga niet meteen replica’s kopen. Ze zijn dan misschien wel een pak goedkoper, maar de kwaliteit is meteen ook een stuk minder. x

 24. Make-up vind ik wel lastig om te kopen. Inderdaad gelet op ingrediënten en netheid. Laatst wel kwasten gekocht, zo koop ik ook veel knutselspullen.

 25. Ik koop zelf persoonlijk geen make-up uit China meer. Nadat ik artikelen heb gelezen waarin nare horroverhalen stonden, besloot ik om het bij kwasten en dergelijke te houden. Daarbij komt dat cosmeticaproducten allemaal standaard op dieren getest worden. Too bad!

 26. Ik vind make-up replica’s helemaal niks, make-up merken zoals Essence en Catrice hebben meestal ook wel een make-upje er tussen zitten dat bijna overeenkomt met een wat duurder merk. En hiervan weet je zeker dat het veilige producten zijn. Tools zoals kwasten en make-up rekjes zijn wel heel erg handig om zo te bestellen.

 27. Heel fijne post!
  Ik heb al vaak dingen uit China gekocht, zowel tools als makeup zelf en heb nog nooit klachten ondervonden.
  Bij sommige gevallen vond ik de Chinese kwaliteit zelf beter dan de originele kwaliteit. China weet perfect wat ze doen, en ze doen het goed dus laat ze maar lekker doen, is goed voor mijn portemonnee 😀

  Ilona
  http://www.artthisisart.com

 28. Ik heb al zo vaak dingen gekocht op Aliexpress. Ze hebben er zoveel voor erg weinig. Ik let er wel altijd op dat er al zeker 500 tot 1000 mensen voor mij zijn geweest die het gekocht hebben en kijk altijd tussen de klantbeoordelingen of er ook fotos zijn. Dat helpt ook erg om te zien of het wel echt is wat je ervan verwacht!

 29. Ik heb nog nooit wat uit China gekocht. Maar als er geen ingrediënten bij staan, klinkt het wel een beetje shady. En voor de ‘echte ‘ merken betaal je vaak ook gewoon voor het merk, dat vind ik ook zonde. Dan zou ik best wel eens een product uit China willen proberen, misschien bevalt het wel 🙂

 30. Wat een leuk artikel!
  Toevallig heb ik net het een en ander besteld bij AliExpress, ik ben benieuwd. Ik heb al ruim 10 jaar goede (dure) kwasten en er is nog geen haartje uitgevallen. Je betaalt dus echt voor kwaliteit.. ik ben benieuwd wat de Chinese kwasten doen.
  Make up zal ik niet zo snel zo kopen, niet alleen de ingrediënten zijn wat soepeler maar ook de dierentesten etc.
  Bedankt weer voor je leuke blog, xx Josine

 31. Ik heb al vaak nep producten gekocht op ebay uit China. Wel kijk ik eerst naar de feedback en zoek ik het op, op Google. Zo zijn de neppe velvetines van Lime Crime ontzettend goed en een echte aanrader.

 32. Ik koop wel producten uit China. Puur omdat ik vind, dat sommige merken teveel vragen voor een product. Ik, als een student heb daar geen geld voor. Foundation zou ik nooit kopen uit China. Maar nagellak, lipstick, oogschaduw; daar krijg ik geen allergische reacties van. Plus het scheelt me gewoon een hoop geld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven