neus contouren

Getest | neus contouren

Neus contouren

 

Met mijn neus ben ik eigenlijk best wel tevreden, toch was ik benieuwd hoe het mij zou staan als ik m’n neus zou contouren. Ja, en of het überhaupt wel zou lukken.

Bij het contouren van je gezicht contour je vooral aan de zijkanten van je gezicht; je neus zit duidelijk en aanwezig in het midden. Des te meer valt het op wanneer het mis gaat en dat maakt het toch wel een beetje riskant. Maar niets houdt mij of mijn nieuwsgierigheid tegen: ik ga mijn neus contouren.

 

neus contouren kwasten

 

Mijn neus contouren doe ik met deze kwasten. Het zijn kleine kwastjes die bij mijn nieuwe oval brush set zaten. Deze kwasten lijken uiterst geschikt voor dit klusje. Als je zelf ook je neus wilt contouren maar je niet zulke kwasten hebt, kan het ook best met oogschaduw kwasten.

Het contour poeder dat ik hiervoor gebruik neem ik niet ál te donker; dat lijkt me meteen zo ontiegelijk opvallen.

 

neus contouren

 

Hoe pak je dat nou aan, dat neus contouren? Ik geloof niet in vaste regels voor contouren; contouren is eigenlijk het optisch manipuleren van delen van je gezicht, op de manier die je zelf wilt. Mijn neus is een beetje rond, dus ik ga proberen om ‘m wat smaller en hoekiger te laten ogen. Ik begin dus met het tekenen van een smallere neus. Maar da’s wel een gek gezicht. Ik krijg twijfels, maar geef niet op.

Met het dunne kwastje heb ik dus de streepjes gezet, en met het iets grotere kwastje veeg ik de strepen een beetje uit, zodat het niet zulke harde lijnen zijn. De kant die ik op veeg met het kwastje is richting de neusvleugels.

 

neus contour voor en na

 

Voor en na. Links zonder neus contour en rechts met.

 

Neus contouren

 

Nog een foto met het eindresultaat. Best wel veel contour gebruikt om het beter op de foto’s te kunnen laten zien. Oeps.

Mijn neus ziet er wel echt anders uit. Ik moet toegeven dat het een beetje ongemakkelijk voelt om op je neus te zitten kleuren met contourpoeder, maar dat zal vast een kwestie van wennen zijn.

Ik zou dit niet elke dag doen. Ten eerste vind ik m’n neus best wel prima en ten tweede ben ik bang dat het te erg opvalt, omdat je neus echt zo midden in je gezicht zit. Misschien dat ik het bij een echte full face look nog wel eens doe. En wie weet wordt dit m’n nieuwe verslaving als ik het nog een paar keer ga oefenen.

Wat vind jij van neus contouren? Heb je het wel eens gedaan?