neus contouren

Getest | neus contouren

Neus contouren

 

Met mijn neus ben ik eigenlijk best wel tevreden, toch was ik benieuwd hoe het mij zou staan als ik m’n neus zou contouren. Ja, en of het überhaupt wel zou lukken.

Bij het contouren van je gezicht contour je vooral aan de zijkanten van je gezicht; je neus zit duidelijk en aanwezig in het midden. Des te meer valt het op wanneer het mis gaat en dat maakt het toch wel een beetje riskant. Maar niets houdt mij of mijn nieuwsgierigheid tegen: ik ga mijn neus contouren.

 

neus contouren kwasten

 

Mijn neus contouren doe ik met deze kwasten. Het zijn kleine kwastjes die bij mijn nieuwe oval brush set zaten. Deze kwasten lijken uiterst geschikt voor dit klusje. Als je zelf ook je neus wilt contouren maar je niet zulke kwasten hebt, kan het ook best met oogschaduw kwasten.

Het contour poeder dat ik hiervoor gebruik neem ik niet ál te donker; dat lijkt me meteen zo ontiegelijk opvallen.

 

neus contouren

 

Hoe pak je dat nou aan, dat neus contouren? Ik geloof niet in vaste regels voor contouren; contouren is eigenlijk het optisch manipuleren van delen van je gezicht, op de manier die je zelf wilt. Mijn neus is een beetje rond, dus ik ga proberen om ‘m wat smaller en hoekiger te laten ogen. Ik begin dus met het tekenen van een smallere neus. Maar da’s wel een gek gezicht. Ik krijg twijfels, maar geef niet op.

Met het dunne kwastje heb ik dus de streepjes gezet, en met het iets grotere kwastje veeg ik de strepen een beetje uit, zodat het niet zulke harde lijnen zijn. De kant die ik op veeg met het kwastje is richting de neusvleugels.

 

neus contour voor en na

 

Voor en na. Links zonder neus contour en rechts met.

 

Neus contouren

 

Nog een foto met het eindresultaat. Best wel veel contour gebruikt om het beter op de foto’s te kunnen laten zien. Oeps.

Mijn neus ziet er wel echt anders uit. Ik moet toegeven dat het een beetje ongemakkelijk voelt om op je neus te zitten kleuren met contourpoeder, maar dat zal vast een kwestie van wennen zijn.

Ik zou dit niet elke dag doen. Ten eerste vind ik m’n neus best wel prima en ten tweede ben ik bang dat het te erg opvalt, omdat je neus echt zo midden in je gezicht zit. Misschien dat ik het bij een echte full face look nog wel eens doe. En wie weet wordt dit m’n nieuwe verslaving als ik het nog een paar keer ga oefenen.

Wat vind jij van neus contouren? Heb je het wel eens gedaan?

Posts created 902

25 gedachten over “Getest | neus contouren

 1. Je ziet inderdaad wel duidelijk een verschil. Ik weet ook niet wat ik hiervan moet denken. Maar het blijft mij verbazen dat dit op deze manier kan. -x-

 2. Ik heb het ook wel eens gedaan. Dan leek mijn neus een stuk smaller. Maar je zag het wel heel erg goed dat ik het gedaan had, niet mooi. Voor de foto kon het wel maar voor overdag op straat…hmmm…
  Ik heb een klein neusje en eigenlijk heb ik het niet nodig, denk ik… maar het is altijd leuk om te experimenteren!

 3. Ik contour zelf nooit, ik denk ook dat het toch te aanwezig is en het kost teveel tijd in de ochtend, De verschillen zijn wel goed te zien bij jou.

 4. Hm nee, ik vind dat als je het niet nodig hebt je het ook vooral niet moet doen. Sowieso vind ik het een beetje onzinnig dus laat ik dit allemaal lekker aan mij voorbij gaan haha

 5. Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar nu ben ik wel benieuwd hoe het mij zal staan haha. En ik zal het ook niet dagelijks doen, want ik ben ook wel blij met hoe mijn neus er nu uitziet haha 🙂

 6. Ik vind countouren echt ontzettend ingewikkeld en hoewel ik niet echt tevreden ben met mijn neus, ga ik me hier toch niet aan wagen. Ik ben bang dat ik vervolgens als een indiaan met allerlei gekke strepen op mijn gezicht rond zal lopen. Geen goed idee!

 7. Je ziet zeker goed het verschil! Mijn neus contouren vond ik eerst ook heel gek en een beetje eng, maar met wat oefenen en kijken welke kleur het meest geschikt is gaat het steeds beter. Ik doe het niet altijd, maar vaak wel. En inderdaad gewoon met een oogschaduw kwast en met highlighter erbij.

 8. Als ik uitga en zin heb, contour ik de whole shabbam, dus ook mijn neus. Dit doe ik met cream concealer en beauty blender. Overdag contour (waaronder neus) ik enkel modellen voor op de foto waarbij flitslampen worden gebruikt. Contouren is leuk voor op de foto of in een club, maar voor op straat zou ik het sowieso nooit aanraden.

 9. Wat leuk gedaan! Je ziet duidelijk verschil inderdaad. Contouren heb ik zelf nog nooit gedaan, wil het toch wel eens gaan proberen, lijkt mij namelijk best mooi! 🙂

 10. Wel super mooi gedaan. Ik zie het verschil duidelijk. Denk dat als je je hele gezicht doet het jezelf minder opvalt dat alleen je neus gecontoured is. Anderen zien dat echt niet hoor?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven