Achter het scherm | van pizzahok naar fitgirl?

 

Van mergpijpen en taart als ontbijt naar een bakje granaatappelpitten. Waar ben ik aan begonnen?

Op zich heb ik een gezond gewicht. Ik houd van lekker eten, of het nou gezond is of niet. Kom maar hier met die pizza’s, taartjes en gebak. Hoe beter je me kent, des te vaker je gehoord zult hebben dat sporten écht niets voor mij is. Verschrikkelijk vind ik het zelfs. Helemaal zweten enzo.

Toch ga ik het doen: gezond leven. Niet van, ik eet een appeltje na m’n pizza in plaats van een bak ijs, maar echt, retegezond. Ik ga er zelfs bij sporten. Wow.

 

 

Naamloos

 

Voor lange tijd heb ik het prima gevonden om ongezond te eten. Zo lang ik er maar niet te veel van aankom. Dan houd ik een paar balansdagen en gaat het feest weer verder. Met ongezond bedoel ik echt gebak en koeken als ontbijt. Geen zin om iets te maken, koekjes zitten kant en klaar in de verpakking en liggen in de buurt. Helemaal prima. Koken is ook wel erg veel moeite. Pizza of tosti’s als diner.

Over m’n figuur heb ik in principe niet veel te klagen, maar toch zit ik niet lekker in m’n vel. Vitamingebreken en een conditie van -39523 helpen je daar ook niet bij. Ik voel me gewoon een beetje blubberig. In plaats van het probleem verder voor me uit te schuiven ben ik het toch maar gewoon gaan doen: die super grote verandering doorvoeren.

Ik doe het niet in m’n eentje hoor, zo veel wilskracht heb ik ook weer niet. Ik heb me aangemeld bij een programma waarbij ik Mira als coach hebt. Zij heeft me veel informatie gegeven, ik kan met alle vragen bij haar terecht en een coach is voor mij toch wel de stok achter de deur die ik nodig heb.

 

DSC_2042

 

Ik kan zelf nog steeds niet echt geloven dat ik hieraan begonnen ben. Motivatie of niet; ik doe het maar gewoon. Want die granaatappelpitjes zijn wel weg te krijgen, maar ei met spek en cheddar blijft gewoon veel lekkerder. Met veel pijn in m’n hart loop ik het chocoladeschap voorbij. Je moet er wat voor over hebben. Ik ben zelfs gaan hardlopen. Wat een hel.

Natuurlijk ga ik mezelf niet voor altijd al het lekkers ontzeggen. Er komt vast een momentje dat ik toch wél een stukje taart neem. Het idee is dan ook om een gezondere basis te leggen. Vitamientjes en energie krijgen!

Ben ik een echte fitgirl aan het worden? Ik word in ieder geval geen profeet van het genootschap des quinoa en haver, ik houd niet zo van overdreven doen. Wél ben ik super benieuwd naar de resultaten en ga daar zeker m’n best voor doen!

Vinden jullie het leuk om op de hoogte te worden gehouden van de resultaten?