Achter het scherm | van pizzahok naar fitgirl?

 

Van mergpijpen en taart als ontbijt naar een bakje granaatappelpitten. Waar ben ik aan begonnen?

Op zich heb ik een gezond gewicht. Ik houd van lekker eten, of het nou gezond is of niet. Kom maar hier met die pizza’s, taartjes en gebak. Hoe beter je me kent, des te vaker je gehoord zult hebben dat sporten écht niets voor mij is. Verschrikkelijk vind ik het zelfs. Helemaal zweten enzo.

Toch ga ik het doen: gezond leven. Niet van, ik eet een appeltje na m’n pizza in plaats van een bak ijs, maar echt, retegezond. Ik ga er zelfs bij sporten. Wow.

 

 

Naamloos

 

Voor lange tijd heb ik het prima gevonden om ongezond te eten. Zo lang ik er maar niet te veel van aankom. Dan houd ik een paar balansdagen en gaat het feest weer verder. Met ongezond bedoel ik echt gebak en koeken als ontbijt. Geen zin om iets te maken, koekjes zitten kant en klaar in de verpakking en liggen in de buurt. Helemaal prima. Koken is ook wel erg veel moeite. Pizza of tosti’s als diner.

Over m’n figuur heb ik in principe niet veel te klagen, maar toch zit ik niet lekker in m’n vel. Vitamingebreken en een conditie van -39523 helpen je daar ook niet bij. Ik voel me gewoon een beetje blubberig. In plaats van het probleem verder voor me uit te schuiven ben ik het toch maar gewoon gaan doen: die super grote verandering doorvoeren.

Ik doe het niet in m’n eentje hoor, zo veel wilskracht heb ik ook weer niet. Ik heb me aangemeld bij een programma waarbij ik Mira als coach hebt. Zij heeft me veel informatie gegeven, ik kan met alle vragen bij haar terecht en een coach is voor mij toch wel de stok achter de deur die ik nodig heb.

 

DSC_2042

 

Ik kan zelf nog steeds niet echt geloven dat ik hieraan begonnen ben. Motivatie of niet; ik doe het maar gewoon. Want die granaatappelpitjes zijn wel weg te krijgen, maar ei met spek en cheddar blijft gewoon veel lekkerder. Met veel pijn in m’n hart loop ik het chocoladeschap voorbij. Je moet er wat voor over hebben. Ik ben zelfs gaan hardlopen. Wat een hel.

Natuurlijk ga ik mezelf niet voor altijd al het lekkers ontzeggen. Er komt vast een momentje dat ik toch wél een stukje taart neem. Het idee is dan ook om een gezondere basis te leggen. Vitamientjes en energie krijgen!

Ben ik een echte fitgirl aan het worden? Ik word in ieder geval geen profeet van het genootschap des quinoa en haver, ik houd niet zo van overdreven doen. Wél ben ik super benieuwd naar de resultaten en ga daar zeker m’n best voor doen!

Vinden jullie het leuk om op de hoogte te worden gehouden van de resultaten?

Posts created 891

51 gedachten over “Achter het scherm | van pizzahok naar fitgirl?

 1. My god hoe hard herken ik mezelf hierin. Iedere dag 1 lat chocolade eten & mij achteraf zelfs niet schuldig voelen. Maar sporten ? Vergeet het !!! Respect hoor girl ! Bij mij is die stap nog ver af ??

 2. Goed dat je het roer om gaat gooien! Ben ik nu toevallig ook mee bezig als ontzettende a-sportieveling. Deze week begonnen, dusja, ik ga je zeker volgen. Ben benieuwd waar we beiden eindigen 😉

 3. Wat goed dat je gezond gaat leven! Ik heb het ook een keer geprobeerd, maar de chocoladereep in de kast was te moeilijk te weerstaan…
  Liefs,
  Elles

  1. Haha, ik ken het gevoel. Het is ook echt dat ik zo’n programma volg en een coach heb, anders denk ik te snel ‘ah laat maar’ en gaat die reep chocola m’n maag in 😛

 4. Oh god, het wonder is geschied!! Supergoed van je! En ik kan je vertellen, hoe meer je sport, hoe meer zo’n taartje straks er gewoon lekker in mag zonder problemen. Net als alles wat verder ook lekker is. Komt helemaal goed met je zo.

 5. Ik ben ook absoluut geen sporter… ik hou van zoet, maar eet eigenlijk best gezond. Steeds gezonder eigenlijk. Alleen de kilo’s vliegen eraan, hopeloos…Maar een strak schema werkt bij mij gewoon niet.
  succes, goed bezig!

 6. Wat goed van je! En even doorslaan aan het begin is soms nodig, uiteindelijk vind je een goede balans waarbij je kunt genieten van de lekkere dingen des levens en je ook gezond en fit kunt voelen. Ik moet ook nodig weer eens wat strenger zijn voor mezelf trouwens, haha…

 7. Ik heb zo’n hekel aan de term fitgirl. Goed dat je met je gezondheid bezig gaat maar ook goed dat je het niet gaat overdreven. Af en toe wat lekkers kan gewoon als je een goede gezonde basis er bij hebt. Succes!

 8. Wat goed dat je bezig gaat met gezonder eten en sporten! Ik denk dat een coach er inderdaad wel heel goed bij kan helpen, omdat je dan een stok achter de deur hebt voor de moeilijke momenten. Ik denk dat het met sporten vooral belangrijk is dat je een sport kiest die je leuk vindt, zodat het een stukje ontspanning wordt in plaats van een verplichting. Goed trouwens dat je niet door wil slaan, want een beetje ongezond eten moet kunnen, zeker als je het lekkerder vind dan gezond eten; je moet toch ook blijven genieten.

 9. Klinkt als een flinke uitdaging! Maar waar een wil is, is een weg 😉 Ik ken dat ‘blubberige’ gevoel, daardoor ging bij mij ook de knop om. Je koekjes en chocolade vervangen door twee stuks fruit per dag en wat rauwkost doet al wonderen, echt. Uiteindelijk is die uitdaging eigenlijk mentaal nog veel groter dan lichamelijk, maar het went relatief snel. Ik ben nu acht weken bezig met BodieBoost, dat bevalt erg goed. Wellicht voor jou ook wel iets, hier meer info: http://bit.ly/1OrtNbK (verwijder de link gerust uit dit bericht als je het gelezen hebt hoor, het is niet m’n bedoeling om te spammen). Veel succes en ik zou het leuk vinden om hierover meer updates te lezen! 😀

 10. Heerlijk geschreven meid haha ik ga vanavond aan de pizza.. ik beweeg meer en doe nu ook skate dus dat is extra goed voor mijn billen en bovenbenen, een buik heb ik niet echt dus dat is het probleem niet.
  Natuurlijk ik wil er ook 5 kilo af maar lijnen lukt mij gewoon echt niet..

  1. Niet te veel focussen op gewicht! Ik heb een dame gezien en die was 3 kilo aangekomen doordat ze best veel aan krachttraining daar, maar ze was echt een goed aantal cm afgeslankt en ziet er super goed uit. Ik kan me wel voorstellen dat lijnen zwaar is hoor! Pizza enzo is gewoon veel te lekker.

 11. Goed van je om dit toch te doen ondanks je het qua gewicht miss niet nodig hebt. Denk dat het voor iedereen goed is om een gezonde basis te hebben! Ben benieuwd hoe het je gaat bevallen haha.

 12. Ik ben heel benieuwd hoe je het gaat beleven dus ik zou zeker graag op de hoogte gehouden willen worden. Trouwens hardlopen is inderdaad hel als je net begint 😉

 13. Wat goed van je! Ik zou het heel leuk vinden om regelmatig een update te lezen. Ik ken het gevoel zeker wel en ik kan niet wachten tot ik na de zwangerschap op weer actief aan de slag kan met (nog) gezonder worden. Ik denk dat het vooral heel belangrijk is om vervangingen voor je snackmomenten te vinden die je ook echt lekker vindt. Ik merk zelf dat ik veel minder snaai met rommel als ik gezonde snacks als nicecream (bananen’ijs’) of notenballetjes of healthy granolabars voor handen heb. Die dingen zijn onwijs lekker en zo heb je niet het gevoel dat je van alles moet missen. Heel veel succes!

 14. Ik ben vorig jaar juni begonnen en doe het nog steeds. Als 45+ moet je wel op je tellen passen, zeker als de overgang voor de deur staat. Doorslaan? Je moet doen wat goed en gezond is. En ik eet op vrijdag een salade en knabbel een kroket mee.
  Toch wel grappig dat veel vrouwen nu toch een gezonde swich gaan maken.
  Ik ben benieuwd… Het is niet iets wat je even doet, hou vol!

 15. Wat goed dat je gezonder gaat doen en ook daarbij gaat sporten! Ik dacht in eerste instantie ook dat sporten niks zou zijn voor mij en toch ben ik 3/4 keer per week in de sportschool te vinden. Heel veel succes in ieder geval!

 16. Wat goed jo! 🙂 knap van je. Wel fijn dat je een coach hebt, kan ook een stok achter de deur zijn voor je! Ik word graag op de hoogte gehouden van je ervaringen 🙂 ik ben ook weer begonnen met sporten. Ga nu 2x per week naar de sportschool, maar wil het na het afstuderen opschroeven naar 3x per week. Kunnen we elkaar psychisch steunen hahah! En jouw verhalen lezen motiveert mij ook weer! Succes! You can do it! X

 17. Erg herkenbaar. Ik ontbijt het liefste ook gewoon met koekjes en taart haha. Maar goed dat je hier verandering in gaat brengen. Ben erg benieuwd hoe het zal gaan verder. Veel succes in ieder geval xx

 18. You go girl! Maar…..de meeste gezonde lifestyle blijft wat mij betreft variatie. Dus soms die granaatappelpitjes en ook eens dat koekje. En dan ff een extra rondje lopen 😉

 19. Ik wens je heel veel succes toe! Ik probeer ook minder te snoepen en in plaats daarvan een lekker appeltje te eten. Ik sport ook (af en toe…)

 20. Lekker bezig meid! Je gaat het op een gegeven moment zien als ewn gewoonte en het leukste vind ik zelf persoonlijk:je gaat zo ENORM genieten van die milka reep of whatever jij cheatwaardig vindt!keep it up! Liefs

 21. Ik ben sinds korte tijd ook bezig met gezonder eten en leven. Ik heb mijn ongezonde snacks ingeruild voor fruit, en omdat veel water drinken én gezond is én nog eens vult, ben ik prima op weg en moet zeggen dat ik sinds lange tijd niet zo lekker in mijn vel heb gezeten. Heel veel succes! 🙂

 22. Mooie stap! Enne als je chocolade niet kunt weer staan, ik koop mijn chocolade bij de Ekoplaza van het merk Vivani. Boven de 72% cacao en kokosbloesemsuiker, dat is tenminste gezonde chocolade! 🙂

 23. Ik vind het erg knap van je. Ook al gestopt met roken! Respect. Chocolade van Loveshock kan ik je echt aanraden. Ik heb er ook een review over geschreven. Ik ben sinds een jaar ook bezig met gezonder eten dat kwam ook door priveomstandigheden en het bevalt goed. Ga zo door. X

 24. Wat fijn dat je meer op gezondere voedsel ga letten. En af en toe iets lekkers kan natuurlijk nooit kwijt. Alvast veel succes en het gaat je ook zeker lukken nu je ook een coach heb waar je terecht kan!

 25. Ik merk ook altijd dat ik me veel beter voel wanneer ik een dag ‘gezond’ gedaan heb. En dan gaat het me echt niet alleen om een al dan niet platte buik, maar ook zeker om de energie die ik dan heb! Voelt zoveel beter : ) En misschien dat je iets anders kan proberen in plaats van rennen? Ik ken je gevoel namelijk, heb meerdere keren een poging gedaan tot hardlopen maar haakte al snel weer af. Er zijn genoeg andere sporten die erg leuk zijn! Vast wel voor ieder wat wils! (Oh, en dat taartje: daar geniet je waarschijnlijk extra van als je het een tijdje niet hebt gehad ; )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven