super makkelijke ooglook

Super makkelijke ooglook

Super makkelijke ooglook

Vandaag houd ik het simpel en laat ik zien hoe je zelf een super makkelijke ooglook kan maken. Iedereen kan deze look maken en het werkt lekker snel. Deze look gaat niet mislukken! Als je net begint met make-up of een keer gewoon lekker snel klaar wilt zijn is deze look ideaal voor je.

 

super makkelijke ooglook

 

Dit is hoe de look bij mij er uiteindelijk uit is komen te zien. Geen zorgen, je mag alle kleurtjes kiezen die je wilt! Ook de eyeliner is niet verplicht.

Het enige wat je nodig hebt om deze look te maken is een oogschaduw blend kwast, een crème oogschaduw en een blend kleur (poeder)oogschaduw.

 

IMG_0090

 

Het merk ELF heeft een blend kwast die heel budgetvriendelijk is! Als je liever niet bestelt en even snel zo’n kwast nodig hebt heeft de HEMA er ook een die budgetproof is.

De crème oogschaduw – ik heb een smudge pot van ELF gebruikt. Elke crème oogschaduw is goed. Als je het neutraal wilt houden ga je voor een bruine tint, als je een lekker opvallende look wilt kun je voor blauw, rood of een andere opvallende kleur gaan. Wat je maar wilt. ELF heeft dus crème oogschaduw (de smudge pots), Maybelline Tattoo oogschaduw (Kruidvat of Etos) is ook een goede crème oogschaduw, MAC heeft de paint pots en er is nog veel meer te vinden; voor elk budget iets wat geschikt is.

Het derde wat je nodig hebt is 1 kleur (poeder)oogschaduw. Als je een opvallende kleur crème oogschaduw hebt gekozen kun je dit het beste combineren met een midden-bruine kleur.  Als je kleur crème oogschaduw een heel neutrale kleur is, kan je eigenlijk elke kleur die niet te donker is gebruiken. Als je het super neutraal wilt houden kan je voor bruin gaan, maar een beetje roze of geel staat er ook heel vrolijk bij.

Als je deze 3 items hebt, kunnen we beginnen aan deze super makkelijke ooglook!

 

Stap 1

Breng de crème oogschaduw die je gekozen hebt aan over je hele ooglid en ietsje erboven. Dit kan gewoon lekker met je vinger, dat werkt het fijnst met crème oogschaduw. Het hoeft er nog niet per sé netjes uit te zien! Randjes die er slordig uitzien worden straks nog weggewerkt.

 

super makkelijke oogschaduw makeup look

Hier heb ik alleen de ELF smudge pot in  de kleur Brownie Points op 1 oog.

Stap 2

Neem de kleur (poeder)oogschaduw die je gekozen hebt en doe dit op je blend kwast. (Eventjes aftikken voordat je het aan gaat brengen, anders krijg je allemaal oogschaduw poeder op je gezicht.)

Nu gaan we de randjes blenden: met de blend kwast waar de oogschaduw op zit veeg je precies op de overgang van de crème oogschaduw naar je huid. Door dit te doen vervaag je de harde overgang en heb je geen duidelijke randen. Doordat je dit doet met een leuk kleurtje dat je gekozen hebt vrolijkt dit de look ook wat meer op.

Als de randjes goed geblendt zijn is je super makkelijke ooglook af!

 

super makkelijke ooglook make-up

 

Links op de foto heb ik het blenden gedaan met een roze oogschaduw, rechts heb ik dat gedaan met gele oogschaduw. Zo zie je maar wat zo’n blend-kleurtje kan doen.

Als je niet van eyeliner houdt kun je een beetje mascara op je wimpers doen en de look zo laten. Persoonlijk draag ik altijd eyeliner bij een make-up look, dus ook in dit geval!

 

IMG_0032

 

Als je het leuk vindt om makkelijk een look op te fleuren: probeer eens wat oogschaduw langs je onderste wimperrand te doen, of doe eens een beetje highlighter in je ooghoekjes (bij de traanbuisjes).

 

Vind je het moeilijk om een ooglook te maken?