handigste make-up tools

De handigste make-up tools

De handigste make-up tools

Er zijn een heleboel tools om je te helpen om je make-up netjes aan te brengen. Sommige tools zijn er speciaal voor ontworpen, en sommige eigenlijk niet. Nog steeds kunnen ze erg handig zijn! Ik heb de handigste make-up tools op een rijtje gezet en vertel hoe je ze kunt gebruiken en wat ze nu zo handig maakt.

 

handigste make-up tools

 

Hier zie je de handigste make-up tools op een rijtje. De Real Techniques Miracle Sponge (een goede dupe voor de beautyblender), een kleine kwast, MAC fix+, maar zelfs plakband en een pincet kunnen je heel goed helpen!

 

handigste make-up tools beautyblender

 

Ik begin met de Real Techniques Miracle Sponge. Dit is naar mijn mening de beste namaak van de echte Beautyblender. Hij kost maar 5,99 bij Boozyshop, wat een stuk minder is dan de originele Beautyblender. Ik heb de mijne hier ook vandaag, en ik ben hier echt super blij mee.

Voordat je ‘m gebruikt moet je deze spons even nat maken en weer uitknijpen, zodat hij licht vochtig is. Deze spons is echt een wondermiddel om je foundation egaal en mooi op je gezicht te krijgen! Je kan er niet alleen je foundation mee aanbrengen, je kan ‘m ook gebruiken om bijvoorbeeld je concealer af te poederen.

 

Handigste beauty tools kleine kwasten

 

Dat kwasten enorm handig zijn zal bij iedereen wel bekend zijn, maar ik wil hier even focussen op kleine kwasten. Helemaal als je kleine ogen hebt zijn kleine kwasten echt onmisbaar. Als je alleen met grote kwasten werkt is het erg moeilijk om details aan te brengen. Bijvoorbeeld met oogschaduw. Als je met één grote kwast alle kleuren aanbrengt, zullen ze alleen met elkaar mengen omdat ze op elkaar liggen, in plaats van naast elkaar met een overloop. Als je een mooie overloop in kleuren wilt, zijn kleine kwasten enorm handig om de plek precies aan te brengen waar je dat wilt. De randjes kun je dan natuurlijk wel blenden. Probeer dit maar eens, het maakt echt een enorm verschil.

 

handigste make-up tools

 

MAC Fix+ zal veel van jullie bekend in de oren klinken. Deze spray werkt heerlijk om je hele make-up look nog even af te sprayen, om het poederige effect te verminderen. Maar je kan nog meer met deze spray! Als je een poeder, bijvoorbeeld een oogschaduw, een intenser effect wilt geven, spray dan eerst een beetje MAC Fix+ op de kwast. De kwast is dan vochtig/nat en zal meer en intenser product opnemen en afgeven. Heel handig als je oogschaduw niet zo sterk pigment heeft, of als je dat metallic of glitter effect nóg intenser aan wilt brengen.

 

de handigste make-up beauty tools

 

Nepwimpers aanbrengen kan echt een drama zijn. Ja, ik spreek uit ervaring. Van Eyelure heb ik een speciaal tangetjes om nepwimpers mee aan te brengen, zo’n tangetje is echt enorm handig! Als je die niet hebt, of niet kan vinden, doet een pincet het ook erg goed. Met een pincet kun je ook de nepwimpers op je eigen wimpers aanknijpen wanneer je de wimpers opgeplakt hebt, zodat ze beter aansluiten op je eigen wimpers. Doe wel alsjeblieft voorzichtig met een pincet in de buurt van je ogen.

 

handigste make-up tools

 

Een rolletje plakband. Doet op het eerste gezicht niet denken aan een handige make-up tool, maar dat is het zeker wel! Met een stukje plakband langs je onderste wimperrand schuin naar boven kun je makkelijker netjes werken met eyeliner, voor een prachtige, strakke wing. Met ditzelfde truukje kun je ook een heel strak effect creëren bij een oogschaduw look zonder eyeliner. Ten slotte kun je ook nog eens met een beetje plakband onder je ogen voorkomen dat poeder onder je ogen valt wanneer je een ooglook aan het maken bent.
Tips: als je plakband te plakkerig is, en je niet wilt dat het je make-up meetrekt wanneer je het eraf haalt, plak dan het plakbandje eerst een paar keer op je hand voordat je ‘m onder ogen plakt. Hij kleeft dan minder sterk en is er gemakkelijk weer af te halen.

Wat vind jij de handigste make-up tools? Gebruik jij deze tools wel eens?

Posts created 885

34 gedachten over “De handigste make-up tools

 1. De real techniques spons is echt een all time favourite! Mac Fix+ wil ik al erg lang, misschien mezelf binnenkort maar eens cadeau doen.. Doe je lang met zo’n fles?

  1. Ik heb ‘m nu al een paar maanden en hij is nog niet eens op de helft. Heb er wel de setting spray van ELF bij die ik ook eens gebruik.

 2. Handige tools! De beautyblender lijkt mij ook erg handig, doe het zelf meestal met kwasten. Met een wing zetten gebruik ik vaak ook plakband is inderdaad heel handig!

 3. Die plakband moet ik toch echt eens gaan proberen. ik zie de tip overal voorbijkomen, maar ben zelf te bang dat het te veel van mijn makeup gaat wegtrekken als ik het eraf haal. Toch is mee experimenteren dit weekend…

 4. De Beautyblender is echt de beste uitvinding ooit haha. Ik gebruik hem naar foundation ook voor concealer en poeder. Heel heel heeeel soms ook voor blush.
  Plakband om een strakke ooglook te maken is inderdaad handig en ik heb het ook weleens geprobeerd voor het maken van een wing met eyeliner, maar ik ben gewoon hopeloos met eyeliner. Zelfs dat lukte niet haha.

 5. Het tangetje voor nepwimpers heb ik ook maar ik kan er niet mee werken. Ik pak toch liever een pincet.
  De truc met de tape ken ik , ik heb een ander soort tape, die heeft een witte bovenkant.
  Goede tips!

 6. Ik gebruik regelmatig plakband voor mijn perfecte wing. Alleen ik ben er niet zo goed in aan beide zijdes de plakbandjes gelijk op te plakken. Hierdoor is de ene wing net iets anders dan de andere helaas. Liefs ilona

 7. Zulke handige tools zijn dit inderdaad! Plakband vind ik zo handig, voor vooral het creëren van een strakke ooglook. ‘Vroeger’ gebruikte ik plakband ook voor french manicure nagels. Tegenwoordig draag ik dat niet meer zo vaak. Vind jij dat je makeup beter blijft zitten door de fix+ spray. Ik heb m ook, maar volgens mij is het eerder psychisch, hahah. Voor op kwasten en om het poederige effect weg te halen vind ik hem wel heel fijn!

  1. Fix+ laat volgens mij je make-up niet per sé langer zitten, het wordt gewoon een mooier geheel en heel handig om op je kwasten te sprayen voor een intenser effect met oogschaduw 🙂

 8. Leuk artikel. Ik wil dat sponsje van Real Techniques echt een keer proberen. Ik vind de Beautyblender ook erg fijn, dus ik denk dat die me ook wel zal bevallen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven