budget make-up look

Make-up look & tips | budgetvriendelijk

Make-up look & tips | budgetvriendelijk

Natuurlijk houd ik van mooie, luxe, high-end producten! Wie niet? Daar hangt dan ook wel een prijskaartje aan, wat je niet altijd hebt, of er voor over hebt. Met deze look laat ik zien dat je ook met budget producten veel kan, je hoeft niet altijd het duurste van het duurste in huis te hebben. Een beetje portemonnee vriendelijk mag soms ook wel, toch?

 

budgetvriendelijke make-up

 

Uiteindelijk is het deze look geworden. Eerlijk gezegd had ik gehoopt dat de ooglook me beter zou staan. Ik vind het niet echt lelijk, maar ik heb toch het idee dat wat vrolijkere kleuren me beter staan. Misschien zit ik ook maar gewoon te zeuren.

Een basic grijze smokey-eye-achtige look, met een gekleurd lipstickje, een highlightertje erbij. Iets wat naar mijn idee erg veel mensen zal staan.

Als oogschaduwbasis heb ik gewoon een beetje concealer gebruikt, het merk maakt niet uit. Je moet dit wel even afpoederen met een lading oogschaduw in een lichte kleur, anders trekt het de lijntjes in, en dat willen we niet.

 

budget makeup

 

Hier zijn wat van de producten te zien die ik voor deze look heb gebruikt. Catrice en Essence zijn wel erg bekende budget make-up merken, maar ik zeg het er toch bij: de producten van deze merken zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.

Ik heb een liquid lipstick van Colourpop (StingRaye) gebruikt, een budgetvriendelijk merk, maar moeilijk in Nederland verkrijgbaar: Colourpop zelf verzendt namelijk niet naar Europa. Als je héél dringend een manier zoekt om aan Colourpop te komen mag je me een mailtje sturen, dan weet ik nog wel een paar opties voor je.

Als je fijne kwasten zoekt voor weinig geld: bestel kwasten van ELF (Eyeslipsface)! Ze variëren tussen de 1 en 4 euro per stuk, afhankelijk van hoe groot  de kwasten zijn of welke collectie je kiest. Voor een tientje kun je echt al een aantal leuke kwasten hebben, en ik blijf ze zo fijn vinden!

De eyeliner van Essence blijf ik ook gewoon heel erg fijn vinden. Een simpele liquid eyeliner met een kwastje, voor een paar euro, en het is gewoon helemaal goed. Doet z’n werk goed!

 

IMG_8993 (2)make-up budgetvriendelijk

 

De highlighter die ik gebruikt heb komt niet zo sterk terug op alle foto’s. Ik heb Merry Berry van Essence gebruikt, en highlighter uit de kerstcollectie van afgelopen winter. Als je er last van hebt dat budget highlighters niet sterk en fel genoeg aanbrengen kun je 2 dingen doen:

1. Als het eraan ligt dat het poeder gewoon te hard in de verpakking is geperst, kun je een beetje poeder losschrapen. Zo komt het poeder en het pigment meer los en kun je makkelijk meer aanbrengen.
2. Als het eraan ligt dat de sterkte van de highlighter gewoon heel slecht is, kun je ‘m ook nog nat aanbrengen: spray een beetje make-up spray op je highlighter kwast, en probeer het dan nog eens. Vaak komt je highlighter opeens een stuk sterker naar voren!

Nat aanbrengen, zoals hierboven omschreven, werkt ook echt héél erg goed met oogschaduws die niet zo goed gepigmenteerd zijn. Probeer het maar eens, het maakt écht verschil.

Wat vond je van deze look? Heb jij nog budget tips?

Posts created 878

34 gedachten over “Make-up look & tips | budgetvriendelijk

 1. Goede tip, highlighters zie je bij mij ook nooit echt terug, ik ga het ook eens nat opbrengen.
  Ik heb de eyeliner van Catrice pas gekocht, uit de Denim collectie, die is ook best mooi!

 2. Mooie look! Ik ben nooit zo’n fan van bijvoorbeeld blushes en andere gezichtsproducten van budgetmerken, maar vaak hebben ze wel verrassend goede eyeliners, mascara’s en lipproducten!

 3. Ik heb ook dat verschrikkelijke probleem dat donkere kleuren mij niet flatteren ! Wij zijn nu eenmaal dames die klejr nodig hebben, niwaar ? Drugstore rocks !

 4. Wauw wauw, die lipstick vind ik prachtig! Sowieso vind ik de hele look heel tof hoor, niet over twijfelen. 🙂 (En ik ben jaloers op jouw wing-skills. Haha!)

 5. Ik sta er elke keer van te kijken wat jij allemaal kunt met make-up! Vind het erg jammer dat ik er niet zo over mee kan praten, want ik weet daar gewoon heel erg weinig van. Liefs ilona

 6. Wat een mooi palette idee het ook van Essence, het idee gewoon zonde om te gebruiken haha. Super mooie look en bedankt voor de tips met de highlighter! Ik ga zeker proberen om de kwast nat te maken, met oogschaduw doe ik dit ook wel eens.

 7. Ik vind de look je wel staan maar het zou je misschien wel beter staan in de herfst of winter 🙂
  En inderdaad, oogschaduw met weinig pigment kunnen met water worden aangebracht. Vooral bij de oogschaduw van Action (Max & More) doe ik dat vaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven