Foreo Luna Mini 2 review

Foreo Luna Mini 2 | review

Foreo Luna Mini 2 review

Deze aparte gezichtsreinigingsborstel vind ik zeker een review waard! Op het eerste gezicht lijkt de Foreo Luna Mini 2 totaal niet op een reguliere gezichtsreinigingsborstel. In deze review vertel ik mijn ervaring met de Foreo Luna Mini 2, wat deze gezichtsreinigingsborstel nu zo speciaal maakt en of dat ook echt goed werkt.

 

Foreo Luna Mini 2 review

 

Regelmatig mag ik voor Choosebeauty mooie beautyproducten testen, de Foreo Luna Mini 2 sprong er voor mij echt uit. Toen ik de doos openmaakte was ik wel even verbaasd; hoe werkt dit precies? Met reinigingsborstels ben ik altijd gewend aan de klassieke borstel op een opzetstuk, dus dit is wel even wennen. Dit is wel toevallig een van m’n lievelingskleuren, en ook al is het even wat anders vind ik het wel een mooi elegant ontwerp hebben.

 

Foreo Luna Mini 2 review

 

Zo kun je goed zien wat het formaat is; past goed in m’n hand. Mijn handen zijn aan de kleine kant, dit formaat is voor mij wel erg fijn. Dit is wel de mini variant van de Foreo gezichtsreinigingsborstel, er zijn dus ook grotere varianten.

Het ronde ‘deukje’ boven de naam Foreo op de borsel is het aan- en uitknopje. Als je deze 1 keer indrukt gaat het apparaatje flink trillen, als je het knopje nog een keer indrukt gaat ‘ie zachter trillen, en als je voor een derde keer op het knopje drukt gaat ‘ie uit. Simpel.

 

Foreo Luna Mini 2 review

 

Dit is de borstel van de achterkant. Zoals je kunt zien zit er een gaatje in, dit gaatje plug je het kabeltje in (dat er natuurlijk bij zit) om de Foreo Luna Mini 2 op te laden. Ondanks dit gaatje is dit apparaat toch volledig waterdicht, zodat je dit apparaat ook gewoon lekker onder de douche kunt gebruiken.

Volgens de instructies en informatie die hierbij zitten hoef je dit gezichtsreinigingsapparaat maar 1 keer in de 5 maanden op te laden! Ik heb ‘m nog geen 5 maanden, maar heb ‘m in ieder geval nog niet op hoeven laden.

 

Foreo Luna Mini 2 review

 

Even over het ontwerp. Hoe werkt dit nou?
De Foreo Luna Mini 2 is van zacht en glad siliconen materiaal gemaakt.  Er zijn dus 2 verschillende intensiteit-standen voor de trilfunctie, gecombineerd met 3 verschillende formaten siliconen ‘haartjes’.  Op de foto kun je zien dat de dikste haartjes aan de bovenkant van de voorkant zitten, de medium dikte haartjes aan de achterkant, en de dunste -en ook meest zachte- haartjes aan de onderkant van de voorkant.

Het ontwerp is volledig van siliconen gemaakt, omdat dit sneller opdroogt dan nylon, waar de borstels van reguliere gezichtsreinigingsborstels van gemaakt zijn. Omdat het zo snel opdroogt en de vorm makkelijker schoon te maken is zou dit vele malen hygiënischer zijn en de opbouw van bacteriën tegen gaan.

Door de dikte van de siliconen haartjes en de intensiteit van de vibrerende stand aan te passen kun je dus variëren in hoe intens je je gezicht wilt reinigen. Met grotere grovere gebieden kun je best de grove haartjes gebruiken, maar de fijnere haartjes voelen wel een stuk zachter aan. Met een heel gevoelige huid of voor de zachtere gebieden in je gezicht zijn de fijnere haartjes dus heel geschikt.

Mijn persoonlijke ervaring met de Foreo Luna Mini 2:

Het verbaast me echt hoe fijn en zacht dit siliconen apparaatje aanvoelt. Meestal wissel ik de trilfuncties af en gebruik ik de meest grove siliconen haartjes voor m’n voorhoofd en wangen. Voor de rest van m’n gezicht gebruik ik de fijnere haartjes.

Eerst was ik al m’n make-up met reinigingsmelk van m’n gezicht af. Voordat ik dit apparaat gebruikte liet ik het daar altijd bij. Toen gebruikte ik dit apparaat eens nadat ik m’n make-up verwijderd had. En wat gebeurde er? Er kwam nog allemaal foundation van m’n gezicht af!
Ik schrok er echt een beetje van, maar het toont wel aan dat zo’n apparaatje écht op plekken reinigt waar je gewoon met je handen of doekjes niet bij komt.

Het trillen vind ik wel even wennen, maar zeker niet onaangenaam! Het voelt een beetje als een massage. M’n huid is een stuk beter gereinigd. En ja, ik merk écht een groot verschil met hoe m’n huid daar op reageert. Echt stukken beter!

Ik ben dus enorm positief! En dat mag ook wel, want er hangt toch wel een prijskaartje aan: €139,00 (te koop bij Douglas.) Hoewel de prijs dus aan de hoge kant is, vind ik dat een kwalitatief product als deze dat wel waard is.

Vind jij kwalitatieve producten een hogere prijs waard, of ga je liever voor een goedkoop model?