Foreo Luna Mini 2 review

Foreo Luna Mini 2 | review

Foreo Luna Mini 2 review

Deze aparte gezichtsreinigingsborstel vind ik zeker een review waard! Op het eerste gezicht lijkt de Foreo Luna Mini 2 totaal niet op een reguliere gezichtsreinigingsborstel. In deze review vertel ik mijn ervaring met de Foreo Luna Mini 2, wat deze gezichtsreinigingsborstel nu zo speciaal maakt en of dat ook echt goed werkt.

 

Foreo Luna Mini 2 review

 

Regelmatig mag ik voor Choosebeauty mooie beautyproducten testen, de Foreo Luna Mini 2 sprong er voor mij echt uit. Toen ik de doos openmaakte was ik wel even verbaasd; hoe werkt dit precies? Met reinigingsborstels ben ik altijd gewend aan de klassieke borstel op een opzetstuk, dus dit is wel even wennen. Dit is wel toevallig een van m’n lievelingskleuren, en ook al is het even wat anders vind ik het wel een mooi elegant ontwerp hebben.

 

Foreo Luna Mini 2 review

 

Zo kun je goed zien wat het formaat is; past goed in m’n hand. Mijn handen zijn aan de kleine kant, dit formaat is voor mij wel erg fijn. Dit is wel de mini variant van de Foreo gezichtsreinigingsborstel, er zijn dus ook grotere varianten.

Het ronde ‘deukje’ boven de naam Foreo op de borsel is het aan- en uitknopje. Als je deze 1 keer indrukt gaat het apparaatje flink trillen, als je het knopje nog een keer indrukt gaat ‘ie zachter trillen, en als je voor een derde keer op het knopje drukt gaat ‘ie uit. Simpel.

 

Foreo Luna Mini 2 review

 

Dit is de borstel van de achterkant. Zoals je kunt zien zit er een gaatje in, dit gaatje plug je het kabeltje in (dat er natuurlijk bij zit) om de Foreo Luna Mini 2 op te laden. Ondanks dit gaatje is dit apparaat toch volledig waterdicht, zodat je dit apparaat ook gewoon lekker onder de douche kunt gebruiken.

Volgens de instructies en informatie die hierbij zitten hoef je dit gezichtsreinigingsapparaat maar 1 keer in de 5 maanden op te laden! Ik heb ‘m nog geen 5 maanden, maar heb ‘m in ieder geval nog niet op hoeven laden.

 

Foreo Luna Mini 2 review

 

Even over het ontwerp. Hoe werkt dit nou?
De Foreo Luna Mini 2 is van zacht en glad siliconen materiaal gemaakt.  Er zijn dus 2 verschillende intensiteit-standen voor de trilfunctie, gecombineerd met 3 verschillende formaten siliconen ‘haartjes’.  Op de foto kun je zien dat de dikste haartjes aan de bovenkant van de voorkant zitten, de medium dikte haartjes aan de achterkant, en de dunste -en ook meest zachte- haartjes aan de onderkant van de voorkant.

Het ontwerp is volledig van siliconen gemaakt, omdat dit sneller opdroogt dan nylon, waar de borstels van reguliere gezichtsreinigingsborstels van gemaakt zijn. Omdat het zo snel opdroogt en de vorm makkelijker schoon te maken is zou dit vele malen hygiënischer zijn en de opbouw van bacteriën tegen gaan.

Door de dikte van de siliconen haartjes en de intensiteit van de vibrerende stand aan te passen kun je dus variëren in hoe intens je je gezicht wilt reinigen. Met grotere grovere gebieden kun je best de grove haartjes gebruiken, maar de fijnere haartjes voelen wel een stuk zachter aan. Met een heel gevoelige huid of voor de zachtere gebieden in je gezicht zijn de fijnere haartjes dus heel geschikt.

Mijn persoonlijke ervaring met de Foreo Luna Mini 2:

Het verbaast me echt hoe fijn en zacht dit siliconen apparaatje aanvoelt. Meestal wissel ik de trilfuncties af en gebruik ik de meest grove siliconen haartjes voor m’n voorhoofd en wangen. Voor de rest van m’n gezicht gebruik ik de fijnere haartjes.

Eerst was ik al m’n make-up met reinigingsmelk van m’n gezicht af. Voordat ik dit apparaat gebruikte liet ik het daar altijd bij. Toen gebruikte ik dit apparaat eens nadat ik m’n make-up verwijderd had. En wat gebeurde er? Er kwam nog allemaal foundation van m’n gezicht af!
Ik schrok er echt een beetje van, maar het toont wel aan dat zo’n apparaatje écht op plekken reinigt waar je gewoon met je handen of doekjes niet bij komt.

Het trillen vind ik wel even wennen, maar zeker niet onaangenaam! Het voelt een beetje als een massage. M’n huid is een stuk beter gereinigd. En ja, ik merk écht een groot verschil met hoe m’n huid daar op reageert. Echt stukken beter!

Ik ben dus enorm positief! En dat mag ook wel, want er hangt toch wel een prijskaartje aan: €139,00 (te koop bij Douglas.) Hoewel de prijs dus aan de hoge kant is, vind ik dat een kwalitatief product als deze dat wel waard is.

Vind jij kwalitatieve producten een hogere prijs waard, of ga je liever voor een goedkoop model?

Posts created 885

35 gedachten over “Foreo Luna Mini 2 | review

 1. Deze heb ik vaker gezien, hoor en lees alleen maar goeds! Dat is idd een flink bedrag, ik vind dat soms lastig als ik iets niet eerst heb kunnen testen. Ben dan toch bang dat ik het tegen vind vallen ofzo 🙂

 2. Zelf heb ik een Clarisonic die zijn ook prijzig. Maar ik kan niet meer zonder! Deze is wel een stuk goedkoper want ik moet elke 3 maanden een borsteltje kopen van bij €30,-. Ik zou het er wel voor over hebben.

 3. Ik heb teveel iets gekocht want ik heb de clarisonic mia 2 en daarvan moet je de borstels vervangen iedere 5 maanden.. dit is natuurlijk super hygiënische. Mijn huid knapt er ook van op hoor sinds ik het gebruik! Mijn huid glimt en voelt super schoon aan ook heb ik geen last meer van onderhuidse pukkels!

 4. Als ik een reinigingsborstel zou kopen, zou ik ook voor deze gaan. Al is het alleen al zodat ik de borstels niet hoef te vervangen. Ik heb dit product een tijd geleden bij de Douglas getest en mijn eerste indruk was erg goed. Zelf gebruik ik nu de Konjac Sponge, werkt ook fijn.

 5. Wauw, ik had niet verwacht dat dit product zo goed zou bevallen! Wat apart haha! Mocht ik ooit zin hebben om eens een goede borstel te kopen, dan hou ik deze zeker in gedachten!

 6. Ik had hem ook gezien in de folder, maar wat een prijs. Hoewel, al dit soort reinigingsapparaten zijn best duur. Ik geloof je direct dat je huid veel schoner wordt. Ik reinig mijn huid een paar keer achter elkaar, foundation wil ik er tot het laatste restje altijd weer af hebben.

 7. Holyshit… Die prijs is helaas toch wel aan de hoge kant, dus misschien als ik fulltime werk dat ik zo’n ding zou aanschaffen. Nu als arme student moet ik keuzes maken, en dan kies ik liever voor schoenen of een shitload aan make-up haha! Ik dacht eerst trouwens ff dat het een kwasten reiniger was, toen ik snel naar de foto keek. Uiteindelijk wel fijn dat ie je zo goed bevalt! 🙂 Wie weet… Ooit… In een verre toekomst! Lijkt me wel superfijn om een keer goede producten voor het reinigen van je gezicht aan te schaffen, want het maakt echt verschil. Het is alleen zo ‘achter de schermen’ verschil, waardoor ik liever een nieuwe lipstick aanschaf, omdat je dat ziet. Stom, he? Haha.

  1. Ja dat snap ik wel hoor! Ik koop ook liever dingen die je ziet. Ik zal je eens wat zeggen, ik heb een kwastenreiniger-tool die precies dezelfde kleur heeft als dit ding, haha 😛

 8. Wat een bijzonder apparaatje zeg! Ik vind de kleur ook super mooi haha! Ik moet zeggen dat ik de prijs wel echt heel hoog vind, maarja, als het zo goed werkt moet ik daar misschien toch maar over na gaan denken!

 9. Heb deze op de beurs in mijn handen gehad maar het voelt toch wel vreemd die siliconen. Lijkt me wel een goed product maar ben tevreden met mijn visapure.

 10. Ik was al bekend met deze tool en hoor er inderdaad alleen maar goede dingen over. Zelf heb ik de voorkeur gegeven aan de Clarisonic en die vind ik ook echt top. Iets makkelijker in de hand etc.

 11. Ik geloof helemaal dat het de prijs waard is! Ik gebruik al tijden een konjac sponge, heel simpel en een stuk goedkoper, maar die gaat maar drie maanden mee. Maar zelfs daar mee merk ik al ZO veel verschil!

 12. Grappig! Vroeg mij altijd al af hoe het borsteltje nou precies werkt. Ook een groot voordeel dat het goed is schoon te houden, in tegenstelling tot de Clarisonic waarvoor je om de zoveel tijd ook nog eens een borstel moet kopen :p

 13. Fijne review ik ben ontzettend benieuwd naar de Luna mini en het enige wat mij een beetje tegenhoudt is het prijskaartje. Ik heb een gezichtsreinigerborstel waar ik tevreden mee ben, als deze het loodje legt dan ga ik voor de Luna 😉

 14. Ik loop bij de Douglas zo vaak langs het tafeltje waar deze foreo luna staat. En elke keer denk ik: “Hmmm zou het nou echt de moeite waard zijn”. Maar dankzij jouw review zou ik het wel willen uitproberen haha.

 15. Ik was al een tijdje benieuwd naar de Foreo Luna. Goed om te lezen dat je positief bent. Ik was namelijk een beetje sceptisch, maar zo te horen doet het zijn werk goed. Bedankt voor de mooie review meid =)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven