lipstick maken van oogschaduw flame urban decay

Duochrome lipstick maken van oogschaduw

Duochrome lipstick gemaakt van oogschaduw

Soms draag ik een oogschaduw waarvan ik denk: zou dit geen prachtige lipstick zijn? Toen ik een
wel heel erg mooie en speciale oogschaduw in mijn collectie tegenkwam, moest ik wel: lipstick maken van oogschaduw. Het is eigenlijk heel erg eenvoudig, dus naast dat ik deze prachtige kleur op m’n lippen laat zien vertel ik natuurlijk ook hoe je dit zelf kunt doen.


lipstick maken van oogschaduw flame urban decay

 

Dit is hem geworden: de lipstick gemaakt met ‘flame’ uit het Vice 4 palette van Urban Decay. Een prachtige speciale kleur, die ik daardoor ook moeilijk vind om uit te leggen. Een soort zalm-oranje met een geelgouden glans? Zoiets. Ik ben er in ieder geval helemaal weg van.

 

flame urban decay vice 4 zelf lipstick maken van oogschaduw

 

Zo kun je de kleur nog wat beter zien. Je moet wel van shiny houden om deze kleur op je lippen te dragen. Persoonlijk denk ik dat je nooit genoeg shine en glitter kan hebben, dus dit is wel mijn ding.

 

IMG_8768

Lipstick maken van oogschaduw

Je kan dit natuurlijk met elke kleur doen die je maar wilt. Wil je een matte kleur in plaats van een duochrome gebruiken? Allemaal goed!

Eigenlijk heb je maar 2 dingen nodig: vaseline (ik heb een getinte vaseline gebruikt omdat de kleur hiervan bij de oogschaduw past, over het algemeen werkt een naturel vaseline neutraler) en de oogschaduw in gewenste kleur.
Eerst doe je een beetje vaseline op je hand, of een schaaltje, waar je maar wilt. Daar doe je alvast een beetje oogschaduw bij. Zorg dat er echt poeder vanaf komt en meng dat met de vaseline. Dat mengseltje smeer je dan op je lippen.

Waarschijnlijk is de lipstick dan nog niet dekkend genoeg. Dat is heel simpel op te lossen: blijf met een kwast oogschaduw op je lippen deppen totdat het effect zo dekkend is als je wilt. Tadaah! Lipstick gemaakt van oogschaduw.

 

lipstick maken van oogschaduw


Tip: hoe meer oogschaduw je erbij aanbrengt, des te droger het op je lippen voelt. Maar een drogere lipstick blijft ook langer zitten en geeft minder af. Het is dus een beetje balanceren en kijken hoe je het zelf wilt hebben.

Heb jij wel eens op deze manier zelf een lipstick gemaakt? Wat vind je van deze kleur?

Posts created 891

49 gedachten over “Duochrome lipstick maken van oogschaduw

 1. Leuk idee, zeg! Heb je het product eruit moeten schrapen? Aai, altijd een pijnlijk idee, haha! Wel echt tof dat je zo elk gewenst kleurtje kunt maken 🙂 thanks voor het delen van deze tip 🙂

  1. Schrapen is overdreven, het deed geen pijn, maar ongeveer even veel werk als een sterke liquid matte lipstick eraf halen :O

 2. Dat heb ik ook ooit gedaan en niet alleen voor lipstick maar ook voor nagellak.
  jaaaa van oogschaduw wordt nagellak
  In oude blogpost op mij blog vind je wel hoe ik dat maakte

 3. Wow die kleur vind ik ook echt super bijzonder! Ga ik snel eens proberen! Ook fijn dat je niet meteen een complete lipstick hoeft te kopen als je gewoon eens een kleurtje uit wil testen!

 4. Oh wow!
  Is het gek als ik hier nog nooit van gehoord had? Of heb ik dan héél lang onder een steen geleefd? Nee, maar wat ontzettend gaaf want nu zou je dus gewoon álle kleuren die jij maar wilt kunnen gebruiken.. Deze ga ik zeker onthouden!

 5. Niet alleen mooi als oogschaduw maar ook een prachtige lipkleur! Handig deze tip. Ik heb ook genoeg oogschaduw kleurtjes liggen waarvan ik denk dat ze ook mooi voor op de lippen zijn, dus dit ga ik zeker eens uitproberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven