concealer tips NYX MAC

Concealer tips

Concealer tips

Als er een product is waar van alles mee mis kan gaan, is het bij mij wel concealer. Naarmate je een product meer gebruikt, in dit geval concealer, leer je er ook beter mee omgaan. Vandaag deel ik mijn concealer tips en bevindingen!

concealer tips NYX MAC

MAC Pro Longwear & NYX HD concealer wand | Donkere kringen & concealer tips

Het begint natuurlijk met het kiezen van een concealer. Als je net als ik donkere kringen hebt zul je een zo dekkend mogelijke concealer zoeken. Om mijn donkere kringen weg te werken zijn m’n MAC Pro Longwear en NYX HD concealer favoriet! Beiden dekken ze erg goed en blijven ze lang zitten. Voor 7 euro wint de NYX concealer qua prijs. Op de foto lijken ze trouwens erg verschillend van kleur. Die van MAC is iets donkerder en gebruik ik daarom liever in de zomer. Ze hebben ook allebei een andere ondertoon.

 

Concealer aanbrengen: rond onder je ogen of in een driehoek?

 

concealer aanbrengen rond of driehoek

Eigenlijk maakt de vorm niet heel veel uit. Zelf vind ik een driehoek fijner werken, omdat m’n donkere kringen nogal ver komen en zo’n driehoek alles bedekt. Als je niet echt last hebt van donkere kringen, of maar een heel klein beetje, kan je ook prima over een minder groot gebied concealer aanbrengen. Je kan het zelfs in de vorm van een ster aanbrengen als je wilt, zo lang je het maar goed blendt.

Concealer en fijne lijntjes onder je ogen

Er schijnen hier verschillende trucjes voor, maar wat naar mijn ervaring het beste werkt: je concealer meteen afpoederen nadat je het goed hebt aangebracht. Echt meteen. Vooral als je fijne lijntjes onder je ogen hebt. Anders gaat het product in de lijntjes zitten en vallen de lijntjes alleen maar meer op. Het gaat creasen.

Ik heb alles geprobeerd: niet afpoederen, baken (heel veel poeder erop, even laten zitten en daarna het overtollige poeder weg vegen, maar hiervan gaan m’n lijntjes er heel droog uitzien), oogschaduwbasis eronder. Uiteindelijk werkt gewoon afpoederen bij mij toch het beste.

 

concealer tips creasing fijne lijntjes

 

Hier is het verschil te zien. Links heb ik de concealer niet afgepoederd en rechts wel. Links zie je dat het meteen in de fijne lijntjes is getrokken. Je fijne lijntjes gaan niet weg van concealer, maar je kunt er wel voor zorgen dat ze niet worden benadrukt.

 

concealer tips


Zo blijft m’n concealer het beste zitten. Om af te leiden van lijntjes onder m’n ogen vind ik een randje oogschaduw onder het oog ook altijd erg fijn.

Nog een laatste tip: wees niet té enthousiast met een fixing spray in het concealer-gebied. Te veel fixing spray maakt alles weer vochtig waardoor het alsnog in de lijntjes gaat trekken.

Heb jij wel eens problemen met concealer? Heb jij nog concealer tips?

Posts created 896

38 gedachten over “Concealer tips

 1. Handige tips! Fijne lijntjes onder de ogen afpoederen, ga ik zeker proberen! Ik heb namelijk ook al vanalles geprobeerd maar ben hier niet opgekomen. Bij mij gaat altijd wat mascara erin zitten, zo niet fijn!

 2. Ik heb het wel eens geprobeerd met afpoederen, maar ik denk dat dat alleen werkt voor de jongere huid..?
  Bij mij leek het juist erger.. heb jij tips voor een fijne poeder?

  1. Ja, je moet echt een balans vinden in hoeveelheid poeder, want heel veel poeder benadrukt inderdaad rimpeltjes/lijntjes. Ik gebruik banana powder van w7, heb heel veel goeds gehoord over de loose powder van Laura Mercier. Helpt ook echt om van te voren je ooggebied te hebben gehydrateerd met een oogcrème.

 3. Ik herken het lijntjes probleem heel erg! Ik pak altijd een kleiner kwastje en focus me met poeder op de lijntjes (dus net wat meer poeder dan de rest van m’n gezicht). Werkt voor mij helemaal top.

 4. Hele handige tips weer dit! Ik gebruik eigenlijk nooit echt concealer onder mijn ogen. Alleen de standaard foundation, en wel gelijk af poederen. Maar die tip van die oogschaduw ga ik een keer proberen! -x-

 5. Haha, dit is echt helemaal nieuw voor mij. Ik gebruik nooit concealer en ik heb het ook nog nooit gebruikt. Ben ook niet van plan om het te gaan gebruiken, maar vind het alsnog best wel interessant om te lezen hoe je dit precies doet. :p

 6. Ik heb last van serieuze wallen onder mijn ogen en heb nog geen geschikte concealer gevonden dus die van NYX staat nu hoog op het lijstje om uit te testen.
  xx

 7. Fijne tips geef je hier! Ik ben nog op zoek naar een fijn poeder om de concealer mee af te poederen, tot nu toe nog geen poeder gevonden dat het creasen tegenhoudt helaas.

 8. Fijne tips, ik hou echt van vloeibare concealer (crème weet ik gewoon echt niet hoe ik daarmee moet omgaan..) en dan niet uit zo’n klikpen, maar gewoon met een sponskwastje. Blenden met de beautyblender werkt bij mij goed. Verder poeder ik het niet af, maar wil het wel eens proberen.

 9. Ik gebruik ook altijd mijn concealer in een driehoek vorm onder mijn ogen en poeder het daarna af. Omdat mijn MAC concealer te donker is helaas gebruik ik hem onder mijn foundation en poeder ik het geheel daarna af.

 10. Fijne tips! Ik poeder mijn concealer ook altijd meteen af. Het trekt dan nog wel iets in de lijntjes voor mijn gevoel, maar minder dan wanneer ik het niet afpoeder. Sowieso vind ik die lijntjes onder mijn ogen maar wat irritant haha.

 11. Fijne tips! Wanneer ik mijn concealer niet meteen afpoeder merk ik meteen dat het in de lijntjes gaat trekken.. Dat van de fixing spray wist ik nog niet. Heel fijn dat je dit deelt!

 12. Goede tips! Vooral ook je foto met het verschil. Ik poeder ook meteen af, maar soms heb ik toch nog dat het wat gaat creasen. Maar misschien ligt het aan de producten die ik gebruik…

 13. Yeah, lang leve de concealer! Het verschil op de voor/na foto’s is echt duidelijk te zien zeg! ik ga het binnenkort ook maar eens proberen 😛

 14. Concealer afpoederen vergeet ik echt altijd om te doen. Sowieso gebruik ik bijna nooit poeder omdat ik een vrij droge huid heb, dus vandaar dat ik het vergeet haha. Verder heb ik nog niet echt dé concealer gevonden. Heel veel mensen zijn helemaal gek van die van Collection, maar zelfs daar ben ik niet zo weg van. Over de concealer van NYX hoor ik ook vaak goede verhalen. Misschien ga ik daar nog eens naar kijken.

 15. Die van MAC is zo chill! Alleen dat pompje werkt zo verlept… Ik heb wallen, maar niet zoveel als dat eruit die flacon komt. Heb jij daar nog tips voor? Hoe gebruik jij die?

  1. Ik heb precies genoeg donkere kringen voor het pompje dat eruit komt, kun je nagaan 😛 Je kan met extreem veel moeite en precisie er een half pompje uit krijgen. Maar dan moet je wel bijna je ninja-opleiding hebben afgerond.

 16. Ik ben ook altijd meer voor de driehoek, dit werkt wel het fijnst. Ik vind concealers altijd zo moeilijk. Ik heb de perfecte nog niet gevonden jammergenoeg. De meeste zie je toch te veel zitten bij mij.

 17. Wat een fijne tips! Ik heb echt zo lang last gehad van het creasen, sinds ik een Beauty Blender ben gaan gebruiken is het eigenlijk geen probleem meer haha!

 18. Super mooie ooglook, concealer is inderdaad problematisch! Poeder onder de ogen kan ik niet zo goed hebben (kleine oogjes, met een laagje poeder eronder lijken ze nog kleiner?), maar ik denk dat ik mijn holy grail heb gevonden in de Lancôme Effacernes Longue Tenue! Ik wacht alleen nog op een goeie aanbieding om ‘m aan te schaffen hehe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven