Zeik zondag

Zeik zondag

Soms moet je gewoon even zeiken. Dat lijkt me menselijk. Hoe gelukkig je ook bent, is er altijd wel een dingetje waar je je aan stoort. Zeiken is negatief? Nee hoor, als je het er even uit kan zeiken is het sneller uit je systeem. En soms is het achteraf gewoon heel grappig. Dat helpt je ook weer om te relativeren.

 

Zeik zondag

Misschien herken je je wel in een paar van mijn zeikpunten.

Bewijs dat je geen robot bent
Ik lees echt heel veel ander blogs, en reageer ook op aardig wat blogs. Dan is er 1 ding waar ik op een gegeven moment echt knettergek van word: Google captcha. Met die plaatjes. Ten eerste: NEE, ik ben geen robot. Ook niet opeens nadat ik al 50 keer heb aangegeven dat ik geen robot ben. Maar dan komt het: Klik op de wafels. Of de rivieren. Of de pick-up trucks. Wat een gedoe. Ik begrijp best dat je al blogger geen spam comments wilt, maar na een tijdje heb ik geen zin meer om de palmbomen en verkeersborden te zoeken.

Mensen die met hun mond dicht smakken
Hoe is dit mogelijk? Je zit lekker te eten. Opeens hoor je dat tergende en vieze geluid dat smakken oplevert. Op het moment dat ik mijn hoofd omdraai om er met een dodende blik iets van te zeggen, zie ik dat diegene met z’n mond dicht kauwt. HOE kan je zo veel geluid produceren met je mond dicht? Stooooooop.

c56db84eda6474d9839797cd19a5be14

Iets niet kunnen vinden
Op elk moment van de dag moet ik weten waar al mijn spullen zijn. Al m’n spullen hebben een vaste plaats, en zodra iets niet direct op die vaste plek te vinden is, slaan de stoppen door. In 10 seconden word ik bloedchagrijnig totdat ik het gevonden heb. En meestal blijk dan dat ik het gewoon zelf op een super rare plek neergezet heb. Sleutels in de koelkast, enzo.

Make-up
Ja, ook wat make-up betreft zijn er ergernissen. Bijvoorbeeld het moment dat ik uit m’n stoel op moet staan om m’n beautyblender nat te maken. Ik wil niet opstaaaaaaaaan.

512ce1d5a9e0106d25d87bc3648b5e87

Maar daar blijft het niet bij. Soms is timing een echte bitch. Niezen wanneer je net je mascara/eyeliner op hebt gedaan. M’n gezicht lijkt op een dalmatiër en ik kan weer opnieuw beginnen. #huilen

Het OV
Een rijbewijs of iets dergelijks heb ik niet, dus eigenlijk ben ik altijd afhankelijk van het OV. Tenzij ik een lift kan bietsen.

En dan kom je daar aan, op het trein- of busstation. Wachten op de volgende, want hee, de vorige heeft besloten om een minuut of een paar minuten eerder weg te rijden dan de bedoeling was. Sta je dan.

3swnux

Het is vet druk. Er is bijna altijd wel een persoon in de buurt die het concept ‘douchen’ of ‘deodorant’ niet helemaal meegekregen heeft. Iedereen is net zo chagrijnig als jij. Natuurlijk is de volgende bus/trein weer te laat. Of hij rijdt gewoon helemaal niet. Want het maakt allemaal helemaal niet uit dat je een vervoersbewijs hebt gekocht en ergens op tijd moet zijn.

Dan is die bus of trein er eindelijk, ga je zitten. Fingers crossed dat er geen irritatie-opwekkend persoon naast je komt zitten. Maar duimen en hopen helpt niet. De ene keer is het iemand met een super stinkend bak voer, de andere keer is het iemand die denkt dat bellen (a.k.a. schreeuwen in een telefoon) de normaalste zaak van de wereld is. Wat een zwaar leven hebben we toch.

Ik zou echt nog uren door kunnen gaan, maar dan wordt het allemaal zo lang. Ik ben ook wel erg benieuwd wat jullie te zeiken hebben! Vandaag en hier mag het. Gooi het eruit! Dat lucht op.

Herken je je in één van deze punten? Waar wil jij heel graag eventjes over zeiken?

 

 

 

 

Posts created 897

54 gedachten over “Zeik zondag

 1. Wat een HEERLIJK artikel dit! Ja, ik kan mijzelf in aardig wat zeikpunten vinden… Vooral die CAPTCHA, vréselijk! Jouw site heeft dat niet, maar geeft bij mij elke keer een reactie dat mijn reactie wel eens spam zou kunnen zijn, al heb ik geen idee hoe…

 2. Haha, dat eerste! Inderdaad om knettergek van te worden. Alsof je op school zit en een of andere domme toets of intelligentietest moet maken.

 3. Haha ik word wel blij van jouw gezeik. Waar ik me we aan stoor is blogpost van bloggers die net drie maanden aan het bloggen zijn en dan blogadvies gaan geven. Met dan als tip numero één: wees origineel. Eh, ja, dus…..

 4. Wat een fijn artikel, heerlijk af en toe even zeiken..
  Die van dat smakken.. Oh I feel you!
  Ik heb nog wel een dingetje waar ik me aan kan ergeren. Wanneer iemand moet hoesten, maar t zo zacht proberen te doen. En dan doen ze het heel vaak. En je hoort gewoon dat ze 1 keer flink moeten hoesten en het is over.. Maar nee, ze blijven maar *kuch kuch* doen.. Arggg.. Hahaha. Das vast een raar dingetje waar ik me alleen aan erger.
  Maar ach. Op zeik zondag 😉
  Leuk artikel!
  Liefs,
  Marjolein

 5. Herkenbaar! Bewijs dat je geen robot bent vind ik echt verschrikkelijk tenzij ik het alleen moet aanvinken, maar zodra ik plaatjes zie denk ik: laat maar. En openbaar vervoer pfff..

 6. Leuk deze! Ik kan mij ook zo enorm storen aan iets niet kunnen vinden inderdaad! Wat je zegt, 10 seconden max anders ben ik chagrijnig. Oeps haha.
  En het opstaan voor de beautyblender is voor mij genoeg reden om die maar gewoon niet aan te schaffen, al ben ik er best een beetje benieuwd naar haha.
  Maar al met al vind ik zeiken helemaal zo erg niet hoor, vreemd genoeg vind ik het erg vermakelijk om zeur blogs te lezen, leuk en herkenbaar!

 7. Haha echt een leuk artikel! Ik kan mij ook altijd zó ergeren aan die robot dingen, dat is soms wel echt een rede waarom ik niet reageer :p Verder kijk ik altijd de nieuwe mensen aan als ze de trein in komen, de kans is dan veel kleiner dat ze naast je gaan zitten, heb ik van iemand geleerd (misschien ook iets voor jou haha?)

 8. Hahaha de kop van die kat. Die beesten kunnen ook zo lekker chagrijnig kijken.
  Dat van die beautyblender herken ik heel erg. Zo geen zin om dan nog een keer op te staan om hem nat te maken. Soms denk ik er dan weleens aan om hem droog te gebruiken, maar ik sta dan toch maar met heel veel tegenzin op.

 9. Hihi erg leuk om te lezen dit!! Ik kan me in een paar punten heel erg vinden… Ik heb een hekel aan dingen kwijt zijn, meestal omdat mijn vriend dan mijn rommel weer opgeruimd heeft en ik het niet meer kan vinden. En dat bewijzen dat je geen robot bent vind ik ook erg irritant!! Liefs ilona

 10. Heerlijk om af en toe te zeiken. Ow.. ik herken dat, met die smakgeluiden… Ik kan daar ook niet tegen, misfonie heet dat. Volgens mij hebben veel mensen daar last van.

 11. Zooooo herkenbaar xD
  Vooral dingen niet kunnen vinden. Ik raak vaak zwarte dingen kwijt en altijd vind ik ze dan weer (na een halve dag zoeken) op een item dat óók zwart is, argh D:
  Ik vind het ook irritant als mensen chips eten met hun mond open zodat je het nog meer hoort kraken.

 12. Hoppa, hier nog iemand die in een zeikstemming is hoor. Ben er echt even klaar mee. Jouw puntjes begrijp ik wel! Vooral die eerste vind ik zó irritant!

 13. HAHAHAH oh god dat zijn precies mijn gedachten wanneer ik die stomme rivieren of bomen moet aanklikken.. dat terwijl ik zo een beetje elke dag een reactie daar achter laat.. Met een beetje een goeie spamfilter heb je dat irritante captcha echt niet nodig.

 14. HAHAHA, hoe heerlijk… Een zondagje zeiken. Vooral dat smakken, irritant tot de macht 10. Als mijn broertje tegenover me zit bij het ontbijt denk ik ook altijd; STOP ITTTT. Je schrijft overigens zo leuk! Dat was geen gezeik, maar een oprecht compliment 🙂 Mag ook wel op deze zondag, haha! X

 15. Ik snap: ik ben geen Robot ook niet echt, slaat nergens op maar dat zal wel aan mij liggen. 😉 Opmaken nu denk ik na, idd moet ik ook best veel doen om iets bij elkaar te pakken voor ik kan beginnen. Ik heb geen opmaak tafel vandaar. Gewoon ZEIKEN MOET KUNNEN.

 16. Haha, kan eens deugd doen, eh, om lekker te zeuren 😉 Ik haat ‘t dat ik honderdmiljoen keer mijn Apple paswoord moet ingeven als ik iets wil doen op mijn iPhone, dat ergert me altijd.

 17. Haha, ik vind het echt heerlijk om dit te lezen! Af en toe moeten we gewoon even zeiken, het liefst om helemaal niets. Ik herkende me vooral in het opstaan om je beautyblender nat te maken en de gehele OV-toestand, haha!

 18. Ik heb flink mee zitten knikken…. Vooral het stuk over de beautyblender, die had ik net nog haha! Waar ik ook echt niet tegen kan is mensen die niet de juiste kleur foundation dragen, of dit zo dik op hun gezicht plamuren dat je het letterlijk op de huid ziet liggen. EN! Misschien wel de belangrijkste… Mensen die niet normaal Nederlands kunnen praten op Whatsapp. Kost het nou echt zó veel moeite om ‘egt’ te veranderen in ‘echt’?

 19. Die captcha erger ik me ook echt dood aan! Zeker die met de foto’s… klik de taartjes aan, zijn de plaatjes zo onduidelijk dan je het onmogelijk kan zien. En zeiken mag hoor :-). Ik ga weer genieten van het weer ;-).

 20. Hahahah! Super artikel dit! Indd we all have That ik ze ik lekker met je mee hihi ?!
  Die ov omg! Snap je helemaal haha en wat mij irriteert zijn mensen die hoesten zonder hun hand voor hun mond te zetten. En rommel ja dat kan me ook irriteren en mensen die opgeven of alsmaar klagen dan denk ik: get yourself together!

  Leuk artikel Girl!
  Have a Nice Sunday!

  Hugo, Miss B.
  XoxoXo

 21. Narigheid met die reacties achterlaten. Dat vind ik ook naadje en soms gaat het dan ook nog eens fout pffff dan denk ik meestal laat maar. Gisteren was ik aan het mopperen over het weer omdat het koud was (althans hier in het Gooi) en helemaal geen zon bah. Ik had me er zo op verheugd. Gelukkig kon ik nu even lekker buiten zitten Hoera!

 22. Haha zeik zondag, heerlijk! Vooral het ov vind ik echt drama Ugg! En idd acties om een reactie te kunnen plaatsen, kan toch veel makkelijker met een spam widget haha!

 23. Hahaha zeuren op zijn tijd is fijn! Bewijzen dat je geen robot bent is inderdaad erg irritant. Het verbaast me soms ook dat ik het goed heb, want dan klik ik maar wat!

 24. Soms moet het er gewoon even uit. Lekker zeiken! Waar ik mij heel erg aan kan ergeren is wanneer mensen hun knipperlicht niet aandoen wanneer ze de hoek om gaan! En domme vragen, nou zijn die er niet in de zin van ik vind het goed wanneer mensen iets vragen want hoe leer je anders iets. Maar ik werk in een winkel, daarbij draagt het personeel allemaal hetzelfde, we hebben een naambordje op, ik sta een doos uit te pakken en dan vraagt men: ‘werkt u hier’ @@#$#^%%@ zo erg!!!!!! -x-

 25. Hahaha wat een leuke post. Ik irriteer me vaak aan het feit dat het geheugen van mijn iPhone vol is, net op het moment dat ik een foto wil gaan maken. Haha en over het OV als mensen net-niet-maar-toch-bijna in je gezicht hoesten. Krijg je spontaan smetvrees van ;-).

 26. Hahaha die van de palmbomen/ verkeersborden waarvan je al die plaatjes moet aanklikken moest ik wel enorm lachen. En ja ik vindt ze ook vervelend, maar goed wat doe je daar aan? Vroeger moest ik ook altijd met de openbaar vervoer reizen, maar ben nu wel blij dat ik mijn rijbewijs heb.

 27. Hahahaha Maris! Ik ga stuk 🙂 Vooral dat OV gedeelte, pleaaase! Mijn haat voor het Amsterdamse OV is echt niet in woorden uit te drukken. Te laat, te vroeg, rijdt niet, te vol, stinkend, vieze niesende mensen, huilende baby’s, slome chauffeurs… Gewoon ALLES aan het OV is janken haha 🙂 Leuk artikel meis!

 28. Oh ja puntje 1. Of die irritante rekensommetjes of dergelijke.. Pfff. Ik snap de achter liggende gedachte wel, maar zó irritant. Soms klik ik ook gewoon weg ^^

 29. Heerlijk zo een zeik zondag post. Keep em coming!

  Bewijs dat je geen robot bent is zo HINDERLIJK! Wat mij betreft moet iedereen met WordPress werken en Blogger mag weg.

 30. Haha aahw, wat een leuke foto van de grumpy cat! Mee eens hoor.
  Door school was ik helaas iets minder online in blogland, waardoor je logo mij nu pas opvalt. Wat een mooi nieuw logo zeg! Cool 🙂

 31. Deze tag ooit ook gedaan, ik zeek over een item, dat viel bij iemand in haar verkeerde poezelige keelgat, dat heb ik geweten!
  Ik vind het OV ook YUK! Vooral vieze stinkende mensen, ruiken die zichzelf niet?
  Meestal vind ik het wel leuk om ff te kletsen.
  Echter die vrouw die op mijn plek ging zitten die mijn vriendin vrij hield kan ik nu nog heen en weer schudden. Terwijl zij niks mankeerde en ik wel, ik moet zitten. Mijn vriendin gaf haar plek aan mij. Ze keek niet op of om…

 32. Zeiken is soms heerlijk haha. Bewijzen dat je geen robot bent vind ik soms ook te irritant! Gelukkig reis ik weinig met het OV, dus daar geen last van haha. Liefs.x

 33. Hahah echt een heel leuk stukje om te lezen! En ook zo herkenbaar. Al die boxjes die je moet aanklikken om te bewijzen dat je geen robot bent grr….-x-

 34. Heerlijk om te lezen dit artikel. Af en toe even een zeikdag kan geen kwaad 😉 Ik irriteer me ook mateloos aan smakken, ook met mond dicht. Blehhh! Verder kan ik vooral in de auto aan andere automobilisten ergeren die niet kunnen rijden….

 35. Ik ben zooooo blij dat ik niet afhankelijk ben van het openbaar vervoer, ik vind het vreselijk en nog duur ook. Af en toe lekker zeiken kan zo lekker opluchten 😉

 36. Haha! Heerlijk toch.. een zeuren. Zitten veel herkenbare dingen tussen, zoals smakken.. zowel met mond open als dicht: ik kan er niet tegen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven