Achter het scherm | Het roer om & een weekendje Lelystad

 

Vandaag dus weer een nieuwe ‘Achter het scherm’, waarin ik jullie een stukje van mijn leven laat zijn. Want achter elke blog zit ook een blogger. (Ja, ik negeer schaamteloos dat het vandaag 1 april is.)

De afgelopen week heb ik veel nagedacht. Over wat ik nu wil, wat haalbaar is en wat verstandig is. Daarnaast ben ik ook nog een weekendje naar Lelystad geweest!

DSC_1844
Yay, openingsselfie.

 

Waar ik allemaal over na heb zitten denken? Ja, dat is veel. In vorige edities van ‘Achter het scherm’ heb ik het over m’n angstproblemen gehad, over m’n studie, en dat ik daar over twijfel. En er zijn knopen doorgehakt! Nou ja, zo voelt het niet, maar ik heb wel beslissingen gemaakt.

Ik ga stoppen met m’n thuisstudie. En na de zomer aan de slag met een nieuwe studie, op een echte school. Aankomende week heb ik een open dag op een hogeschool, dus volgende week lezen jullie daar meer over.

Daarnaast krijg ik een nieuwe behandelaar. Ik heb daar nooit veel over verteld, wel een keertje door laten schemeren dat het niet meer super vlotte. Eigenlijk weet ik ook niet de precieze reden, maar ik kreeg opeens een mailtje dat ik werd overgedragen. Wat ik eigenlijk niet vervelend vind; op deze manier kan ik een frisse start maken en hopelijk duidelijk communiceren. Een korte update: met m’n angststoornis gaat het in kleine stapjes beter. Ik ben nog steeds bezig met enge dingen oefenen en op die manier elke keer een stapje vooruit te komen.

Al met al betekent dat dus dat m’n leven er over een tijdje heel anders uit gaat zien, op een positieve manier. Een andere behandelaar, maar vooral de nieuwe studie is een grote verandering. Ik kijk er echt naar uit! Na 2 jaar thuis te hebben gezeten heb ik er echt zin in. Soms droom ik zelfs over naar school gaan. Ja, echt waar. Dat gebeurt er als je lang thuis zit.

Wat een geklets weer. Afgelopen weekend ben ik ook naar Lelystad geweest!

DSC_1780

Ja, dit hing er serieus. Ik ben erg benieuwd wie dit opgehangen heeft.
Eigenlijk heb ik gewoon een heerlijk, gezellig, ontspannen weekend gehad in Lelystad. Ik heb m’n ouders weer gezien, m’n broertje en zusjes, en een goede vriendin die ik al veel te lang niet gezien had.

Met m’n zusje heb ik nog de foto’s gemaakt in het ‘nieuwe schoenen’ artikel van afgelopen week. Het was allemaal super gezellig! Ik ga plannen om eens wat vaker een weekendje naar Lelystad te gaan. Want al klinkt Lelystad erg saai, alle lieve mensen die er wonen maken het voor mij toch erg leuk.

Haarlem is trouwens ook nog steeds heel erg mooi. Helaas Lelystad, daar kan je niet tegenop.

DSC_1846

En Haarlem heeft ‘Het zoete stationnetje’. Die deze macarons verkoopt – die wel een beetje aan de grote kant zijn, of niet? Hoe meer, hoe beter. Ze zijn echt super lekker. Dus als je op Haarlem of A’dam Sloterdijk station bent: probeer het eens. Je zult geen spijt krijgen.

IMG-20160330-WA0012

Dat was het weer voor deze keer!
Hoe is jouw week geweest?

 

Posts created 891

25 gedachten over “Achter het scherm | Het roer om & een weekendje Lelystad

  1. Wat leuk dat je de knoop hebt doorgehakt betreffende je studie en dat het beter gaat met je angststoornis! Alles lijkt de goede kant uit te gaan. Ben zo blij voor je!

  2. Het lijkt dat alles op het goede pad aan het komen is en dat is fijn. Hopelijk is de nieuwe behandelaar een tof persoon waar het beter mee klikt. Liefs

  3. Alles komt goed ! Heel goed dat je gaat kijken voor een studie op een school en ik ben blij om te horen dat je een andere behandelaar krijgt!

  4. Het klinkt alsof er veel gaat veranderingen in je leven, maar wel op een positieve manier. Vooral weer naar school gaan na 2 jaar lijkt mij ook wel heel fijn voor je en ik hoop dat het goed gaat klikken met je nieuwe behandelaar! Die macarons zien er goed uit, wel groot inderdaad!

  5. Wat goed zeg, dat geeft je misschien uiteindelijk wat meer rust. Ik vind het echt dapper dat je zulke dingen met ons deelt, het is tenslotte erg persoonlijk. Met deze nieuwe stappen komt het zeker goed!

  6. Fijn dat je toch de knoop hebt doorgehakt als het om je studie gaat, dat zal vast erg fijn voelen! Ik hoop dat je vind wat je nu echt leuk vind op de opendag. Fijn weekend Mariska, die macarons zien er trouwens heerlijk uit. <3

  7. Wat fijn dat het allemaal zo gezellig was in Lelystad! Zelf ben ik er nog nooit geweest maar ik ben wel benieuwd. Succes met je nieuwe opleiding!

  8. Wat goed dat het in kleine stapjes beter met je gaat. En dat je een nieuwe studie gaat doen! Lelystad zag er echt gezellig uit ook. Wat een lekkere macarons, ik ben er echt dol op. Misschien moet ik ze vandaag ook maar ff halen haha

  9. Wat spannend allemaal meid! Ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen met je! Ik ben nog nooit in Lelystad geweest, maar die macarons zien er echt heerlijk uit! -x-

  10. Wat knap dat je een nieuwe studie begint! Wil je alvast veel succes wensen! Ik ben op mijn 17e noodgedwongen moeten stoppen met mijn studie, was welgeteld 3 maanden bezig. Maar door mijn chronische ziekte lag ik te vaak in het ziekenhuis. Dus moest ik van school stoppen met mijn studie. Ben inmiddels 26 en baal er nog steeds van! Heb ook een thuisstudie gedaan, maar kon niet naar examens dus had er eigenlijk niet zo heel veel aan. Heb het ook niet afgemaakt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven