make-up tips oogleden

Make-up tips : lastige oogvormen & oogleden

Make-up tips | lastige oogvormen & oogleden

Iedereen heeft natuurlijk weer andere oogvormen en oogleden. Niet meer dan logisch dat je met elke vorm anders omgaat. Je kunt van alles hebben: gevouwen oogleden, gerimpelde oogleden of kleine ogen. Misschien vind je dat soms lastig, maar met alles valt te werken! Make-up is er immers om jezelf op te maken op de manier die jij wilt, toch?

make-up tips oogleden

Begin goed: oogschaduwbasis

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, begin met een oogschaduwbasis! Dit zorgt er niet alleen voor dat de kleuren beter blijven zitten, maar ook dat oogschaduw niet in lijntjes, rimpeltjes of vouwtjes trekt. Vooral gerimpelde oogjes hebben veel baat bij een goede oogschaduwbasis. Mijn persoonlijke favoriet is MAC Paint Pot, maar er zijn veel meer goede oogschaduwbasissen te vinden.

 

Gevouwen oogleden

Iedereen met gevouwen oogleden herkent zichzelf in het volgende scenario: je brengt prachtige oogschaduw aan, met mooie overgangen en een mooie crease kleur, maar zodra je naar voren kijkt verdwijnt het allemaal in de vouw. Het trucje om dit te voorkomen is heel eenvoudig: je maakt met make-up een nieuwe crease vlak boven je natuurlijke vouw.

 

make-up tips oogledenmake-up tips oogleden

Op het linkeroog heb ik de donkere oogschaduw wat hoger aangebracht dan waar mijn natuurlijke vouw zit (op beide foto’s). Rechts heb ik de oogschaduw precies ín de vouw aangebracht. Wanneer ik naar beneden kijk zie je op beide ogen de kleur nog, maar wanneer ik -op de rechterfoto- recht naar voren krijg, zie je dat aan de linkerkant, waar ik de kleur wat hoger heb aangebracht, beter te zien is. Aan de rechterkant valt de kleur weg doordat het wegzakt in de vouw.
Wat je wel niet kan met make-up.

 

Gerimpelde oogleden

Als je gerimpelde oogleden hebt is mijn advies om glitters alleen op het bewegend ooglid te gebruiken. Of helemaal niet, als je daar oké mee bent. Over het algemeen benadrukken glitters rimpels in de oogleden alleen maar. Matte kleuren laten het er allemaal wat zachter en geleidelijker uitzien.

make-up tips oogleden

Je kunt nog best een ooglook met glitters dragen! Mijn advies is dan om alleen op het bewegend ooglid wat glitter te gebruiken, zodat dat eruit springt. Als je voor de rest van je ooglook matte kleuren gebruikt, heb je alsnog een zachte overgang met matte kleuren die de rimpels niet benadrukken. En toch een glamorous look!

Als je rimpeltjes en fijne lijntjes onder je ogen hebt (zoals ik ook heb) zul je vast met regelmaat ruzie krijgen met concealer. I’ve been there. Helemaal wanneer ik mezelf van dichtbij zie kan ik me zo storen aan die lijntjes. Om de lijntjes onopvallender te maken doe ik er eigenlijk altijd een warme half-donkere kleur overheen, die bij m’n ooglook past. Die lijntjes vallen opeens veel minder op en het maakt je look af; ik vind het heerlijk. Zie ook de foto hieronder.

make-up tips oogleden

Links: de ooglook afgewerkt met oogschaduw onder de ogen en wit oogpotlood op de waterlijn. Rechts: niks onder de ogen.

Kleine ogen

Ook voor kleine ogen heb ik nog wat make-up tips. Ten eerste: zorg dat je kwasten op maat zijn. Er zijn heel veel kwasten beschikbaar die kleiner zijn, gebruik deze. Met kleine kwasten kun je veel preciezer en meer op maat werken, en vooral met kleine ogen is dat heel erg fijn.

Als je wilt dat je ogen wat meer open of groter lijken, kun je hier ook nog wat mee doen met make-up. Heel simpel: een wit oogpotloodje op je waterlijn. Het resultaat kun je hierboven zien. Als je wit nou té onnatuurlijk vindt staan kun je natuurlijk altijd op zoek gaan naar een oogpotlood dat meer richting de kleur van je huid gaat.

Heb jij onhandige oogleden of een lastige vorm? Hoe werk jij ermee?

Posts created 891

32 gedachten over “Make-up tips : lastige oogvormen & oogleden

 1. Mijn oogleden zijn nauwelijks te zien en ook nog gerimpeld. Een heel lichte kleur oogschaduw (ook met glans) schijnt op het bewegend ooglid beter te werken dan een donkere of geen kleur. Je hebt helemaal gelijk, op het bewegend ooglid glitters of een felle kleur kan heel goed juist. Ik heb het een keer geprobeerd en dat werkt prima. Ik heb alleen de pech dat mijn ene oog zo verschilt van het andere. Best lastig om dat goed te doen.
  Tof dat je dit behandeld, veel mensen hebben hier wat aan!

 2. Ik heb geen lastige oogleden vind ik zelf. Hhaha ik merk wel als ik mijn vriendinnen opmaak dat het wat lastiger kan zijn omdat ze hele andere oogleden hebben, daardoor moet je je techniek aanpassen. Wat ik gewend te doen aan mijn oogleden past helemaal niet bij me vriendinnen. Soms zie je er niets van of juist heel gek.

 3. Fijne tips! Ik heb zelf bij het aanbrengen van eyeliner bij één oog dat de vouw iets meer naar beneden loopt waardoor de lijn precies in de vouw komt, haha. Lastig, maar met de plakband-truc gelukkig zo opgelost :).

 4. Fijne tips Mariska! Ik heb een paar dagen geleden voor het eerst een video gemaakt en schrok wel een beetje van mijn gevouwen en gerimpelde oogleden haha!

 5. Mijn ogen zijn echt heel apart! Ik kan bijvoorbeeld geen eyeliner zetten maar als ik het doe staat het ook niet omdat heel mijn oog dan weg valt. Binnenkort maar eens jouw tips proberen!

 6. Wat goed dat je hier tips over geeft. Mijn grootste probleem is dat mijn ogen niet symetrisch zijn. Met eyeliner aanbrengen moet ik hier altijd veel rekening mee houden. Het concealer probleem heb ik trouwens ook. Ik ga je tip zeker even uitproberen hiervoor.

 7. Wat een duidelijk artikel! Vind echt dat je dingen goed kan uitleggen en verwoorden, ik zit altijd te stuntelen met woordkeuzes om het duidelijk te maken, haha. Je foto’s helpen daar ook goed bij trouwens! Heel fijn! X

 8. Handige tips! Ik heb zo wat meer hangende oogleden, niet heel erg maar ik zie er daardoor wel snel vermoeid uit. Heb er nog niet echt een oplossing voor gevonden.

 9. Goed artikel! Ik heb zelf mono oogleden en kleine ogen. Ik gebruik eyeliner om mijn ogen wat groter te laten lijken. Met kleine kwasten kun je inderdaad preciezer werken, deze tip zal ik zeker meenemen!

 10. Joepie, bij de titel voelde ik me al gelijk aangesproken, fijn artikel dus. Ik heb kleine diep liggende ogen, mijn oogleden zijn helemaal niet zichtbaar en hangen een beetje. Ik vind een wit lijntje oogpotlood op de onderste wimper rand al een mooier en groter makend effect geven. Toch misschien weer eens een idee dat ik met oogschaduw aan de slag ga.

 11. Goeie tips 🙂 Ik kan je vertellen dat je oogleden ook veranderen als je *slik* ouder wordt. Dat wéét je natuurlijk wel, maar als dan het moment komt dat je oogleden niet meer vanzelf ‘terugveren’ dan is dat heel even een moeilijk moment En dan deal je er gewoon mee, want dat doen we. Maar ik denk dat ik nu toch wel toe ben aan die tip van wit oogpotlood en die donkere schaduw om de lijntjes te verbergen…
  Gelukkig ben ik nooit zo gek geweest op echte glitteroogschaduw, dus die vermijd ik sowieso liever.
  En gelukkig draag ik niet vaak make up, want ik ben er nu té lang mee bezig om het zo te krijgen als ik wil.
  Wit oogpotlood, ik ga er meteen naar op zoek.

 12. Ik heb ook de vouw erin, vind het alleen soms nog lastig om m’n oogschaduw hoger te plaatsen. Nog even door oefenen haha! Maar ik heb ook iets ongelijke oogleden door een oogoperatie die ik had toen ik 4 was. Hierdoor moet ik m’n eyeliner aan de ene kant wat dikker zetten. Het is ook veel proberen en kijken wat werkt. Heel handig artikel, denk dat veel mensen hier wat aan hebben 🙂

  1. Het is even oefenen maar dan heb je ook wat! Met wat oefening zul je denk ik ook wel de ongelijkheid optisch kunnen verminderen. Fijn dat je er wat aan hebt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven