highlighter

Alles over highlighter!

Highlighter

Welke soorten en kleuren er zijn, hoe je het aan kunt brengen, waar je het aan kunt brengen, en nog meer. Vandaag gaat het over highlighter!

highlighter

Highlighter is dus een make-up product. Meestal in poedervorm, maar vloeibare highlighter en crèmehighlighter bestaan ook. Met highlighter kun je een deel van je gezicht (het deel waar je het aanbrengt) laten glimmen, stralen en shinen.

Vloeibaar, crème of poeder highlighter?

Wat je zelf het fijnst aan vindt brengen natuurlijk! Een crème vind ik wat lastiger werken, omdat dit niet zo goed met kwasten gaat. Wanneer ik een crème highlighter gebruik dep ik deze voorzichtig met m’n ringvinger op de gewenste plek, en blend het eventueel een beetje met een beautyblender spons. Vloeibaar gebruik ik eigenlijk alleen om met foundation te mengen (een klein beetje, anders word je een glittermonster). Het komt er dus op neer: voor mij het liefst poeder highlighter!

Voor poeder highlighters kun je het beste een highlighter kwast gebruiken, of een waaierkwast. Maar gebruik gewoon lekker wat jij fijn vindt! Zelf heb ik een highlighterkwast van Zoeva.

Welke kleur

Highlighters hebben allemaal verschillende ondertonen, en dat is wel iets om rekening mee te houden, want die kleur ga je terugzien op het gezicht.

highlighter

Een paar swatches. Swatches van highlighters zeggen eigenlijk niet zo veel over hoe ze op het gezicht uitvallen.

De eerste highlighter is die van Essence uit de Merry Berry (kerst 2015) collectie. De tweede is Sunbeam van de Glow Kit, en de derde is Dripping in Gold van de Glow Kit (Anastasia Beverly Hills). De laatste is een zilveren/witte highlighter van Freedom.

De laatste lijkt op deze foto het felst. Dat is ook wel zo, maar hij is op mijn gezicht iets te wit en opvallend. De highlighter van Essence (2e op de foto) ziet er ook heel sterk uit, maar valt bij het aanbrengen met een kwast wel mee. Het is een subtielere highlighter, wat ook heel fijn kan zijn.

Voor de wat extremere highlighter met warmere tonen vind ik de Glow Kit echt het fijnst. Dripping in Gold (3e op de foto) lijkt heel donker voor een highlighter, met mijn huidskleur valt de ondertoon weg, waardoor je alleen de glans overhoudt. Heel mooi effect. Als ik nu echt voor opvallend wil gaan gebruik ik Sunbeam! (2e op de foto).

Kortom: als je een opvallende highlighter wilt, zorg dan dat de onderliggende kleur ver van je huidskleur licht, het liefst lichter. Wil je een subtiele highlighter? Neem dan een kleur die dichter bij je huid ligt.

highlighter

Hier heb ik Sunbeam uit de Glow Kit gebruikt. Die valt het meeste op op de foto’s!
Het meest lastige van highlighters is ze op de foto krijgen.

Waar breng je highlighter aan?

Highlighter is bedoeld om te punten van je gezicht die normaal door de zon geraakt worden te accentueren, waardoor je gezicht gaat stralen en die punten meer opvallen.

highlighter

Je neus staat het meest naar voren, dus het is logisch om op het puntje van je neus een beetje highlighter te doen. Staat ook leuk, vind ik! De bovenzijden van je jukbeenderen (op het punt waar ze het meest naar voren komen) is een heel goede plek voor highlighter. Ik vind het ook leuk om een beetje boven m’n wenkbrauwen te doen, en nog een beetje op m’n cupidoboog (die boogjes van je bovenlip). En nog een beetje overal. En nóg een beetje overal.

Wat vind jij van highlighter? Gebruik je het wel eens?

Posts created 897

39 gedachten over “Alles over highlighter!

 1. I love highlighter! Ik gebruik het liefst highlighter in een poeder vorm. Ik heb wel een paar vloeibare / crème highlighters maar ik het het idee dat deze niet zo duidelijk naar voren komen want je smeer het meer uit op je gezicht. Ik heb geen echt favoriet maar merk wel dat ik de wat duurdere merken toch wat beter vind in de highlight wereld. -x-

 2. “En nog een beetje overal. En nóg een beetje overal.” Hahaa, ja precies dat dus!
  I lovee highlighter! Zelf heb ik ook het liefste een poeder. Dat werkt toch net iets fijner.

 3. Ik heb een poeder en de crèmevorm. Maar vaak valt het weg bij mij, wat doe ik fout? Misschien wat meer opbrengen, denk ik.
  Het kan ook komen dat ik een behoorlijk witte huid heb, hoop deze zomer toch wat meer kleur in mijn gezicht te krijgen (zonder pigmentvlekken erbij)

  1. Dat kan aan een heleboel liggen! Misschien pakt je kwast niet genoeg product, veeg je het net iets te veel uit of gebruik je een highlighter die niet heel sterk is. Er valt van alles uit te proberen.

 4. Ik word altijd zo gelukkig van highlighters! Heb je de Watt’s Up van Benefit weleens geprobeerd? Is helaas geen poeder, maar hij is echt prachtig!

 5. Ik ben dol op highlighter! Echt een van mijn favoriete make-upproducten. Ik vind vooral de tweede en derde heel mooi inderdaad! Ik gebruik zelf het liefst een poeder.

 6. Love that glow! Ik ben serieus fan van highlighter en ik gebruik het eigenlijk altijd wel als ik me opmaak. Staat je ook supermooi, het oogt gewoon extra gezond en fris 🙂

 7. Highlighter is mijn favoriete make-up product…nou oké samen met lipstick dan. Als ik me opmaak moet er altijd highlighter bij. Mijn favoriet zit momenteel in een palette van Revolution, maar ik heb laatst ook weer een highlighter van H&M herontdekt. Die gebruik ik nu weer heel vaak.

 8. Handig artikel! Ik gebruik ‘t eigenlijk nog veel te weinig, maar het staat altijd zo ontzettend mooi *note to self om vaker te gaan gebruiken*

 9. Heyhey Mariska! Girllll You look Nice!
  Nee ik heb of geen ervaring met hihlighter hihihi 😀
  Shame on me, Right?
  Maar ik ben door je artikel wel defenitly wel wat wijzer geworden.
  Ik zal er eentje aanschaffen maar weet je wat het grappige is?
  Ik heb afgelopen week twee pogingen gedaan om meer Make up aan te schaffen.
  Eye shadows, lipstick mascara no problem! Ik heb me vaste Thingz die ik dan gebruik.
  Maar qua foundation, highlighter enzo wauw girl !
  Ik wist echt niet waar ik moest beginnen.
  Er is gewoon zoveel!

  ThnQ Girl! This artikel was super!

  Hugz, Miss B.
  -XoXoX-

 10. Wow wat een prachtige eyeliner wing! Ik heb een tijdje een highlighter gebruikt maar momenteel eigenlijk helemaal niet. Ik vind het wel altijd erg mooi.

  Super mooi staat de Sunbeam!

 11. Ik hou van highlighter! Eerst gebruikte ik alleen poeder highlighters.
  Daarna meestal een vloeibare die ik na mijn foundation aanbracht en dan afpoederde.
  Nu gebruik ik een crème stick, die ik eerst aanzet vanaf de stick en hem dan in mijn huid dep.

 12. Wat staat een highlighter mooi op jouw huid! Bij mij valt hij vaak weg, volgens mij doordat ik vrij licht ben. Ik ben nog een beetje zoekende naar een die echt meer effect geeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven