Achter het scherm | Quarter life crisis & mooie spullen

Het is weer tijd voor een kijkje achter het scherm! Volgens mij heb ik een beetje last van een quarter life crisis. Maar dat maakt even niet uit wanneer er mooie nieuwe spulletjes binnen komen, en daar waren er genoeg van. Ik vertel jullie meer over mijn dilemma’s en laat natuurlijk ook het moois zien.

DSC_1743 (2)

Om maar weer te openen met de selfie van de week! Vind het toch wat leuker staan dan een foto van een boek of een gaar object, haha.

Maar er is natuurlijk serious business. Mijn Quarter life crisis. Ik ben 22 jaar, ga stoppen met mijn thuisstudie. Het plan is wel om verder te gaan studeren, maar wat precies? Wil ik in Haarlem blijven wonen? M’n familie woont in Lelystad, m’n vriend woont hier, en ik heb hier ook wel vrienden. Het is allebei zo anders. Gaat het studeren me wel lukken? Als al deze vraagstukken zo door mijn hoofd borrelen treedt er een fenomeen op dat ik mijn quarter life crisis noemt. Klinkt het iemand bekend in de oren?

Orde in deze chaos! Ik wil sowieso weer écht naar school gaan. Het door mijn thuisstudie alleen maar thuis zitten heeft m’n angstoornis zeker geen goed gedaan. Ik moet er weer op uit, dat idee heb ik.

Binnenkort is er een open avond op de hogeschool hier in Haarlem, waar ik naartoe ga. Maar op het moment dat ik mij voor een studie in wil gaan schrijven, denk ik: wat als ik over een jaar of 2 niet meer in Haarlem wil blijven? Dan moét ik eigenlijk wel blijven, vanwege mijn studie. Wat voor situatie ontstaat er dan? En ja, dat soort gedachten beangstigen me dan weer.

Misschien moet ik er niet zo zwaar aan tillen en het gewoon laten lopen zoals het gaat. Makkelijker gezegd dan gedaan. Het idee dat ik nu keuzes moet gaan maken voor de komende 4 jaar blijft gewoon eng, omdat er de afgelopen jaren niet veel gegaan is zoals ik gepland of gehoopt had. Dat neemt wat vertrouwen weg. Hoe zet je zoiets van je af? Misschien moet ik maar de wijze raad van m’n vader eens aannemen. Relativeren en doen waar je gelukkig van wordt.

Wat serieus allemaal. Tijd voor iets leuks! Mooie spullen!

IMG_7026 (2)

M’n nieuwe schoenen! Ze zijn zo mooi, echt, ik ben zo onafscheidelijk van deze schoenen dat ik ze in bed aan heb gehad. Verder ga ik niet te veel verklappen, want er komt een outfit post aan met deze schoenen!

Meer mooie spullen!

DSC_1697 (2)

Makeupgeek Shadows, yasss! Hier heb ik nog geen artikel over gemaakt, omdat ik op de tweede lading zit te wachten. En omdat ik een erg slechte blogger was toen dit pakketje binnen kwam, en ik het open heb gemaakt en gebruikt zonder eerst foto’s te maken. Met de volgende lading ga ik dat dus wel doen, en dan komt er een review met een look! Ook kwamen er nog prachtige Zoeva kwasten binnen, waar ik dus ook weer te ongeduldig mee was…

DSC_1756 (2)

Na een aantal pogingen om mooie foto’s van m’n oogschaduw te maken had ik er geen zin meer. Dit is het resultaat. Oogschaduw is prima te zien! Beetje gek doen af en toe moet kunnen, toch?

Mijn favoriete Makeup Geek shadow op het moment is Cocoa Bear. Ik denk dat ik er nog 5 ga bestellen, echt, deze kleur heeft m’n hart gestolen. Cocoa Bear is life. Zit dus ook in bovenstaande look.

Ten slotte verklap ik nog dat ik een paar heel mooie bestellingen heb gedaan, en er ook een paar leuke samenwerkingen aan zitten te komen. Heel erg mooi dus! Geeft mij ook meer zelfvertrouwen en zelfblogvertrouwen. Ik ben nog steeds en elke dag weer super blij met alle lezers, bezoekers en commenters die ik heb! Zo lief, heel erg bedankt!

Heb jij wel eens dilemma’s?

Posts created 907

30 gedachten over “Achter het scherm | Quarter life crisis & mooie spullen

 1. Als iets niet helemaal goed aanvoelt dan is het beter om gewoon te stoppen en een nieuwe weg in te slaan. Ben benieuwd wat het gaat worden voor je. Sowieso is het een grote belangrijke beslissing, dus het is heel begrijpelijk dat je daar zenuwachtig van wordt.

 2. Knap van je dat je besloten hebt om naar buiten te gaan en naar de hogeschool te gaan. En weet je, studiepunten zijn overal geldig dus als je over 2 jaar weg wil, dan begin je op een andere school. You can do this!

  Love the eye shadows.

  Maak er een mooie dag van!

 3. Heftig! Denk dat veel mensen zo n crisis hebben mee gemaakt! Je moet gewoon super goed na denken wat je wilt en wat voor jou goed voelt. School is super belangrijk maar niet zo belangrijk als je famillie en vrienden en jezelf natuurlijk.

 4. Ik herken dat wel, dat je zo twijfelt en niet goed weet welke kant je op wil. Dat zijn lastige dingen. Ik kom ook nooit op zo’n punt dat ik het 100% zeker weet. Het is een kwestie van gewoon doen, maar dat is altijd zo makkelijk gezegd 😉 Ik ben heel benieuwd naar al je mooie bestellingen. Je maakt me alvast nieuwsgierig!

 5. Wat lastig zulke dilemma’s! Ik denk dat als je thuisstudie niet goed voelt en je door het thuiszitten meer last krijgt van je angsten, het inderdaad een goed idee is om te stoppen. Bij een studie waarbij je de deur uit moet, word je toch gedwongen om de deur uit te gaan, wat misschien wel weer goed kan helpen. Over de plek zou ik mij niet te druk maken, want daar zijn volgens mij altijd mogelijkheden voor. Een vriendin van mij doet haar master nu ook in een hele andere stad, dus er is vast wel iets wat je dan kan doen.

 6. Herkenbaar, die quarter life crisis! Ik hoop in juni afgestudeerd te zijn en ik krijg het een beetje benauwd als ik denk; wat dan? Ik wil graag werken, maar waar? Kan ik een baan vinden? Waar wil ik gaan zoeken? Je bent zeker niet de enige, meid!
  Wat knap dat je de knoop door hebt gehakt om te stoppen met je thuisstudie. Dat is al een eerste stap, want als je daar niet gelukkig van wordt of je het idee hebt dat het niet goed voor je is, dan moet je dat ook zeker niet doen. En ik kan me alleen maar aansluiten bij je vader: doe wat jou gelukkig maakt! Heb je al een studie op het oog of wat lijkt je leuk?
  Ben trouwens heel benieuwd naar al je nieuwe producten. Supertof dat het zo goed met je blog gaat ook. Echt dik verdiend <3 En zoals je weet herken ik me ook in dat ongeduldige, hahah! X

 7. Ik begrijp volkomen dat je twijfelt over je studie! Ik zit momenteel te twijfelen tussen twee opleidingen. Beiden lijken mij leuk, maar ben bang dat ik het na een jaar of twee toch niet zo leuk vind. Misschien doet het je wel goed om je gewoon in te schrijven. Laat het gewoon over je heen komen. Je bent nog jong! Gave nieuwe schoenen heb je trouwens 😉

 8. Nog nooit van een Quarter life crisis gehoord. Volgens mij heb ik er ook geen gehad ;-). Keuzes maken rond die tijd is wel altijd lastig.

  Gave nieuwe schoenen. Ik wil ook graag nieuwe sneakers.

 9. Ik herken je struggles wel, maar goed dat je ermee aan de slag gaat en naar de open avond van de hogeschool gaat! Je moet doen waar je zelf het gelukkigst van bent, al is het soms moeilijk om daarachter te komen.

 10. Ik herken mij in de studiestruggles. Ik ben over 1,5 jaar klaar met mijn studie en dan vraag ik mij af of ik dan nog een studie wil doen of dat ik gelijk een baan ga vinden… echt lastig is dat. Ik denk trouwen echt dat het gaat helpen als je weer naar school gaat, dan heb je toch weer een duwtje in je rug om je angsten te overwinnen! ps. I like the shoesss

 11. Ah, lastige dilemma’s inderdaad. Wel knap dat je weer naar een echte school zou willen gaan. Lijkt me toch wel anders dan een thuisstudie. Succes met het maken van de keuzes :). En wat een mooie schoenen!

 12. Oeeh, lastige dilemma’s! Het overschakelen van een thuisstudie naar een school is toch wel even wennen. Lastig, maar ontzettend veel succes, you go girl! Oh en omg, je hebt gelijk; onwijs leuke shoes 🙂

 13. Helaas kun je niet in de toekomst kijken en weet je niet hoe het loopt, maar hoe het ook gaat lopen, het komt uiteindelijk allemaal goed (hoe cliché dat ook klinkt). Schoenen in bed is nieuw voor me, maar fijn dat je er zo happy mee bent ;)! Dilemma’s heeft denk ik iedereen wel, de een is wat makkelijker dan de ander, but hey.. that’s life :p. Liefs.x

 14. Lastig zeg! Wel knap dat je weer naar een school wil! Ik herken de quarter life crisis ook, ben aan het solliciteren voor een baan maar het wil maar niet lukken. Nu heb ik dierverzorging gedaan, maar zit ook met de gedachte om dan maar verder te gaan leren, omdat je nu toch heel moeilijk aan een baan komt. Maar wat heb ik nog geen idee, keuzes blijven moeilijk 🙂

 15. Naar school gaan is denk ik sowieso wel een goede stap om te zetten. Volgens mij kan het je echt helpen. En tja dat twijfelen…daar heb ik ook wel een handje van. Maar 4 jaar is zo voorbij. Je vliegt echt door je studie heen. Heb je nu het gevoel dan dat je niet meer 4 jaar in Haarlem zou willen blijven? Misschien kun je eens in Amsterdam gaan kijken? Is zowel vanuit Haarlem als Lelystad heel goed te doen.

 16. Ik herken de crisis die je omschrijft ook. Ik ben iets ouder dan jij, maar ik moet eerlijk zeggen dat het op een gegeven moment normaal wordt. Dat je nooit zeker weet wat je wil is denk ik een beetje hoe het leven is. Soms moet je denk ik gewoon durven meer risico’s te nemen. Dit vind ik zelf ook lastig. Wat heb je trouwens vette schoenen!

 17. Nice sneakers Girl! Love it!
  Je komt er vast wel uit wat je studie betreft. You wi’ll see.
  En ik ben benieuwd naar je nieuwe bestellingen en je outfit Offcourse. Congratz, Girl!
  Met je samenwerkingen! Te gek gewoon!

  Hugz, miss B.

  -XoXoX-

 18. Ik weet zeker dat je eruit komt, time will tell! Soms kun je niet alles zeker weten als je een keuze moet maken. Vooral niet teveel aan jezelf twijfelen. Zie het als een uitdaging, een nieuw avontuur. Je hebt het ene afgesloten en nu is er ruimte voor allerlei nieuwe dingen 🙂 Ik heb geleerd dat als je je gevoel volgt, het altijd goed komt.

 19. Twijfelen en niet weten welke kant je uit wilt is mensenlijk en zeker als je de afgelopen jaren niet zo een stabiel iets gehad hebt. Trust me i know hihi. Uiteindelijk moet je doen waar je je op dat moment goed bij voelt. Keuzes kun je altijd nog wijzigen ook al voelt het op dit moment misschien niet zo. Succes ermee. xx

 20. Je bent 22. je bent nog maar 4 jaar ‘volwassen’. Wist je als 4-jarige ook al alles, voor je naar school ging? Nee. Je hebt nog zeeën van tijd om van alles uit te proberen. Het is echt niet zo dat na je 30ste le leven helemaal vastligt, en je dan niets meer kunt omgooien. Je verandert niet zo veel, en als je ouder wordt kun je nog steeds iets heeeeel anders haan doen dan waar je nu voor studeert.
  Dus: leef nu, doe wat je leuk vind, en waarvan je met enige zekerheid weet dat je er geen 100% spijt van gaat krijgen. Ben je maar 50% zeker dat je de juiste keuzes maakt, dan ben je ook al goed op weg, echt waar.
  Que sera sera. Whatever will be, will be.
  Waarom zou je over 2 jaar niet meer in Haarlem willen blijven? Is een hartstikke leuke plek, dicht bij Amsterdam, dicht bij Zandvoort! Leuke winkels, lekker uitgaan, leuk toch? Niks mis met Haarlem, ook niet als je 25 bent 🙂

  1. Je hebt ook helemaal gelijk hoor! Ik kan gewoon lekker veel piekeren af en toe, dat zou ik wat meer los moeten laten.

 21. Keuzes maken is altijd lastig maar als iets niet goed aanvoelt dan ermee stoppen. Ik zeg altijd “bij twijfel niet doen”. Je moet doen waar jij happy van wordt. Want jouw geluk is het allerbelangrijkste. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven