dierproefvrije make-up look

Dierproefvrije make-up look

Dierproefvrije make-up look

Omdat er steeds meer vraag is naar dierproefvrije make-up heb ik een look gemaakt met producten van merken die niet op dieren testen.

En er is een heleboel keuze! Veel van de make-up die ik had liggen was niet op dieren getest, bleek na een beetje onderzoek. Ik heb onder andere veel van Kiko liggen, wat ik ook nog niet aan jullie had laten zien. Met deze make-up look laat ik de mooie producten van Kiko zien, en laat ik ook zien dat je met dierproefvrije make-up net zo mooie looks kan maken.

dierproefvrije make-up look

dierproefvrije make-up look

dierproefvrije make-up look

Ik vind het wel zo eerlijk om er bij te zeggen dat ik zelf niet let op dierproefvrije make-up wanneer ik aankopen doe. Ik houd veel van dieren maar heb er zelf voor gekozen om niet mezelf bepaalde producten te ontzeggen. Ik hoop dat iedereen elkaars keuze daarin kan respecteren.

Het was toch wel even wennen om bij elk product dat ik normaal klakkeloos pak, eerst na te moeten denken en uit te moeten zoeken of het wel dierproefvrij is. Aan de andere kant went het snel. Het feit dat ik zo veel van Kiko heb gebruikt was eigenlijk ook best wel handig.

dierproefvrije make-up look

Welke producten heb ik gebruikt?

Foundation: Kiko Skin Evolution foundation
Wenkbrauwen: Anastasia Beverly Hills – Dipbrow
Lippen: Jeffree Star Cosmetics – Androgyny
Concealer :NYX HD Concealer wand

Ogen:
Kiko Infinity Sparkle Eyeshadow (401)
Kiko Metallic Shine Eyeshadow (06)
Kiko Liquid Intense Eyeliner (02)
Kiko Glitter Eyeliner
Colourpop Super Shock Shadow – Cornelious

Setting spray: ELF Makeup Mist & Set

Ik heb inderdaad geen mascara gebruikt. Eerst was ik het een beetje vergeten, daarna wist ik niet zeker of m’n mascara dierproefvrij was en dat bleek niet zo te zijn. Er zijn natuurlijk heel veel andere mascara’s verkrijgbaar die wel dierproefvrij zijn.

Houd jij je bezig met dierproefvrije make-up?

Posts created 891

60 gedachten over “Dierproefvrije make-up look

 1. Uiteraard is het aan jou of je er op let of een merk dierproefvrij is of niet. Ik vind het in ieder geval erg goed van je dat je er aandacht aan besteed!

 2. Hele mooie leuk en super fijn dat je een dierproefvrije look hebt gemaakt. Ik keek laatst ook op een lijst met dierproefvrije make-up merken, en het viel me reuze mee. Ik kan bijna alles gebruiken wat ik in m’n lade heb liggen, score!

 3. Wat fijn dat je hier aandacht aan besteedt! Ik ben natuurlijk een groot voorstander maar ik heb ook nog producten in mijn stash die ik al heel lang heb en niet dierproefvrij zijn. Die maak ik eerst maar op 😉

 4. Die lip kleur staat je ontzettend goed! Ik hou me er zelf ook niet mee bezig, maar weet wel dat een aantal drogisterij merken niet op dieren testen! Oh en KiKo blijft een van mijn favoriete merken. 🙂

 5. Wat goed dat je zo’n look heb gemaakt en hij is natuurlijk weer erg mooi! Ik heb sinds kort besloten om toch geen producten meer te kopen die wel op dieren getest zijn. Ik heb nog genoeg in mijn stash wat wel op dieren getest is, dit maak ik wel eerst op, maar alles wat ik nu aanschaf is toch echt dierproefvrij! 🙂

 6. Ik vind het wel fijn dat producten dierproefvrije vrij zij maar heel erg er op letten doe ik niet om eerlijk te zijn. Wel een mooie look trouwens!

 7. Misschien stom maar ik had in eerste instantie helemaal niet door dat je geen mascara op had haha. Ik was denk ik even betoverd door je eyeliner prachtig ik dacht hij is rood met glitters ofzo maar gewoon witte glitters 😀 Mooie look meid!

 8. Ik probeer er over het algemeen wel op te letten of ik iets koop wat is getest op dieren of niet. Maar dat is eigenlijk een beetje hypocriet want ik ben er achter gekomen dat mijn favoriete merk ( Yves-Rocher ) toch op dieren test .
  En helaas is dit het enige merk waar mijn huid goed tegen kan wat een beetje betaalbaar is . Wel vind ik het super tof als iets dus niet is getest op dieren!

 9. Mooie look heb je weer gemaakt! Ik ben het ook eens met je zin “ik houd veel van dieren maar heb er zelf voor gekozen om niet mezelf bepaalde producten te ontzeggen.” Ik ben ook een ontzettende dierenvriend, maar met makeup verdiep ik me er eigenlijk niet erg in. Ik weet niet of dit hypocriet is of gewoon menselijk. -x-

  1. Ik heb voor mezelf het gevoel dat als je eenmaal eraan begint, alles opeens hypocriet wordt. Want als je wel dierproefvrije makeup koopt maar niet vegetarisch bent is dat ook weer tegenstrijdig. En dan moet je opeens AL je levenskeuzes erop aanpassen. Dan ontzeg je jezelf wel erg veel en dat vind ik te ver gaan. Ik ben ook maar een mens en kan niet al het leed in de wereld alleen oplossen, hoe erg al dat leed dan ook is.

 10. Mooie look! Ik let er ook niet specifiek op maar ik ben wel heel blij dat de meeste merken die ik gebruik dierproefvrij zijn. En dat worden er gelukkig steeds meer! XoXo Olivia

 11. Wat leuk om te zien! Ik vind het zo belangrijk dat mensen bewust zijn van de spullen die ze gebruiken (of ze dan dierproefvrije producten willen gebruiken, moeten ze dan verder natuurlijk zelf weten). Mooie look!

 12. Mooie leuk en origineel! Ik moet altijd op de verpakking letten mijn huid is extreem gevoelig. Ik kan vaak alleen plantaardige producten voor mijn gezicht/ogen gebruiken. Ik had vorig jaar een eyeshadow en mascara gebruikt zat vol met troep. Wist ik niet eens. Nou ik had maanden een ontstoken oog. Mijn ogen prikten. Toen kwam ik op het idee om natuurlijke make-up te gebruiken specifiek op mijn ogen. Dat helpt gelukkig vaak wel. Ik snap dat het vervelend voor je was om te letten op wat je kocht. Ik maak dat dagelijks mee. Soms kan ik iets niet gebruiken vanwege mijn huid.

 13. Mooie look en fijn ook dat hij helemaal dierproefvrij is! Ik denk dat wij wel een beetje hetzelfde hierin staan; ik vind het echt een groot voordeel als een merk dierproefvrij is, maar ik ga mijzelf ook geen merken ontzeggen die het niet zijn. Ik hoop ook heel erg dat het niet lang meer duurt voordat dierproefvrij zijn in elk land verplicht wordt.

 14. Mooie look heb je ervan gemaakt! De producten van Kiko lijken mij fijn. Ik probeer wel een beetje te letten op wat ik koop en of ze dierproefvrij zijn.

 15. Wat een mooie look! Vooral de lipkleur vind echt heel mooi. Wat goed dat je een dierproefvrije look hebt gemaakt. Ik vind het zelf nog lastig om meer dierproefvrije make-up te kopen. Het zou me te veel beperken voor mijn gevoel. Ik denk dat het mooi is dat je in ieder geval al over nadenkt. En op deze leuke manier onder de aandacht brengt.

 16. Zelf let ik ook niet echt op of iets dierproefvrij is maar toch vind ik het mooi om te zien dat er steeds meer op de markt komt wat net zo goed is! Je hebt er een erg mooie look van gemaakt.

 17. Natuurlijk zou ik ook willen dat alle merken dierproefvrij zouden zijn, maar zelf hou ik er niet echt rekening mee.
  Wel leuk om te weten welke merken het wel zijn. Je hebt er een mooie look mee gemaakt

 18. Heb er voeger niet op gelet maar nu wel. Is toch te stom voor woorden een konijntje mascara in de ogen te smeren omdat wij er mooi bij willen lopen. Lekker op mensen testen.

 19. Mooie look, Mariska. En goed dat jij hier ook op ingaat. Je kent mij natuurlijk al een beetje en bij mij komen producten die op dieren zijn getest absoluut niét in de buurt van mijn make-up tasje, laat staan op mijn gezicht. Het idee dat dieren pijn lijden omdat ik er toevallig ‘mooi’ uit wil zien werkt niet voor mij. Vroeger al niet, maar nu helemaal niet meer. Er zijn dan ook zoveel mooie, kwalitatieve en betaalbare merken die dierproefvrij zijn. En dan komt er ook nog bij dat de uitkomsten van de proeven vaak niet eens betrouwbaar zijn op mensenhuiden…
  Kortom: leuke blog, mooie spullen en je lipstick… Love it!

 20. Wat een prachtige look heb je gemaakt en wat goed dat alles dierproefvrij is. Ik moet hier eigenlijk weer meer op gaan letten, want ik doe dat veel te weinig.

 21. Jaa ik hou mij ook bezig met diervriendelijke make-up. En deze combinatie staat je prachtig goeie keus. Ik had er nog niet eens bij stil gestaan om erover te Bloggen. Dankjewel voor de tip.

 22. Hi Mariska, wat top dat je zo’n artikel schrijft! Ik vind het zelf ook heel belangrijk dat ik alleen producten gebruik die dier proefvrij zijn en vind het altijd fijn om te zien dat we samen ons steentje kunnen bijdragen 🙂 Geniet van je lange paasweekend!

  Liefs,
  http://www.merelteunis.nl
  Personal lifestyle blog about the little things in life with a touch of beauty, wanderlust & health.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven