Achter het scherm #3

Weer een kijkje achter het scherm van mijn blog! Dit keer laat ik jullie echt eens zien hoe ik aan mijn blog werk en wat ik in het dagelijks leven doe. Eerst geef ik een beeld van hoe, waar en wat ik maak, wat m’n blog betreft, daarna vertel ik nog wat over mijn afgelopen weekje.

DSC_1372

Selfie!

Natuurlijk ben ik weer bezig geweest met onder andere een look. Daar moet ik dan ook altijd een selfie van maken, ongeacht dat ik er ook look-foto’s van maak met m’n camera.

DSC_1406

Dit is trouwens de camera die ik gebruik. In bruikleen van m’n vader, tot ik de loterij heb gewonnen voor een eigen camera heb gespaard. Ik vind deze best wel fijn! Voor dit rubriekje gebruik ik alleen foto’s van m’n telefoon (Sony Xperia Z2), dat maakt het wat persoonlijker, vind ik. Niemand heeft in het echte leven altijd perfecte plaatjes, en zo ik ook niet.

DSC_1409

En dit is waar het allemaal gebeurt. Hier maak ik bijna alle foto’s van producten! Door het grote raam valt er licht naar binnen en de ondergrond is wit. Vooral voor Instagram foto’s vind ik dit een fijn plekkie.  Mooi uitzicht ook.

Nadat ik foto’s heb gemaakt bewerk ik die. Nee, niet met photoshop. Schandalig, of niet? Gewoon met zo’n standaard Windows foto-bewerk-ding. Ik verander nooit echt veel aan foto’s, ik verander alleen wat aan het licht.

Artikelen plan ik altijd vooruit, behalve dit rubriekje. Bijna al m’n artikelen zijn een week van te voren gemaakt, maar om zo up-to-date mogelijk te zijn maak ik Achter het scherm de avond van te voren.

Genoeg informatie over hoe ik m’n artikelen maak? Of wil je nog iets weten? Mag je altijd vragen hoor!

Deze week heb ik nog meer gedaan. Ik was er wel aan toe om even uit huis te zijn, ook al is dat met angstproblemen niet altijd even makkelijk. Toch hebben ik en m’n vriend een uitje gemaakt naar de bios!

DSC_1399

Deadpool! Echt een gave film! Ik heb me echt geen minuut verveeld. Dus een echte aanrader. Voor de film hadden we nog shoarma met patat gegeten. Ik maak daar een soort hutspot van, met knoflookmayonaise. Echt niet om aan te zien, dus geen foto. Wel kei lekker.

Ik woon natuurlijk in het centrum van Haarlem, omringd door winkels. Dus ik maak vaak een shoprondje. Toen kwam ik goed en slecht nieuws tegen:

DSC_1404 DSC_1405

Flormar is dicht! Nooooo! Flormar was een make-up winkel die hier nog niet eens een jaar zat. Zonde. En ik heb ook nog eens die uitverkoop gemist. Maar: MUA komt naar het Kruidvat filiaal hier! Misschien ter vervanging van Gosh? Hoe zit dat in andere Kruidvat zaken?

En natuurlijk moest ik ook nog wat aan m’n studie doen.

DSC_1411

(Ja, de Glow Kit staat naast m’n wettenbundels. Zo belangrijk is die.)

Eigenlijk begin ik een beetje achter te lopen, dus ik heb een praktische opdracht voor school gemaakt. Voor degenen die het interessant vinden: Het begon met een fictieve  casus over een dame die ontslagen was na het stelen van een zak krentenbolletjes van de bakker waar ze werkte. Eigenlijk was dit een misverstand, ze wilde de krentenbolletjes later nog afrekenen. Maar dat mocht niet baten, mevrouw kreeg de zak. Ik moest dan in mijn fictieve rol als junior jurist haar adviseren en een bezwaarschrift opstellen, dat soort dingetjes.

Dit keer helaas geen selfie met de kat. Volgende keer weer! Met Taffie gaat het ondertussen gewoon goed hoor.

Hoe was jouw week?