Achter het scherm #3

Weer een kijkje achter het scherm van mijn blog! Dit keer laat ik jullie echt eens zien hoe ik aan mijn blog werk en wat ik in het dagelijks leven doe. Eerst geef ik een beeld van hoe, waar en wat ik maak, wat m’n blog betreft, daarna vertel ik nog wat over mijn afgelopen weekje.

DSC_1372

Selfie!

Natuurlijk ben ik weer bezig geweest met onder andere een look. Daar moet ik dan ook altijd een selfie van maken, ongeacht dat ik er ook look-foto’s van maak met m’n camera.

DSC_1406

Dit is trouwens de camera die ik gebruik. In bruikleen van m’n vader, tot ik de loterij heb gewonnen voor een eigen camera heb gespaard. Ik vind deze best wel fijn! Voor dit rubriekje gebruik ik alleen foto’s van m’n telefoon (Sony Xperia Z2), dat maakt het wat persoonlijker, vind ik. Niemand heeft in het echte leven altijd perfecte plaatjes, en zo ik ook niet.

DSC_1409

En dit is waar het allemaal gebeurt. Hier maak ik bijna alle foto’s van producten! Door het grote raam valt er licht naar binnen en de ondergrond is wit. Vooral voor Instagram foto’s vind ik dit een fijn plekkie.Β  Mooi uitzicht ook.

Nadat ik foto’s heb gemaakt bewerk ik die. Nee, niet met photoshop. Schandalig, of niet? Gewoon met zo’n standaard Windows foto-bewerk-ding. Ik verander nooit echt veel aan foto’s, ik verander alleen wat aan het licht.

Artikelen plan ik altijd vooruit, behalve dit rubriekje. Bijna al m’n artikelen zijn een week van te voren gemaakt, maar om zo up-to-date mogelijk te zijn maak ik Achter het scherm de avond van te voren.

Genoeg informatie over hoe ik m’n artikelen maak? Of wil je nog iets weten? Mag je altijd vragen hoor!

Deze week heb ik nog meer gedaan. Ik was er wel aan toe om even uit huis te zijn, ook al is dat met angstproblemen niet altijd even makkelijk. Toch hebben ik en m’n vriend een uitje gemaakt naar de bios!

DSC_1399

Deadpool! Echt een gave film! Ik heb me echt geen minuut verveeld. Dus een echte aanrader. Voor de film hadden we nog shoarma met patat gegeten. Ik maak daar een soort hutspot van, met knoflookmayonaise. Echt niet om aan te zien, dus geen foto. Wel kei lekker.

Ik woon natuurlijk in het centrum van Haarlem, omringd door winkels. Dus ik maak vaak een shoprondje. Toen kwam ik goed en slecht nieuws tegen:

DSC_1404 DSC_1405

Flormar is dicht! Nooooo! Flormar was een make-up winkel die hier nog niet eens een jaar zat. Zonde. En ik heb ook nog eens die uitverkoop gemist. Maar: MUA komt naar het Kruidvat filiaal hier! Misschien ter vervanging van Gosh? Hoe zit dat in andere Kruidvat zaken?

En natuurlijk moest ik ook nog wat aan m’n studie doen.

DSC_1411

(Ja, de Glow Kit staat naast m’n wettenbundels. Zo belangrijk is die.)

Eigenlijk begin ik een beetje achter te lopen, dus ik heb een praktische opdracht voor school gemaakt. Voor degenen die het interessant vinden: Het begon met een fictieveΒ  casus over een dame die ontslagen was na het stelen van een zak krentenbolletjes van de bakker waar ze werkte. Eigenlijk was dit een misverstand, ze wilde de krentenbolletjes later nog afrekenen. Maar dat mocht niet baten, mevrouw kreeg de zak. Ik moest dan in mijn fictieve rol als junior jurist haar adviseren en een bezwaarschrift opstellen, dat soort dingetjes.

Dit keer helaas geen selfie met de kat. Volgende keer weer! Met Taffie gaat het ondertussen gewoon goed hoor.

Hoe was jouw week?

Posts created 902

49 gedachten over “Achter het scherm #3

 1. Leuk artikel Mariska. Zo jammer dat er tegenwoordig zoveel winkels sluiten.. Winkelen is zo leuk, en als er steeds meer winkels verdwijnen is gewoon echt zonde. Mooie selfie van jou!

 2. Leuk om mee te kijken, ook naar hoe je je foto’s maakt. πŸ™‚ en pssst ik bewerk mijn foto’s in Picasa… Haha! Ooit ga ik de moeite nemen om Photoshop uit te proberen, maar voor nu vind ik het prima!

 3. Oh wow de Flormar heeft er inderdaad niet lang gezeten! Maar ik moet ook zeggen dat elke keer als ik er langs liep er geen kip binnen was. Misschien toch niet echt een goede locatie voor zo’n winkel? Ik had ook nergens gehoord of gelezen dat er een Flormar in Haarlem kwam. Ik kwam hem zelf tegen toen ik er langs liep. Maar als er een Kiko geopend wordt, dan hoor je dat overal.
  Mooie lipstick heb je trouwens op, op de 1e foto!

 4. Deadpool wil ik ook nog gaan zien, ben reuze benieuwd. Leuk zo een overzicht en de foto’s zien er prima uit. Momenteel moet ik ook mijn smartphone gebruiken, mijn camera is stuk…
  Mijn week was eigenlijk best saai, niets bijzonders gedaan. Heb zin om er weer eens uit te gaan πŸ™‚

 5. Yes! Eindelijk iemand die ook geen photoshop gebruikt! Ik voel me echt soms zo een buitenstaander omdat ik het niet gebruik -misschien overdreven maar je snapt vast wat ik bedoel- ik bewerkt mijn fotos in windows live photogallery ofzo, schaduw eruit, helderheid erin. Klaar. Hahah. Mooi plekje heb je om foto’s te maken!

 6. Oeh, ik wou deadpool al langer zien maar wist niet echt of het iets ging zijn. Door jou ben ik nu wel overtuigd! Ik gebruik ook canon om te fotograferen, alleen jammer dat we hier niet echt grote ramen hebben. Daarom probeer ik het vooral buiten te doen. Niet ideaal als het winter is :’)

 7. Binnen kort wil ik ook echt naar Deadpool. De game had ik vroeger wel eens gespeeld en die vond ik echt heel leuk en grappig, dus ben echt benieuwd naar de film. Lijk mij echt leuk om een bezwaarschrift te moeten maken als opdracht van school. Echt super interessant je studie. Ben trouwens wel blij dat ik niet twee van zulke dikke boeken heb haha.

 8. Leuke look had je gemaakt! Zonde dat Flormar dicht Is, beter blijven ze in amsterdam anders ga ik echt heeeel hard huilen :’) Maar veel winkels sluiten omdat webshops heel hot zijn, geen goede verandering πŸ™

 9. Leuk om te lezen en achter de schermen van andere bloggers te mogen kijken. Als je selfie gezicht niet bewerkt dan zie je erg goed uit zeg! Altijd perfecte plaatjes dat zou ik wel willen, het gaat gewoon niet lukken.

 10. Wat een leuk en interessant kijkje achter de persoon en de blog in een. Bij ons in het Kruidvat filiaal komt er ook een MUA stuk. Wat ik trouwens erg leuk zal gaan vinden. Je hebt trouwens een erg mooie blog! Ik kom zeker vaker terug

 11. Volgens werd er wel 1 merk door Mua vervangen, maar weet eigenlijk niet welke. Ik weet niet eens hoe het zit bij mijn eigen kruidvat in de buurt. Maar dat is toch zo’n kleine kut/rommel kruidvat, dus wss komt Mua daar gewoon niet.

 12. Ik vind het leuk om een kijkje te krijgen in hoe anderen hun artikels in elkaar steken en vooral ook waar πŸ™‚ Hier verdwijnt Gosh voor Sally Hansen (in de filialen waar nog Gosh was, want in de meeste was het er al uit).

 13. Leuk om dit te lezen. Fijn dat het met je kat goed gaat. Die casus voor school klinkt wel interessant (heb in een grijs verleden ooit arbeidsrecht gehad op mijn opleiding).

 14. Voor zover ik weet komt hier MUA nog niet in de kruidvat filialen erg jammer! Wat leuk dat je een kijkje achter de schermen hebt gemaakt. Helaas sluiten er te veel winkels de laatste tijd, shoppen is een grote hobby van me haha

 15. Omg jouw lipstick! Welke is dat? Vetmooiii! En wat grappig dat Shoarma met patat haha doet mij denken aan kapsalon πŸ˜€ Ik wist niet dat je een vriendje had! Heb nooit een foto van jullie samen gezien! Misschien een advies om de dag te gaan bloggen ipv elke dag? Dat scheelt je tijd en ook al blog je vooruit, het is heel wat dat scheelt. Kan je je ook meer focussen op je studie!

  1. Ik zit er ook over te twijfelen om een andere studie te doen, maar dat komt volgende keer in ‘achter het scherm’ voorbij. M’n vriend staat niet graag met z’n gezicht op internet, haha. Die lipstick is Androgyny van Jeffree Star Cosmetics!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven