Bourjois Air Mat Foundation

Bourjois Air Mat Foundation | Review

Bourjois Air Mat Foundation

Ik vond het wel weer tijd voor een nieuwe foundation. Op de een of andere manier ben ik in de winter te licht geworden voor de foundations die ik heb. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij de Bourjois Air Mat foundation, die ik jullie laat zien.

Bourjois Air Mat Foundation

Op zoek naar een nieuwe foundation stapte ik de ICI Paris in. De foundations van Bourjois wilde ik al eens proberen, en erg duur was deze niet. Volgens mij heb ik er rond de 12 euro voor betaald. De verkoopster was erg vriendelijk, heeft 2 tinten bij mij aangebracht en adviseerde mij deze tint: Golden Beige. Wat ik wel goed vond klinken.

Bourjois Air Mat Foundation

De verpakking is niet heel speciaal; gewoon een tube. Op de dop vind ik het logo er wel mooi in staan. Het belangrijkste vind ik ook dat de foundation de goede kleur heeft en z’n werk goed doet.

Bourjois Air Mat Foundation

Een beetje aangebracht op m’n hand. De substantie is niet heel dik maar ook niet heel dun. Best normaal voor een foundation.

hoofdIMG_4664 (2)

Links: geen foundation. Rechts: Bourjois Air Mat foundation aangebracht.
Op de linkerfoto heb ik trouwens al wel een primer op, deze specifieke primer geeft m’n gezicht een lichtelijk grauwe waas.

Eigenlijk is het niet zo slim geweest van mij om met een droge huid een matte  foundation te kiezen, maar met een beetje Mac Fix+ is dat ook zo gepiept.

De foundation dekt goed! Dat doet ‘ie in ieder geval wel. Ik heb op de foto geen opvallende rode plekken of iets dergelijks, daardoor is de dekking wat lastiger om te bewijzen. Wat de dekking betreft ben ik in ieder geval wel tevreden.

IMG_4724 (2)
Nog even de look afgemaakt.

Dan de kleur. Oh man, de kleur. Ik weet het echt niet. Ik voel me zo gelig-oranje met deze foundation op. Misschien lijkt het geheel donkerder omdat ik geen concealer heb gebruikt. Misschien ben ik  zelf wel gewoon geel-oranje. Er is iets dat me laat twijfelen. Ondertussen experimenteer ik met hoe het me bevalt om deze foundation een beetje met anderen te mengen. Ik heb in m ‘n ooglook dan ook wel erg warme tinten gebruikt.

Conclusie: Voor de prijs hoef je ‘m niet te laten liggen! De dekking is goed. Hij blendt fijn, blijft goed zitten. Geeft een goed matte effect, accentueert droge plekjes niet meer dan een andere matte foundation. Moisturizer en MAC fix+ zijn je beste vriend, voor de dametjes met een droge huid.
Ik heb dan wel lichtelijk m’n twijfels bij de tint, maar dat is persoonlijk.

Deze foundation is te koop bij ICI Paris. Etos heeft foundations van Bourjois, maar deze specifieke heb ik daar niet gezien.

Hoe vinden jullie ‘m me staan? Heb jij een foundation van Bourjois?

Posts created 891

38 gedachten over “Bourjois Air Mat Foundation | Review

 1. Fijne review! Ik heb zelf een gecombineerde huid, dus ik denk dat hij bij mij wel fijn zou zijn wat dat betreft haha! Het oranje effect zie ik niet echt terug op de foto’s. Hij staat je goed hoor!

 2. Ik snap opzich wel dat je twijfelt vooral als je de voor en na foto naast elkaar houd. Ik heb zó vaak dat ik in een parfumerie word opgemaakt en dat het gewoon flawless is, dan breng ik hem daarna zelf aan en dan is hij veel te donker, te geel, te roze, ga zo maar door. Hoe dan?! Wel vind ik de gehele look mooi geworden! Het lijkt me in ieder geval een fijne foundation.

 3. Ik herken dat, in de winkel ziet het er goed uit, ook als ik buiten even in een spiegel kijk en thuis is het dan toch veel te gelig/oranje.
  Mijn huid is ook zo bleek momenteel dus zoek ik ook een andere foundation. Een die wel iets kleur (frisse glow) geeft maar niet zo geel.
  Al mijn te gele mascara’s bewaar ik wel, en ik heb er best veel eigenlijk.
  Ik heb een foundation van Bourjois , de Healthy Mix., die gebruik ik de laatste tijd weer. Die past nu redelijk bij mijn huidtoon.

 4. Ik begrijp het wat je bedoeld over de tint. Zelf heb ik altijd een foundation van max factor, die werkt gelukkig nog top. Hele leuke review, want je schrijft echt overzichtelijk.

 5. Wauw wat een goede dekking! Persoonlijk vind ik de kleur bij je tint meevallen maar zo op foto is het nog altijd iets anders dan in het echt natuurlijk…

 6. Jammer voor de kleur, wel fijn dat de foundation goed dekt. Ik zelf ben vaak blij met producten van dit merk. Maar met Bourjois Air Mat Foundation heb ik nog geen ervaring mee.

 7. Hij staat je mooi!
  Ik heb eigenlijk het hele jaar door dezelfde foundation, ik word nooit bruin in de zomer. Nou, dat is dan weer een voordeel. Hoef ik geen nieuwe foundation te kopen! Haha

 8. Ik begrijp wel wat je bedoelt met de kleur, hij oogt nogal oranje.. Maar niet op een vervelende Geordie Shore achtige manier. Met een gehele look vind ik het je eigenlijk best goed staan.

 9. Awh, wat jammer dat je twijfelt over de kleur. Ik snap je punt wel; ik zie het ook wel een beetje. Altijd balen als je net een andere kleur had moeten hebben. Wat ik dan vaak doe is foundations met elkaar mixen, dit geeft vaak nog wel een leuk effect. Ik vind de dekking wel redelijk mooi hoor!

 10. Deze foundation ken ik nog helemaal niet. Bourjois heeft wel hele fijne foundations en deze dekt wel erg mooi. Ik snap wel wat je bedoelt met de kleur. Ik vind hem ook ietwat gelig, maar niet heel storend hoor. Maar ik weet niet of het in het echt meer opvalt dan op de foto.

 11. Ik vind het heel mooi en niet te geel. Misschien moet je zelf nog even wennen en had je voorheen een foundation met een andere ondertoon? Bourjois heeft hele fijne foundation deze heb ik zelf nog niet gebruikt.

 12. Ik gebruik deze intussen een half jaar, Ik vind het echt droom spul, al loop ik dan weer tegen het probleem aan dat ik zo wit ben dat ik de lichtste tint uit het buitenland moet laten komen xD want ik ben naar nerderlandse begrippen blijkbaar een spook ofzo…Jippie! Ik heb een erge olie huid, en dit spul is echt de hemel! beweegt niet, long wear, ik hoef hem niet eens af te poederen! :O de shades zitten allemaal wat aan de gele kant, wat voor mij juist best goed uitkomt, maar de range aan tinten is erg geel zag ik al. dat ik lastig, want qua product zou ik hem iedereen aanraden! <3 Ik vind hem trouwens op jou totaal niet te heftig, hij lijkt (op de fotos zijn je nek niet al te duidelijk te zien) goed op je hals aan te sluiten!

 13. Heyhey Mariska!

  Leuk artikel! Mariska je hebt een mooie huid!!. Je hebt eigenlijk geen foundation nodig nog! 🙂
  ik heb ook zo’n gladde huid. Ik gebruik geen poeder foundation helemaal niks. Alleen lipstick eyeliner en Mascara.
  Ohw ja…
  Voor ik het vergeet…gisteren ben ik genomineerd voor in de Songtag-st nu moet ik op mijn beurt weer 5 personen nomineren. Jij bent één van de 5 personen die je mee?

  Check op mijn blog op hoe het gaat. Het is een leuke tag!
  Het zal leuk zijn als je mee zou doen;)
  Liefs,B.
  -XoXoX-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven