Hoe ik mijn wenkbrauwen doe

Hoe ik mijn wenkbrauwen doe

Voor iedereen die dit allang wilde weten, fan is van wenkbrauwen of het gewoon interessant lijkt om te zien: vandaag ga ik showen hoe ik m’n wenkies maak.

IMG_4426 (2)

M’n wenkbrauwen zijn erg belangrijk voor me. Ik vind dat ze een grote bijdrage leven aan het ‘vormen’ van je gezicht. Ik heb ze het liefst zo ‘on fleek’ en strak mogelijk.

IMG_4366

Het begint dus hiermee. Alles behalve on fleek wenkbrauwen. Behalve een concealertje nog niks op m’n gezicht. Normaal doe ik m’n concealer juist als allerlaatst, maar voor de foto’s even concealertje eerst.

Mariska, waarom heb je halve wenkbrauwen? Ja, de helft haal ik weg. Waarom?

DSC_0158
Hierom. ‘Awh, wat schattig!’ Nee. Het is absoluut niet schattig om als volgroeid persoon zulke wenkbrauwen te hebben. Dus, de heggeschaar erin.
En verder met het maken van de wenkies.

wenkbrauwen producten

Ik gebruik 4 producten: Dipbrow van Anastasia Beverly Hills, het bijbehorende kwastje van Anastasia Beverly Hills, een concealer van Flormar en een eyelinerkwastje van Essence. Klinkt het al interessant?

wenkbrauwen

Eerst maak ik met de Dipbrow en het wenkbrauwkastje een beetje ‘basiswenkbrauwen’. Nog zacht en niet heel gedefinieerd of strak. Gewoon een beetje vorm bepalen en in ieder geval meer wenkbrauw krijgen dan waar ik mee begin.

wenkbrauwen
Daarna maak ik de lijnen wat harder. Hoeft nog niet helemaal perfect, want m’n wenkbrauwen zijn nog niet af. Ik ga ze nog afwerken. Die concealer moet ik toch ergens voor gebruiken?

wenkbrauwen
Met de concealer en het eyelinerkwastje van Essence werk ik het geheel af, zoals je kunt zien. Een soort van omlijsten. Op deze manier lukt het mij het beste om foutjes te corrigeren die tijdens het tekenen zijn gebeurd.

IMG_4411

De concealer-restjes veeg ik dan gewoon uit en blend ik in de huid. Dan zijn de wenkies af! Voel me nog steeds een klein beetje kaal, want ik heb bijna altijd wenkies + eyeliner! Dus er komt nog eyeliner bij, om te showen.

IMG_4443 (2)

En dan ben ik klaar! Dit is voor mij de ‘basic’ look waar ik vaak mee rondloop wanneer er geen speciale gelegenheid is. Gaat ook wel eens een nude lipkleurtje bij!

Heb jij een wenkbrauwroutine?

Posts created 902

48 gedachten over “Hoe ik mijn wenkbrauwen doe

 1. Voor mezelf vind ik natuurlijke wenkbrauwen waaraan je bijna niet ziet dat ze zijn gedaan mooier. Dat heb ik sowieso met make-up eigenlijk. Maar zeker leuk om te zien, hoe jij ze doet.

 2. Super handig artikel 🙂 ik werk zelf eigenlijk nooit mijn wenkbrauwen bij. Ze zijn al best vol van zichzelf en weet er niet zo goed raad mee. Dus dit is wel fijn om te lezen!

 3. ON FLEEEEEK! Ik blijf dit maar commenten, ik ben echt obsessed met jou wenkbrauwen. Ik heb een tijdje geleden de dipbrow aangeschaft maar wederom kan ik er niet meer omgaan..

 4. Leuk om te zien en heel strak. Ik gebruik soms ook concealer erbij, ik heb van die rommelige wenkbrauwen. Haartjes die staan alle kanten op, ze zijn kort en dun. En teveel geëpileerd…
  Ik vind het soms echt een klus om ze ook gelijk te krijgen. Ik hoop dat ik snel het geld heb om een ooglidcorrectie te laten doen, want dan gaat ze ook iets met de stand van mijn wenkbrauw doen. De een zit hoger dan de ander…

 5. Je wenkbrauwen zijn inderdaad heel strak. Ik hou zelf van een meer natuurlijke look. Ik heb zelf van nature een unibrow en ik heb hele bushy wenkbrauwen, dus de vorm er mooi inhouden is altijd een uitdaging.

 6. Hahaha ik moest lachen om he opmerking bij die foto van vroeger 🙂 zo leuk! Anyway, jij hebt echt waanzinnig mooie wenkbrauwen. Je weet ook goed wat bij jouw gezicht past (wat lang niet bij iedereen het geval is haha) Super ook met die concealer!

 7. oh wauw dat doe je echt goed! dat krijg ik nooit voor elkaar met mijn anastasia dipbrow joh! dan lijkt het heel nep bij mij… maar bij jou is het super mooi! misschien omdat je donkere wenkbrauwen hebt?

 8. Oh de dipbrow lijkt me zo enorm fijn! 🙂 wenkies on fleek! Ik gebruik soms concealer voor de wenkbrauwen, maar niet altijd! Toch moet ik het vaker doen. Zo mooi strak!

 9. Wat een handig artikel Mariska! Ik vind ze erg mooi. Zelf probeer ik ook wat meer met mijn wenkbrauwen te doen, maar ik blijf het toch een lastig iets vinden.

 10. Wauw heel mooi! Ik heb ook een beetje halve wenkies van mezelf… En ben echt nog hard op zoek naar fijne producten en een goede techniek om alles wat meer ‘on fleek’ te krijgen.. Binnenkort maar even naar de Douglas! Thanks for showing us :).

 11. Ik vind het altijd handig om dit bij anderen te zien, het is bij mij namelijk altijd iets dat ik heel lastig vind. Ik wissel ook steeds van producten eerst ook de brow pomade en momenteel een potlood van mac.

 12. Ik vind het zo ontzettend knap als mensen hun wenkbrauwen zo mooi kunnen stylen zoals jij. Ik ben allang blij dat ik uit de voeten kant met een beetje bijtekenen en sinds kort wat concealer om de vorm iets strakker te maken. Hoe lang ben jij hier mee bezig?

  1. Dankje! 😀 Het ligt eraan hoe lang ik wakker ben en of ik per ongeluk halverwege een dikke veeg maak of niet 😛 3-10 minuten zou ik zeggen.

 13. Oh wauw, een hele routine, maar wat een verschil! Ik ben zelf nogal lui met mijn wenkbrauwen, een beetje oogpotlood en -gel en that’s it! Maar ze zijn dan ook niet zo on fleek als bij jou 🙂

 14. Wat een strakke mooie wenkbrauwen! Erg leuk om te zien hoe jij dit aanpakt. Mij lukt het niet om z’n mooie wenkbrauwen te creëren.. Helaas. Misschien moet ik nog wat langer erop oefenen..?

  1. Dankjewel! Sowieso helpt oefenen natuurlijk 🙂 maar ook gewoon goed kijken naar hoe je het wilt hebben, en filmpjes op YouTube. Een goed wenkbrauwproduct kan ook nog verschil maken.

 15. On fleek! Ik deed m’n wenkbrauwen eerst altijd met een hema potlood, maar sinds ik de dipbrow heb aangeschaft kan ik echt niet zonder! ik vertrek m’n huis ook eigenlijk niet zonder m’n wenkbrauwen te hebben gedaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven