luipaard print cake

Luipaard print cake | how to

Luipaard print cake | how to

Een cake of taart moet vooral lekker zijn, maar het oog wil ook wat! Is dit geen lekker vrolijk printje? Zo gaaf in een taart! Ik laat zien hoe je dit zelf kunt maken. Erg moeilijk is het niet. Wel heel lekker. En pretty.

 

luipaard print cake

 

Benodigdheden voor luipaard print cake:

– Een basisrecept voor vanillecake (ik heb voor een gemiddelde springvorm 2x een ‘portie’ beslag gebruikt) for lazy people: cakemix uit een pakje
– Cacaopoeder of kleurstof
– Bakvorm
– 3 spuitzakken waarvan 2 met klein rond spuitmondje

Misschien begint het door de 3 spuitzakken ingewikkeld te lijken, dat valt heel erg mee. Het is vooral veel afwas. Maar dat vind ik het wel waard.

Maak het vanille cake beslag.
Je hebt nu al het vanille cake beslag. Je moet nu gaan verdelen, want je hebt 3 tinten beslag nodig: vanille, lichtbruin en donkerbruin.
Bewaar minstens de helft van het beslag in een kom en voeg niks toe. Dit is het vanille beslag voor de rest van de vanille cake. Houd dit apart.
Het overige beslag verdeel je over 2 bakjes: 1 bakje voor de lichtbruine kleur, 1 bakje voor de donkerbruine kleur. Met deze kleuren maken we de vlekken.

Voor de middelbruine kleur voeg je een eetlepel cacaopoeder toe aan het beslag, voor de donkerbruine kleur voeg je 3-4 eetlepels cacaopoeder toe aan het beslag. Als je beslag daardoor te stug of te dik wordt voor de spuitzak kun je er voorzichtig een klein beetje melk bij doen. Als je de verschillende spuitzakken gevuld heb je dus het volgende:
1 spuitzak -de grootste of best gevulde- met blanco vanille beslag.
1 spuitzak met lichtbruin beslag
1 spuitzak met donkerbruin beslag

Verwarm de oven voor en vet de bakvorm in. Maak met het vanille beslag een dun laagje in de bakvorm als ‘bodem’.
Hoeft echt maar heel dun te zijn.

IMG_4288 (2)

Je begint met een laagje donkerbruin beslag. In een rondje bakvorm maak je een rondje, zoals te zien op de foto. In een rechthoekige bakvorm maak je strepen over de langste kant. Dan leg je een streepje lichtbruin beslag er bovenop, in het midden. Die bedek je daarna weer met streepjes donkerbruin beslag.

IMG_4290 (2)

Dan ziet het er zo uit. Het geheel bedek je dan weer met vanille beslag, met de spuitzak. Wees voorzichtig! Als je er met een lepel heel wild beslag op gaat mikken, kan het z’n vorm verliezen. Op deze manier kun je nog een laagje maken. Bedek het geheel uiteindelijk weer met een laag vanille beslag.
Wanneer je klaar bent kan het in de oven. (180 graden)

Dit is dus hoe je de vlekjes voor de luipaard print cake maakt. Wanneer je de cake aansnijdt komt de print tevoorschijn!
Als vulling en topping heb ik een roomkaas frosting gebruikt.

luipaard print cake
luipaard print cake

Ga jij eens proberen om een luipaard print cake te maken?

Posts created 892

61 gedachten over “Luipaard print cake | how to

  1. Ah ik had deze al op Pinterest gezien en vond hem zo leuk maar ik dacht dat dit super moeilijk was. Ik ga deze zeker een keer maken, die van jou is in ieder geval goed gelukt! Hij ziet er heerlijk uit.

  2. Ziet er heel erg gaaf uit! Ik heb wel eens eerder een vergelijkbaar recept gezien, maar dan werd het zo slecht uitgelegd, dat ik er maar niet aan begon haha. Deze keer ga ik me er wel aan wagen!

  3. Wauw! Toen ik deze foto op je Instagram voorbij zag komen, dacht ik: daar zitten waarschijnlijk chocolade stukjes in of zo, mjammie! Ik had het onderschat, want je maakt er echt een heel kunstwerkje van. Helaas ben ik weer een beetje op de gezonde tour, maar als ik binnenkort een keer mag cheaten van mezelf, dan denk ik aan deze cake! Liefs, Kim

  4. Dit artikel had ik een tijdje geleden opgeslagen en eergisteren wilde ik hem maken! Maar ik had best weinig tijd, dus heb ik uiteindelijk maar simpele cupcakejes gemaakt.. Maar de volgende keer wil ik het echt gaan uitproberen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven