Oogschaduw voor beginners

Oogschaduw voor beginners

Als je nog maar net begint met make-up en er nog niet veel van weet kunnen bepaalde dingen soms verwarrend zijn. Ook als je geen beginner bent, trouwens. Er zijn gewoon zo veel verschillende soorten producten! Ik ben groot voorstander van creativiteit wat make-up betreft; ik ga dan ook geen ‘vaste regeltjes’ noemen. Als je door de bomen soms het bos niet meer kunt zien, wat oogschaduw betreft, zijn deze puntjes wel handig om te proberen!

IMG_4230 (2)

Maak het jezelf niet te moeilijk.

Als je begint, is het handiger om niet meteen een oogschaduw look met 5 kleuren te maken. Je pakt het sneller op en leert er sneller mee werken als je bijvoorbeeld met 1 of 2 kleurtjes begint. Daar kun je al best veel mee, 2 kleurtjes! Bovenstaande oogschaduw look heb ik slechts 2 kleurtjes voor gebruikt. Ook zijn nude kleuren en bruintinten handig om mee te beginnen; deze vallen minder op. Op die manier valt het ook minder op als het misschien toch niet helemaal naar wens gelukt is.

oogschaduw

De basis. Oogschaduw basis.

Oogschaduw basis heeft meestal 2 effecten: 1. je oogschaduw blijft er langer en netter van zitten. 2. het versterk de intensiteit van de kleur van je oogschaduw. 2 hele goede redenen om oogschaduw basis te gebruiken! Je hebt  oogschaduw basis die geen kleur achterlaat, maar ook oogschaduw basis wat van zichzelf al een oogschaduw kleurtje heeft, zoals MAC Paint Pot. De Eyeshadow Base van ArtDeco is naar mijn mening een van de besten qua prijs/kwaliteitverhouding. Budgetmerken als Catrice en Essence hebben ook oogschaduw basis in hun collectie.

IMG_4253 (2)

Kwasten.

Bij het aanbrengen van oogschaduw is het heel fijn om kwasten te gebruiken. Je kan het proberen met een sponsapplicator, maar waarschijnlijk is dat niet handig. Mijn tip: kwasten. Zelf gebruik ik de crease brush (arcadeboog), blending brush (om kleuren te vervagen) en een plat kwastje (om kleur op het bewegend ooglid mee aan te brengen) het meest.
Fijne kwasten hoeven zeker niet duur te zijn: ELF (EyesLipsFace) en de Hema hebben hele kwasten voor een prijsje dat best goed te doen is.

En vooral blijven proberen natuurlijk! Heb jij nog vragen over oogschaduw?

Posts created 907

53 gedachten over “Oogschaduw voor beginners

 1. Ook al ben ik geen beginner meer, ik hou nog altijd van een makkelijke en simpele ooglook in de vroege morgen als ik weinig tijd heb. Ik smeer inderdaad oogschaduwbasis op mijn oogleden en gebruik een watervaste oogmouse met een bronzen kleurtje. Snel en makkelijk, maar zorgt toch voor een verzorgde ooglook :).

 2. Ik ben totaal niet goed in het aanbrengen van oogschaduw… ?
  Daarom doe ik vooral basic kleurtjes aanbrengen, of helemaal geen oogschaduw. Deze tips komen goed van pas! 🙂

 3. Joehoe, ik voelde me gelijk aangesproken bij de titel! Ik draag nooit oogschaduw omdat ik nog steeds denk dat het niet met mijn oogleden kan, mijn ogen liggen heel diep dus je ziet het eigenlijk nooit. Toch word ik wel eens opgemaakt en vind het dan wel heel mooi. Struggles.. haha

 4. Oogschaduw is voor mij nog wel een struggle. Ik probeer steeds iets “meer” te doen, alleen heb ik nog vaak dat is alles er weer af kan halen omdat het er gewoon niet uitziet. Wanneer ik iets heftigere kleuren gebruik, kan ik inderdaad beter beginnen met twee kleurtjes haha! Fijne tips!

 5. De kwasten van Hema vind ik superfijn! Ik gebruik ze dan ook heel regelmatig. Het is altijd belangrijk om goede tools te hebben, anders dan is het aanbrengen soms nog een opgave. Ook al heb je de mooiste oogschaduw. Leuk artikel voor meiden die net wat meer willen proberen:)

 6. Ik draag helemaal geen oogschaduw want als ik ook maar iets probeer komt het altijd uit tot een kliederboel 😉 Maar daarin tegen is je tip van 2 kleuren gebruiken maar misschien ook wel een beter begin basis!

 7. Oooh wat ziet het er mooi uit. En fijne tips geef je, ik kan absoluut niet met dingen zoals oogschaduw en eyeliner omgaan maar wil het wel graag leren. Ik ga je tips zeker onthouden!

 8. Leuk blog! Ik heb ook kwasten van de Hema die echt wel prima zijn. Die van ELF moet ik eens gaan uitproberen. Op mijn wishlist staan die van Too Faces, maar ik denk dat dat door dat mooie roze kleurtje komt 🙂 xxx

 9. Dit is voor mij een super handig artikel, omdat ik oogschaduw bijna nooit aanbreng. Ik durf het niet zo goed denk ik, maar ik ga zeker even kijken bij de HEMA voor kwasten en er mee oefenen! Fijne tips!

  -x-

 10. Goede tips! Ik heb zelf echt al veel kwasten geprobeerd. Die van ELF en de Hema zijn inderdaad goed, zelf gaat mijn voorkeur echt uit naar de kwasten van Zoeva. Deze zijn echt een stuk fijner als de hele dure kwasten 😀

 11. Leuke post! Zelf gebruik ik kwasten van MAC. Nog een tip: maak je kwasten regelmatig schoon! Bij Hema hebben ze een budgetvriendelijke kwastenreiniger.

 12. Ik gebruik eigenlijk heel weinig oogschaduw, of nou ja, meer gewoon heel basic. Zoals jij het aanbrengt staat het echt supermooi 🙂 Zeker handig voor een avond uit als je wilt dat het de hele avond mooi blijft zitten.

 13. Handige tips!
  Ik vind het heerlijk om te prutsen met oogschaduw. Lijkt een beetje op de makeup stappen reeks op mn website!
  Leuk gedaan 🙂 en mooie foto’s!

 14. Wat een handige tips , ik ben helemaal niet zo handig met oogschaduw dus met deze tips kan ik wel iets. Nu nog de energie vinden en een paar handen die meewerken en dan komt t vast goed haha

 15. Goede tips. Kan ik zeker gebruiken. Ik gebruik vaak geen oogschaduw want mijn oogleden doen daar pijn van. Ik gebruik alleen plantaardige make-up daaronder een vettige crème zonder alcohol en chemische producten. Ik wil weer beginnen met oogschaduw smeren. Ik krijg weer zin na het lezen van je eerste hulp artikel.

 16. Als je inderdaad net begint dan zou ik ook blijven bij budgetmerken 😀 zo heb ik het in het verleden ook gedaan.. je hebt trouwens een prachtige look gemaakt. Love the sparkles!

 17. Heel erg leuk en informatief artikel. Ik ben zelf al enige jaartjes into de makeup en dan met name oogschaduw, dus ik vind het altijd leuk dit soort dingen te lezen!

 18. De ooglook op de eerste foto vind ik echt erg mooi! Leuk om te lezen dat je die oogschaduwbasis van Artdeco zo goed vind, ik heb hem net gekregen maar zelf nog niet kunnen testen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven