beautyhacks getest

Beautyhacks getest

# Beautyhack

Met regelmaat kom ik Beautyhacks tegen. Tips die het beauty leven een stuk makkelijker zouden moeten maken. Maar doen ze dat ook? Werkt het echt? Ik heb wat beautyhacks getest! Was je benieuwd of dat trucje voor die easy perfecte wing werkt? Kun je in een handomdraai je eigen matte lipstick maken? Laat ik allemaal zien.

 

beautyhacks getest

Wat doet deze lepel hier? Dat is beautyhack #1. Je eyeliner doen met behulp van een lepel. Een mooie wing zetten kan best lastig zijn, een doodgewone lepel zou de oplossing zijn. De vorm van de lepel buigt mooi af, net als de perfecte wing. Dat is het idee erachter. Dat moet getest worden!

eyeliner lepel

Het resultaat: never again. Als je een wing probeert te maken en dit is het resultaat kan je alleen nog maar teleurgesteld of boos kijken.
Elke lepel verschilt weer van vorm, daar moet je rekening mee houden. Een lepel is hol en gebogen, dus je kan ‘m niet goed tegen je ooglid aan houden. Wat een drama. Het is gewoon onhandig. Dit verdrietige resultaat heeft me meer tijd gekost dan gewoon met de hand een wing maken.

Voor eyeliner is er nóg een trucje: beautyhack #2. Een wing maken met behulp van een pasje.

IMG_4092 (3)

Op deze manier dus. Dit gaat al wat beter, maar is nog steeds niet helemaal handig. Je moet eerst even uitvogelen welke hoek de beste is. Het streepje zetten gaat dan wel redelijk recht, maar je moet de rest er dus gewoon weer handmatig bij tekenen. Als je wel de goede hoek weet, maar gewoon niet zo goed bent in rechte lijnen kan dit je zeker helpen. Het trucje met plakband zal vergelijkbaar met het pasje werken, alleen hoef je die niet vast te houden.

IMG_4173 (3)

Dit is ‘m geworden. Niet slecht! Stukken beter dan de lepel in ieder geval. Hier durf ik wel mee over straat.

Even iets anders dan eyeliner! Matte lipsticks zijn helemaal de bom tegenwoordig. Dit is beautyhack #3: je lipstick matte maken met poeder.
Ik heb een rode glanzende lipstick aangebracht.

IMG_4043IMG_4066

Links de lipstick aangebracht, rechts de lipstick afgepoederd met matterende gezichtspoeder. Het is zeker matte! Het voelt ook echt matte aan, en bovendien zit het muurvast. Ik heb écht lang moeten poetsen om dit er af te krijgen!
Het enige wat ik iets minder vind is dat het de kleur ook wat doffer maakt. Dat kan ook verschillen per poeder.

Als er nou nog een andere beautyhack is, waarvan je wilt weten of die werkt, laat het mij dan weten in de comments! Ik test het graag.

Welke beautyhack heeft jouw leven makkelijker gemaakt?

Posts created 902

51 gedachten over “Beautyhacks getest

 1. Grappig Mariska, ik weet helemaal niet dat het met een lepel kon. Dat van dat tape had ik al eens gezien. Maar dit eindresultaat is best redelijk toch. Wat ik me afvroeg droogt dat poeder je lippen niet ontzettend uit? Daar zou ik bang voor zijn.

 2. Die lepel laat ik lekker liggen in m’n keukenla! Wel superhandig dat je deze hacks hebt uitgetest, dat scheelt weer wat ploeteren! Haha, leuk artikel 🙂 Liefs

 3. Hahahahahaha die lepel, geweldig. Bummer dat het toch geen levensveranderende hacks zijn. Poeder over mn lipstick doe ik regelmatig, bij een roze lipstick gebruik ik gewoon blusher, dan blijft het lekker lang zitten:)

 4. Hahah wauw, dat effect met een lepel is echt verschrikkelijk. Had nooit gehoord dat dat bestond. Wel shapen met een lepel..
  Dat met een pasje ga ik wel maar eens proberen want ik bak er niks van gewoon uit de losse pols.

 5. Leuk dat je die beautyhacks voor ons test zeg!
  Die met dat pasje moet ik ook eens proberen, ik heb niet altijd de vaste hand om een recht lijntje te maken met als resultaat dat ik een raar geval aan het einde heb :’)

 6. Omg die lepel hahaha, wat een drama! Die pinpas werkte best prima vond ik, beter dan ik voor elkaar krijg als ik op moet schieten! Leuk dat je dit uitgeprobeerd hebt, was hier al langer benieuwd naar.

 7. Dit is echt een leuk artikel om te lezen.
  [Ik heb nog een tip:]
  Om mijn lipstick matte te maken, ‘hap’ ik gewoon in een tissue. Daarbij wordt de kleur niet doffer.

 8. Haha, die lepel hack! Wie dit allemaal heeft verzonnen?! Die met het pasje vind ik trouwens goed gelukt, die ga ik ook eens proberen.

 9. Haha die lepel! Dat hoef ik dus niet te proberen, ik zie het al 😉
  Plakband is ook één van mijn favoriete beautyhacks, al kan ik het tegenwoordig beter zonder!
  X Charissa | W W W . L A D Y G O L D A P P L E . C O M

 10. Als je je fel gekleurde lipstick afpoedert met een oogschaduw in een vergelijkbare kleur blijft de kleur fel, maar word hij wel matte en blijft hij supergoed zitten. Zo doe ik het al jaren 😉

 11. Je lipstick mat maken met poeder is de uitvinding van de eeuw! Doe het bijna dagelijks. En ik geloof dat ik de lepels maar gewoon voor de soep laat liggen ?

 12. Wat grappig al die hacks! Ik heb ook een aantal beautyhacks gevonden die ik afgelopen maand heb uitgetest. Erg leuk idee om er ook daadwerkelijk een artikel over te schrijven!

 13. Leuk dat ik dit voorbij zie komen. Het pasje om de eyeliner te zetten lijkt me inderdaad handig. Vooral omdat ik niet zo’n ster ben in een wing zetten, haha! De poeder lijkt me ook effectief! Ik ga het eens een keer proberen. Leuk artikel!

 14. Als je over je glanzende lipstick eerst een tissues plaatst (die je eventueel uit elkaar trekt) en dan met de poederkwast afoedert over de tissue is het resultaat mooier en natuurlijker, minder poederig. Eyeliner trucjes zijn tricky 🙂 ieder oog is gewoon anders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven