Achter het scherm | Q&A

Voor de verandering eens een stukje over degene achter deze blog. Laatst heb ik mijn kat aan jullie voorgesteld, nu ben ik zelf aan de beurt! Daarnaast mag je me elke vraag stellen die je maar kan bedenken. Het is maar waar je nieuwsgierig naar bent. Q&A!

 

Het is de bedoeling dat ‘Achter het scherm’  mijn persoonlijke rubriekje wordt, met een fotodagboekje. Een manier om mij wat beter te leren kennen. Als je iets wilt weten en het staat er nog niet tussen; plaats je vraag in de comments! Ik vind het altijd ontzettend leuk om comments te lezen en vragen te beantwoorden. In de volgende editie van dit rubriekje beantwoord ik je vraag!
Dus. Over mezelf. Nog best lastig eigenlijk, over jezelf schrijven.

Blogwise

Ik blog nu iets langer dan 2 maanden.  Met heel veel plezier, maar er komt veel bij kijken! Zo worstel ik nog wel eens met WordPress gerelateerde dingen zoals referral spam. Sowieso vind ik het een wonder dat ik het hele ontwerp van m’n blog, de foto’s, plugins en nog veel meer redelijk voor elkaar heb gekregen! Herkent er iemand struggles?

In korte tijd heb ik m’n blog dus redelijk zien groeien. Na 2 maandjes behaal ik ongeveer een gemiddelde van 100 bezoekers per dag. Dat had ik dus echt niet verwacht! Toen ik er aan begon had ik eigenlijk 0 verwachtingen en was ik al blij met 10 bezoekers. Zijn toch 10 lezers, en elke is er één!

Taffie komt graag even kijken wat ik aan het doen ben. Interessant, dat bloggen.
Ook Taffie vindt het bloggen interessant.

Maar nu echt over mij …
Eigenlijk vind ik het best wel moeilijk om te kiezen wat ik nou allemaal over mezelf wil vertellen. Ik wil mezelf zo realistisch mogelijk overbrengen bij jullie, zonder het te negatief te maken of een vertekend beeld te geven.

Dus ik val maar meteen met de deur in huis.
Ik heb een angststoornis, en de klachten daarvan kunnen best wel heftige vormen aannemen. Op mijn dagelijks leven heeft dat een belemmerend effect; als je je altijd gespannen angstig voelt heb je soms gewoon ook even geen zin om weer alle drukte in te gaan en ermee te worstelen.
Maar hulp is onderweg! Mijn familie is heel steunend en zorgzaam, en ik heb de allerliefste vrienden in de wereld! Ze wonen allemaal verspreid over het land. Ik zie ze niet vaak, maar ze betekenen echt héél erg veel voor me!  Daarnaast loop ik bij een psycholoog en heb ik een soort coach die met mij meegaat naar bepaalde dingen. Bijvoorbeeld laatst, zijn we naar Amsterdam geweest met de bus, om dat weer te oefenen. Want ja, het is bij mij zo ver gekomen dat een stukje met het OV al een zware opdracht voor me is. Maar daarom blijven we oefenen!

En er is nog veel meer!
Deze blog is een heerlijke positieve afleiding voor me. Elke reactie en elke bezoeker maakt me blij! Ik voel me dan echt gewaardeerd. Dat helpt me ook best wel! Dus dank jullie wel 😀

Ik volg op het moment een opleiding: HBO Rechten bij het NTI. Mijn droom is om advocaat te worden, en/of fulltime te kunnen bloggen. Ooit. Ben benieuwd hoe dat samen gaat. Wat interesse betreft ligt de opleiding me heel goed. Wel is het zo dat dit een thuisstudie is. Alle toetsmomenten en dergelijke moet ik dus zelf inplannen. En ja, dat kost best veel motivatie. Het blijft wel een super gave studie! Het is zo leuk om soms net dat ene handige of grappige wetje te kennen.

DSC_1267
M’n kamertje. Je kunt de wettenbundels al spotten. Klein maar fijn. Dit is de helft van m’n kamer; toen ik deze foto maakte zat ik op bed. En m’n bed vult meteen de andere helft van m’n kamer.

Hobby’s?
Vroeger tekende ik veel, de laatste tijd doe ik dat eigenlijk heel weinig. (Zouden jullie in m’n volgende editie van ‘Achter het scherm’ wat werkjes willen zien?) Shoppen is echt m’n verslaving. Ik woon midden in het centrum, omringd door winkels. Douglas, Ici Paris XL, Golden Rose, H&M, Zara, Lush, Rituals, the Body Shop maar ook boetiekjes en andere kleinere zaakjes: allemaal op loopafstand. Mijn arme, arme portemonnee. Ik shop zo veel als de omstandigheden toelaten; ik zorg ervoor dat ik voor dat ik niet in financiële problemen kom. En daar is alles dan ook mee gezegd, haha.

Telt je kat knuffelen als een hobby?

Ik begin er een te lang lulverhaal van te maken. Kom maar op met die vragen! Wat wil jij nog aan mij vragen of over mij weten? Laat het horen in de comments! 

Heel veel liefs!

Posts created 907

39 gedachten over “Achter het scherm | Q&A

 1. Leuk dat je meer van jezelf laat zien. Dat is voor mij best een groot dingetje. Wat deel je wel en wat niet. Van anderen vind ik het dan wel heel leuk als zij veel delen en laten zien. Heel dubbel. ken je dat? Wat je doet doe je goed, dus ga zo door. -x-

  1. Vind het lastig om te beslissen wat ik wel en niet precies deel. Maar vind het ook belangrijk om een realistisch beeld van mezelf te geven! Dankjewel 🙂

 2. Leuke rubriek, zo leer je iemand beter kennen. Heftig, zo een angststoornis. Creatief, dat merk ik zeker. Ik denk dat bloggers sowieso heel creatief zijn op hun manier.
  Ik had regelmatig gedoe met WordPress, ik moet mij altijd inhouden om niet meer plugins toe te voegen. Dan gaat het vaak mis.
  En als je ergens niet uitkomt wat dat betreft, vraag maar. Soms is het iets kleins en dan kan je je hoofd erover breken..
  Succes met je studie!

 3. Wauw pas 2 maanden en je blog ziet er al zo goed uit, topper! Wat fijn ook dat je blog je de juiste afleiding en ontspanning geeft. Ik merk trouwens dat ik blogwise ook een hoop te leren heb. Bijvoorbeeld hoe je zo’n mooie Facebook popup instelt. Heb je tips?
  Voor je Q&a zou ik wel willen weten wat je lievelingsfilm is. Ik ben dol op films en ontdek graag nieuwe 🙂

  1. Dankje! 😀 Voor Facebook pop-up heb ik een plugin, helaas kan ik je niet vertellen welke exact het beste gaat werken want ik heb er echt 4 uitgeprobeerd 😛

 4. Ik wist niet dat je een angststoornis had, vervelend. Maar gelukkig heb je mensen om je heen die je helpen. Mijn vraag is; Schrijf je je artikelen de dag van te voren of schrijf je ze allemaal op (een) bepaalde dag(en)?
  Liefs,
  Elles

 5. Wat dapper van je dat je ook je problemen en zorgen durft te vertellen. Ik had helemaal niet verwacht dat je een angststoornis had; je straalt juist veel sterkte en kracht uit Mariska 🙂 Supergoed van je dat je een thuisstudie hebt opgepakt én blogt. Daarin kun je ook je ei kwijt! En ik begrijp wel dat je blog zo lekker gaat, je doet het echt met liefde en dat is te zien. Liefs!

 6. Wat knap dat je het verhaal over je angststoornis hier met ons wilt delen! In mijn stage kom ik ook regelmatig jongeren tegen met een angststoornis en ik heb van dichtbij gezien wat voor een impact dat jan hebben op je leven. Ik heb respect voor de manier hoe je er mee om gaat en zo moedig bent om de hulp aan te pakken! You go girl!!

 7. Wat leuk om meer over jou te lezen! Ik wist niet dat je nog maar zo kort aan het bloggen bent, je doet het echt hartstikke goed! Vervelend van je angststoornis, gelukkig heb je veel mensen om je heen die jou helpen. Ik zou het wel leuk vinden om de volgende keer een paar tekeningen van je te zien!

 8. Wat een toffe q&a heb je er van gemaakt! Wat betreft de angststoornis herken ik dat heel goed. Inmiddels gaat het mij een stuk beter dus ik kan je vertellen dat het beter wordt, het is gewoon wel even werken en er doorheen gaan. Erg dapper dat je het durft te delen trouwens!

 9. Wat een leuke manier om jezelf voor te stellen!
  En ook heel erg knap dat je open bent over je angststoornis. Echt heel veel respect! Ik hoop ook dat het snel wat beter wordt!
  -x-

 10. Dat achter de schermen lijkt me leuk. Kat knuffelen is zeker een hobby haha. Je tekeningen zien is ook heel leuk en misschien iets om weer op te pakken? We druk hoor met bloggen en een rechtenstudie.
  Mijn vraag: Hoe ben je erop gekomen te bloggen en hoe heb je het aangepakt?

 11. Wat een leuk artikel Mariska! Ik blog ook echt nog maar 3 maanden, dus voor mij is het eerste deel van dit artikel erg herkenbaar. Ik geloof dat wij wel aardig op elkaar lijken, shoppen is ook echt zoo mijn verslaving. Moet soms echt oppassen dat ik niet teveel koop, hihi!

 12. Wat goed Mariska! Hopelijk lukt het om je angst onder controle te krijgen en dat je weer zelf overal naartoe kan:-) Bloggen is inderdaad een hele fijne afleiding. Mocht je nog vragen hebben over het bloggen, WordPress of wat dan ook dan weet je me te vinden;-)
  Mijn vragen voor jou: lees je veel? Zo ja, wat voor soort boeken en heb je aanraders?
  Naar welke muziek luister je?
  Wat is je guilty pleasure (qua eten)?
  Ben je fan van iemand?
  Wat zou je graag nog willen leren?

 13. Leuk dat je wat meer van jezelf laat zien zo. Ik struggle nog een beetje hiermee, wil mijn blog ook wat persoonlijker maken maar weet nog niet zo heel goed hoe. Wat knap dat je ik zo’n korte tijd al zo veel bereikt hebt met je blog. Ik geloof zeker dat het zou kunnen bijdragen om je zelfverzekerder te gaan voelen. Ik wens je in ieder geval veel succes ermee!

 14. Superleuk om zo wat meer over je te lezen! Een klein kamertje kan juist toch ook wel gezellig zijn, of niet? Misschien leuk om te lezen: hoe combineer je dat? Shoppen (zoveel als kan), maar toch er financieel goed voor blijven staan?
  Lijkt me interessant!
  Knap dat je zoveel deelt over je angsten en problemen. Respect!

 15. Kat knuffelen is een hobby, totally. Wat knap dat je de discipline hebt voor zo’n thuisstudie, lijkt me best zwaar. Heb ik wel respect voor! Leuk om je zo beter te leren kennen! Als je WordPress vragen hebt, kan je me altijd een berichtje sturen. Ik ben webdesigner en bouw dagelijks sites in WP 🙂

 16. Dat is belangrijk, wat fijn dat je de allerliefste vrienden hebt en ook familie die je helpen en steunen. Leuk dat je je kamer laat zien. Vroeger, toen ik alleen woonde was mijn kamer ook niet groot. Ik zal je tekening wel willen zien..leuk

 17. Echt leuk hoe je dit hebt gedaan en natuurlijk ook altijd leuk om meer over je te weten te komen. Wat knap dat je die studie thuis doet, daar moet je inderdaad echt gemotiveerd voor zijn. Ik vind dat je trots mag zijn wat je nu al allemaal bereikt hebt qua je blog, ik lees je artikelen altijd erg graag. Genoeg gepraat want ik wou dus natuurlijk ook een vraag stellen. Welk merk make-up gebruik je het liefst?

 18. Leuk om wat meer over jou als persoon te lezen! Ik wist niet dat je nog maar 2 maanden blogde, voor mijn gevoel heb je al veel ervaring 😉 Wat vervelend trouwens van je angststoornis, knap ook dat je het hier deelt meteen in je eerste persoonlijke artikel, omdat het toch wel heel persoonlijk is. Hopelijk zal het stapje voor stapje wat beter gaan! Knap ook trouwens dat je een thuisstudie Rechten doet, daar heb je (zeker bij Rechten) heel veel discipline voor nodig!
  Mijn vraag voor jou is: Wat is het leukste dat je in de 2 maanden dat je tot nu toe blogt hebt meegemaakt door je blog?

 19. Ik weet dat ik eigenlijk nooit reageer (ben erg slecht in reacties haha) al lees ik wel bijna elk artikel. Maar wilde even zeggen dat ik het knap vindt dat je meer van jezelf gaat laten zien. Dit is voor mij nog wel een beetje een moeilijk ding omdat ik eigenlijk het gezin hier niet vol in de aandacht wil brengen en moet er een balans in zoeken en dat is nog best lastig! Ga vooral door zoals je bezig bent dan komt het helemaal goed 😉

 20. Ik vind het heel knap dat je zo persoonlijke informatie met ons wil delen en er open over durft te schrijven.
  Btw, het lijkt me erg moeilijk om te weerstaan aan die shopdrang aangezien je haast omringd bent door al die leuke winkels, haha.

 21. Wow wat heb jij snel veel volgers zeg, 100 per dag :0 Ik vraag mij echt af: hoe dan? Haha. Verder vind ik het heel knap dat je durft te vertellen dat je een angststoornis hebt, ik weet hoe moeilijk het is want ik heb het zelf ook gehad. Bij mij was het een soort straatangst met paniekaanvallen enzo, ik ben er (net zoals jij nu doet) met stapjes vanaf gekomen(ook via een psycholoog). Ik heb er van geleerd dat het goed is om dingen te doen die je niet durft! Ik wens je veel succes met het hele proces en je kan mij altijd een bericht sturen erover 🙂

 22. Haha je lulverhaal was wel leuk om te lezen 🙂 Vind het onwijs tof om te lezen dat je met de bus naar Amsterdam bent gegaan! Maar is er een bepaalde reden dat je die angststoornis hebt gekregen? En waarom de naam matte and shimmer? Ik ben benieuwd naar je antwoorden 🙂 Oh en wauw, 100 bezoekers is echt geweldig!

 23. Hoi Mariska, gefeliciteerd met je blog!
  Ik heb een Kalatu WordPress blog en dat verminderd (bijna) alle obstakels om aan n blog te beginnen en leert je alles dat je wilt weten over bloggen en geld verdienen ermee. Fantastisch dat je je blog zo goed draait!
  Hoe doe je je wenkbrauwen, die zien er echt prachtig uit. Voor mij duurt opmaken en zo al gauw te lang, dus met wat simpele trucjes maak je me blij.
  Ik hoop dat je snel van je blog kunt leven, want het is leuk, bloggen!
  Liefs,
  Anita Vroonland
  http://www.TribalRainmakersClub.com

 24. Heel leuk artikel! Ik wist niet dat je een angststoornis had. En wat goed van je dat je pas 2 maanden blogt en nu al als een echte prof zit te bloggen. Thuisstudie zou ik nooit kunnen doen. Ik vroeg mij wel af; welke stad ben je het liefst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven