Shoppen in je eigen kast

Shoppen in je eigen kast

Shoppen in je eigen kast!

De mooie tas die je in de winkel hebt gezien, die nieuwe make-up collectie, of dat jurkje dat je al zo lang wilt hebben. We willen heel veel hebben, maar de mooiste spullen heb je al! Iedereen heeft wel een wishlist, maar staan we wel eens stil bij wat we al hebben gekocht? Die producten hebben ook ooit op je wishlist gestaan. En die heb je nu gewoon! Denk je daar wel eens aan?

Ga eens shoppen in je eigen kast! Je zult zien dat je sommige mooie items misschien wel vergeten bent, of bijna nooit gebruikt terwijl het eigenlijk wel héél mooi is. Het mooiste van alles? Het kost je helemaal niets! Alleen aardig wat tijd, als je er zo in opgaat als ik.

Dus, in plaats van een wishlist te maken, heb ik alles uit de kast getrokken. Letterlijk. Even stilstaan bij alle pareltjes die ik al heb!

Shoppen in je eigen kast

Deze sieraden bijvoorbeeld! Ik heb ze allemaal al minstens een jaar. Sieraden als deze vergeet ik echt snel, omdat die in een sieradendoosje gaan en ze dus niet echt in zicht liggen.

shoppen in je eigen kast

Dit zijn absoluut m’n lievelingsschoenen! Ik trek ze niet vaak aan, want de gelegenheid doet zich niet vaak voor en ik wil ze zo mooi mogelijk houden.
Ik heb ze zo’n 2 jaar geleden gekregen van een goede vriend van me. En ze zijn nog steeds geweldig!

shoppen in je eigen kast

Deze portemonnee komt stiekem niet uit de kast, want ik gebruik ‘m nog dagelijks. Toch wilde ik hier even bij stilstaan, omdat ik er nog steeds heel erg blij mee ben! En dat terwijl ik deze portemonnee inmiddels alweer een jaar of 4 heb.

shoppen in je eigen kast

Dit luchtje van Guess vind ik zo lekker! Helaas vergeet ik nog wel eens dat ik deze heb. Zonde, want hij is heerlijk! Dit is echt typisch iets wat opduikt wanneer je gaat shoppen in je eigen kast.

shoppen in je eigen kast

Deze tas van Paul’s Boutique is misschien niet helemaal eerlijk; ik heb ‘m pas sinds een week. Maar toch. Ik heb ‘m! Dit is zoiets waarvan ik gewoon weet dat ik er heel lang plezier van ga hebben. Dus moest ‘ie er toch bij!

shoppen in je eigen kast

Last but not least: MAC paint pot en Dipbrow Pomade van Anastasia Beverly Hills. Dit zijn de producten waar ik mezelf elke keer weer op m’n blote knietjes voor dank dat ik ze gekocht heb. Het plezier dat deze potjes mij geven zal pas op zijn wanneer de potjes leeg zijn!
MAC paint pot gebruik ik als oogschaduwbasis; Dipbrow Pomade van Anastasia Beverly Hills is het heilige geheim achter m’n wenkbrauwen! Zal ik eens een keertje laten zien hoe ik m’n wenkbrauwen doe?

Ga jij ook eens shoppen in je eigen kast? Sta je wel eens stil bij al het moois dat je al hebt?

Posts created 907

52 gedachten over “Shoppen in je eigen kast

 1. Ik doe dat minstens twee maal per jaar, zomer en winter. Heerlijk vind ik het. Ik kom altijd weer iets tegen waarvan ik denk: o, had ik deze ook? haha. En soms ga ik setjes maken en fotografeer ik ze. Altijd handig als je een keer geen inspiratie heb.

 2. Soms moet je eens je kast induiken en oude items erbij pakken, die worden soms helaas inderdaad vergeten. Ik las de titel van dit artikel en ik werd ontzettend nieuwsgierig! Wat heb je mooie items terug gevonden, de hakken (die ik ook al op je instagram zag) zijn zó pretty!

 3. Ik ruim ook twee keer per jaar mijn garderobe op en sta dan stil bij de dingen die ik nog heb, wat ik wil houden en wat ik eigenlijk nooit meer draag en dus weg kan.

 4. Wat toevallig, ik heb gisteren net boek gelezen over shop in je eigen kast en nu kom ik jouw artikel tegen. Ik heb zelf ook meer dan genoeg om te shoppen in mijn kast. J 4 jaar is best lang voor een portemonnee om mee te gaan. Ik heb er eentje al 15 jaar, maar ik gebruik hem één keer per jaar in Thailand als ik er 1 maand ben. Dipbrow Pomade van Anastasia Beverly Hills staat ook op mijn wishlijst. 🙂

 5. Wat een leuk idee voor een artikel.. Eigenlijk heb ik pasgeleden dit gedaan door de verhuizing. Dan kom je ook van alles tegen en krijgen sommige spullen een upgrade (liggen weer in het zicht) en de rest kieper ik weg. (omdat ik het jaren niet aangeraakt heb)
  Ja, leuk als je een wenkbrauw tutorial geeft!

 6. De schoenen zijn echt supermooi! Zelf vergeet ik regelmatig welke schoenen ik heb, omdat ik ze in dozen bewaar en ik toch vaak dezelfde schoenen draag. Soms ga ik er dan even doorheen en dan denk ik ‘oh ja die heb ik ook nog!’ Toch een teken dat je meestal ergens teveel van hebt;-)

 7. Wat een goed idee zeg! Ik moet echt eens hoognodig gaan shoppen in mijn eigen kast, en mocht ik niks vinden dan is het altijd nog een goed excuus om op te ruimen :’)

 8. Die schoenen zijn echt super! Ik hou er van om eens in de zoveel tijd mijn kast door te spitten en nieuwe combinaties te maken met kleding die ik niet zoveel draag 🙂

 9. Te herkenbaar.
  Een hele tijd geleden heb ik een nieuwe kast gekocht voor op mijn slaapkamer. Daarvoor moest ik dus mijn oude kast gaan opruimen en ik kwam een hele hoop sieraden tegen waarvan ik het bestaan geeneens meer wist haha.

  Liefs.x

 10. Leuk artikel! Ik werk als personal shopper en ga vaak naar klanten toe waar ik zoveel mogelijk sets maak met de kleding en accessoires die ze al hebben. Je zult echt versteld staan hoeveel er mogelijk is in je eigen garderobe!

  1. Dat lijkt me trouwens een enorm gave baan! Lijkt me ook een hele ervaring, om zoveel nieuwe combinaties met je eigen kleding te ontdekken.

 11. Leuk geschreven! Ik probeer zelf regelmatig te shoppen in mijn eigen kast, maar mijn probleem is dat ik vaak inspiratie krijg en dan bedenk dat bijv. dat ene rokje leuk zou staan met een specifieke top die ik dan nog niet heb 😛

 12. Ja, je hebt helemaal gelijk. De spullen die we al hadden hebben ooit ook eens op onze wishlist gestaan.
  Super leuk artikel. En dat luchtje van Guess… k heb hem ook, hij is zo lekker!

 13. Ik heb een vrij goed geheugen en niet zo’n heel erg grote kast. Wat en waar het staat: ik weet het exact. Dat is soms wel erg handig. Toen ik ineens iets miste wist ik precies wat het was, en waarom het weg moest zijn.
  … En dat was niet leuk.
  Maar nu begrijp ik wel waarom men dacht dat ik dat niet zo missen. Niet iedereen kent zijn kast inhoud zo goed als ik. Da’s best pijnlijk dan voor degene die iets meeneemt zonder het te zeggen. … Hmpf. Happy thoughts!
  Shoppen in mijn eigen spullen heeft dan ook echt geen zin. Maar ik mag nog wel eens shoppen in de kast van mijn moeder 🙂 Dat weet ze dan ook, hoor. Wat mij is overkomen doe ik een ander niet aan. 😀

 14. Ik pluis mijn kast regelmatig uit. Tegenwoordig ben ik steeds beter in weggooien en alleen dingen houden waar ik blij van word. Shoppen in mijn eigen kast werkt nu wel iets minder goed dan vroeger, klein nadeel.

 15. De Blond portemonnee vind ik zo schattig, alles van Blond is eigenlijk leuk hihi. En ik ben heel erg benieuwd hoe je je wenkbrauwen doet, ik zou het in ieder geval super leuk vinden als je daar een keer een artikel over wil maken!

 16. Ik zag het nooit als shoppen, maar ik ruim regelmatig mijn kast op. Dan kom ik inderdaad ook vaak mooie spullen tegen die ik al weer vergeten was. Heel handig!

 17. Mijn kast ruim ik regelmatig op. Ik denk iedere drie maanden wel. De kasten van de kinderen ruim ik ook zeker ieder drie maanden op. Meestal wel vaker even kijken wat nog past en wat is nog mooi en wat mist er nog.

  Een poosje terug hebben we een ruilparty gedaan. Dat is ook erg leuk, je komt dan met allemaal nieuwe dingen thuis en je bent de spulletjes die je niet meer zo mooi vond weer kwijt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven