pizza

Waarom pizza altijd het antwoord is

Je kan me s’nachts wakker maken voor een pizza. En dan eet ik hem serieus op. Herken je jezelf hierin? Dan ben je net zo’n pizza-fanaat als ik. Ook als je er s’nachts niet voor uit je bed zou komen, moet je toch toegeven: pizza is wel heel erg lekker.

pizza

En ook nog eens in alle soorten en maten te vinden. Voor elk dieet is er pizza. Een basic pizza is sowieso al vegetarisch, maar er is ook nog eens vegan pizza. Geen koolhydraten of gluten in je dieet? Prima, voor jou is er bloemkoolpizza! Voor iedereen is er wel een pizza! Doe je aan geen enkel dieet en ben je een carnivoor? Bacon. Gegrilde kip. Ham. Nog meer bacon. Yes. Vleespizza.

Hoe lui of actief je ook bent: pizza
Geen idee wat je vanavond gaat eten? Maak een pizza. Geen zin om ‘m zelf te maken? Koop een diepvriespizza. Geen zin om naar de winkel te gaan? Bestel een pizza. Kan zelfs met een app tegenwoordig. Hoef je alleen nog maar de deur open te doen.

Of je nu wel of niet heel creatief bent
Ben je heel goed in het bedenken van creatieve culinaire meesterwerken? Met alle toppings die je op pizza kunt doen kun je helemaal los gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Heb je geen idee wat je op je pizza wilt? Een pizza margarita zal je nooit teleur stellen.

pizza

Pizza is liefde
Kun je geen romantische date bedenken? Ga samen een pizza maken. Ben je verdrietig omdat je helemaal geen romantische date hebt? Pizza is je beste vriend. Van pizza word je blij. Pizza is genieten zonder gezeur.

Van health freak tot het luie biggetje
Pizza kun je zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. Je kan als topping veel groente gebruiken, of juist veel vlees. Die klassieke deegbodem, of toch die speltbodem. Misschien zelfs wel de bloemkoolbodem. Veel kaas, weinig kaas, mozzarella, 30+ kaas, geen kaas. Bedenk het maar!

Maar vooral: pizza is gewoon vet lekker. Volgens mij is iedereen het daar wel mee eens.

Ken jij iemand die geen pizza lust?