Toetje

Toetje uit oma’s keuken

Dit heerlijke recept is een toetje dat mijn oma tot op de dag van vandaag op z’n tijd maakt. Het is zo lekker! Elke keer dat zij dit maakt smul ik er weer van, net als de andere familieleden. Het is ook nog eens makkelijk om te maken, ja, ook jij kan het! Het is ook nog eens budgetvriendelijk. Wat wil je nog meer?

Toetje

Aan deze foto’s zal oma het toetje niet herkennen, zij maakt het eigenlijk altijd in 1 grote schaal. Ik heb het in verschillende glazen gedaan omdat ik dat handiger vond met porties, en het leuk vind staan. Je kan dus zelf kiezen of je het in een schaal of in verschillende glazen/bakjes maakt.

Wat heb je nodig?

– 1 pak lange vingers
– 1 pakje vanille kookpudding
– 1 blik aardbei vlaaivulling (te vinden op de bak-afdeling van de supermarkt)
– 1 pakje/bakje/bus slagroom (zelf geklopt is lekkerder!)

Kookpudding vanille

Zorg dat je kookpudding hebt! Geen ander type pudding.

Hoe maak je dit?
Als je dit net als ik in verschillende glazen of bakjes maakt: breek de lange vingers. Doe ze in het glas.
Als je 1 grote schaal gebruikt hoef je de lange vingers niet te breken; leg ze dan gewoon op de bodem van de schaal.

toetje van oma

Neem dan de kookpudding. Bereid deze zoals aangegeven op de verpakking. Dan heb je na een tijdje een pannetje met nog vloeibare, hete kookpudding. Giet dit over de lange vingers heen totdat ze ondergedompeld zijn. Deze manier zorgt ervoor dat de lange vingers de pudding opnemen en als een soort cake wordt wanneer het toetje klaar is.

Toetje van oma

Dan ziet het er zo uit. Laat even staan totdat de ergste hitte eruit is. Zet het dan een uurtje of 2 in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
Als je het in 1 grote schaal doet moet het wat langer afkoelen en opstijven! Ik zou een uurtje of 2 extra rekenen.

Haal het dan uit de koelkast. Doe er maar lekker een laagje vlaaivulling bovenop!

Toetje

Begint er al meer op te lijken, of niet?
Lekker! Doe vlak voor het serveren de slagroom er bovenop. Als je dit te lang van te voren doet zakt de slagroom weer in.

toetje

Voilà! Het heerlijke toetje is af! Je kunt de slagroom nog versieren met spikkeltjes als je dat wilt. Staat leuk.

 

toetje

Eet smakelijk!
Ga jij dit toetje eens maken?

Posts created 878

86 gedachten over “Toetje uit oma’s keuken

 1. Oeeh, dat ziet er super lekker uit! Ik ga het recept even opschrijven hoor! Mijn oma heeft ook altijd van die lekkere verwen receptjes. Heel leuk om te zien wat voor gerechtje jouw oma haar specialiteit is!

     1. Bedankt voor je tip! 🙂 Ik ga erna kijken. Want ik vind het altijd zo’n leuk gezicht: toetjes en taartjes in een glaasje.

 2. Dat is slechte invloed Mariska, waarom doe je mij dit aan…Wat ziet dat er lekker uit zeg. Nu bedenk ik mij ineens. Ik ga dit meenemen naar Thailand dan kan mijn familie en de buren eens wat anders laten proeven.

 3. Oh wat leuk! Jammer van het wachten tussendoor! Maar ik snap dat dit ideaal is voor een feestje, kan je tussendoor ook iets anders lekkers maken. Ik zal het onthouden! Het lijkt mij heerlijk!!

 4. Ziet er heel lekker uit wel een echte calorie bom maar dat mag wel is toch. Fijne avond liefs Lisanne ps bedankt voor het spammen op mijn site je blog ziet er gezellig uit

 5. Wow, ziet er echt lekker uit! Een bodem met lange vingers is sowieso altijd heel lekker 🙂

  PS. Bedankt voor je reactie op mijn blog. Als je in het centrum van Haarlem woont, weet je inderdaad zeker dat het een geweldige stad is.

 6. Oeh ziet er heerlijk uit! Kan je die aardbeien vulling ook vervangen met aardbeienjam? Ik weet namelijk niet hoe de verpakking van aardbeien vulling eruit ziet 🙁

  1. Het is een blik in het taart-en-bak-schap! Maar je kunt ook jam gebruiken, hoewel jam wel een stuk zoeter is. Jam zonder toegevoegde suikers met wat verse aardbeien zal ook wel heel lekker zijn 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven