sponsapplicator

Het geheim achter de sponsapplicator

Wat moet je met een sponsapplicator?

Ik kan je in ieder geval verklappen dat je een sponsapplicator niet moet gebruiken om je oogschaduw aan te brengen. Hoe gebruik je ‘m dan wel?

sponsapplicator

Bij bijna elk oogschaduw palette zit er wel één; de sponsapplicator. Normaal gesproken doe ik die dan meteen weg, maar het moet toch een doel of nut hebben?

In principe is het een soort mini-sponsje aan een stokje. Vaak zit er een sponsje aan beide uiteinden. Dat het bij een oogschaduw palette zit, wijst erop dat je het hiervoor kunt gebruiken. Niets is dus minder waar. Het is een spons! Je brengt toch ook geen poederblush aan met een beautyblender of make-up spons? Met poederproducten werkt een kwast het fijnst.

Een sponsje werkt dus het beste met crème tot vloeibare producten. Dat merk je ook wel als je een beautyblender of vergelijkbare spons gebruikt voor bijvoorbeeld het aanbrengen van je foundation. Één eigenschap van de sponsapplicator: hij is heel klein. Dat betekent dus dat je er heel precies mee kunt werken. Iets wat je dus wél heel goed kunt doen met een sponsapplicator is het werken met bijvoorbeeld concealer in kleine hoekjes en plekjes. Als je een vloeibare oogschaduwbasis hebt, kan zo een sponsapplicator ook wel eens van pas komen! Het ooglid is niet heel groot en is geen egaal plat oppervlak. Voor alle vouwtjes, hoekjes en andere plekjes is een heel klein sponsje dus best handig!

sponsapplicator

Er is 1 situatie waarbij een sponsapplicator wél handig is wanneer je een poederproduct gebruikt: bij het afpoederen van je concealer. Als je alléén je fijne lijntjes af wilt poederen (om te voorkomen dat concealer in de lijntjes trekt) kun je met een (licht vochtige) sponsapplicator juist heel fijn bij die lijntjes. Een klein kwastje werkt hier ook goed voor, maar als je die niet bij de hand hebt; sponsapplicator.

Waarom doen die fabrikanten dan toch elke keer een sponsapplicator bij een oogschadw palette? Niet zo moeilijk. Een sponsapplicator is goedkoper om te fabriceren dan een kwast. Dat dit niet het meest efficiënt werkt om oogschaduw aan te brengen maakt hen niets uit. Misschien koop je dan nog wel een kwast van hun merk. Als je het palette koopt gaat het toch meer om de oogschaduw. Maar dat betekent niet dat de sponsapplicator meteen is afgeschreven! Hij is best bruikbaar. Alleen dan op een andere manier dan je eerst gedacht zou hebben.

Wat doe jij met sponsapplicators?

 

Posts created 907

66 gedachten over “Het geheim achter de sponsapplicator

 1. Interessant artikel, ik heb er zo eigenlijk nooit over nagedacht. Zelf gebruik ik amper oogschaduw en als ik dat doe, doe ik dat inderdaad niet met de sponsapplicator die er bij zit.. wie weet doe ik daar binnenkort wel wat anders mee!

  -x- Sabrina

 2. Oh toen ik de titel las dacht ik “nou ik ben benieuwd hoor”, want iedereen is altijd zo negatief over de sponsapplicator. Maar ik vond het echt een goede tip! Ik poeder altijd maar mijn hele gezicht af, terwijl dat helemaal niet nodig is! Komen die dingen toch van pas!

 3. Ik heb me dit ook wel eens afgevraagd inderdaad, ik gebruik die dingen echt nooit. Ja toen ik twaalf was en voor het eerst make-up ging dragen denk ik wel.

 4. Ik zelf gebruik nooit uit de palette zelf .
  Ik vind het super vervelend voor aan te brengen buiten een penseel.
  Vind ik ook gemakkelijker voor in mijn hand te houden en om aan te brengen.

 5. Nou, dit vind ik zeker een goede tip! De sponsapplicator gooide ik meestal gelijk weg, maar ik ga ze nu eens gebruiken voor mijn concealer als ik er nog een keer eentje aantref.

 6. Heb hier nooit bij stilgestaan. Gebruik die sponsapplicators die bij een palette zitten ook nooit voor mijn oogschaduw haha. Maar de tips waarvoor je ze wel kunt gebruiken zijn handig, ga ik proberen!

 7. Dat het merk niet interessant is en hopen dat wij hun blush extra gaan kopen is voor mij zeker nog de vraag. Ik gebruik ook nooit de sponsapplicator of blush dat ik heb meegekregen met de palette en ik denk dat veel mensen dat ook niet doen.

 8. Interessant artikel dit! Ik gooi de applicator ook altijd direct weg haha! Mijn kwasten zijn echt heilig en daarom breng ik ook altijd mijn oog make-up aan met kwasten 🙂

 9. Hey, wat een leuk artikel! Ik gooi mn spons applicators ook altijd weg. Of ze blijven eeuwig ongebruikt in de palette zitten haha.
  Goede tips, ga het eens proberen! Alhoewel ik denk dat mn micro beautyblenders toch fijner werken. Misschien voor de allerkleinste hoekjes?

  1. Microblenders zijn die mini beautyblenders toch? Die zullen vast en zeker beter werken dan een sponsapplicator, maar als je die niet hebt werkt een sponsapplicator ook 🙂

 10. Hé wat goed bedacht! Maar meestal gooi ik gewoon die ook gewoon sponsjes weg. Op dat vlak is Urban Decay wel goed, die stoppen altijd volwaardige penselen bij hun oogschaduwpalettes.
  Tof artikel 😉

 11. Wat een goede tips! k gebruik ze ook nooit, maar inderdaad, voor bijvoorbeeld een concealer is die superhandig. Ik probeer het wel eens met een concealer kwast, maar dat vind ik niet fijn werken. Dus ik ga het met de spons voortaan doen!

 12. Wat een supergoede ideeën! Ik koop eigenlijk nooit meer oogschaduwpalettes. En de sponsapplicators die ik in het verleden heb gespaard gingen eigenlijk meteen de prullenbak in. Mocht ik er weer eens één tegenkomen, dan houd ik hem zeker voor het afpoederen van concealer! 🙂

 13. Tot nu toe heb ik die sponsapplicators altijd weggegooid, vond het alleen maar on-dingen haha maar om ze te gebruiken voor concealer is wel een slim idee! Thanks! 🙂

 14. Oh, dat wist ik helemaal niet! Ik moet wel zeggen dat ik de sponsjes inderdaad nooit gebruik maar vroeger was dat wel anders. Toen kocht ik zelfs van die bakjes vol met sponsapplicators om oogschaduw mee aan te brengen, haha. :’) Maar het is inderdaad wel logisch dat fabrikanten hiervoor kiezen; al kunnen ze dan nog beter niks bij de oogschaduw doen.

 15. Super handige tip al ga ik hem toch niet gebruiken . Met mijn beauty blender kom ik ook overal wel bij en poeder gebruik ik nauwelijks. Wel een handig idee want ik flikker die ondingen ook altijd weg.

 16. wat leuk zeg, dit wist ik helemaal niet! ik gooi ze altijd direct weg, behalve bij mijn dior mono. daar gebruik ik m altijd! zo kan ik de glitter oogschaduw het beste aanbrengen;)

 17. ik gooi ze vrijwel altijd gelijk weg. Wat een rot dingen.
  Maar voor concealer kan ik mij inderdaad nog wel voorstellen dat het handig is, dat ga ik zeker eens proberen (als ik er nog een heb, haha)

  liefs joelle

 18. Hee, je hebt me echt aan het denken gezet! Ik heb een basic palette met zo’n applicator die ik in mijn every day stash heb staan. Vanaf nu ga ik je tip gebruiken, super leuk!

 19. Ik las dit gister en ik dacht goh, goed punt!! Maar moest er nog even op reageren. Ik bewaar ze wel altijd maar ik denk wel altijd, WHYY! Maar nu ben ik dankzij jouw blog weer iets slimmer en ga ik het eens uitproberen.

 20. Ik gebruik ze voor het aanbrengen van crèmeoogschaduw. Ik heb een gouden die ik al eens als een dikkere eyeliner aanbreng en die sponsapplicators zijn toch vrij handig om een simpele streep mee te trekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven