make-up webwinkel

Gids voor online shoppen | Waar kun je dit make-up merk bestellen?

Online shoptips en een overzicht van welke webwinkels welke make-up merken naar/binnen Nederland verzenden!

make-up webwinkel

De wondere wereld van het online shoppen. Ik kan me hier echt uren mee vermaken! Ik koop dan ook zo veel als de omstandigheden toelaten… Als ik rijk was, zouden er een heleboel winkels leeg zijn. Maar dat ben ik niet, dus nog even doorstuderen om die rijke advocaat te worden. Tot die tijd doe ik het met kortingen, aanbiedingen en handigheidjes. En die deel ik met jullie!

Iedereen wil korting. Iedereen houdt van korting. Hoe krijg je korting? Ten eerste, schrijf je in voor de nieuwsbrief. (Ik heb een soort tweede spam-emailadres waarmee ik me op al deze nieuwsbrieven inschrijf.) Vaak krijg je bij de aanmelding een kortingscode. En word je op de hoogte gehouden van sale. En andere kortingen.
Google even op *naam webwinkel* + kortingscode. Soms kom je een leuke code tegen die werkt! Vooral bij H&M lukt dit vaak, is mijn ervaring.
Google trouwens ook even voordat je een product bestelt. Soms is het product in de aanbieding bij de ene webwinkel, en dus duurder bij de andere.
Dit hoef ik eigenlijk niet te vertellen, maar let op de sale. Als er een is dat product je leuk lijkt, maar je het niet per sé direct hoeft te hebben, wacht dan even tot er sale is.

Het liefst ontwijk ik verzendkosten. Hoewel de pakketjesman ook een loon verdient, heb ik liever spullen voor m’n geld. Dus combineer verzendkosten door bij winkels te bestellen die meerdere merken verkopen, als je producten van verschillende merken wilt. Ook zijn er wel eens codes te vinden waardoor je geen verzendkosten hoeft te betalen. Tegenwoordig zijn verzendkosten eigenlijk meestal niet zo hoog, gratis, of gratis vanaf een bepaald bedrag. Deze struggles vallen dus eigenlijk wel mee.

make up bestellen

Maar! Heb je wel de goede kleur? Valt het straks niet heel anders uit? Hiervoor doe je natuurlijk onderzoek. Google op reviews, lees reviews, zoek op afbeeldingen en ervaringen. Op de site van zo’n webshop ziet het er natuurlijk heel aantrekkelijk uit, maar door onderzoek te doen kun je erachter komen hoe het product nou ‘in het dagelijks leven’ uitvalt. 1 ding. Volgens mij zijn lipsticks totaal niet te peilen online. De kleur staat iedereen zo anders, het is zo moeilijk in te schatten. Voor een (prijzige) lipstick ga ik toch veel liever naar de winkel! Zo ook met foundation, de kleur is over via alleen foto’s zo lastig in te schatten! Je kan wel bij een MAC counter je ‘MAC kleur’ laten bepalen, da’s 2 letters en 2 cijfers, een soort code. Veel mensen weten hun kleurcode wel, en in reviews op youtube (en blogs) is vaak vermeldt of kun je vragen naar welke kleurcode zij hebben. Als dat matcht met die van jou kun je dus wel weer goed inschatten en vergelijken.

Waar kun je make-up merken bestellen?
Dan nu: het overzicht van webwinkels en de make-up merken die je daar kunt vinden. Op alfabetische volgorde uiteraard.

De namen van webwinkels zijn dik gedrukt, daaronder de namen van de merken die je daar kunt kopen. De webwinkels verkopen wel meer merken; in het lijstje staan de meest gezochte merken. Als je op de (blauwe) naam van de webwinkel klikt kom je op een overzicht van alle merken die ze verkopen.

Asos.com (verkoopt dus leuke kleding én make-up!)
Barry M
Benefit
Nars
Stila
TheBalm
Revlon

BeautyBay
Anastasia Beverly Hills
ArtDeco
bareMinerals
Dose of Colors
Gerard Cosmetics
LA Splash
Makeup Geek
Morphe brushes
Revlon
Stila
Too Faced

Bol.com
Chanel
Clinique
Golden Rose
Kardashian Beauty
LA Splash cosmetics
Makeup Revolution
Morphe Brushes
PUPA MILANO
theBalm
W7
Yves Saint Laurent

Boozyshop
BH Cosmetics
LA Colors
LA Girl
LA Splash
Milani
Morphe Brushes
Real Techniques
Sigma
Sleek
theBalm
Viseart
W7

Cocktailcosmetics 
Ben Nye
Gerard Cosmetics
Jeffree Star Cosmetics
LA Girl USA
LA Splash
Makeup Addiction Cosmetics
Milani Cosmetics
Morphe Brushes
Obsessive compulsive cosmetics
Sigma
Sugarpill
Viseart

Douglas
Anastasia Beverly Hills
ArtDeco
Benefit
black Up
Bobbi Brown
Clinique
Dior
MAC
NYX
Smashbox
theBalm
ZOEVA

ICI Paris XL
Be Creative make-up
Chanel
Clinique
Urban Decay
Yves Saint Laurent

Sephora.fr
Sephora.com verzendt ook naar Nederland, op een aantal merken na. De verzendkosten zijn vrij hoog, er komen fees en belastingen bij en het wordt bij het betalen pas duidelijk welke merken er niét naar Nederland verzonden worden. Sephora.fr is dan de aanrader; alle producten op die site worden wél naar NL verzonden voor een vast bedrag verzendkosten. Kat von D producten zijn alleen op Sephora.com te verkrijgen.
Bobbi Brown
Benefit
Sleek
Smashbox
Too Faced
Urban Decay

Themakeupspot.nl
BH Cosmetics
Barry M
China glaze
Gerard Cosmetics
LA Girl
LA Colors
Milani
Morphe Brushes
Real Techniques
Revlon
Sigma
Sleek
theBalm
Viseart
ZOEVA

Mist er volgens jou nog een webshop of een merk? Laat het me weten, dan voeg ik deze toe aan het overzicht! Als je iets wilt weten over bestellen bij 1 van deze webwinkels kun je dat natuurlijk ook vragen 🙂

Vind je dit handig? Je kunt dit lijstje ook via m’n Bloglovin‘ bewaren.

Posts created 878

59 gedachten over “Gids voor online shoppen | Waar kun je dit make-up merk bestellen?

 1. Het enige nadeel van lippenstift , foundation, concealer is dat je een verkeerde kleur kan bestellen online. Tenzij je weet precies wat je gebruikt. De kortingcode is ook altijd handig. Dat is handig van internet denk ik, je kan alles vinden. Alleen zit je hele dag vastgeplakt achter de pc. 😉

  1. Ik vind NYX een heel fijn merk! Bij Douglas heb je ook geen verzendkosten en snelle bezorging, echt een hele fijne service 🙂

 2. Hey hey, bedankt voor je reactie op mijn blog. Gelijk een kijkje genomen op die van jou.. wat een handig artikel en ik herken bepaalde punten echt zoals bijvoorbeeld de verzendkosten vermijden haha!

  Xx Sabrina

 3. Make up bestel ik eigenlijk nooit online, maar het kan voor mijn vaste producten eigenlijk best handig zijn zeker als je nog ergens korting kan krijgen!

 4. Handig lijstje! Ik zou het alleen online bestellen als ik het product al eerder heb gehad, anders vind ik het risico te groot (tenzij het om iets heel goedkoops gaat haha).

 5. Ahh dit is echt zo handig!! Alleen met foundations is het zoals de andere al zeggen, een groot risico om online te bestellen als je het nog nooit gehad hebt. De verzendkosten op Sephora zijn inderdaad hoog ik bestel altijd mijn haarspullen daar en er komt altijd 20 euro verzendkosten bij… Ik sla dit even op! xo

 6. Handig lijstje geef je mee!

  Zelf durf ik helaas bijna niks online te bestellen. Erg jammer van de onlinekorting die dan aan me voorbij gaat, maar ik heb nu al zo vaak meegemaakt dat ik dan uitkijk naar de bestelling en het achteraf tegenvalt (kwaliteit, maat, uitstraling) en ik weer moeite moet doen om het terug te sturen (zooo irritant! Een nieuw puntje op mijn al overvolle to-do-lijst). K durf gwn niet meer haha
  x

 7. Ik las vanochtend in de krant dat het waarschijnlijk binnenkort gedaan is met gratis verzenden…. Maar handige lijst heb je gemaakt. Het liefst shop ik mijn make-up toch in een ‘echte’ winkel om toch even te swatchen of kleur te zien. Kleding etc doe ik wel vaak online.

 8. Wat een handig artikel! Heb je wel eens bij Cocktailcosmetics besteld en wat was je ervaring? Ik wil zelf namelijk graag wat van Jeffree Star bestellen en volgens mij zijn ze de enigen binnen Europa!

  1. Cocktailcosmetics is betrouwbaar! Kan wel ff duren, het komt wel uit het buitenland. Niet vergeten dat Androgyny in februari weer beschikbaar komt 😀

 9. Handig, zo een lijstje. Make-up bestel ik eigenlijk nooit online en ik struikel altijd bij het afrekenen bij de verzendkosten. Dan klik ik alles weer weg.
  Maar als ik een review lees van een goede kwast, dan ben ik om. En sommige merken kan je gewoon nergens anders kopen, dus dan waag ik wel een keertje de gok.

 10. Ontzettend handig lijstje dit (oke iedereen schrijft dit haha)! Ik heb wel een beetje een haat/liefde verhouding met cosmetica online bestellen, maar meestal na heel veel googelen lukt het wel. X

 11. Handig lijstje. Ik bestel vaak bij FeelUnique (UK). Ze hebben regelmatig kortingen, veel merken en boven €15 is de verzending gratis. Dit heb je natuurlijk snel.

 12. Ugh, ik heb zo vaak dat ik iets online bestel en een dag later er een kortingscode voor vind. Altijd weer balen haha. Nu heb ik een site met allerlei kortingscodes in mijn bladwijzerbalk, waardoor ik er vaker op klik en in de gaten hou. Dankjewel voor je tips! 🙂

 13. Heel fijn om een site erbij te zien die de liquid lippies van Jefree Star verkoopt! Ik moet die namelijk echt hebben, ze zijn allemaal zo vreselijk mooi!

 14. Met bepaalde make-up is het zo lastig maar als je genoeg reviews opzoekt en je onderzoek hebt gedaan valt het meestal bij mij nooit echt tegen eigenlijk. Hangt van het product af! Oh my god. Ik kreeg wel een mini heart-attack toen ik las over Sephora.fr, toen ik bij het stukje kwam dat Kat von D alleen vanuit Amerika is te bestellen, lol. Maar even goed, many thanks! De cocktail cosmetics webshop was bij mij ook nog niet bekend.

 15. Super handig zo! En leuk je tip over de kortingscode, dat ga ik echt uitproberen.
  Alleen een vraagje, worden de make up producten die asos aanbied nou wel of niet verzonden naar Nederland? Ik las ergens dat het alleen voor groot brisante is namelijk en heb daarna ook niet gekeken of het daadwerkelijk zo is of niet, maar ik baalde er toen wel van! Weet je daar meer over? groetjes Cennet

 16. Wat een ideaal lijstje! Zitten een paar dingen tussen waar ik nooit zo bij stil sta, kijken of het ergens anders in de sale is bijvoorbeeld. Zelf ben ik daar meestal te ongeduldig voor en voor wachten tot hij wel in de sale is al helemaal, haha!

 17. Handig om te lezen! Ik persoonlijk vind het superhandig dat je op,bol.com make-upmerken zoals real techniques kan bestellen. Besteld en meestal de dag later al in huis, kan niet gemakkelijker 🙂

 18. Fijn om ze allemaal bij elkaar te zien staan. Ik ben ook groot fan van deze shops 🙂
  Gelukkig kunnen we steeds meer merken naar Nederland laten komen zonder veel verzend- of inklaringskosten!!

 19. Ik vind verzendkosten tegenwoordig nog best duur hoor 4-5 euro? Echt niet dat ik dat betaal en als het gratis is is het vaak vanaf €50,- of meer.. Helaas! Vind dat soms te veel om zoveel voor een bedrag te bestelen. Vandaar..

 20. Handig, maar zou voor mij teveel gedoe zijn om alles bij te houden ben niet zo een beauty freak 😛 zolang ik het in Nederland kan halen vind ik het wel ok. Maar als je helemaal into beauty bent ja, dan heb je wel de laatste trend nodig <3

 21. Handige tips! Zelf vind ik ook weleens lastige om dingen te bestellen met name de kleuren. En wat je ook zeg soms verschillen de kleuren best veel van elkaar en bij iedereen staat het natuurlijk anders. Ook vermijd ik liever de verzendkosten, maarja wie niet 🙂

 22. Wat een handige lijst. Zelf heb ik laatst iets van Make-up Studio gekocht bij The Make-up Spot. Dat merk verkopen ze er dus ook. Weet alleen niet meer of het een uitgebreid assortiment is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven