porievullende primer

Een egale huid: 3x porievullende primer

3 porievullende primers: de bekende Porefessional, Babyskin Instant Pore Eraser en Prime & Fine van Catrice.
Alle drie een verschillende prijsklasse, terwijl ze hetzelfde beloven te doen. Hoe goed doen ze het en welke is de beste?

porievullende primer

Primers zijn er dus om ervoor te zorgen dat je make-up langer blijft zitten. Voor wie zich dan tegelijkertijd ook nog eens ergert aan het uitzicht van poriën zijn er porievullende primers, om de boel op te vullen. Toevallig ben ik zo iemand, en wilde ik weten welke porievullende primer de beste is. Dus heb ik 3 porievullende primers gekocht en uitgeprobeerd.

Ik introduceer ze eventjes alle drie:

porievullende primer

(Als je op de naam klikt kom je uit op een pagina waar je de ingrediëntenlijst per product kunt vinden.)

the Porefessional van Benefit; €33,00/22ml.
Baby Skin Instant Pore Eraser van Maybelline, €7,99/22ml.
Catrice Prime and Fine, smoothing refiner. €4,99/14 gram.

Alle drie beloven ze hetzelfde. Ze beloven een goede basis voor je make-up te zijn, maar vooral: ze vullen je poriën op en verminderen zichtbare poriën aanzienlijk. Eens kijken hoe ze het doen.

porievullende primer

Zo zien de substanties er dus uit.
Spoiler alert: met geen enkele van deze primers heb ik gemerkt dat mijn make-up veel langer of korter blijft zitten. Ik denk dat je hiervoor beter een andere primer of een setting spray kan gebruiken.

Porefessional heeft een kleur die het meest op de huid lijkt. De substantie is romig en niet stug, gewoon lekker zacht.
Voordelen: Smeert fijn uit. Poriën lijken minder, ook als je er géén foundation overheen doet. Doet z’n werk goed en valt niet op. Zuinig in gebruik.
Nadelen: Bomvol siliconen, niet elke huid reageert hier goed op. Make-up blijft hierdoor niet langer goed zitten. Prijzig.
Cijfer: 7,5.

 

Babyskin Instant Pore Eraser is doorzichtig, waardoor ook deze primer geschikt is om te dragen zonder er foundation overheen te doen. Deze substantie is wat steviger, bijna pudding-achtig. Fun fact: in mijn verpakking zaten waarschijnlijk luchtbellen; als ik in het flesje kneep om wat product eruit te krijgen knalde er af en toe een klein beetje uit en vloog door de kamer.
Voordelen: Is goedkoper, smeert prima uit, zit geen sterke geur aan en voelt zacht op de huid.
Nadelen: Ik merk wel wat verschil wat de zichtbaarheid van poriën betreft, maar niet veel. Misschien komt dit doordat het doorzichtig is en is het resultaat beter zichtbaar met foundation eroverheen. Wederom bomvol siliconen en geen aanzienlijk verschil in hoe lang make-up blijft zitten.
Cijfer: 5

 

Catrice Prime and Fine heeft een roze-achtige kleur, die niet bij mijn huid past. Deze substantie is ook romig, iets steviger maar voelt nog steeds heel zacht.
Voordelen: Is het goedkoopst, smeert fijn, vermindert de zichtbaarheid van poriën.
Nadelen: Kan (bij mij) alleen onder foundation gedragen worden, omdat het kleurverschil met mijn huid te groot is en dit product een grauwe waas achterlaat, die uiteraard bedekt moet worden. Ja, ook deze zit bomvol met siliconen en make-up blijft even lang zitten.
Cijfer: 6,5

Conclusie: De duurste vond ik het fijnst werken; de POREfessional van Benefit heeft het dus gewonnen! Maar de porievullende primer van Catrice loopt maar 1 puntje achter, en komt dus aardig in de buurt! En dat is ook nog eens het goedkoopste product. Als je voor het absoluut beste product wilt gaan zou ik POREfessional kiezen, als je de beste prijs/kwaliteit verhouding wilt kun je het beste voor Prime and Fine van Catrice kiezen. Sorry Babyskin van Maybelline. 🙁

Nog een tip. Siliconen zijn in het algemeen niet bevorderlijk voor de huid en kunnen deze verstoppen; siliconen houden heel veel stoffen vast, dus ook bacteriën. Al deze primers hebben als hoofdbestanddelen varianten op silicone stoffen. Zorg dat je je huid goed en vaak genoeg reinigt als je met veel siliconenproducten werkt! Niet om jullie bang te maken, ik heb namelijk nergens last van gehad. Als je een gevoelige huid hebt is het handig om hier wel op te letten.

Wat voor primer gebruiken jullie?

 

 

 

Posts created 902

40 gedachten over “Een egale huid: 3x porievullende primer

 1. Ik heb alleen ervaring met the Porefessional van Benefit, maar ik heb ook gehoord dat Baby Skin Instant Pore Eraser van Maybelline echt goed zijn. Maar zo te lezen uit je ervaring, ervaar je anders. Het verbaast me niet dat de POREfessional de beste is hier. Uit mijn eigen ervaring hij is ook goed.

 2. meestal bij dit soort producten kan ik niet de goede kleur vinden, omdat ik een hele lichte huid heb. the professional die jij getest hebt heeft daarentegen echt een goede, matchende kleur met je huid! ziet er goed uit 🙂

  liefs joelle

 3. Ik gebruik ook geen primer maar gewoon dagcreme met daaroverheen een goede CC Cream 🙂 Veel primers bevatten siliconen en mijn huid wordt daar niet vrolijk van haha

 4. Jammer dat er zoveel siliconen zitten bij elke primer.. Mijn huid reageert daar niet goed op! Om makeup langer te laten zitten zou ik dan eerder een settingspray willen gebruiken. Goede reviews! X

 5. Ben wel erg benieuwd naar Porefessional
  Ik gebruik zelf de nivea aftershave balsem. Make up blijft langer zitten. Maar me porieen worden er niet kleiner van.

 6. Ik heb serieus nog nooit een primer gebruikt. Ik heb zo’n hekel aan een laagje op mijn gezicht, blegh haha. Maar heb het ook niet nodig, dus dat scheelt. :’)

 7. Ik gebruik al een jaar de primer van Baby Skin, vaak draag ik hem ook inderdaad zonder foundation of BB cream. Hij maakt mijn huid lekker zacht, maar een super fantastisch product is het ook weer niet.

 8. Leuk dat je meerdere primers reviewt en vergelijkt! Ik heb zelf de Porefessional en daar ben ik zeker fan van, vind hem erg fijn! Wat gek trouwens dat alle primers je make-up niet langer mooi lieten zitten, ik kan niet voor de andere twee spreken, maar bij die van Benefit blijft mijn make-up wel een stuk beter en langer zitten. Misschien dat dat ook van je huidstype afhangt dan!

 9. Heel duidelijk en heel fijn 🙂 ik twijfel al zo lang over die POREfessional he, vanwege de silliconen en de dure prijs. Misschien eens beginnen bij die van Catrice aangezien het toch een budget aankoop zou zijn.

  1. Douglas verkoopt ook een mini-variant van Porefessional voor 12 euro! Alsnog prijzig, maar betaal je niet meteen de volle pond om het uit te proberen. Die van Catrice vind ik best fijn, helemaal gezien de prijs.

 10. Wat een fijn artikel! Ik heb zelf de Babyskin Instant Pore Eraser maar ik heb niet echt het idee dat hij veel doet. Van de Porefessional heb ik eens een mini gehad en die beviel mij wel goed!

 11. Goede review. Ik heb nog steeds de Touch of Silk van hannah. Deze gebruik ik af en toe, onder of op mijn make-up.(dan ziet het er zijdezacht uit allemaal)
  Garnier blur en de pore minimizer van Clinique is ook goed.
  Ik zal binnenkort eens kijken voor de Catrice variant. Die kende ik nog niet!

 12. Jemig, ik had nog nooit van een primer gehoord! Ik gebruik alleen een dagcrème en that’s it. Wel vind ik oogschaduw leuk, een eye liner en mascara. Maar ik smeer verder niets op mijn huid. Ook geen foudation. Ik vind het allemaal teveel gedoe en eigenlijk vind ik niet eens dat mijn huid het nodig heeft. Ik heb er dus zo weinig verstand van, dat ik niet eens zou kunnen beoordelen wat een goede primer is!

 13. Ik heb ook twee primers liggen om uit te proberen en te vergelijken maar ik ben zo bang dat mijn huid er onrustig van wordt. Dus tja…….wat ga ik doen?? Maar bedankt voor je overzicht!! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven